Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ερώτηση για τους γνωστές του θέματος:

στον κήπο μου υπάρχει εδώ και 30 χρόνια ένα πολύ πολύ ψηλό λειλαντ το οποίο έχει φτάσει σε ύψος κοντά 2-3 ορόφων. Το συγκεκριμένο δέντρο ειλικρινά το λατρεύω αλλά δυστυχώς είναι άρρωστο. Έχω δοκιμάσει να το διάσωση με πλειάδα γεωπόνων και φάρμακα κλπ αλλά δυστυχώς φέτος είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρόνια. Έχει γίνει όλο καφέ και ρίχνει κάτω σιγά σιγά πολλές βελόνες.

παροτι δεν θα ήθελα να το κόψω εντούτοις βλέποντας την κατάσταση αρχίζω να σκεφτομαι ότι ίσως χρειαστεί να βγει και να μπει νέο. Το θέμα είναι στο σημείο του κηπου που είναι έχει πρόσφατα γίνει ανακαίνιση με νεα περίφραξη, πλακάκια πόρτα κηπου και δεν μπορεί να περάσει οποιοδήποτε εργαλείο τύπου bobcat ούτε προφανώς θέλω να ρισκάρω να καταστραφεί ο τεχνητός τάπητας η το πλακάκι. 
καπου άκουσα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κόβεται το δέντρο και μετά υπάρχει κάτι σαν σκόνη που πέφτει στη ρίζα την κάταατρεφει και την τραβάς μετά από κάποιο καιρό και την βγάζεις

ισχύει όντως αυτό; Αν ναι περί τίνος πρόκειται; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει ένα έλατο και μια τεράστια μανόλια που είναι στο ίδιο σημείο του κηπου; Η μανόλια οκ είναι πιο μακριά αλλά το έλατο είναι στα 2-3 μέτρα από το λειλαντ  

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός θα σου πω τι είχα κάνει εγώ με μια ελιά, την κόψαμε χαμηλά έμεινε ο κορμός ήταν ψιλό γέρικη ξερή και μετά χαράκωμα με αλυσοπρίονο και φωτιά έκαιγε κάνα 24ωρο σιγά σιγά την τάιζα όποτε χρειαζόταν σιγοκαηκε μέχρι κάτω στις ριζες

Δημοσ.

Φάρμακο για να ξεραθούν οι ρίζες υπάρχει Φάρμακο για να το τραβήξεις με το χέρι οτι έχει απομείνει ΤΣΟΥ😀  Χωματουργικό μηχάνημα με την όποια ζημιά που θα κάνει γύρω αν θες να ξαναχρησιμοποίησης το χώρο για άλλο δέντρο .και μακρυά απο τα λειλαντ .....έχουν λίγα χρόνια ζωής

Δημοσ.

Δεν υπαρχει εύκολος τροπος να αφαιρέσεις την ριζα, για αυτο αν κοψει το δέντρο βρες μια άλλη πιο έξυπνη λύση, πχ φτιάξε εκει ενα τραπέζι.

Δημοσ.

Δεν θα το κόψεις,θα πάρεις Garlon και θα ψεκάσεις , ρωτά το γεωπόνο, είναι ακριβό, αλλά ξεπαστρεύει πουρνάρια συκιές, προσοχή στο ψέκασμα μην πάει σε αλλά δέντρα.ψέκασμα κατά προτίμηση το πρωί να έχει υγρασία, κανονικά ψεκάζεις Μάρτη Απρίλη . Εναλλακτικά το κορμοτομης, και με ένα πινέλο αλοιφεις τον κορμό που μένει στη γη , αφού τον χαράξεις με αλυσοπρίονο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alamogordo είπε

Δεν θα το κόψεις,θα πάρεις Garlon και θα ψεκάσεις 

Επειδή έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα, έκοψα μια παλιά νερατζιά, χάραζα τον κορμό όποτε έβρισκα χρόνο και έλεγα θα πεθάνει, και όχι μόνο πέθανε αλλά πέταξε και καινούριους βλαστούς όταν το ψιλοπαράτησα. Το Garlon θα προκαλέσει ζημιά στο χώμα? Γιατί δεν θέλω να μολύνω όλο τον κήπο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Επειδή έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα, έκοψα μια παλιά νερατζιά, χάραζα τον κορμό όποτε έβρισκα χρόνο και έλεγα θα πεθάνει, και όχι μόνο πέθανε αλλά πέταξε και καινούριους βλαστούς όταν το ψιλοπαράτησα. Το Garlon θα προκαλέσει ζημιά στο χώμα? Γιατί δεν θέλω να μολύνω όλο τον κήπο.

σκάβεις όσο μπορείς και κόβεις όσο πιο χαμηλά μπορείς . Μετά απλά σκεπάζεις με πέτρες και τέλος (βάλε και κανα πανί και απο πάνω χώμα)

6 ώρες πριν, marmagia είπε

στον κήπο μου υπάρχει εδώ και 30 χρόνια ένα πολύ πολύ ψηλό λειλαντ το οποίο έχει φτάσει σε ύψος κοντά 2-3 ορόφων. Το συγκεκριμένο δέντρο ειλικρινά το λατρεύω αλλά δυστυχώς είναι άρρωστο. Έχω δοκιμάσει να το διάσωση με πλειάδα γεωπόνων και φάρμακα κλπ αλλά δυστυχώς φέτος είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρόνια. Έχει γίνει όλο καφέ και ρίχνει κάτω σιγά σιγά πολλές βελόνες.

παροτι δεν θα ήθελα να το κόψω εντούτοις βλέποντας την κατάσταση αρχίζω να σκεφτομαι ότι ίσως χρειαστεί να βγει και να μπει νέο. Το θέμα είναι στο σημείο του κηπου που είναι έχει πρόσφατα γίνει ανακαίνιση με νεα περίφραξη, πλακάκια πόρτα κηπου και δεν μπορεί να περάσει οποιοδήποτε εργαλείο τύπου bobcat ούτε προφανώς θέλω να ρισκάρω να καταστραφεί ο τεχνητός τάπητας η το πλακάκι. 
καπου άκουσα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κόβεται το δέντρο και μετά υπάρχει κάτι σαν σκόνη που πέφτει στη ρίζα την κάταατρεφει και την τραβάς μετά από κάποιο καιρό και την βγάζεις

ισχύει όντως αυτό; Αν ναι περί τίνος πρόκειται; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει ένα έλατο και μια τεράστια μανόλια που είναι στο ίδιο σημείο του κηπου; Η μανόλια οκ είναι πιο μακριά αλλά το έλατο είναι στα 2-3 μέτρα από το λειλαντ  

υπάρχει χώρος για σκάψιμο περιμετρικά ή είναι κλεισμένο γύρω γύρω απο πλακάκια ?

πάντως όλα βγαίνουν , αλλά μια μέρα σκάψιμο (αφού κοπεί) και τράβηγμα θα την έχεις , το καλό είναι οτι θα είναι έτοιμη η τρύπα για το νέο δέντρο 😛

φάρμακα μη ρίχνετε , ειδικά απο τη στιγμή που θα μπει άλλο , άσε που και για να σαπίσει η ρίζα θέλει χρόνια , δεν παίζει τόσο ρόλο δλδ στο να βγει εύκολα ή όχι

Δημοσ.
7 ώρες πριν, marmagia είπε

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ψηλό όποτε θέλει κόψιμο κομμάτι κομμάτι.Δηλαδή πολύ προσοχή όταν θα είσαι πάνω στο δέντρο και θα κόβεις.

Σε εμένα είχαν ξεραθεί μια ελιά,κερασιά και συκιά.Τα έκοψα συριζα με το χώμα,και τελείωσε.Έχει πάνω απο 10 χρόνια.Δεν φύτρωσε τίποτα.

Αλλιως συμβουλεψου έναν γεωπόνο τι να ρίξεις,αφού το κόψεις.Και η φωτια κάνει δουλειά.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω λύσεις όπως φωτιά, μεγάλο λάκο και σκάψιμο κλο γιατί όπως είπα έχει διαμορφωθεί π κήπος πολύ πρόσφατα και σχετικά κοντά στο εν λόγω δέντρο υπάρχει πισίνα όποτε δεν είναι value for money να πάθει ζημιά πχ η επένδυση της 

σκεφτομουν μήπως ήξερε κάποιος κάτι για τον τρόπο που μου είπαν που κάνει σκόνη την ρίζα και βγαίνει εύκολα γιατί ιδανικα θέλω να βάλω κάτι άλλο στην θέση του 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alamogordo είπε

Δεν θα το κόψεις,θα πάρεις Garlon και θα ψεκάσεις , ρωτά το γεωπόνο, είναι ακριβό, αλλά ξεπαστρεύει πουρνάρια συκιές, προσοχή στο ψέκασμα μην πάει σε αλλά δέντρα.ψέκασμα κατά προτίμηση το πρωί να έχει υγρασία, κανονικά ψεκάζεις Μάρτη Απρίλη . Εναλλακτικά το κορμοτομης, και με ένα πινέλο αλοιφεις τον κορμό που μένει στη γη , αφού τον χαράξεις με αλυσοπρίονο

αυτο λεει ειναι ζιζανιοκτονο. ξεπαστρευει ολοκληρο δεντρο? που θα ψεκασει?

Δημοσ.

Όταν λέμε φωτιά μην φανταστείς κάνα μπουρλότο η φλόγα.. απλά σιγοκαιει το ξύλο σιγά σιγά στις ρίζες δεν βλέπεις φλογα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ προτείνω αυτό

Αν δεν σκάψετε περιμετρικά, πως θα βγουν οι ρίζες, οεο?

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikx είπε

5 ώρες πριν, iml είπε

Και εγώ προτείνω αυτό

Αν δεν σκάψετε περιμετρικά, πως θα βγουν οι ρίζες, οεο?

αφού είπε οτι δεν παίζει μηχάνημα....

Στις 3/9/2023 στις 9:13 ΜΜ, marmagia είπε

σκεφτομουν μήπως ήξερε κάποιος κάτι για τον τρόπο που μου είπαν που κάνει σκόνη την ρίζα και βγαίνει εύκολα γιατί ιδανικα θέλω να βάλω κάτι άλλο στην θέση του 

κοίτα ρώτα γεωπόνο ,

πόσο καιρό κάνει να διαλυθεί η ρίζα

όμως αν διαλυθεί θα βγαίνει ?

μετά απο πόσο καιρό σταματά η δράση του φάρμακου και πότε μπορεί (αν μπορεί) να μπει νέο δέντρο

πόση ακτίνα δράσης θα έχει το φάρμακο (αν επηρεάσει τα υπόλοιπα)

δεν παίζει με σκέτο τσαπί και περιμετρικά σκάψιμο ?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...