Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Υπήρχε μια μηχανή στην οικογενεια οπου το 2005 εγινε κλοπή. Ο πατερας μου πηγε στο αστυνομικο τμήμα και προχωρησε στην δηλωση της κλοπης κλπ κλπ. μετα απο καποια χρονια βρεθηκε, και την εβαλε σε ενα υπογειο παρατημενη. τον τελευταιο χρονο πηγε σε συνεργειο την εφτιαξε ο μαστορας και η μηχανη εκανε καποιες πολυ μικρες αποστασεις τυπου δουλεια σπιτι, μιλαμε για αποσταση 2-3 χλμ. Οποτε παμε στο ζουμι, δυστυχως ο πατερας μου δεν πηγε ποτε στην αστυνομια να δηλωσει οτι βρεθηκε, χωρις χαρτια η μηχανη τιποτα. την παρασκευη που μας περασε εγινε ενα μικρο τρακαρισμα χωρις τραυματιες απλα ζημια στο αμαξι περιπου 200-250 ευρω. Τωρα τι κανουμε; οπως ειναι λογικο ο οδηγος του οχηματος περιμενει δηλωση απο εμας διοτι ο πατερας μου εφταιγε. Τωρα στην καλυτερη απλα τα βρισκουμε στο μιλητο με τον αλλο οδηγο χωρις να μπλεχτουν ασφαλιστηκες; στην χειροτερη;;

• Sad 1
Δημοσ.

Στη χειρότερη, σας κυνηγάει η ασφαλιστική του. Εάν ο άλλος δε δεχτεί στο μιλητό (που είναι πολύ πιθανό να μη δεχτεί, μιας και δεν υπάρχει λόγος να εμπιστευτεί κάποιον άγνωστο που τον τράκαρε όντας μάλιστα ανασφάλιστος) δεν υπάρχει κάποια «ανώδυνη» λύση. Δήλωση δε μπορείτε καν να κάνετε, αφού η μηχανή δεν είχε ασφάλεια. Σε ποιον θα κάνετε δήλωση κιόλας; Στην ασφάλεια... που δεν έχετε; 

Οπότε πρακτικά οι επιλογές είναι είτε ελπίζετε να δεχτεί το μιλητό, με τα μετρητά στο χέρι και επιτόπου, ή... καλό ξέμπλεγμα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, DjSpyros είπε

Καλησπέρα σας,

Υπήρχε μια μηχανή στην οικογενεια οπου το 2005 εγινε κλοπή. Ο πατερας μου πηγε στο αστυνομικο τμήμα και προχωρησε στην δηλωση της κλοπης κλπ κλπ. μετα απο καποια χρονια βρεθηκε, και την εβαλε σε ενα υπογειο παρατημενη. τον τελευταιο χρονο πηγε σε συνεργειο την εφτιαξε ο μαστορας και η μηχανη εκανε καποιες πολυ μικρες αποστασεις τυπου δουλεια σπιτι, μιλαμε για αποσταση 2-3 χλμ. Οποτε παμε στο ζουμι, δυστυχως ο πατερας μου δεν πηγε ποτε στην αστυνομια να δηλωσει οτι βρεθηκε, χωρις χαρτια η μηχανη τιποτα. την παρασκευη που μας περασε εγινε ενα μικρο τρακαρισμα χωρις τραυματιες απλα ζημια στο αμαξι περιπου 200-250 ευρω. Τωρα τι κανουμε; οπως ειναι λογικο ο οδηγος του οχηματος περιμενει δηλωση απο εμας διοτι ο πατερας μου εφταιγε. Τωρα στην καλυτερη απλα τα βρισκουμε στο μιλητο με τον αλλο οδηγο χωρις να μπλεχτουν ασφαλιστηκες; στην χειροτερη;;

Δέχθηκε ο οδηγός του οχήματος να φύγει ο πατέρας σου χωρίς να καλέσει ασφάλεια κτλ ?

Δημοσ.

Στο μιλητό, του φτιάχνεις την ζημιά, του ζητάς συγγνώμη και ενα κεράκι στην εκκλησια που δεν πάθατε τίποτα με την μηχανή.

Αλλιώς βγάζεις ασφάλεια και δηλώνετε το τροχαίο σε 2-3 ημέρες απο τώρα.

ή αλλιώς αν θέλει σε κυνηγάει η ασφαλιστική του.

• Like 5
Δημοσ.

Τι να κανετε; πατε μαζί συνεργείο το φτιάχνει ο μαστορας και εσείς (ο πατερας σου) πληρώνετε την ζημια και τελος το θεμα.

...και αλλη φορα να τον προσέχεις😂

Μα ειναι πατερας αυτος που εκανες;

Δημοσ.

Aν δεν δεχτει στο μιλητο, λογικα θα τα ζητησει απο το επικουρικο ταμειο και μετα το επικουρικο ταμειο θα τα παρει απο τον πατερα σου. Καπως ετσι εχω καταλαβει οτι γινεται.

Δημοσ.
8 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Aν δεν δεχτει στο μιλητο, λογικα θα τα ζητησει απο το επικουρικο ταμειο και μετα το επικουρικο ταμειο θα τα παρει απο τον πατερα σου. Καπως ετσι εχω καταλαβει οτι γινεται.

εσύ χρωστάς ενημέρωση στο θρεντ :P 

Δημοσ.

δεν πρεπει με τιποτα να βγει παραεξω οτι εχεις κλεμμενη μηχανη στα χερια σου εδω και χρονια. πληρωστε τη ζημια στο ακεραιο και αν το θελετε το οχημα πηγαινετε σε μερικους μηνες να δηλωσετε οτι το βρηκατε να ξαναπαρετε πινακιδα κτλ. να ελπιζεις να μην εχει ηδη παρει την ασφαλιστικη του. 

