someone12 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα ήθελα μια πρόταση για desktop για χρήση γραφείου και κυρίως autocad. Ποσό που διαθέτουμε : 800Ε (για τον πυργο) Χρήση υπολογιστή : Γραφείου Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απο 1 Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο το καταστημα Παρακάτω είναι ενα αρχικό buil, λυπεί η καρτα για την οποία θέλω μια δεύτερη γνώμη: Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από someone12
nickol-us Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Για αρχή να πούμε οτι το μαγαζί έχει κάπως τσιμπημένες τιμές και εφόσον σου κάνει συναρμολόγηση βλέπω θα πληρώσεις επιπλέον 50€. Αν δεν έχεις σχέση με το συγκεκριμένο μαγαζί θα πρότεινα να κοιτάξεις κι αλλού, όπου μπορείς να φτιάξεις παρόμοιο (με λίγο καλύτερα πράγματα) υπολογιστή, με λιγότερα χρήματα. Γραφείο - autocad σημαίνει κι αυτόματα αγορά άδειας windows; Κρίμα σε "επαγγελματικό" μηχάνημα που θα δουλεύει autocad να βάλεις 16gb κι όχι 32gb, ειδικά με τις σημερινές τιμές. Άστοχη επιλογή τροφοδοτικού κατά τη γνώμη μου. Σε bronze τροφοδοτικό, ακόμη και επώνυμο, αποφεύγουμε να βάλουμε τρομερά ενεργοβόρα συστήματα. Οπότε η λογική μου λέει: είτε βάζεις καλύτερης κατηγορίας (gold) τροφοδοτικό αν μείνεις σε αυτό το wattage και κυνηγήσεις μια καλή κάρτα είτε εφόσον μείνεις σε bronze να αρκεστείς σε 550w. Καλή περίπτωση το be quiet system 10 από το ίδιο κατάστημα(πιο φθηνά μάλιστα) που δίνει και 5ετη εγγύηση 500gb nvme θα έλεγα οριακό, εκτός αν είναι καθαρά μόνο για εφαρμογές/os και υπάρχει άλλος χώρος που αποθηκεύεις τα αρχεία. Θα προτιμούσα την 760m gaming x στα ίδια χρήματα από το εν λόγω κατάστημα. Θεωρώ οτι έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό αλλά και πολύ δυνατά vrm Τι δεύτερη γνώμη θες για την κάρτα; Θα βάλεις ή όχι; Αν δεν κάνεις πολλά 3d κλπ, πιθανώς να σου αρκούν και τα ενσωματωμένα. Εξαρτάται από την χρήση που θα κάνεις. Adobe & autocad θεωρώ μονόδρομο τις nvidia κι ας έχουν κακό vfm. 1
someone12 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου: Αν δεν έχεις σχέση με το συγκεκριμένο μαγαζί θα πρότεινα να κοιτάξεις κι αλλού: Όχι δεν υπάρχει καμία σχέση απλα το επελεξα για να υπαρχει το 1o reference. Πιο κάτω έφτιαξα την συνθέση στο https://www.mgmanager.gr , είμαι ανοιχτος αν υπάρχει καλύτερη επιλογη. Γραφείο - autocad σημαίνει κι αυτόματα αγορά άδειας windows; Ναι Κρίμα σε "επαγγελματικό" μηχάνημα που θα δουλεύει autocad να βάλεις 16gb κι όχι 32gb, ειδικά με τις σημερινές τιμές. Είχες απολυτα δικαιο, εξευτελισκα μικρη η διαφορα τιμης Άστοχη επιλογή τροφοδοτικού κατά τη γνώμη μου. Σε bronze τροφοδοτικό, ακόμη και επώνυμο, αποφεύγουμε να βάλουμε τρομερά ενεργοβόρα συστήματα. Το έχω αλλάξει και ανέβασα λίγο και τα watt. 500gb nvme θα έλεγα οριακό, εκτός αν είναι καθαρά μόνο για εφαρμογές/os και υπάρχει άλλος χώρος που αποθηκεύεις τα αρχεία. Υπάρχει δεύτερος σκληρος (αλλα 500gb 2.5"). Θα προτιμούσα την 760m gaming x στα ίδια χρήματα από το εν λόγω κατάστημα. Θεωρώ οτι έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό αλλά και πολύ δυνατά vrm. Την εχω αλλαξει, θα μπορούσα να πάω και σε φτηνότερη μητρική ή δεν αξίζει τον κόπο? Τι δεύτερη γνώμη θες για την κάρτα; Θα βάλεις ή όχι; Αν θα με κάλυπταν τα ενσωματωμένα γραφικα (τοπογραφικα-πολιτικα σχεδια). Αν όχι ποια θα ηταν η προταση εδω? Θα ηταν αρκετη μια 1060 ή ειναι υπερβολικα παλια? Οι τιμές που είδα στις καρτες μου φαινονται λίγο υπερβολικες. Η νέα συνθεση μετα τις αλλαγες:
