Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Πηγαίνω σε ΕΠΑΛ από την πρώτη λυκείου και η αλήθεια είναι ότι ήταν μια βιαστική απόφαση. Τώρα είμαι τρίτη λυκείου και σκέφτομαι να κάνω μετεγγραφή σε γελ και να ακολουθήσω θεωρητική κατεύθυνση που για μένα είναι πιο εύκολα. 

Αν κάνω μετεγγραφή θα με βάλουν σε Γ γελ ή β τάξη; 

Είναι καλύτερα να συνεχίσω σε ΕΠΑΛ ή να φύγω για γελ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά και αν μπορώ θέλω να κάνω και την μαθητεία κάτι που θα χάσω αν φύγω από το επαλ

Επεξ/σία από lilly__
Δημοσ.

Αφού θες και τα δύο, αλλά τελείωσε εφόσον είσαι τρίτη λυκείου στο ΕΠΑΛ και μετά πας ξανά ΓΕΛ. Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση εφόσον θες και τα δύο. 

Φιλολογία γιατί; Έχεις σκεφτεί επαγγελματική αποκατάσταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται να πάω γελ αφού τελειώσω το επαλ ; Σε ποια τάξη θα με βάλουν;  Φιλολογία  επειδή είναι κάτι που μου αρέσει. Για την επαγγελματική αποκατάσταση ξέρω ότι είναι δύσκολα αλλά προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει 

Επεξ/σία από lilly__
Δημοσ.
6 hours ago, lilly__ said:

Γίνεται να πάω γελ αφού τελειώσω το επαλ ; Σε ποια τάξη θα με βάλουν;  Φιλολογία  επειδή είναι κάτι που μου αρέσει. Για την επαγγελματική αποκατάσταση ξέρω ότι είναι δύσκολα αλλά προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει 

Αν θυμάμαι καλά από αλλά posts εδώ, θα ξεκινήσεις από Δευτέρα λυκειου ΓΕΛ. Αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τηλ το υπουργείο Παιδείας 

Δημοσ.
15 hours ago, lilly__ said:

Δεν ξεκινάς β λυκείου ΓΕΛ , απλά κανείς αίτηση να δώσεις. 

Β λυκείου ξεκινάς από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ επειδή στο ΓΕΛ δεν έχουν ειδικότητες. 

Έχεις ψάξει όλες τις επιλογές που σου δίνονται; Φιλολογία πραγματικά δεν αξίζει εκτός εάν θες να σπουδάζεις για χόμπι. 

Δημοσ.

Όχι δεν τις έχω ψάξει όλες τις επιλογές. Σαν δεύτερη επιλογή έρχεται η ψυχολογία. 

Για το επαλ ξέρω ότι λειτουργούν έτσι αλλά στο γενικό πως ακριβώς πάει για έναν μαθητή που ήταν  επαλ;

Δημοσ.
11 hours ago, lilly__ said:

Όχι δεν τις έχω ψάξει όλες τις επιλογές. Σαν δεύτερη επιλογή έρχεται η ψυχολογία. 

Για το επαλ ξέρω ότι λειτουργούν έτσι αλλά στο γενικό πως ακριβώς πάει για έναν μαθητή που ήταν  επαλ;

Aπλα πας και γράφεσαι στην τάξη που θα πήγαινες στο ΕΠΑΛ. 

Αλλά θα μπορέσεις εφόσον δεν έχεις κάνει από πριν αρχαία; Επίσης λατινικά και ιστορία ξεκινάνε από β λυκείου προετοιμασία. 

Από ΕΠΑΛ υγείας μπορείς να μπεις κοινωνική εργασία που είναι πολύ κοντά στην ψυχολογία. Ουσιαστικά βγαίνεις κοινωνικός λειτουργός. Θα σε ενδιέφερε;

Δημοσ.

Για κοινωνικός λειτουργός δεν μου  αρέσει τόσο. Άρα όταν γραφτώ θα με βάλουν γ ταξη γενικου. Αρχαία έχω να κάνω απο το γυμνάσιο και λατινικά δεν έχω κάνει ποτέ άρα κανονικά θα έπρεπε να μπω στην β

Εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς πρέπει να κάνω πολλά φροντιστήρια για αρχαία, ιστορία κλπ

Δημοσ.
5 hours ago, lilly__ said:

Για κοινωνικός λειτουργός δεν μου  αρέσει τόσο. Άρα όταν γραφτώ θα με βάλουν γ ταξη γενικου. Αρχαία έχω να κάνω απο το γυμνάσιο και λατινικά δεν έχω κάνει ποτέ άρα κανονικά θα έπρεπε να μπω στην β

Εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς πρέπει να κάνω πολλά φροντιστήρια για αρχαία, ιστορία κλπ

Δεν μπαίνεις β μπαίνεις γ. Όπως και ένα παιδί που ήταν β λυκείου θεωρητική στην γ μπορεί να πάει θετική. 

Άρα για ψυχολογία θα δυσκολευτείς πολύ, έστω φιλολογία έχει χαμηλές βάσεις. 

Πάντως θα σου πω ότι παρά μα πάρα πολλά παιδιά μετανιώνουν που πάνε εκεί. Ψάξε καλύτερα τις επιλογές σου, τώρα που είσαι μικρή. Δεν είναι ωραίο να σπουδάσεις 4 χρόνια, να κάνεις και ένα μεταπτυχιακό και τελικά να είσαι έξω από τον ΟΑΕΔ. Το φροντιστήρια δεν πληρώνουν καλά και έχεις απίστευτο ανταγωνισμό. Για να ξεκινήσεις ιδιαίτερα πρέπει να είσαι ήδη σε κύκλο. 

Ωραία τα ωραία και να σπουδάσουμε κάτι που αγαπάμε αλλααα η αγάπη δεν θα μας πληρώσει τους λογαριασμούς. Εάν πας στα ζαρα σχεδόν όλες οι κοπέλες έχουν τελειώσει φιλολογία.

Δημοσ.

Όχι για τα φροντιστήρια δεν εννοούσα να δουλέψω αλλά να κάνω μαθήματα για να αναπληρώσω τα αρχαία,τα λατινικά κλπ 

Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και με την φιλολογια θα κάνω μια τρύπα στο νερό όμως τελικά καταλαβαίνω ότι αν πάω στο γενικό θα είμαι πολλά βήματα πίσω από τα παιδιά που είναι ήδη εκεί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...