fabiawrc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εαν κινηθεις σε Denon ψωνισε απο Γερμανια.Οι τιμές εδω ειναι πραγματικά για γέλια. Ασε τον 1700 και πηγαινε στον 2800 αν εχεις χαμηλο budget. Δυστυχως δεν εχει preouts οπως και οι περισσοτεροι ενισχυτες τα εχουν κοψει στα οικονομικα μοντελα. Ο 3800 ειναι φορτωμενος με απειρα πραγματα ,4 ανεξαρτητες παραμετροποιησημες εξοδους sub,εχει 11.4 preouts για τελικους η ενεργα ηχεια,εχει Αuro 3d, υποστηριζει Dirac με extra πληρωμη,αλλα θα παει στραφι για ενα απλο 5.1 αλλα σιγουρα ειναι πιο ισχυρος απο 80watt στα 105watt ανα καναλι. Τουλαχιστον οτι και να παρεις καποια στιγμη βαλε και 2 ηχεια οροφης για Atmos εκει αλλαζει αρκετα η εμπειρια. Denon 1800 538 στην πορτα σου Ελλαδα 800. Denon 2800 628 στην πορτα σου Ελλαδα 929 Denon 3800 955 στην πορτα σου Ελλαδα 1600 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από fabiawrc 1
agnostos13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Στις 22/11/2023 στις 11:39 ΜΜ, fabiawrc είπε Εαν κινηθεις σε Denon ψωνισε απο Γερμανια.Οι τιμές εδω ειναι πραγματικά για γέλια. Ασε τον 1700 και πηγαινε στον 2800 αν εχεις χαμηλο budget. Δυστυχως δεν εχει preouts οπως και οι περισσοτεροι ενισχυτες τα εχουν κοψει στα οικονομικα μοντελα. Ο 3800 ειναι φορτωμενος με απειρα πραγματα ,4 ανεξαρτητες παραμετροποιησημες εξοδους sub,εχει 11.4 preouts για τελικους η ενεργα ηχεια,εχει Αuro 3d, υποστηριζει Dirac με extra πληρωμη,αλλα θα παει στραφι για ενα απλο 5.1 αλλα σιγουρα ειναι πιο ισχυρος απο 80watt στα 105watt ανα καναλι. Τουλαχιστον οτι και να παρεις καποια στιγμη βαλε και 2 ηχεια οροφης για Atmos εκει αλλαζει αρκετα η εμπειρια. Denon 1800 538 στην πορτα σου Ελλαδα 800. Denon 2800 628 στην πορτα σου Ελλαδα 929 Denon 3800 955 στην πορτα σου Ελλαδα 1600 Ποιός στέλνει από Γερμανία;
fabiawrc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) https://www.elektrowelt24.eu/ Δυστυχως καποια μοντελα πηραν την ανηφορα ο 3800 πηγε απο 829 στα 1249 τιμη Ελλάδος. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2023 από fabiawrc
john1987 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Δεν ανοίγω χωριστό topic μιας κι εγώ επιθυμώ να φτιάξω ηχοσυστημα 5.1. Έχω εναν χώρο υπογείου με σαλόνι περίπου 25τμ μακρόστενο (ας πούμε 7μ μήκος επί 4μ πλάτος). Εκεί έχω τοποθετήσει εναν projector (με απόσταση θέασης 4μ) και απέναντι μια ηχομπαρα samsung q600b. Παράλληλα στο πάνω χασπίτι έχω ενα stereo ηχοσυστημα με ενισχυτή yamaha rn303d και ενα ζευγάρι ηχείων elac b6.2. Η σκέψη μου είναι η εξής: 1) Μια φθηνή λύση για surround ήχο θα ήταν να αγοράσω δύο rear ηχεια samsung που ταιριάζουν με την ηχομπαρα (Samsung Σετ Ηχείων Home Cinema SWA-9200S 54W Black με Ασύρματα Ηχεία) 2) Μια δεύτερη λύση είναι να κατεβάσω τα elac και να τα χρησιμοποιήσω ως front speakers και να χτίσω ενα 5.1 με βάση αυτα. 3) Η τρίτη λύση είναι να αγοράσω εναν dedicated ηχοσυστημα 5.1 για το χώρο αυτό. Το κακο είναι ότι ο χώρος δεν έχει πολύ πλάτος συνεπώς δεν ξέρω αν βγαίνουν οι γωνίες και οι διαστάσεις για τα rear ηχεια. Οποίος έχει ανάλογη εμπειρία ή πρόταση καλοδεχουμενη. Επεξ/σία 22 Μαϊου από john1987
elgol Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Τα ενεργα ηχεια θα χρειαστουν μονο τον προενισχυτη χωρις να κουραζεται ο ( φθηνος) τελικος λειτουργωντας ταυτοχρονα 5 καναλια, το sub θα ειναι ενεργο
