trelakias00 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Σε pundo του 2001, με 299k χιλιόμετρα, ο κινητήρας υπερθερμαίνεται, και μετά απο κάμποση ωρα εαν συνεχίσω να οδηγώ, σβήνει και δεν παίρνει μπρος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (μερικές ώρες)...Πριν 2-3 μήνες που άρχισε να συμβαίνει αυτό, ανέβαζε θερμοκρασία μετά από κάνα 2ωρο συνεχής οδήγησης, πλεον ανεβάζει στο 15λεπτο Έχω κάνει το προφανές, και το έχω γεμίσει με παραφλου, δεν έχω δει να στάζει από κάπου ή να χάνει...το πήγα σε μάστορα, μου άλλαξε κάτι κολλάρα που είχα σαπίσει, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει αυτό Πάντως, δεν νιώθω ότι έχει χάσει δύναμη, παει καλά ακόμα (μέχρι να σβήσει ) Τι κάνω? Αξίζει να ασχοληθώ, ή το πάω για απόσυρση? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2023 από trelakias00
NikosKallithea Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Αν σβηνει από υπερθερμανση, εισαι κοντα στο κόλλημα του κινητήρα, ηδη εχουν αρπάξει τα ελατήρια στα πιστόνια και οι κύλινδροι
Haldol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Το προφανές όταν γνωρίζεις ότι ο κινητήρας υπερθερμάνθηκε είναι να σταματήσεις άμεσα να οδηγείς και να το πας με οδική στο συνεργείο. Εσύ λες ότι συνέχισες να οδηγείς σα να μη τρέχει τίποτα μέχρι να σβήσει από μόνος του; Και απλά μετά τσέκαρες αν έχει χάσει ψυκτικό; Αν ισχύει αυτό, πάλι καλά να λες που μιζάρει ακόμα, όχι που δουλεύει κιόλας (έστω για 15'). 2
korakios Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Οδική και σε κανονικό συνεργείο , αν δεν το έκαψες θα είναι θαύμα (αλλάζεις και τα λάδια που πλέον είναι κάρβουνο, αλλά είναι το λιγότερο)
liakinen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Η φράση κλειδί είναι 2 - 3 μήνες πριν 😉 Τώρα φίλε μου πας σε ένα σοβαρό συνεργείο και ότι κουστούμι σου βγάλει. Να ξέρεις ότι αν δεν είναι και σχετικά προσεγμένο το αμάξι σαν σύνολο το κόστος επισκευής πιθανά να υπερβαίνει την αξία του. Τα συμπτώματα που είχε το αμάξι σου δεν ήταν καμπανάκι προβλήματος αλλά καμπανάρα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, trelakias00 είπε Καλησπέρα Σε pundo του 2001, με 299k χιλιόμετρα, ο κινητήρας υπερθερμαίνεται, και μετά απο κάμποση ωρα εαν συνεχίσω να οδηγώ, σβήνει και δεν παίρνει μπρος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (μερικές ώρες)...Πριν 2-3 μήνες που άρχισε να συμβαίνει αυτό, ανέβαζε θερμοκρασία μετά από κάνα 2ωρο συνεχής οδήγησης, πλεον ανεβάζει στο 15λεπτο Έχω κάνει το προφανές, και το έχω γεμίσει με παραφλου, δεν έχω δει να στάζει από κάπου ή να χάνει...το πήγα σε μάστορα, μου άλλαξε κάτι κολλάρα που είχα σαπίσει, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει αυτό Πάντως, δεν νιώθω ότι έχει χάσει δύναμη, παει καλά ακόμα (μέχρι να σβήσει ) Τι κάνω? Αξίζει να ασχοληθώ, ή το πάω για απόσυρση? Απλα τρολαρεις.. 4
Weiss Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Για να το γέμισες με παραφλού κάπου χάνει, μπορεί να εξατμίζεται και να μην το βλέπεις να στάζει.
tilaverboy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κράτησε το έτσι. Όλο και κάπου δεν θα βρεις κάπου να κάνεις στάθμευση σε λεα, όλο και κάποιος λαλακας θα πέσει επάνω σου και όλο και κάπου θα φταίει αυτός και όχι εσύ. Αυτός θα φταίει που δεν μύρισε τα νύχια του, να δει ότι το αμάξι σου έχει πρόβλημα. Εμένα χθες μπήκαν 2 αυτοκίνητα ανάποδα στο δρόμο και μου ζητούσαν και τα ρέστα και μετά ζητούσαν και τα ρέστα και από τον επόμενο που κατέβαινε νόμιμα. Όλα καλά. Φυσική πορεία της εξέλιξης. Εξελισσόμαστε από ανθρώπους σε ζώα. Σε λίγο θα ξεκινήσουμε να σκαρφαλώνουμε και στα δέντρα και να τρώμε κορμούς δέντρων. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2023 από tilaverboy 4
toyo73 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Απλα τρολαρεις.. Να φανταστω τo οτι ειναι Fiat και Punto ειδικα με 300.000!!!!!!
greekfragma Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, toyo73 said: Να φανταστω τo οτι ειναι Fiat και Punto ειδικα με 300.000!!!!!! ώπα φίλε. 299 είπε το παλικάρι. αναρωτιέμαι όσους το διάβασαν και το προσπέρασαν! από μένα 2/10 για τη προσπάθεια
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, trelakias00 είπε Καλησπέρα Σε pundo του 2001, με 299k χιλιόμετρα, ο κινητήρας υπερθερμαίνεται, και μετά απο κάμποση ωρα εαν συνεχίσω να οδηγώ, σβήνει και δεν παίρνει μπρος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (μερικές ώρες)...Πριν 2-3 μήνες που άρχισε να συμβαίνει αυτό, ανέβαζε θερμοκρασία μετά από κάνα 2ωρο συνεχής οδήγησης, πλεον ανεβάζει στο 15λεπτο Έχω κάνει το προφανές, και το έχω γεμίσει με παραφλου, δεν έχω δει να στάζει από κάπου ή να χάνει...το πήγα σε μάστορα, μου άλλαξε κάτι κολλάρα που είχα σαπίσει, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει αυτό Πάντως, δεν νιώθω ότι έχει χάσει δύναμη, παει καλά ακόμα (μέχρι να σβήσει ) Τι κάνω? Αξίζει να ασχοληθώ, ή το πάω για απόσυρση? Πάρε μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών .
tilaverboy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, greekfragma είπε ώπα φίλε. 299 είπε το παλικάρι. αναρωτιέμαι όσους το διάβασαν και το προσπέρασαν! από μένα 2/10 για τη προσπάθεια Άρα εμένα το δεύτερο αμάξι που έχει 220.000 km vw up 2012, το πηγαίνω στην αντιπροσωπεία ανα 15.000 km αλλάζουμε λάδια φίλτρα φρένα, να μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλάζουμε λάστιχα ανα 35000 km, το χειμώνα βάζουμε χειμερινά, περνάμε ΚΤΕΟ άρα εγώ είμαι προβληματικός. Δεκτό ή εμένα μου περισσεύουν. Θέλω να εκμυστηρευτώ κάτι δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου σε μεγάλο ατύχημα και δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου πεζό μάλλον κάτι κάνω λάθος. Ευχαριστώ. Να υποθέσω δηλαδή ότι αν χτυπήσεις πεζό είναι κάτι ασήμαντο πλέον
greekfragma Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 8 minutes ago, tilaverboy said: Άρα εμένα το δεύτερο αμάξι που έχει 220.000 km vw up 2012, το πηγαίνω στην αντιπροσωπεία ανα 15.000 km αλλάζουμε λάδια φίλτρα φρένα, να μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλάζουμε λάστιχα ανα 35000 km, το χειμώνα βάζουμε χειμερινά, περνάμε ΚΤΕΟ άρα εγώ είμαι προβληματικός. Δεκτό ή εμένα μου περισσεύουν. Θέλω να εκμυστηρευτώ κάτι δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου σε μεγάλο ατύχημα και δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου πεζό μάλλον κάτι κάνω λάθος. Ευχαριστώ. Να υποθέσω δηλαδή ότι αν χτυπήσεις πεζό είναι κάτι ασήμαντο πλέον you missed my point 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, tilaverboy είπε Άρα εμένα το δεύτερο αμάξι που έχει 220.000 km vw up 2012, το πηγαίνω στην αντιπροσωπεία ανα 15.000 km αλλάζουμε λάδια φίλτρα φρένα, να μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλάζουμε λάστιχα ανα 35000 km, το χειμώνα βάζουμε χειμερινά, περνάμε ΚΤΕΟ άρα εγώ είμαι προβληματικός. Δεκτό ή εμένα μου περισσεύουν. Θέλω να εκμυστηρευτώ κάτι δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου σε μεγάλο ατύχημα και δεν έχω χτυπήσει ποτέ μου πεζό μάλλον κάτι κάνω λάθος. Ευχαριστώ. Να υποθέσω δηλαδή ότι αν χτυπήσεις πεζό είναι κάτι ασήμαντο πλέον Και γω κανω τα αντιθετα απο σενα και δεν εχω τρακαρει,δεν εχω χτυπησει πεζο και το χρημα καβα!!! Οποιος οδηγει τυποποιημενα και δεν εχει συνειδηση και καθε μερα να το πηγαινει για service παλι ενδεχεται να τρακαρει.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα