_Vagg_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, Έχω αγοράσει κλιματιστικό εδώ και ενάμιση μήνα και δε μπορώ να βρω μάστορα να το τοποθετήσει! Έχω φέρει μηχανικό να μου υποδείξει το σημείο που μπορεί να περάσει η σωλήνας του κλιματιστικού στην εξωτερική μονάδα μιας και πρόκειται για τοιχείο με κολώνες αριστερά και δεξιά αυτού. Ο μηχανικός μου λέει την τρύπα την κάνει ο ψυκτικός, ο ψυκτικός πετάει το μπαλάκι σε υδραυλικό, ο υδραυλικός στον μηχανικό και πάει λέγοντας! Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο με αρκετούς μαστόρους και δε βγάζω άκρη... Σε ποια ειδικότητα μπορώ να απευθυνθώ ξέρει κανείς?! Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από _Vagg_
basilis_k6 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 ο υδραυλικος που κολλαει? εχεις σωληνες νερου εκει που θες να τρυπησεις?
korakios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε Έχω φέρει μηχανικό να μου υποδείξει το σημείο που μπορεί να περάσει η σωλήνας του κλιματιστικού στην εξωτερική μονάδα μιας και πρόκειται για τοιχείο με κολώνες αριστερά και δεξιά αυτού. φυσικά δεν πειράζεις τις κολώνες 33 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε Ο μηχανικός μου λέει την τρύπα την κάνει ο ψυκτικός, ο ψυκτικός πετάει το μπαλάκι σε υδραυλικό, ο υδραυλικός στον μηχανικό και πάει λέγοντας! Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο με αρκετούς μαστόρους και δε βγάζω άκρη... Σε ποια ειδικότητα μπορώ να απευθυνθώ ξέρει κανείς?! ψυκτικός χλωμό , ειδικότητα υδραυλικός συνήθως , ρώτα και τζακάδες , γενικά όποιος έχει το μηχάνημα (δεν είναι και φθηνό) υπόψιν θα πρέπει απο έξω να γίνει γιατί θα ρίχνει αρκετό νερό 22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δεν πειράζεις τα μπετά Με μηχανικό που μίλησα δεν υπάρχει κανένα θέμα (όχι φυσικά κολώνες) 1
June Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα το περάσεις από σημείο που έχει τοιχοποιία (τούβλο) και όχι μπετό. Πιθανώς να χρειαστεί μεγαλύτερο μήκος χαλκοσωλήνας (με το ανάλογο κόστος). Πάντως, όσο επηρεάζει η τρύπα σε κολώνα, άλλο τόσο επηρεάζει και αν τρυπήσεις δοκάρι. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από June 1
Maurikycli Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, korakios είπε Με μηχανικό που μίλησα δεν υπάρχει κανένα θέμα (όχι φυσικά κολώνες) Το τοιχίο που αναφέρει είναι φαρδιά και λεπτή σχετικά κολώνα
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Περίεργο να έχεις τόσο μεγάλο μπλέξιμο. Ο υδραυλικός είναι άσχετος με όλα αυτά, εκτός κι αν ανέφερες στον ψυκτικό ότι διέρχονται σωλήνες νερού ή αποχέτευσης από εκεί. Σε παρέπεμψε σε άλλους μάστορες και ειδικούς διότι δεν θέλει να πάρει την ευθύνη. Ο μηχανικός έπρεπε να σου είχε υποδείξει το σημείο που μπορείς να ανοίξετε τρύπα, να το υποδείξεις με την σειρά σου στον ψυκτικό, να κάνετε την δουλειά σας και να τελειώνετε. Αν μπορείς, φτιάξε ένα καλό σχέδιο με την κατοψη του τοίχου να το δούμε γιατί το βλέπετε τόσο πολύπλοκο. Οπως σωστά έγραψαν και οι προηγούμενοι, δεν τρύπας πουθενά κολώνες και δοκάρια. Μόνο τοιχοποιία. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, _Vagg_ said: Σε ποια ειδικότητα μπορώ να απευθυνθώ ξέρει κανείς?! Αδιατάρακτη κοπή μπετόν λέγεται. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, _Vagg_ είπε Παιδιά καλησπέρα, Έχω αγοράσει κλιματιστικό εδώ και ενάμιση μήνα και δε μπορώ να βρω μάστορα να το τοποθετήσει! Έχω φέρει μηχανικό να μου υποδείξει το σημείο που μπορεί να περάσει η σωλήνας του κλιματιστικού στην εξωτερική μονάδα μιας και πρόκειται για τοιχείο με κολώνες αριστερά και δεξιά αυτού. Ο μηχανικός μου λέει την τρύπα την κάνει ο ψυκτικός, ο ψυκτικός πετάει το μπαλάκι σε υδραυλικό, ο υδραυλικός στον μηχανικό και πάει λέγοντας! Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο με αρκετούς μαστόρους και δε βγάζω άκρη... Σε ποια ειδικότητα μπορώ να απευθυνθώ ξέρει κανείς?! Πολιτικός μηχανικός πρέπει να υποδείξει που και αν μπορείς να τρυπήσεις. Κανένας άλλος!. Οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν από τον νόμο δικαιώματα για στατικά θέματα. Την τρύπα με την καροτερια θα πρέπει να την κάνει άτομο που γνωρίζει την συγκεκριμένη εργασία και παντα υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα