Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφορουμίτες επειδή με το σπορ δεν ασχολούμαι, μόνο να τοποθετώ το hardware ξέρω, θα ήθελα να αναβαθμίσω το υφιστάμενο σύστημά μου για να παίζω τα καινούργια ΑΑΑ παιχνίδια σε max settings (χωρίς ray tracing, δεν με πειράζει) σε 1440p.

Το τρέχον σύστημα αποτελείται από:

1. Μητρική: Asrock B450M - HDV (έχει γίνει bios update για τον παρακάτω επεξεργαστή)

2. CPU: Ryzen 5 5600

3. RAM: 16 GB RAM DDR4 dual channel @3200mhz (G.skill F4-3200C 16-8GVKB)

4. GPU: RTX MSI Ventus OC 2070 super 

5. PSU: Corsair RM 650X

6. Σκληροί δίσκοι: για software crucial m2 SSD MX500 (CT250MX500SSD4) και για παιχνίδια Samsung SSD 860 EVO 500GB (S4XBNG0M714365W)

7. Monitor: AOC Q27G2G4 1440p, 144hz

Τι προτείνετε να αλλάξω; 
Πιστεύω σίγουρα μητρική, ραμ, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών. Ίσως και κουτί με τα θηρία - κάρτες γραφικών - που κυκλοφορούν.
Από budget δεν έχω συγκεκριμένο ταβάνι, πάω και σε μεταχειρισμένα πράγματα αν είναι να ξεπεράσω τα 1.000 € σε καινούργια.

Όποια πρόταση είναι καλοδεχούμενη, το budget μπορεί να ανέβει αν χρειαστεί να ξηλωθεί και ο επεξεργαστής και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, RPDrummer said:

Συμφορουμίτες επειδή με το σπορ δεν ασχολούμαι, μόνο να τοποθετώ το hardware ξέρω, θα ήθελα να αναβαθμίσω το υφιστάμενο σύστημά μου για να παίζω τα καινούργια ΑΑΑ παιχνίδια σε max settings (χωρίς ray tracing, δεν με πειράζει) σε 1440p.

Το τρέχον σύστημα αποτελείται από:

1. Μητρική: Asrock B450M - HDV (έχει γίνει bios update για τον παρακάτω επεξεργαστή)

2. CPU: Ryzen 5 5600

3. RAM: 16 GB RAM DDR4 dual channel @3200mhz (G.skill F4-3200C 16-8GVKB)

4. GPU: RTX MSI Ventus OC 2070 super 

5. PSU: Corsair RM 650X

6. Σκληροί δίσκοι: για software crucial m2 SSD MX500 (CT250MX500SSD4) και για παιχνίδια Samsung SSD 860 EVO 500GB (S4XBNG0M714365W)

7. Monitor: AOC Q27G2G4 1440p, 144hz

Τι προτείνετε να αλλάξω; 
Πιστεύω σίγουρα μητρική, ραμ, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών. Ίσως και κουτί με τα θηρία - κάρτες γραφικών - που κυκλοφορούν.
Από budget δεν έχω συγκεκριμένο ταβάνι, πάω και σε μεταχειρισμένα πράγματα αν είναι να ξεπεράσω τα 1.000 € σε καινούργια.

Όποια πρόταση είναι καλοδεχούμενη, το budget μπορεί να ανέβει αν χρειαστεί να ξηλωθεί και ο επεξεργαστής και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. 

Κάρτα του 1000αρικου κοίτα. Τα άλλα μια χαρά είναι 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.

Με τι settings παίζεις τώρα? Σε ποια games έχεις θέμα? Το pc είναι μόνο για gaming?

Το σύστημα σου φαίνεται αρκετά δυνατό σε γενικές γραμμές.

Προσωπικά δε θα αναβάθμιζα cpu σε αυτή τη φάση. Ο μόνος που είναι σχετικά vfm απο AM5 έιναι ο 7600x (+25% στο single thread που σε ενδιαφέρει) αλλα οι μητρικές, οι μνήμες και οι ψύκτρες... πονάνε. Από intel μεριά 13500, κι εκεί πονάνε οι μητρικές, ψύκτρα θα χρειαστεις τουμπανάκι αλλα τουλάχιστον μπορεις να βάλεις ddr4 αν θες.

Δύο πράγματα που είναι vfm αυτή τη στιγμή είναι οι ddr4 και οι nvme. Στη θέση σου θα μάξαρα 32gb ram και ένα καλό και γρήγορο gen3, πχ Kingston KC3000 στο 1 ή 2 tb.

Αν καίγεσαι και για κάρτα, είναι σε ΟΚ τιμές οι 6700xt αυτή τη στιγμή. Αλλά θα το έψαχνα πολύ πριν αναβαθμίσω την κάρτα που έχεις για να δεις πραγματικά αν και πόσο όφελος θα έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Μητρική η μόνη που βλέπω κι εγώ να "πονάει" στο σύστημα, ειδικά αν είναι σε κλειστό κουτί σου δημιουργεί πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.

