Προς το περιεχόμενο

Νέα αγορά : Mac Mini M2 vs Pc Build 2023 ?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους!
Προερχομαι απο apple imac και παω για νεο συστημα, πιθανα ενα mac mini.
Δεν κρυβω οτι εξεταζω και PC. Το προβλημα : Εχω την αισθηση οτι ΔΕΝ υπαρχει ενα αντιστοιχο συστημα PC στο "PRICE VALUE" ενος apple mini M2 8gb/512ssd: 730e σκρουτζ. 
Kαθως ομως δεν γνωριζω αρκετα απο PC build, πιστευετε υπαρχει καποια value set up προταση σε αντιστοιχα επιπεδα τιμης (+/-) ?

• Χρηση all around: Λιγο απ ολα, classic apps, basic photo, basic video οχι επαγγελματικη χρηση, οχι gamming.
• Οθονη: Μαλλον DELL Monitor P3223QE 31.5'' 4K IPS

Δημοσ.

για λίγο απο ολα δεν πας σε mac εκτός και αν έχεις συνηθίσει το λειτουργικό σε βαθμό που τα win είναι για εσένα περίεργα

2 λόγοι βασικα σε οδηγουν σε mac

1.  υπάρχουν αναγκες απο εφαρμογές που δύσκολα γίνονται με βατο τροπο σε pc  (video-ηχος κ.α.)

2. lifestyle δεν υπάρχει κατι αντοιστιχο σε desing στα pc και βεβαια το ecosystem

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να φτιαχτεί ένα pc στα 730 ευρώ με επιδόσεις καλυτερες από το Mac mini αλλά όπως προαναφέρθηκε , δεν είναι εγγυημένο το working experience που έχεις συνηθίσει με το Mac OS.

Πέρα από τα παραπάνω , το PC που θα φτιαχτεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει  αθορυβο, μικρό και ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟ , με  το Mac mini( LOL με 35w  κατανάλωση δεν υπάρχει κάρτα γραφικών   στο εμπόριο και τα ενσωματωμένα γραφικά των Intel και amd θέλουν τα δίπλα watt σε κατανάλωση  για να έχουν επιδόσεις χειρότερες του M2). Τα λεφτά που θα κερδίσεις σε κατανάλωση ρεύματος με το Mac mini,  δεν συγκρίνονται με κανένα pc.

Το έχω προσπαθήσει  αρκετά. Θέλει πολύ δουλειά  και με αμφίβολα αποτελέσματα , να κανείς κλώνο του Mac mini σε pc. Επίσης ,με την beta έκδοση του macOS wannabe , windows 11 θα έχεις ένα ικανοποιητικό workflow αλλά το feeling της σταθερότητας και της ξεγνοιασιάς το ξεχνάς. 

Επισης ξεχνάς τα Thunderbolt 4 . Μητρική με τα αντίστοιχα I/O για pc ξεφεύγει σε τιμή .

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2
Δημοσ.

Όχι gaming = Mac Mini M2.

Από τη στιγμή που το δουλεύεις το λειτουργικό, δεν έχει νόημα να πειραματιστείς...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι δυνατόν να το σκέφτεσαι ακόμα; Αν σε παίρνει η τσέπη σου πάνε στο μοντέλο με τα 16GB RAM και είσαι καλυμμένος για τα επόμενα 10 χρόνια  - χωρίς καμία υπερβολή-.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Είναι δυνατόν να το σκέφτεσαι ακόμα; Αν σε παίρνει η τσέπη σου πάνε στο μοντέλο με τα 16GB RAM και είσαι καλυμμένος για τα επόμενα 10 χρόνια  - χωρίς καμία υπερβολή-.

Οι τιμές για 500αρη ssd με 16ram είναι double price 1500ε. Στο 700e με 500ssd/8ram είναι καλό value.

Apple σε ακριβό setup θεωρώ ότι είναι ένα κατηγορηματικό όχι για μένα. Το σύστημα δεν παίρνει αναβάθμιση και οποιαδήποτε αστοχία υλικού πάει όλο για πέταμα. Αυτός είναι και ο λόγος που εβαλα και pc σαν σκέψη.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panos spain είπε

Με 730€ φτιαχνεις πολύ δυνατότερο pc από το mac mini. 

Απορω γιατί όλοι λένε να πάει σε mac mini. 

Μπορεί να να πάει σε pc ότι ώρα θέλει,  αλλά καλο είναι να ξέρει τι πρόκειται να χάσει. Μη πει μετά ότι δεν του το αναφέραμε. 

Αν άνοιξε το νήμα για vs τότε λυπάμαι. Η σύγκριση είναι ατυχής. 

