Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, dtk-386 said:

Δεν τα θυμάσαι καλά. Οι τιμές και ο πληθωρισμός κάλπαζαν πολύ πριν τον πόλεμο. Απλά με τις βλακείες του Πούτιν μαμήθηκε το σύμπαν μετά.

Πριν από αυτό είχαμε το θέμα με τον COVID και το κλείσιμο παραγωγής κλπ, μετά που άρχισανε τα πράγματα να δουλεύουν ξανά είχαμε αυξήσεις στις τιμές μέχρι να έρθει ξανά σε ισορροπία το σύστημα, μια ισορροπία που δεν ήρθε γιατί ήρθε και ο Πούτιν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, polaki είπε

Ναι οκ, ο καφές δεν έχει 24%, η γενική εικόνα πάντως παραμένει. 

Βασικά το ακριβώς ανάποδο είναι, η γενική εικόνα είναι το πρόβλημα σε αυτό το πράγμα, για να υπολογίσεις τον ΦΠΑ δεν κάνεις x0.24, αλλά /1.24

Επεξ/σία από mmmpii
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, mmmpii είπε

για να κάνεις αποφορολόγηση δεν κάνεις x0.24, αλλά /1.24

Fixed

Επεξ/σία από Timour21
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Αν γίνει flat tax 15 ή 20%, τα έσοδα του κράτους μακροπρόθεσμα θα ανέβουν. Αυτό είναι που δε καταλαβαίνετε. Δεν έχει λόγο κάποιος να κρύβει εισοδήματα, παρά μόνο όταν αισθάνεται πως τον κλέβουν. Είναι αποφυγή κλοπής από το κράτος. Δε τα βγάλαμε μαζί τα λεφτά, για να θέλει το κράτος να πάρει το 44%. Ούτε η μαφία δε σου παίρνει τόσα.

Εσείς είστε ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που σας παρέχει το κράτος σε σχέση με τους φόρους που ζητά;

Και 2% να παει η φορολογια, παλι θα κλεβουν.

Θες να μου πεις πως οι τοπ 50 πιο πλουσιοι του πλανητη, που ειναι πρακτικα αδυνατο να φανε τα λεφτα τους ο,τι και να κανουν δεν κλεβουν με νομιμους και παρανομους τροπους?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Απο τη στιγμή που φοροδιαφεύγουν και σήμερα, θα φοροδιαφεύγουν και 5% να πάει ο φόρος. Γιατί πολύ απλά μπορούν και το κάνουν. Και το κράτος το ξέρει και το αποδέχεται αυτό, με σκεπτικό οτι θα ριξουν στην αγορά ξανά τα μαύρα. 

Δεν έχει νόημα να φοροδοαφευγεις στο 5% αλλά στο 24 συν την φορολογική κλίμακα με το που πουλήσεις 3 4 πράγματα παραπάνω ναι εκεί θα πάρεις μετρητά και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι εκτος απο το κράτος

1 ώρα πριν, Timour21 είπε

Ναι οκ, το να απολυθεί κάποιος για να μπορείς εσύ (όχι εσύ προσωπικά φυσικά) να κλέβεις, είναι και αυτό μια λύση.

Να απολυθούν όσοι είναι δυ και δεν έχουν αντικείμενο εννοώντας πραγματικό αντικείμενο γιατι αν αύριο μαγικά όλο το δημοσιο σύστημα γινόταν ιδιωτικό είμαι σίγουρος ότι θα έφευγε το 80% του ανθρώπινου δυναμικού..  μετά συζητούσαμε για το αν αυτός που δεν κόβει αποδείξεις δεν κάνει καλά και δεν πέφτουν οι φόροι

• Like 1
Δημοσ.

Λέτε συνεχώς για το Δημόσιο τομέα. Εχει τα κακώς του κείμενα σύμφωνοι αλλά εφόσον μιλάτε όλοι για απολύσεις. Ποιους θέλετε να απολύσετε; Ενστολους, ιατρούς, διδακτικό προσωπικό, σκουπιδιάρηδες κτλ? Καταλαβαίνετε ότι ο Χ ΔΥ που τα ξύνει στο Χ υπουργείο δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ΔΥπαλλήλων. Κάποτε ο ΔΤ ήταν διογκωμένος. Μετά την 10+ετη κρίση έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Αλλωστε σε μία χώρα που ο ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος είναι αστείο να μιλάτε για ΔΥ. Κοιτάξτε στο καθρέφτη όσοι φοροδιαφεύγετε ρίξτε ένα φάσκελο και μετά μιλάμε και για τα υπόλοιπα. Κοιτάξτε και την καμπούρα σας κάποιοι ελληνάρες.

