Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για αγορά καινούριων ελαστικών και προβληματίζομαι αν πρέπει να πάω για τεσσάρων εποχών η να παρω απλα χειμωνιάτικα,

και να τα αλλάζω 2 φορές τον χρόνο.(Το συνεργείο οχι εγώ)

Με ενδιαφέρει καποιος που εχει τεσσαρων εποχών να μοιραστεί την εμπειρία του!

Δημοσ.

Ειχα 4 εποχων σε αλλο αμαξι, δε βρηκα καμια ουσιαστικη διαφορα σε σχεση με τα θερινα το χειμωνα... Εαν συντρεχει λόγος χειμερινων λόγω περιοχής παρε ενα σετ χειμερινα κ να αλλαζεις ανα εποχη

• Like 1
Δημοσ.

Κάτοικος Γερμανίας με θερμοκρασίες απο -5 τον χειμώνα μεχρι +30 το καλοκαίρι. Δεν πηγαινω για σκι τον χειμώνα για χρειζομαι τα χειμωνιάτικα ουτε στην Σαχάρα/ Ελλάδα το καλοκαίρι για να πω οτι θα λιώνουν.

Ποια λάστιχα ειχες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Devil9697 είπε

Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για αγορά καινούριων ελαστικών και προβληματίζομαι αν πρέπει να πάω για τεσσάρων εποχών η να παρω απλα χειμωνιάτικα,

και να τα αλλάζω 2 φορές τον χρόνο.(Το συνεργείο οχι εγώ)

Με ενδιαφέρει καποιος που εχει τεσσαρων εποχών να μοιραστεί την εμπειρία του!

Ρωτας για λαστιχα tesla που εχει ενα 0,0001% των μελων του insomnia;
και για γερμανια; 

καλες απαντήσεις θα παρεις! 

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ.
8 minutes ago, gorge18 said:

Ρωτας για λαστιχα tesla που εχει ενα 0,0001% των μελων του insomnia;
και για γερμανια; 

καλες απαντήσεις θα παρεις! 

Συζήτηση κανουμε δεν λύνουμε το κυπριακο!

Σιγουρα υπάρχουν αρκετα tesla και σίγουρα τι ίδια απορία θα έχουν και άλλοι, ήακομη και μη-tesla χρηστες απλά κάτοχοι ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Δημοσ.

Τα 4 εποχών είναι εξαιρετική επιλογή όταν έχεις αρκετές ημέρες στο έτος συνθήκες που δε τα πάνε καλά τα θερινά,  αλλά όχι τόσες πολλές ή σε τέτοιο βαθμό που ν' αξίζει να μπεις στη λογική των δύο σετ. Δεν επιλέγουμε 4 εποχών με βάση τις ακραίες θερμοκρασίες, αλλά με βάση τις συνήθεις συνθήκες το χειμώνα. Π.χ. σε μία άσχημη χιονόπτωση με -5ºC εννοείται ότι τα αμιγώς χειμερινά πλεονεκτούν. Και πλεονεκτούν σημαντικά. Αν αυτή η άσχημη χιονόπτωση είναι δεδομένο ότι θα συμβεί, ίσως και πάνω από 1 φορά κατ' έτος, μάλλον χρειάζεσαι αμιγώς χειμερινά. Αν μάλλον δεν θα συμβεί, αλλά μπορεί να συμβεί π.χ. 1 φορά στα 2 χρόνια, αλλά γενικώς οι θερμοκρασίες το χειμώνα δεν ανεβαίνουν εύκολα πάνω από 10°C, μάλλον θα σε καλύψουν καλύτερα τα 4 εποχών.

Για 'μενα, που έχω καταφέρει ν' αποκτήσω εμπειρία από θερινά, 4 εποχών, χειμερινά, 50/50, 80/20 αλλά και από αρκετά αυτοκίνητα είτε με 4Χ4 ή δικίνητα, ή και με Niva (αυτό είναι κατηγορία μόνο του) η διαφορά σε κάθε σενάριο είναι Χ10. Δηλαδή στο χιόνι, τα 4 εποχών τα πάνε 10 φορές καλύτερα από ότι τα θερινά, ενώ με τη σειρά τους, τα χειμερινά άλλες 10 φορές καλύτερα από ότι τα 4 εποχών...

:P

Οι διαφορές δεν είναι καθόλου μικρές. Όμως επειδή σαν γνήσιοι ελληνάρες έχουμε γνώμη για όλα, ακόμα και αν δε ξέρουμε με τι μοιάζουν αυτά τα όλα, αλλά και ταυτόχρονα αντιδρούμε σε οτιδήποτε νέο, θα δεις ότι υπάρχει μία σημαντική «έχθρα» προς τα 4 εποχών (που προφανώς και δε δικαιολογείται «λογικά»). Εμένα μου λέγανε ότι τα 4 εποχών είναι άχρηστα αφού ζω στην Ελλάδα, ότι με κοροϊδεύουν, και ούτε καθεξής. Εγώ με τα θερινά το χειμώνα δε μπορούσα να βγω από το γκαράζ για το 20% του μήνα, αλλά αυτοί «ξέραν καλύτερα». Φέτος που θα ξαναλλάξω πάλι 4 εποχών θα βάλω προφανώς, μιας και μου ταίριαξαν στο 100%. 

Οπότε η πρότασή μου είναι να μην ακούσεις καν τι θα σου πουν, και ν' απευθυνθείς κυρίως σε γερμανικά group ή fora. Ιδανικά και με ιδιοκτήτες Tesla. Δε ξέρω τι ιδιαίτερότητες μπορεί να έχει (πέρα από το μεγαλύτερο βάρος), οπότε ας έχεις μία γνώμη και από άτομα που γνωρίζουν το αυτοκίνητο. Μέχρι και στη γειτονιά σου μπορείς να ρωτήσεις, ή σε καμιά ADAC.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως εδώ στο Λουξεμβούργο η πλειοψηφία αλλάζει λάστιχα από καλοκαιρινά σε χειμερινά όταν η θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 3 βαθμούς, 4 εποχών δεν έχω δει να πολυ χρησιμοποιούν.

Δημοσ.

Θα παρω τηλ tesla να ρωτησω τι λαστιχα προτείνει αλλα και εξωτερικη εταιρεία.

Απο οτι καταλαβα παντως η Αχχιλειος πτερνα των λαστιχων τεσσάρων εποχών ειναι ο χειμώνας και ειδικότερα το χιόνι. 

Μάλλον θα παω για χειμερινά, αφου μιλησω πρωτα με 3-4 αντιπροσώπους. Νομίζω η χωρες της κεντρο- βόρειας Ευρώπης χρειάζονται διαφορετικά σετ λαστιχα ανα εποχή λόγο κυρίως των χειμωνων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, Devil9697 said:

Θα παρω τηλ tesla να ρωτησω τι λαστιχα προτείνει αλλα και εξωτερικη εταιρεία.

Απο οτι καταλαβα παντως η Αχχιλειος πτερνα των λαστιχων τεσσάρων εποχών ειναι ο χειμώνας και ειδικότερα το χιόνι. 

Μάλλον θα παω για χειμερινά, αφου μιλησω πρωτα με 3-4 αντιπροσώπους. Νομίζω η χωρες της κεντρο- βόρειας Ευρώπης χρειάζονται διαφορετικά σετ λαστιχα ανα εποχή λόγο κυρίως των χειμωνων.

Όχι απαραίτητα, υπάρχουν 4 εποχών όπως τα Michelin Crossclimate 2 που τα εκθειάζουν στο χιόνι. Έχουν απόδοση αρκετά κοντά σε ένα 100% χειμερινό.

Π.χ. 

Προσωπική  μου άποψη αφού ζεις Γερμανία είναι να έχεις δύο σετ ελαστικών, χειμερινό & καλοκαιρινό. Πέρα από το αρχικό κόστος, μετά δεν θα έχει ανάλογο κόστος δεδομένου ότι χρησιμοποιείς μισά μισά μέσα στο χρόνο.

Επεξ/σία από Hik
Δημοσ.
On 05/09/2023 at 12:45, Devil9697 said:

Το ακριβώς ανάποδο. Συνήθως τα τεσσάρων εποχών είναι πιο κοντά σε χειμερινό, παρά σε θερινό, τουλάχιστον στα πιο διάσημα - εμπορικά μοντέλα. Πρακτικά, στο χιόνι τα πάνε από τίμια έως και καλά, ενώ στον καύσωνα από μέτρια έως και «δεκαπέντε πατερημά».

:D

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το ακριβώς ανάποδο. Συνήθως τα τεσσάρων εποχών είναι πιο κοντά σε χειμερινό, παρά σε θερινό, τουλάχιστον στα πιο διάσημα - εμπορικά μοντέλα. Πρακτικά, στο χιόνι τα πάνε από τίμια έως και καλά, ενώ στον καύσωνα από μέτρια έως και «δεκαπέντε πατερημά».

:D

Σκέφτομαι να βάλω και εγώ 4εποχών αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα αν μας καλύπτει και νομικά για το χειμώνα που θέλουν αλυσίδες ή χιονολάστιχα .Πχ τα crossclimate 2 εχουν το 3PMSF σήμα αλλά όχι το M+S 

Δημοσ.
17 minutes ago, Ukforthemoment said:

Σκέφτομαι να βάλω και εγώ 4εποχών αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα αν μας καλύπτει και νομικά για το χειμώνα που θέλουν αλυσίδες ή χιονολάστιχα .Πχ τα crossclimate 2 εχουν το 3PMSF σήμα αλλά όχι το M+S 

Βάλε τα δικά μου (Goodyear Vector). Έχουν τόσο 3PMSF, όσο και M+S. Να ξέρεις όμως ότι αν κινείσαι ενεργά σε χιόνι (π.χ. εκδρομή) χρειάζεσαι και αλυσίδες, γιατί τα λάστιχα (είτε τεσσάρων, ή χειμερινά) δε κάνουν για το πολλά ζόρια. Αλλά τόσο νομικά, όσο και για ήπια χρήση είσαι οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...