nickol-us Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 To mgmanager τελευταία το προτείνω συνεχώς καθώς έχει μεγάλη ποικιλία, τα περισσότερα όχι μακρυά απο τις χαμηλότερες τιμές σκρουτζ, ωστόσο παρόλο που ασχολείται με συστήματα, δεν αναφέρει πουθενά για εγκατάσταση os και κόστος, ίσως να ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος. Το e-gate πρόσφατα πρότεινε κάποιος συμφορουμίτης και μου φάνηκε οτι έχει λογικές τιμές, καλές διαθεσιμότητες και βάζει και os. Θέλει ψάξιμο και όταν μιλάμε για ένα κατάστημα με συναρμολόγηση, δυσκολεύει κάπως το πράγμα. Εξευτελιστική δεν είναι η διαφορά τιμής, ωστόσο οι τιμές των ddr4 είναι σε ιστορικό χαμηλό, οι απαιτήσεις σε ram έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ παράλληλα αξιοποιούνται, είναι κρίμα να ψάχνεσαι σε σχετικά σύντομο διάστημα για αύξηση της. Το τροφοδοτικό έπρεπε να το μειώσεις σε wattage στα 550w, πάντα κατά τη γνώμη μου. Μεγαλύτερο τροφοδοτικό μόνο αν σκέφτεσαι να μπει κάποια ενεργοβόρα κάρτα στο μέλλον κι εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει το τροφοδοτικό να είναι και ανώτερης κατηγορίες (gold). Θεωρώ οτι αν χρειαστείς κάποια κάρτα, βάσει όσων λες θα είναι κάπως πιο basic gpu Αν και υποθέτω οτι δε θα ζοριστεί το μηχάνημα με βαριές εργασίες, θα έλεγα να μην δεις κάτι λιγότερο από gaming x. O 13500 είναι cpu με πολλούς πυρήνες και υποθέτω οτι κατά περίπτωση μπορεί να ζορίσει τα vrm μια "φτωχής" μητρικής. Καλύτερα να έχεις μηχάνημα που δουλεύει ξεκούραστα και σε χαμηλές(συγκριτικά) θερμοκρασίες Τα ενσωματωμένα γραφικά του 13500 αρκούν για αρκετές δουλειές ακόμη και σε autocad. Το βάρος των αρχείων που θα δουλέψεις θα ορίσει αν χρειαστεί επιπλέον κάρτα γραφικών. Εφόσον το budget είναι σχετικά χαμηλό, θα έλεγα να μείνεις με τα ενσωματωμένα του 13500 και να κρίνεις μόνος σου. Σε μικρό διάστημα θα γνωρίζεις αν πρέπει ή όχι να συμπληρώσεις κάρτα γραφικών. Αν τελικά χρειαστείς, λογικά θα μιλάμε για σχετική "μικρή" κάρτα. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να την προσθέσεις μόνος, είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, ακόμη και για κάποιον αρχάριο. Οι τιμές στις κάρτες είναι μεγάλη ιστορία και έχουν συνέλθει αρκετά τα πράγματα. Λόγω mining αλλά και chip sortage (περίοδος covid19) δημιουργήθηκε μεγάλη στρέβλωση στην αγορά
Aprile Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Για AutoCAD πάρε κάτι το οποίο έχει φτιαχτεί για αυτό. Ένα refurbished αν δεν αντέχεις καινούργιο workstation θα πρότεινα από την σειρά Ζ της ΗΡ. Έχουν και τις αντίστοιχες οθόνες που συνήθως ξεκινούν με το W.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα