Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι φοιτήτρια του παιδαγωγικού ΑΠΘ και βρίσκομαι στο 3 έτος σπουδών. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες διεξόδους είτε με μεταπτυχιακά ή χωρίς, που θα μου επέτρεπαν να φύγω από τον κλάδο της διδασκαλίας;;

Έκανα φέτος 10% και πέρασα αγγλική φιλολογία, οι εγγραφές γίνονται τώρα. Ωστόσο και στην αγγλική φιλολογία πιστεύω πως οι περισσότεροι καταλήγουν στην διδασκαλία.

Πότε δν μου άρεσε η διδασκαλία αλλά δεδομένου πως προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια που δεν είναι ευκατάστατη οι γονείς μου θεώρησαν ότι έτσι θα έχω πιο γρήγορη απορρόφηση ( έστω και ως αναπληρωτής).

Επεξ/σία από kalaitz
Δημοσ.

Ενας κλαδος που μπορεις ευκολα να μεταπηδησεις και απο τους 2 αυτους ειναι το HR (Human Resources). Με ενα μαστερ θα εισαι εκει ακριβως που ειναι ολοι, διοτι ο συγκεκριμενος κλαδος δεν εχει προπτυχιακο τμημα. 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, stefz25 είπε

... διοτι ο συγκεκριμενος κλαδος δεν εχει προπτυχιακο τμημα. 

Υπάρχει ως κατεύθυνση στο τμήμα Μάρκετινγκ της ΑΣΟΕΕ.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, kalaitz είπε

Είμαι φοιτήτρια του παιδαγωγικού ΑΠΘ και βρίσκομαι στο 3 έτος σπουδών. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες διεξόδους είτε με μεταπτυχιακά ή χωρίς, που θα μου επέτρεπαν να φύγω από τον κλάδο της διδασκαλίας;;

Έκανα φέτος 10% και πέρασα αγγλική φιλολογία, οι εγγραφές γίνονται τώρα. Ωστόσο και στην αγγλική φιλολογία πιστεύω πως οι περισσότεροι καταλήγουν στην διδασκαλία.

Πότε δν μου άρεσε η διδασκαλία αλλά δεδομένου πως προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια που δεν είναι ευκατάστατη οι γονείς μου θεώρησαν ότι έτσι θα έχω πιο γρήγορη απορρόφηση ( έστω και ως αναπληρωτής).

μην πας αγγλικη φιλολογια δεν αξιζει.

Μεινε στο παιδαγωγικο να το ολοκληρωσεις και μετα δες κλαδους οπως το hr, το μαρκετιγκ κλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, kalaitz said:

οι γονείς μου θεώρησαν ......

Να σέβεσαι τους γονείς, αλλά να μην ακολουθείς τυφλά τις συμβουλές τους, εκτός αν θες να καταλήξεις στο ίδιο σημείο που είναι και αυτοί. 

Μαθαίνεις κάτι επειδή σου αρέσει και θες να ακολουθήσεις την δική σου πορεία , εξέλιξη και διαδρομή.

Οι όποιες επιλογές στη ζωή αφορούν αποκλειστικά εσένα και κανένα τρίτο.

Για το θέμα τώρα, από τη στιγμή που θα κατέχεις πολύ καλά τα Αγγλικά, ασχολείσου με copywriting , SEO, affiliate marketing, ψάξε YouTube για τα παραπάνω.

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Damianus είπε

Να σέβεσαι τους γονείς, αλλά να μην ακολουθείς τυφλά τις συμβουλές τους, εκτός αν θες να καταλήξεις στο ίδιο σημείο που είναι και αυτοί. 

Μαθαίνεις κάτι επειδή σου αρέσει και θες να ακολουθήσεις την δική σου πορεία , εξέλιξη και διαδρομή.

Οι όποιες επιλογές στη ζωή αφορούν αποκλειστικά εσένα και κανένα τρίτο.

Για το θέμα τώρα, από τη στιγμή που θα κατέχεις πολύ καλά τα Αγγλικά, ασχολείσου με copywriting , SEO, affiliate marketing, ψάξε YouTube για τα παραπάνω.

Αρχικά ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τώρα σχετικά με τους γονείς, δεν είχα και άλλες επιλογές καθώς (δεδομένου πως μένω Θεσσαλονίκη)δεν περνούσα με τα μόρια μου νομική ή ψυχολογία ΑΠΘ. Ούτε εγώ θα προτιμούσα φιλολογίες, φιλοσοφίες, ιστορικό, πολιτικών επιστημών κτλπ. , όχι επειδή αυτές καθαυτές οι επιστήμες δεν είναι ωραίες αλλά γιατί έχουν πλ δύσκολη αποκατάσταση.

Δημοσ.

αρκετοι γνωστοι εγιναν recruiters σε διαφορους κλαδους (απο σουπερ μαρκετ μεχρι εταιριας τεχνολογιας και εργοστασια). Με το πτυχιο σου και μερικα σεμιναρια πιστευω οτι μπορεις ευκολα να μεταπηδησεις εκει

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/9/2023 στις 10:23 ΠΜ, vamvakoolas είπε

αρκετοι γνωστοι εγιναν recruiters σε διαφορους κλαδους (απο σουπερ μαρκετ μεχρι εταιριας τεχνολογιας και εργοστασια). Με το πτυχιο σου και μερικα σεμιναρια πιστευω οτι μπορεις ευκολα να μεταπηδησεις εκει

τι προσοντα χρειαζονται για hr (βλέπω συχνά ατομα χωρίς μεταπτυχιακό/σεμινάρια και από ασχετους με το αντικείμενο της εταιρίας κλαδους) και παίρνουν δασκάλους και φιλόλογους? επίσης πως πας σε μια τέτοια θέση? δεν εχω δει ποτέ αγγελίες κι εχω γνωρίσει ενα σωρό κόσμο που δουλεύουν εκεί.  

Δημοσ.

για να δουλεψεις ως recruiter/προσλαβεις κοσμο απλως πρεπει να εχεις επικοινωνιακες ικανοτητες, να ξερεις δυο βασικα πραγματα στο κλαδο που ασχολειται η εταιρια (π.χ αν ειναι κατασκευαστικη να ξερεις με τι καταπιανονται οι μηχανικοι και πια εργαλεια χρησιμοποιουν στη δουλεια (λογισμικο και μηχανηματα))

Στο HR εχει να κανει με αλλα πραγματα οπως παρουσιες προσωπικο και αδειες, σχεση με ασφαλιστικα ταμεια, ενημερωση υπαλληλων για αυξησεις/μειωσεις κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Για τους recruiters όσοι ξέρω προσωπικά είναι από το περιβάλλον των εργοδοτών.  Εχει τύχει να κάνω συνεντεύξεις για άλλες δουλειές και να μην έχουν ιδέα για το αντικείμενο. Τώρα για τις αδειες και τα σχετικά δε χρειάζονται και γνωσεις πχ λογιστικής ή οικονομικών?  πως ο φιλόλογος θεωρείται πιο ικανός από καποιον που έχει σπουδάσει κάτι σχετικό? 

Γενικά μου κάνει εντύπωση που δε βλέπω αγγελίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...