Αν δεν έχεις και μια aftermarket ψύκτρα για να μην έχεις θόρυβο, υψηλές θερμοκρασίες και πιθανό throttle.

Ποιά παιχνίδια σου δημιουργούν "πρόβλημα" και τι συγκεκριμένα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tol1as είπε

Με τι settings παίζεις τώρα? Σε ποια games έχεις θέμα? Το pc είναι μόνο για gaming?

Το σύστημα σου φαίνεται αρκετά δυνατό σε γενικές γραμμές.

Προσωπικά δε θα αναβάθμιζα cpu σε αυτή τη φάση. Ο μόνος που είναι σχετικά vfm απο AM5 έιναι ο 7600x (+25% στο single thread που σε ενδιαφέρει) αλλα οι μητρικές, οι μνήμες και οι ψύκτρες... πονάνε. Από intel μεριά 13500, κι εκεί πονάνε οι μητρικές, ψύκτρα θα χρειαστεις τουμπανάκι αλλα τουλάχιστον μπορεις να βάλεις ddr4 αν θες.

Δύο πράγματα που είναι vfm αυτή τη στιγμή είναι οι ddr4 και οι nvme. Στη θέση σου θα μάξαρα 32gb ram και ένα καλό και γρήγορο gen3, πχ Kingston KC3000 στο 1 ή 2 tb.

Αν καίγεσαι και για κάρτα, είναι σε ΟΚ τιμές οι 6700xt αυτή τη στιγμή. Αλλά θα το έψαχνα πολύ πριν αναβαθμίσω την κάρτα που έχεις για να δεις πραγματικά αν και πόσο όφελος θα έχεις.

Τώρα παίζω με high settings (χωρίς ray tracing) και medium (όπως σκιές, draw distance, level of detail, density στην πρασινάδα ή σε κοστοβόρες επιλογές που απαιτούν πολλά fps) για minimum 60-65fps σε παιχνίδια μη fps όπως ενδεικτικά αναφέρω Assassin's creed valhala, A Plague Tale: Requiem (αυτό είναι απαιτητικό), god of war. Δε θυμάμαι άλλα, γιατί δεν τα παίζω όλα.

Βλέπω ότι κάνω εκπτώσεις σε επιλογές γραφικών στα παιχνίδια για να πιάσω με κάποια drops τα 60fps.

Το pc είναι μόνο για gaming, ναι.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

35 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μητρική η μόνη που βλέπω κι εγώ να "πονάει" στο σύστημα, ειδικά αν είναι σε κλειστό κουτί σου δημιουργεί πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.

Αν δεν έχεις και μια aftermarket ψύκτρα για να μην έχεις θόρυβο, υψηλές θερμοκρασίες και πιθανό throttle.

Ποιά παιχνίδια σου δημιουργούν "πρόβλημα" και τι συγκεκριμένα;

Η μητρική ανεβαζει max θερμοκρασία 46 βαθμούς (δε ξέρω αν είναι αποδεκτή) σε πλήρη πίεση και έχω ψύχτρα στον επεξεργαστή και στο κουτί 2 fans μπροστά ένα πίσω και 2 πάνω.

Για τα παιχνίδια ανέφερα παραπάνω κάποια.

Τώρα που βγαίνει και το νέο Assassins Creed Mirage θα ήθελα να προετοιμαστώ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

image.png.e973d48488cd6e33ca93fc72c368ee0f.png

Δεν μπορείς να δεις θερμοκρασίες στα vrm που είναι και το σημαντικό κομμάτι καθώς δεν έχει σένσορα εκεί η μητρική σου. 46 °C είναι super αλλά στο σασί της μητρικής δε λέει τίποτα

Μόνο μέσω κάποιου μεγαλούτσικης διάρκειας bench και να συγκρίνεις αποτελέσματα του 5600x

Θα έλεγα οτι η κάρτα σου οριακά πιάνει τα settings και τα fps που θες.

Καλού κακού να ρωτήσω, το xmp το έχεις ενεργοποιήσει, σωστά;

Έχεις τρέξει κανα bench γενικότερα να δεις οτι το μηχάνημα αποκρίνεται όπως πρέπει;

Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά τότε μιλάμε μόνο για αναβάθμιση gpu.

Aν και θα πάρεις κάποια χρήματα πίσω από την πώληση της 2070 super, θεωρώ οτι δε θα πάρεις πίσω αναλογικά τις επιδόσεις για αυτά που θα δώσεις. Φυσικά το σχόλιο αυτό είναι και αρκετά υποκειμενικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το xmp είναι ενεργοποιημένο.

Για max επιλογές στα γραφικά η κάρτα μου δεν αντέχει αν αναλογιστείς και τα drops που μπορεί να είναι καμιά 10αρια fps ανάλογα το παιχνίδι.

Αν υποθέσουμε ότι κρατάω το υπόλοιπο σύστημα, τι κάρτα μπορώ να αγοράσω ως αναβάθμιση (ίσως και τροφοδοτικό για να αντέξει τα watt) ?