• Like 6
Δημοσ.
47 minutes ago, dtk-386 said:

Λέτε συνεχώς για το Δημόσιο τομέα. Εχει τα κακώς του κείμενα σύμφωνοι αλλά εφόσον μιλάτε όλοι για απολύσεις. Ποιους θέλετε να απολύσετε; Ενστολους, ιατρούς, διδακτικό προσωπικό, σκουπιδιάρηδες κτλ? Καταλαβαίνετε ότι ο Χ ΔΥ που τα ξύνει στο Χ υπουργείο δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ΔΥπαλλήλων. Κάποτε ο ΔΤ ήταν διογκωμένος. Μετά την 10+ετη κρίση έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Αλλωστε σε μία χώρα που ο ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος είναι αστείο να μιλάτε για ΔΥ. Κοιτάξτε στο καθρέφτη όσοι φοροδιαφεύγετε ρίξτε ένα φάσκελο και μετά μιλάμε και για τα υπόλοιπα. Κοιτάξτε και την καμπούρα σας κάποιοι ελληνάρες.

Βρήκαμε τον ΔΥ... τους απανταχού σφραγιδοπατητές, γραμματείς και λοιπούς επαγγελματίες πασχεντζηδες που την κάνουν 13:00 από τη δουλειά. Αφού όλοι τους έχουμε συναντήσει και συνεχίζουμε να τους συναντάμε μάλλον δεν είναι και τόσοι λίγοι. 

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Βρήκαμε τον ΔΥ... τους απανταχού σφραγιδοπατητές, γραμματείς και λοιπούς επαγγελματίες πασχεντζηδες που την κάνουν 13:00 από τη δουλειά. Αφού όλοι τους έχουμε συναντήσει και συνεχίζουμε να τους συναντάμε μάλλον δεν είναι και τόσοι λίγοι. 

έχω πατέρα συνταξιούχο ΔΥ που δούλεψε πολύ στην ζωή του.

αν θες να απαξιώνεις be my guest. 

κακώς έγραψα εδώ μέσα.

Δημοσ.
1 hour ago, dtk-386 said:

Λέτε συνεχώς για το Δημόσιο τομέα. Εχει τα κακώς του κείμενα σύμφωνοι αλλά εφόσον μιλάτε όλοι για απολύσεις. Ποιους θέλετε να απολύσετε; Ενστολους, ιατρούς, διδακτικό προσωπικό, σκουπιδιάρηδες κτλ? Καταλαβαίνετε ότι ο Χ ΔΥ που τα ξύνει στο Χ υπουργείο δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ΔΥπαλλήλων. Κάποτε ο ΔΤ ήταν διογκωμένος. Μετά την 10+ετη κρίση έχει συρρικνωθεί σημαντικά.

Είναι ακόμα αμέτρητοι οι ΔΥ που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα όλη μέρα και/ή που σχολάνε πριν καλά-καλά μεσημεριάσει. Το έχω δει με τα μάτια μου, μου το επιβεβαιώνουν και γνωστοί μου που είναι ΔΥ. Ορισμένους μάλιστα δεν τολμά κανείς να τους πει κάτι γιατί θα "πέσει" στο καπάκι τηλέφωνο από υπουργούς κτλ να τους αφήσουν στην ησυχία τους (true story). Έγιναν ορισμένες αλλαγές όπως λες τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, dtk-386 said:

Λέτε συνεχώς για το Δημόσιο τομέα. Εχει τα κακώς του κείμενα σύμφωνοι αλλά εφόσον μιλάτε όλοι για απολύσεις. Ποιους θέλετε να απολύσετε; Ενστολους, ιατρούς, διδακτικό προσωπικό, σκουπιδιάρηδες κτλ? Καταλαβαίνετε ότι ο Χ ΔΥ που τα ξύνει στο Χ υπουργείο δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ΔΥπαλλήλων. Κάποτε ο ΔΤ ήταν διογκωμένος. Μετά την 10+ετη κρίση έχει συρρικνωθεί σημαντικά. 

Εγώ ως αφελής να ρωτήσω κάτι εσένα που φαίνεται να ξέρεις;

Μεσω gov έχουν απλοποιηθεί άπειρες διαδικασίες, και πλέον κάποιοι που το μόνο που κάνανε ήταν να βάζουν μια σφραγίδα μείνανε χωρίς αντικείμενο. Ναι ή όχι; 

Αυτοί εξήγησε μου εσύ που βρίσκονται τώρα, και γιατί ακόμα πληρώνονται.

Δεν ζητάει κανεις απολύσεις έτσι απλά και χωρίς λόγο. Ζητάμε τα λεφτά μας, οι φόροι δηλαδή που μας ζητάνε, να πιάνουν τόπο. 

Στα ΚΕΠ της περιοχής μου πάντως όσοι «σφραγιδάδες» ήταν μέσα και προ κοβιντ κάναμε ουρές απέξω μες το λιοπύρι ΜΠΑΣ και βάλουν γρήγορα τη ρημάδα τη σφραγίδα να κάνουμε τη δουλειά μας, τόσοι είναι και μετά gov και ξύνονται απτό πρωί μέχρι το βράδυ. 

ΠΟΤΕ δεν έχω δει πάνω από 1 άτομο μέσα να εξυπηρετείται, πες μου εσύ λοιπόν γιατί χρειάζεται να είναι 5 άτομα εκεί μέσα και να κατασπαταλανε τα λεφτά μας απτό φόρο. 

Δωσε μου μια εξήγηση.

Κανεις δεν είπε ΠΟΤΕ να απολυθούν οι ένστολοι, οι δάσκαλοι και οι υγειονομοκοι. Ίσα ίσα το αντίθετο, χρειαζόμαστε τους διπλάσιους μπας και σωθεί κανένα δάσος και κανένας άνθρωπος.

Αλλα να ξανασυζητάμε για το Δημόσιο μετά από 10 χρόνια κρίσης είναι απλά τραγικό. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, polaki είπε

Εγώ ως αφελής να ρωτήσω κάτι εσένα που φαίνεται να ξέρεις;

Μεσω gov έχουν απλοποιηθεί άπειρες διαδικασίες, και πλέον κάποιοι που το μόνο που κάνανε ήταν να βάζουν μια σφραγίδα μείνανε χωρίς αντικείμενο. Ναι ή όχι; 

Αυτοί εξήγησε μου εσύ που βρίσκονται τώρα, και γιατί ακόμα πληρώνονται.

Δεν ζητάει κανεις απολύσεις έτσι απλά και χωρίς λόγο. Ζητάμε τα λεφτά μας, οι φόροι δηλαδή που μας ζητάνε, να πιάνουν τόπο. 

Στα ΚΕΠ της περιοχής μου πάντως όσοι «σφραγιδάδες» ήταν μέσα και προ κοβιντ κάναμε ουρές απέξω μες το λιοπύρι ΜΠΑΣ και βάλουν γρήγορα τη ρημάδα τη σφραγίδα να κάνουμε τη δουλειά μας, τόσοι είναι και μετά gov και ξύνονται απτό πρωί μέχρι το βράδυ. 

ΠΟΤΕ δεν έχω δει πάνω από 1 άτομο μέσα να εξυπηρετείται, πες μου εσύ λοιπόν γιατί χρειάζεται να είναι 5 άτομα εκεί μέσα και να κατασπαταλανε τα λεφτά μας απτό φόρο. 

Δωσε μου μια εξήγηση.

Κανεις δεν είπε ΠΟΤΕ να απολυθούν οι ένστολοι, οι δάσκαλοι και οι υγειονομοκοι. Ίσα ίσα το αντίθετο, χρειαζόμαστε τους διπλάσιους μπας και σωθεί κανένα δάσος και κανένας άνθρωπος.

Αλλα να ξανασυζητάμε για το Δημόσιο μετά από 10 χρόνια κρίσης είναι απλά τραγικό. 

Εχουν αδειασει αυτες οι υπηρεσιες.

Συνταξιοδοτουνται οι παλιοι, αλλα δεν παιρνουν καινουριους.

Δημοσ.
10 minutes ago, dtk-386 said:

έχω πατέρα συνταξιούχο ΔΥ που δούλεψε πολύ στην ζωή του.

αν θες να απαξιώνεις be my guest. 

κακώς έγραψα εδώ μέσα.

Προφανώς δούλεψε εκείνος για τους υπόλοιπους 9 που δεν δούλευαν. Αυτό ακριβώς λέμε. 

Να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σαν τον πατέρα σου και μπράβο του. 

Just now, Ntinaras said:

Εχουν αδειασει αυτες οι υπηρεσιες.

Συνταξιοδοτουνται οι παλιοι, αλλα δεν παιρνουν καινουριους.

Στο ΚΕΠ Ελληνικού 5 ήταν πριν, 5 είναι και τώρα.. δε βλέπω να έχουν αδειάσει. Μη με βάλεις να βγάλω φωτογραφία απέξω απτή τζαμαρία.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, polaki είπε

Προφανώς δούλεψε εκείνος για τους υπόλοιπους 9 που δεν δούλευαν. Αυτό ακριβώς λέμε. 

Να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σαν τον πατέρα σου και μπράβο του. 

Στο ΚΕΠ Ελληνικού 5 ήταν πριν, 5 είναι και τώρα.. δε βλέπω να έχουν αδειάσει. Μη με βάλεις να βγάλω φωτογραφία απέξω απτή τζαμαρία.

Ειναι οι 5 ιδιοι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...