Το έγραψα εξαρχής ότι είναι καλύτερο σε επιδόσεις ένα pc σε αυτά τα λεφτά αλλά αυτό που κερδίζει δεν είναι χωρίς κόστος.  

2 ώρες πριν, Tol1as είπε

Πατάνε κάτω το mac mini σε επιδόσεις cpu και ένα από αυτά αγγίζει σε επιδόσεις και την gpu του m2,αλλά όλα αυτά  με την πενταπλασια κατανάλωση .Δεν θα σχολιάσω τον θόρυβο γιατί δεν τα έχω ακούσει από κοντά. Εύχομαι τουλάχιστον να μην ξεπερνάνε τον θόρυβο του mac mini.

7 ώρες πριν, KON5 είπε

Οι τιμές για 500αρη ssd με 16ram είναι double price 1500ε. Στο 700e με 500ssd/8ram είναι καλό value.

Apple σε ακριβό setup θεωρώ ότι είναι ένα κατηγορηματικό όχι για μένα. Το σύστημα δεν παίρνει αναβάθμιση και οποιαδήποτε αστοχία υλικού πάει όλο για πέταμα. Αυτός είναι και ο λόγος που εβαλα και pc σαν σκέψη.

Αν ο λόγος είναι η έλλειψη αναβάθμισης,  τότε προχώρα σε pc. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Θα έχεις κάποιο κόστος σε κατανάλωση και στο  windows 11 beta experience αλλά θα μπορείς να βάλεις χέρι και να σκαλίζεις. 

Και εγώ σε σταθερό , έχω pc. Γιατί μου αρέσει να παίζω μαζί του , αλλά όταν θέλω να κάνω κάτι με την άνεση μου και την ησυχία μου ανοίγω το macbook pro. 

Έχω φτιάξει και pc mac mini like με παρόμοια κατανάλωση  με το Mac mini αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις επιδόσεις ενός mac mini. Για την κατηγορία του low consumption pc το mac mini , παίζει μόνο του μπάλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω ολους για τις ουσιαστικες απαντησεις! Ειχα καποιες δευτερες σκεψεις αλλα με βοηθησατε να τις ξεκαθαρισω, ζυγιζοντας καλυτερα τις επιλογες win/lose. 

Κατι που μου κανει αισθηση ειναι οτι οι εταιριες αφηνουν την apple να εδραιωνεται ολο και περισσοτερο κερδιζοντας συνεχως μεριδιο αγορας.

Ενας χρηστης θελει ενα καλο μηχανημα? Εδω και 3 χρονια η απαντηση ειναι MAC MINI τελος: Ομορφο, ισχυρο, οικονομικο, αθορυβο και απορεις τοσες εταιριες pc και ενας ολοκληρος κολοσσος οπως η intel γιατι αφηνουν την apple να αναπτυσσεται συνεχως.

Θεωρω οτι αν η apple αφηνε τον ακραιο μινιμαλισμο στα ports και εκανε τα συστηματα της upgradable και easy serviceable (οπως παλια) κυριολεκτικα δεν θα ειχε ανταγωνισμο. 

4 ώρες πριν, Tol1as είπε

Ευχαριστω για τις προτασεις!

Επεξ/σία από KON5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KON5 είπε

Ευχαριστω ολους για τις ουσιαστικες απαντησεις! Ειχα καποιες δευτερες σκεψεις αλλα με βοηθησατε να τις ξεκαθαρισω, ζυγιζοντας καλυτερα τις επιλογες win/lose. 

Κατι που μου κανει αισθηση ειναι οτι οι εταιριες αφηνουν την apple να εδραιωνεται ολο και περισσοτερο κερδιζοντας συνεχως μεριδιο αγορας.

Ενας χρηστης θελει ενα καλο μηχανημα? Εδω και 3 χρονια η απαντηση ειναι MAC MINI τελος: Ομορφο, ισχυρο, οικονομικο, αθορυβο και απορεις τοσες εταιριες pc και ενας ολοκληρος κολοσσος οπως η intel γιατι αφηνουν την apple να αναπτυσσεται συνεχως.

Θεωρω οτι αν η apple αφηνε τον ακραιο μινιμαλισμο στα ports και εκανε τα συστηματα της upgradable και easy serviceable (οπως παλια) κυριολεκτικα δεν θα ειχε ανταγωνισμο. 

Ευχαριστω για τις προτασεις!

To θέμα είναι ότι το mac mini μένει πίσω απο οποιοδήποτε σοβαρό desktop pc, σε απαιτητικες εργασίες. H apple εκει που έχει εδραιωθεί είναι στους φορητούς, καθώς τα μηχανήματά της ειναι τα καλύτερα overall (απο σχεδίαση/design, υλικά κατασκευής, ποιότητα οθόνης, cpu κλπ).

Προσωπικά πήγα στη λύση του δυνατού desktop για τις απαιτητικές εργασίες (large-scale coding) και του macbook air m2 για τα υπολοιπα (απ το να διαβάζω pdf, μεχρι να γραφω τα prototypes του κώδικα που χρησιμοποιώ).

Στη δική σου περίπτωση, επειδή η χρήση δεν είναι απαιτητική, θα πήγαινα σε mac mini (απλά μην νομίζεις ότι στο ιδιο price range ενα mac mini ειναι το ιδιο με ενα desktop).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, panos spain είπε

To θέμα είναι ότι το mac mini μένει πίσω απο οποιοδήποτε σοβαρό desktop pc, σε απαιτητικες εργασίες. H apple εκει που έχει εδραιωθεί είναι στους φορητούς, καθώς τα μηχανήματά της ειναι τα καλύτερα overall (απο σχεδίαση/design, υλικά κατασκευής, ποιότητα οθόνης, cpu κλπ).

Προσωπικά πήγα στη λύση του δυνατού desktop για τις απαιτητικές εργασίες (large-scale coding) και του macbook air m2 για τα υπολοιπα (απ το να διαβάζω pdf, μεχρι να γραφω τα prototypes του κώδικα που χρησιμοποιώ).

Στη δική σου περίπτωση, επειδή η χρήση δεν είναι απαιτητική, θα πήγαινα σε mac mini (απλά μην νομίζεις ότι στο ιδιο price range ενα mac mini ειναι το ιδιο με ενα desktop).

Αντικειμενικα απαιτητικοι επαγγελματιες σαν εσενα ειναι ελαχιστοι. Οι περισσοτεροι το παιζουν οτι χρειαζονται "δυνατο" μηχανημα ενω ουτε καν.
H apple εχει καταφερει (με ολα τα σοβαρα αρνητικα της) να κανει την ζωη απλη και ομορφη.
Καθως μπηκα λιγο στην διαδικασια για PC θυμηθηκα τα παιδικα μου χρονια, τι κουτι, τι μητρικη, τι τροφοδοτικο, τι καρτα , τι μνημη, τι επεξεργαστη, τι ψυξη, τι ειναι το καλυτερο κλπ... Πονοκεφαλος. 

Τα ετοιμα setup θα περιμενες να ειναι αντιστοιχου επιπεδου κατασκευης σε χαμηλοτερη τιμη. Δεν ειναι.

Επεξ/σία από KON5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά φτιάχνεις και πολύ καλύτερο σε επιδόσεις ΑΛΛΑ άλλη η εμπειρία των windows και άλλη των mac ( κλάσεις ανώτερο ) . Εφόσον δεν θέλεις games και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις το mac mini είναι καλή επιλογή . 

Αν θέλεις mac και επιδόσεις δυστιχώς πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καθως μπηκα λιγο στην διαδικασια για PC θυμηθηκα τα παιδικα μου χρονια, τι κουτι, τι μητρικη, τι τροφοδοτικο, τι καρτα , τι μνημη, τι επεξεργαστη, τι ψυξη, τι ειναι το καλυτερο κλπ... Πονοκεφαλος. 

Οχι και πονοκέφαλος, για μένα είναι ότι καλύτερο η διαδικασία επιλογής του νεου build και πιστεύω για τους περισσότερους εδώ μέσα!

Επεξ/σία από visualizer
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, KON5 είπε

Αντικειμενικα απαιτητικοι επαγγελματιες σαν εσενα ειναι ελαχιστοι. Οι περισσοτεροι το παιζουν οτι χρειαζονται "δυνατο" μηχανημα ενω ουτε καν.
H apple εχει καταφερει (με ολα τα σοβαρα αρνητικα της) να κανει την ζωη απλη και ομορφη.

Τα ετοιμα setup θα περιμενες να ειναι αντιστοιχου επιπεδου κατασκευης σε χαμηλοτερη τιμη. Δεν ειναι.

Συμφωνώ για τα έτοιμα setup, μεγάλη σαβούρα ολα τα windows. Αλλα κυριολεκτικά μόνο κανας μπάρμπας ή καμιά εταιρια παίρνει έτοιμα. 

Αν η Apple στο χαμηλότερο price range προσέφερε εστω 16gb ram θα ήταν no brainer. Η μαλακια που κάνουν είναι ότι σε χρεώνουν 250€ για έξτρα 8gb ή για κανα μεγαλύτερο ssd. Και φανείς 2023 να σκας 700€ για 8gb ram. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...