Υπόθηκε η 6700xt παραπάνω. Σε Nvidia πάμε σε 4070 ή είναι υπερβολή;

Επεξ/σία από RPDrummer
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα ακόμη και σε κάρτα 300w (το μέγιστο όριο θα έλεγα) με το παραπάνω σύστημα.

Η 6700xt είναι οριακά καλύτερη... μιλάμε για διαφορα 15-20% αύξηση σε fps, καταλαβαίνεις πως για ένα παιχνίδι που παίζει στα 40-45fps δε θα σου δώσει τόσε μεγάλες διαφορές. Αυτή την στιγμή πωλείται στα 330-350€, θα δώσεις και την δική σου 150-200€(;), αξίζει;

Δύσκολες αποφάσεις, χωράνε και πολλά υποκειμενικά κριτήρια. Οι υπόλοιπες κάρτες θα έλεγα οτι δεν είναι τόσο vfm, θα χαλάσεις δυσανάλογα χρήματα/επιδόσεις.

Ανέμενε εναλλακτικές προτάσεις από άλλα μέλη/χρήστες να σου πουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κ εγώ νομίζω έτσι όπως είσαι θα άλλαζα μητρική με μια b550 μέχρι 80-100 ευρο (ίσως να έβαζα και 32gb ram μιας και οι τιμές είναι χώμα) και όλα τα άλλα σε κάρτα γραφικων.Φυσικα και δεν υπερβολή η 4070 για 1440p για βαριά παιχνίδια με υψηλά settings που αναφέρεις και καλύπτεσαι με το τροφοδοτικό σου.Παντως αφού δεν σε καίει το ray tracing κι αν έχεις την δυνατότητα να περιμένεις σε μερικές μέρες (6 του μήνα) θα βγουν τα review για 7800xt ,να δεις που θα κάτσει κ αυτή από απόδοση/τιμή.Για πιο πάνω 4070ti /7900xt ίσως χρειαστείς κ μεγαλύτερο τροφοδοτικό,τουλάχιστον αν είσαι ψυχαναγκαστικος με τα recommended των καρτών.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μητρική γιατί να αλλάξει? Θα πάρει περισσότερα fps αν την αλλάξει? 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι fps εννοείται δεν θα πάρει αλλά παραειναι basic για gaming pc για τα  γούστα μου.Βαλε  μια κάρτα γραφικών που αμολαει ζεστή στο κουτί ,ένα επεξεργαστή που θα δουλέψει παραπάνω με τη νέα gpu,πιθανό να σηκώνουν θερμοκρασία τα vrm.Ειναι και pcie 4 το τσιπ του ήδη,εγώ με 1000 ευρο budget θα το έκανα .Από την άλλη αφού λειτουργεί μέχρι τώρα μπορεί να μην κρίνει σκόπιμο να την αλλαξει.Γνώμες λέμε όλοι ρε συ ,δε σημαίνει πως πρεπει να το κάνει.Ας διαβάσει ο ίδιος κι ας αποφασίσει https://www.thetechlads.gr/reviews/asrock-b450m-hdv-r4-0-review/

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

Η μητρική δεν είναι καλή η αλήθεια είναι. Την έχω τελευταία στο μυαλό μου για αλλαγή μιας και θα θέλω format (τα windows είναι κλειδί απο oem μιας χρήσης)

Θα περιμένω να δω την νέα κάρτα που ειπες.

Τώρα για το τροφοδοτικό, δε με πειράζει να ανέβω 100 βατ ακόμη να έχω καβάτζα αν χρειαστεί η νέα κάρτα 

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου προτεινα να μην μπεις σε ιστοριες με αλλαγες μητρικης, μνημων κτλπ.
Περιμενε λιγες μερες καλυτερα να βγουν στην αγορα οι 7700 xt και 7800 xt και κοιτα περισσοτερο προς την μερια της δευτερης και δες το σαν επενδυση.
Ολα τα υπολοιπα parts ξεζουμισε τα μεχρι να δεις πως δεν σου κανουν πια, πουλησε τα ολα μαζι σαν σετακι και φυλαξε μονο την καρτουλα για το επομενο συστημα η οποια θα εχει πολλα ψωμια ακομα.

Τωρα αν θες μια πιο αμεση λυση θα κοιτουσα προς καμια 6750 xt παλι μην πειραζοντας καθολου τα υπολοιπα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, RPDrummer είπε

Τώρα για το τροφοδοτικό, δε με πειράζει να ανέβω 100 βατ ακόμη να έχω καβάτζα αν χρειαστεί η νέα κάρτα 

Είναι πολύ καλό το τροφοδοτικό σου.Απο τα ποιοτικότερα επιμέρους parts του pc σου.Αξιζει να το κρατησεις.Με 10 χρόνια εγγύηση κ δεν νομίζω να έχει κλείσει ούτε τα μισά,εκτός κι αν το είχες από προηγούμενο build,οπότε πασο.Αν δεν πας πολύ πάνω από 4070/7800xt ,έχεις ήδη τον αέρα στα watt που θέλεις μην σε απασχολεί αυτό,δεν το δουλεύεις στο όριο.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...