Δημοσ.
2 hours ago, DjSpyros said:

Καλησπέρα σας,

Με απλά λόγια ο πατέρας σου προκάλεσε ατύχημα οδηγώντας κλεμμένη μοτοσυκλέτα;

Και τώρα κοιτάει πως θα τη γλιτώσει χωρίς να πληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Αλλιώς βγάζεις ασφάλεια και δηλώνετε το τροχαίο σε 2-3 ημέρες απο τώρα.

απατη κατα ασφαλιστικης εταιριας. Αν ασχοληθει κανεις, πας κατηγορουμενος για 200€. Και κατηγορουμενος και ψιλικατζής.
Περα απο το γεγονος οτι το μηχανακι δεν μπορει να βγαλει ασφαλεια. Πρέπει να βγάλει πινακίδες πρώτα.

4 ώρες πριν, DjSpyros είπε

Καλησπέρα σας,

Βγαζεις 250€ απο την τσέπη σου, του τα δίνεις, του ζητας και συγνώμη, του παιρνεις και ενα κουτι γλυκά, και ανάβεις και ένα κεράκι στην εκκλησια μπας και συνεχίζει να σας σώζει ο καλος θεούλης απο το άδειο σας μυαλό.

Αν για να αποφυγει τον πατερα σου, το αμαξι τραβαγε μια τιμονιά και έπεφτε επανω στο πεζοδρόμιο σε μία μάνα με ένα παιδάκι, μπορεις να αντιληφθείς τι θα ειχε συμβεί? ή να στο κάνω λιανά?

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 2
Δημοσ.

1)Όταν κλάπηκε η μηχανή υπήρχε ασφάλεια κλοπής και πήρε ο πατέρας σου κάποια αποζημίωση ?

2) Η μηχανή βρέθηκε με τις πινακίδες τις οποίες έχει ακόμη ?

3) Κυκλοφορεί με την ίδια πινακίδα ή χωρίς πινακίδα ?

Καταλαβαίνεις ότι τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά και ακόμη πιο σοβαρά αυτά που σου είπαν και οι προηγούμενοι  περί ατυχήματος με τραυματισμό.........

Ενημερώστε την αστυνομία και την ασφαλιστική που ήταν ασφαλισμένη ότι βρέθηκε , κυκλοφορήστε νόμιμα και αυτά περί 2-3 χιλιομέτρων είναι ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ !!!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει, νομίζω δε χρειάζεσαι να ακούσεις κήρυγμα, ξέρεις ότι κάνατε χοντρή μαλακία. 

Αφου είναι υλικές ζημιές, προσπαθείτε να τα βρειτε με τον άλλον. Οι προτάσεις που ακούστηκαν (πχ να πάει ο πατέρας σου με τον τύπο στο συνεργείο) είναι καλές.

Αν δε δεχτεί τώρα (ούτε εγώ θα δεχόμουν), στη χειρότερη περίπτωση η ασφαλιστική του θα κυνηγήσει τον πατέρα σου και θα έχετε κι ένα θεματάκι με την κλεμμένη μηχανή. Κάτι σοβαρό πάντως αποκλείεται να πάθετε, αφού ο πατέρας σου μπορεί να αποδείξει ότι η μηχανή είναι δίκη του, μόνο οικονομική ζημιά θα έχετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, DjSpyros είπε

Τωρα στην καλυτερη απλα τα βρισκουμε στο μιλητο με τον αλλο οδηγο χωρις να μπλεχτουν ασφαλιστηκες; στην χειροτερη;;

Τη χειροτερη τη γλυτωσατε,αλλα δεν το καταλαβατε.

Κακως σας προτεινουν και λυσεις.
Να τη φατε μπας και βαλετε μυαλο.

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και τώρα κοιτάει πως θα τη γλιτώσει χωρίς να πληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε;

Κοιταει να δει πως θα γλυτωσει νομοτυπα,αλλα ειμαι σιγουρος οτι σε καμια συζητηση εντος οικογενειας δε θα εχει αναφερθει καπου η λεξη "φταιω".

Εγω δε θα δεχομουν καμια συζητηση,το οτι δεν εφερε τροχαια ο αλλος ειναι αλλο ανεκδοτο.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreaspA είπε

απατη κατα ασφαλιστικης εταιριας. Αν ασχοληθει κανεις, πας κατηγορουμενος για 200€. Και κατηγορουμενος και ψιλικατζής.
Περα απο το γεγονος οτι το μηχανακι δεν μπορει να βγαλει ασφαλεια. Πρέπει να βγάλει πινακίδες πρώτα.

Βγαζεις 250€ απο την τσέπη σου, του τα δίνεις, του ζητας και συγνώμη, του παιρνεις και ενα κουτι γλυκά, και ανάβεις και ένα κεράκι στην εκκλησια μπας και συνεχίζει να σας σώζει ο καλος θεούλης απο το άδειο σας μυαλό.

Αν για να αποφυγει τον πατερα σου, το αμαξι τραβαγε μια τιμονιά και έπεφτε επανω στο πεζοδρόμιο σε μία μάνα με ένα παιδάκι, μπορεις να αντιληφθείς τι θα ειχε συμβεί? ή να στο κάνω λιανά?

Και που ξέρεις ότι το κόστος επισκευής στο όχημα του άλλου που έγινε ζημιά είναι μόνο τόσα; Αυτό θα το μάθουν μόνο όταν πάνε το όχημα στο συνεργείο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...