spooker Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου On 22/05/2024 at 11:05, elgol said: Τα ενεργα ηχεια θα χρειαστουν μονο τον προενισχυτη χωρις να κουραζεται ο ( φθηνος) τελικος λειτουργωντας ταυτοχρονα 5 καναλια, το sub θα ειναι ενεργο Διαβάζω για 12αρια sub συνέχεια. Το να βάλεις μόνο ενα subwoofer οτιδήποτε και να είναι αυτό δεν φτάνει για να ακουστεί ο ήχος σωστά σε όλο το δωμάτιο σε όλα τα σημεία. Μια budget λύση με καλύτερα αποτελέσματα είναι 4 8inch subs, 2 μπροστά, 2 πίσω μακρυά όσο γίνεται από γωνίες. 1
Chris2756 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Ο Yamaha καλουτσικος ενισχυτης ειναι αλλα στερεοφωνικος. Για συστημα 5.1, 7.1 κτλ ο ενισχυτης πρεπει να εχει και τον αναλογο αποκωδικοποιητη. Τα elac μπορουν να χρισημοποιηθουν σαν ΑΡ-ΔΕ κυρια ηχεια και να αγοραστουν 2 περιφερειακα, 1 κεντρικο κι 1 ενεργο γουφερ. Θα δοκιμαζα σαν κεντρικο την ηχομπαρα που υπαρχει πριν αγορασω καποιο κεντρικο ηχειο. Τα περιφεριακα εχουν την ευελια να τοποθετηθουν στους πλαινους τοιχους, πισω τοιχους, ακομα και στο ταβανι. Τα κυρια ηχεια ΔΕ-ΑΡ καλο ειναι να εχουν εναν αερα απο τους πλαινους και πισω τοιχους. Το γουφερ οσο πιο κοντα στο πατωμα και οσο πιο κοντα σε γωνια τοιχων τοσο πιο εντονα ακουγεται. Τελος για γουφερ, σε ενα χωρο 28 τμ θεωρω υπερβολη την χριση 2 γουφερ ηχειων. Εχω ενα ενεργο 60W rms, 8ιντζο, Rel Strata II 20ετιας+ σε χωρο 60 τμ και γρεμιζουν οι τοιχοι αν ανεβασω ενταση. Εκτος κι αν δεν θελουμε να ακουμε χαμηλες συχνοτητες, αλλα μπαπα-μπουπα θορυβο. Εξ αλλου, οπως υποστηριζουν οι ειδημονες με τα υπερσουπερ μουσικα αυτια, το μπασο δεν πρεπει να το ακους, αλλα να το ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ! Ποιος ειμαι εγω, για να το αμφισνυτησω?
CostasRompotis Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καπου κανεις λαθος οσον αφορα την χρησιμοτητα υπαρξης παραπανω του ενος γουφερ. Κανεις δεν ειπε οτι δυο, τρια η περισσοτερα σαμπ θα ριξουν σοβαδες, το πληθος των σαμπ δεν εχει ως σκοπο την αυξηση εντασης, ουτως ή αλλως η ισοσταθμιση θα ρυθμισει την απαιτουμενη συγκεκριμενη ενταση ανεξαρτητως τον αριθμο αυτων, αρα το πρωτο κερδος ειναι οτι τα παραπανω απο ενα σαμπ θα παιζουν πιο ανετα, δεν θα ζοριστει το μεγαφωνο ή ο ενισχυτης. Το κυριοτερο ομως κερδος απ τη χρηση πολλων σαμπ ειναι η εξομαλυνση αποκρισης. Τι σημαινει αυτο; Μ ενα σαμπ στον χωρο η αποκριση στο φασμα των χαμηλων συχνοτητων (20hz-200hz) καπου θα χει κορυφες (μπουμαρισμα) και καπου λακουβες (χαμηλη ή και παντελη ελλειψη συγκεκριμενων συχνοτητων). Ενα δευτερο σαμπ σε αλλο σημειο ειναι πιθανον απο τυχη και σχεδον σιγουρο με μελετη ή λιγο ψαξιμο να καλυψει τη λακουβα, την ελλειψη δηλαδη συγκεκριμενης συχνοτητας του πρωτου σαμπ κι ουτω καθεξης ακομα καλυτερα με τριτο και με τεταρτο σαμπ. Ως γνωστον οι κορυφες δεν μας ενδιαφερουν γιατι ειναι πανευκολο απ την ισοσταθμιση να τις "ξυρισει". Το δυσκολο ειναι να "γεννησεις" απ το πουθενα συχνοτητες, αυτο μαναμ δε γινεται. Αυτο επιτυγχανεται μονο με την προσθηκη δυο ή και παραπανω σαμπ οπου σε διαφορετικες θεσεις θα καλυψουν - εξομαλυνουν την αποκριση συχνοτητας. Εγω προσωπικα εχω τεσσερα στο χωρο μου, ισως και με τα δυο να μουν ενταξει, προτιμησα να βαλω αλλα δυο λογω μεγαλου χωρου, το σιγουρο ειναι οτι εχω αριστη αποκριση και ποιοτικο ασυμπιεστο χαμηλο, η ουσια δηλαδη ειναι η ποιοτητα κι οχι η ποσοτητα(ενταση). Ελπιζω να εγινε κατανοητο και να μην κουρασα. Επεξ/σία 30 Μαϊου από CostasRompotis 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα