inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα. Μετακομίζω σε νέο σπίτι με μεγάλο σαλόνι και ενδιαφέρομαι να στήσω ένα 5.1 σύστημα. Μέχρι τώρα έπαιζα με ένα σύστημα έτοιμο της lg με ασύρματα πίσω ηχεία, το οποίο πλέον δεν με καλύπτει. Έχω ολοκληρώσει ήδη κατά την ανακαίνιση εγκατάσταση καλωδίων οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα. Αυτό που θα ήθελα είναι προτάσεις για συσκευές οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες μου. Συνολικό budget περί τα 2500€. Σκέφτομαι ως βάση τον Denon AVR-X1700H Σε ηχεία δεν έχω καταλήξει ακόμα γι αυτό και ζητώ την βοήθεια σας. Μια ιδιαιτεροτητα είναι πως θα ήθελα να έχω τις ίδιες κολώνες ήχου μπρος πίσω. Είναι εφικτό αυτό σαν setup? Μπορούν να οδηγηθούν από τον ίδιο ενισχυτή ή θα χρειαστώ και τελικό?
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Για να πάρεις σωστές απαντήσεις πρέπει να ξέρουμε πόση απόσταση θα έχει η θέση ακρόασης, πόσα τμ είναι ο χώρος που θα φτιάξουν το "τετράγωνο" του surround και πόσα τμ είναι ο υπόλοιπος χώρος αν είναι ενιαίος. Επίσης τι υλικό θες να δεις και σε πόση ένταση. αυτό είναι το δικό μου
inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, greekfragma είπε Καλησπέρα. Για να πάρεις σωστές απαντήσεις πρέπει να ξέρουμε πόση απόσταση θα έχει η θέση ακρόασης, πόσα τμ είναι ο χώρος που θα φτιάξουν το "τετράγωνο" του surround και πόσα τμ είναι ο υπόλοιπος χώρος αν είναι ενιαίος. Επίσης τι υλικό θες να δεις και σε πόση ένταση. αυτό είναι το δικό μου Ο χώρος του τετραγώνου του surround είναι 22 τετραγωνικά. Συνολικός χώρος στο σαλόνι 30 τετραγωνικά. Συνολικός ανοικτός ενιαίος χώρος, στο οποίο περιλαμβάνεται και το σαλόνι, 65 τετραγωνικά. Το υλικό που παρακολουθώ είναι 4κ ταινίες. Επίσης θα το χρησιμοποιήσω και για ακρόαση ήχου. Ένταση δυνατή καθώς είναι μονοκατοικία οπότε θα το ευχαριστηθώ 😊 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από inps124 1
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 4 minutes ago, inps124 said: Ο χώρος του τετραγώνου του surround είναι 22 τετραγωνικά. Συνολικός χώρος στο σαλόνι 30 τετραγωνικά. Συνολικός ανοικτός ενιαίος χώρος στο οποίο περιλαμβάνεται και το σαλόνι 65 τετραγωνικά. Το υλικό που παρακολουθώ είναι 4κ ταινίες. Επίσης θα το χρησιμοποιήσω και για ακρόαση ήχου. Ένταση δυνατή καθώς είναι μονοκατοικία οπότε θα το ευχαριστηθώ 😊 για τα τετραγωνικά σου ο 1700 θα πρέπει να παίζει στο τέρμα για να σου γεμίσει σωστά και μάλλον θα τον ταλαιπωρήσεις. Το ότι έχεις έξτρα 35τετραγωνικά ανοιχτό χώρο έχει τις απώλειές του από το να είχες ένα ξεχωριστό δωμάτιο 30-35-40τετραγωνικών που να έχει μια είσοδο που να κλείνει. οπότε σε ενισχυτή θες τουλάχιστον τον 2800 https://www.skroutz.gr/s/38464357/Denon-AVR-X2800H-Radioenischytis-Home-Cinema-4K-8K-7-1-Kanalion-95W-8O-125W-6O-me-HDR-kai-Dolby-Atmos-Mayros.html ή τον αντίστοιχο yamaha που έχω και γω. https://www.skroutz.gr/s/24582316/Yamaha-RX-V6A-Radioenischytis-Home-Cinema-4K-8K-7-2-Kanalion-100W-8O-160W-6O-me-HDR-kai-Dolby-Atmos-Mayros.html σε ηχεία υπάρχουν αρκετά ποιοτικές επιλογές όπως ELAC (που έχω και προτείνω ως value for money), Q-Acoustics, Polk Audio, Wharfedale, Φυσικά ο ήχος είναι υποκειμενικό πράγμα και πρέπει να τα ακούσεις αυτά με μια βόλτα σε καταστήματα ήχου ώστε να δεις τι στυλ ήχος σου αρέσει. Καθαρός γραμμικός για αληθοφάνεια; Εντυπωσιακά τονισμένος για πιο wow και ας πάει περίπατο η ακρίβεια; Φουλ μπάσο και ας χάνεις μεσαίες; πρέπει να ακούσεις τουλάχιστον 2-3 μάρκες για να πάρεις μια ιδέα. εγώ κατέληξα στα Elac ως πιο γραμμικό και πιστό ηχείο χωρίς περίεργους χρωματισμούς. επίσης καλό είναι να πάρεις σε όλα την ίδια μάρκα ώστε να συνδυάζονται στο ηχητικό. Αν κάνεις μίξεις θα έχεις λίγο πρόβλημα να τα ρυθμίσεις να συνεργαστούν. για subwoofer κορυφαία είναι τα SVS αλλά και η νεά σειρά των Elac έχει πάρει καλές κριτικές. Το δικό μου σύστημα είναι φουλ Elac και τα πάει αρκετά καλά και σε ένταση. Το budget που τα έστησα όλα ήταν περίπου σαν το δικό σου.
inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Ακουστικά προτιμώ καθαρούς ήχους με λεπτομέρεια και ελαφρώς τονισμένα μπάσα. Οπότε κινούμαι σε επιλογές με καλές επιδόσεις σε μεσαίες και υψηλές και το subwoofer να βοηθήσει στις χαμηλές. Και μιας και ανέφερα το subwoofer, 12inch θα μου γεμίσει ικανοποιητικά τόσο μεγάλο χώρο?
lnwolfgr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Με πρόλαβε ο fragma, είναι μικρός ο ενισχυτής για τόσο μεγάλο χώρο 65 τ.μ. Αν θες περισσότερη ένταση ήχου, κοίτα την ευαισθησία του ηχείου να είναι από 90db και πάνω. Να ένα ωραίο σετ που βρήκα, και είναι και στο budget σου. https://www.skroutz.gr/s/41306290/Elipson-Plires-Set-Home-Cinema-5-1-Horus-11F-6B-10C-8S-Denon-AVR-X2800H-125W-Ensomatomeno-WiFi-Dolby-Atmos-Black.html 1
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, inps124 said: Ακουστικά προτιμώ καθαρούς ήχους με λεπτομέρεια και ελαφρώς τονισμένα μπάσα. Οπότε κινούμαι σε επιλογές με καλές επιδόσεις σε μεσαίες και υψηλές και το subwoofer να βοηθήσει στις χαμηλές. Και μιας και ανέφερα το subwoofer, 12inch θα μου γεμίσει ικανοποιητικά τόσο μεγάλο χώρο? με τον ίδιο χώρο περίπου που έχουμε εμένα το 10άρι με ικανοποιεί. Γεμίζει όσο χρειάζεται ώστε να μη γίνεται και ανυπόφορο και κουράζει. με 12άρι φυσικά θα είσαι παραπάνω από καλά. δε ξέρω όμως αν χωράει στο budget σου το 12άρι γιατί κοστίζουν 2μιση φορές από τα 10άρια χωρίς για μένα να αξίζει η διαφορά τιμής. https://www.skroutz.gr/c/3062/subwoofers/m/6652_31971/Elac_or_SVS.html 5 minutes ago, lnwolfgr said: Να ένα ωραίο σετ που βρήκα, και είναι και στο budget σου. https://www.skroutz.gr/s/41306290/Elipson-Plires-Set-Home-Cinema-5-1-Horus-11F-6B-10C-8S-Denon-AVR-X2800H-125W-Ensomatomeno-WiFi-Dolby-Atmos-Black.html δεν έχω άποψη για τα Elipson ηχητικά (πολύ γνωστή Γαλλική μάρκα, δεν τα έχω ακούσει) αλλά δεν είναι άσχημη πρόταση εντός budget. προφανώς η επιλογή πρέπει να γίνει αφού τα ακούσει. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από greekfragma
inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε με τον ίδιο χώρο περίπου που έχουμε εμένα το 10άρι με ικανοποιεί. Γεμίζει όσο χρειάζεται ώστε να μη γίνεται και ανυπόφορο και κουράζει. με 12άρι φυσικά θα είσαι παραπάνω από καλά. δε ξέρω όμως αν χωράει στο budget σου το 12άρι γιατί κοστίζουν 2μιση φορές από τα 10άρια χωρίς για μένα να αξίζει η διαφορά τιμής. https://www.skroutz.gr/c/3062/subwoofers/m/6652_31971/Elac_or_SVS.html Οπότε αφού σε καλύπτει και δεν θέλω το μπάσο να καλύψει τα πάντα ή να υπολειτουργεί θα μείνω σε 10in. 9 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Με πρόλαβε ο fragma, είναι μικρός ο ενισχυτής για τόσο μεγάλο χώρο 65 τ.μ. Αν θες περισσότερη ένταση ήχου, κοίτα την ευαισθησία του ηχείου να είναι από 90db και πάνω. Να ένα ωραίο σετ που βρήκα, και είναι και στο budget σου. https://www.skroutz.gr/s/41306290/Elipson-Plires-Set-Home-Cinema-5-1-Horus-11F-6B-10C-8S-Denon-AVR-X2800H-125W-Ensomatomeno-WiFi-Dolby-Atmos-Black.html Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Βλέπω πως και εσύ σαν βάση προτιμάς τον 2800 οπότε αυτό θα είναι το στάνταρ στο σύστημα μου. Θα έχω στο μυαλό μου να ακούσω και αυτό το σύστημα πριν αποφασίσω καθώς μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, inps124 said: Οπότε αφού σε καλύπτει και δεν θέλω το μπάσο να καλύψει τα πάντα ή να υπολειτουργεί θα μείνω σε 10in. τότε αυτό που μένει είναι να πας να ακούσεις μερικά για να καταλήξεις ποια μάρκα σου ταιριάζει στον ήχο. εξαρτάται πόσο ψείρας είσαι και πόσο εύκολα σε ικανοποιεί κάτι. φυσικά σε σχέση με το LG που είχες ότι και να πάρεις θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. και όταν λέω σοκ εννοώ ΣΟΚ. για μένα να ακούσεις οπωσδήποτε τα ELAC και τα Q -Acoustics. 2
lnwolfgr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Η elipson είναι γαλλική εταιρία και είναι από της παλαιότερες στον χώρο, έχει καλές σειρές ηχείων και high end μοντέλα, τα ηχεία του σετ είναι τα εισαγωγικά horus. 1
inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε τότε αυτό που μένει είναι να πας να ακούσεις μερικά για να καταλήξεις ποια μάρκα σου ταιριάζει στον ήχο. εξαρτάται πόσο ψείρας είσαι και πόσο εύκολα σε ικανοποιεί κάτι. φυσικά σε σχέση με το LG που είχες ότι και να πάρεις θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. και όταν λέω σοκ εννοώ ΣΟΚ. για μένα να ακούσεις οπωσδήποτε τα ELAC και τα Q -Acoustics. Η αλήθεια είναι πως το lg λόγω πολύ χρωματισμενου ήχου δεν με κάλυψε ποτέ ουσιαστικά. Αλλά είχε το θετικό ότι γέμιζε το χώρο και δεν ακούγαμε από την tv 🤣 Επίσης τα ασύρματα πίσω ηχεία πολύ μεγάλο +. Γλίτωσα από μεγάλη γκρίνια λόγω μη ύπαρξης καλωδίων. Θα τα ακούσω και τα δύο. Έχεις κάποιο κατάστημα που να τα έχει σε έκθεση?
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, inps124 said: Η αλήθεια είναι πως το lg λόγω πολύ χρωματισμενου ήχου δεν με κάλυψε ποτέ ουσιαστικά. Αλλά είχε το θετικό ότι γέμιζε το χώρο και δεν ακούγαμε από την tv 🤣 Επίσης τα ασύρματα πίσω ηχεία πολύ μεγάλο +. Γλίτωσα από μεγάλη γκρίνια λόγω μη ύπαρξης καλωδίων. Θα τα ακούσω και τα δύο. Έχεις κάποιο κατάστημα που να τα έχει σε έκθεση? μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τα μεγάλα ηχομάγαζα και να κλείσεις ραντεβού ακρόασης σε ότι έχουν διαθέσιμο.
inps124 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Τέλεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Ξεκαθάρισα αρκετά πράγματα για το τι χρειάζομαι. 1
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, inps124 said: Τέλεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Ξεκαθάρισα αρκετά πράγματα για το τι χρειάζομαι. να σαι καλά. καλές ακροάσεις και ένα σωστό homecinema αν σου αρέσει η φάση καναπέ για ταινία μουσική ή αθλητικά με παρέα, μετράει πολύ. σου έχω στείλει και ένα προσωπικό μήνυμα. 1
CostasRompotis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγω θα σου προτεινα κατι διαφορετικο αλλα πιστευω πιο σωστο, απαιτει μεγαλυτερο μπατζετ το οποιο ομως μπορει να το καλυψεις αργοτερα αλλα τουλαχιστον να μπουν οι σωστες βασεις. Καταρχην να πας σε μεγαλυτερο ενισχυτη, τον πρωτο που να εχει εξοδους προενισχυσης για μελλοντικη αγορα τελικου τουλαχιστον δικαναλου για τα κυριως ιδανικα 5καναλου, υπαρχουν στις αγγελιες κατι Ροτελ στα 3-4 κατοσταρικα, τρομερη επενδυση και διαχρονικη. Βασει των χαρακτηριστικων που ζητας ιδανικο ηχειο μου φανταζει τα klipsch, οσον αφορα τις χαμηλες ιδανικο για τον χωρο σου θα ηταν δυο 10ιντζα διαγωνια σε γωνιες του χωρου. Ειναι κριμα να εισαι σε μονοκατοικια και να σε περιορισουν λανθασμενες επιλογες, ελπιζω να βοηθησα. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από CostasRompotis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα