hln3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ASUS B650M-K (2 ram slots) Memory 2x32 GB 5600 Corsair (οχι EXPO) Και τα 2 στικάκια δουλεύουν αν μπούνε στο ένα σλοτ, κανένα δεν δουλεύει στο άλλο. Η μητρική έχει 2 σλοτ, οπότε πρακτικά μόνο με 1 σλοτ αφού το ένα σλοτ1 δεν δουλεύει οποια μνήμα dimm και αν βάλω, ακόμη και αν το αλλο σλοτ ειναι κενό. Το σλοτ 2 δουλεύει κανονικά όποιο dimm Και αν συνδέσω και σηκώνει και 5600 άνετα σαν ταχύτητα.... Αν μπει στο σλοτ 1 μνήμη δεν μπουτάρει καθόλου Δοκίμασα flashback (αρχικά δεν δούλευε ούτε κανένα σλοτ... ούτε έβλεπε σκληρούς) Τώρα δουλεύει το σύστημα αλλά μόνο το σλοτ2 στις μνήμες Δοκίμασα να αλλάξω θέσεις στις ραμ, να κατεβάσω συχνότητες και κάτω απο 4800, να ανεβάσω voltages σε SOC - μνημες, χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει καμία αλλη ιδέα πριν στείλω πίσω το mobo; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από hln3 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, hln3 είπε ASUS B650M-K (2 ram slots) Memory 2x32 GB 5600 Corsair (οχι EXPO) Και τα 2 στικάκια δουλεύουν αν μπούνε στο ένα σλοτ, κανένα δεν δουλεύει στο άλλο. Η μητρική έχει 2 σλοτ οπότε μόνο το 1 μπορεί να δουλέψει Αν μπει το 2ο δεν μπουτάρει καθόλου Δοκίμασα flashback (αρχικά δεν δούλευε ούτε το 1... ούτε έβλεπε σκληρούς) Τώρα δουλεύει το σύστημα αλλά μόνο το 1 σλοτ... Δοκίμασα να αλλάξω θέσεις στις ραμ, να κατεβάσω συχνότητες και κάτω απο 4800, να ανεβάσω voltages σε SOC - μνημες, χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει καμία αλλη ιδέα πριν στείλω πίσω το mobo; Η μητρική έχει το τελευταίο bios ; φαντάζομαι δεν έχεις στραβώσει κάποιο pin στην μητρική.
hln3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι τα έλεγξα όλα αυτά, τα pins είναι ΟΚ, τα έβαλα και τα ξαναέβαλα όλα. Τελευταίο bios, στο site δεν έχουν αλλά ζήτησα με e-mail και μου στείλανε Πριν περάσω bios ούτε που μπούταρε. Πέρασα bios, δεν εβλεπε σκληρούς. Απενεργοποίησα κάτι raid mode που είχε και τους είδε αλλά στις μνήμες δεν βγήκε κάτι Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από hln3
Λύση nickol-us Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δουλεύουν ξεχωριστά οι μνήμες και ζευγάρι όχι τότε λογικά μιλάμε για προβληματική μητρική. Κάνε και κάνα clear CMOS και περίμενε 2-3 λεπτά just in case. Όλες οι δοκιμές να γίνουν στην ταχύτητα που δίνει ο επεξεργαστής (5200) και όχι παραπάνω. Τροφοδοτικό είναι εγγυημένα καλό; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από nickol-us
hln3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν δουλεύουν ξεχωριστά οι μνήμες και ζευγάρι όχι τότε λογικά μιλάμε για προβληματική μητρική. Να υποθέσω δοκιμάζεις σετ στα 2-4 κι όχι άλλου, σωστά; Κάνε και κάνα clear CMOS και περίμενε 2-3 λεπτά just in case. Όλες οι δοκιμές να γίνουν στην ταχύτητα που δίνει ο επεξεργαστής (5200) και όχι παραπάνω. Τροφοδοτικό είναι εγγυημένα καλό; Τροφοδοτικό RMx 550 αχρησιμοποιητό, δοκίμασα και με 2ο, τπτ Clear cmos, μπαταρίες κτλ γίνανε Μνήμες πάντα σετ, δοκίμασα και να ρυθμίσω ταχύτητα σε 4800 (το default στις Am5 εκεί την τρέχει την μία στα factory defaults), και με 4000 να βάλω την μία και μετά να βάλω την 2η... τπτ Μάλλον πάει πίσω η μητρική δεν βλέπω λύση και εγώ, δεν με βλέπω να σετάρω τον 3D το ΣΚ 🥲 Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από hln3
hln3 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Στην motherboard ήταν το πρόβλημα, πήρα άλλη και δούλεψαν με την μία οι μνήμες και τα πάντα 2
labros1995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Είμαι μεγάλος fan της Asus αλλά τον τελευταίο καιρό δυστυχώς μόνο για προβλήματα διαβάζω. Είμαι σε AM4 και ψαχνόμουν για μετάβαση σε AM5 και αμφιβάλλω αν θα πάω πάλι σε asus mobo. Τι άλλαξε? Έριξαν την ποιότητα ή έχουν ανεπαρκές QC?
nickol-us Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, labros1995 είπε Είμαι μεγάλος fan της Asus αλλά τον τελευταίο καιρό δυστυχώς μόνο για προβλήματα διαβάζω. Είμαι σε AM4 και ψαχνόμουν για μετάβαση σε AM5 και αμφιβάλλω αν θα πάω πάλι σε asus mobo. Τι άλλαξε? Έριξαν την ποιότητα ή έχουν ανεπαρκές QC? Κατά καιρούς, μπαίνοντας στο φόρουμ καθημερινώς, διαβάζω για πιστόλια από πολλούς. Κάποια περίοδο έσκασαν πολλές msi. Κάποια στιγμή πρόσφατα διάβασα για gigabyte και μάλιστα aorus που είναι τα καλά μοντέλα της. Σημαίνει ότι όλες οι παραπάνω είναι για πέταμα; Σημαίνει ότι χάλασαν σαν εταιρείες; Όχι κατά την προσωπική μου άποψη. Στραβές μπορεί να συμβούν σε όλους. Το κύριο είναι να είναι σωστές απέναντι στους πελάτες τους και αντιμετωπίζουν άμεσα και σωστά θέματα οποία θέματα εγγύησης προκύψουν 1
labros1995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 38 minutes ago, nickol-us said: Κατά καιρούς, μπαίνοντας στο φόρουμ καθημερινώς, διαβάζω για πιστόλια από πολλούς. Κάποια περίοδο έσκασαν πολλές msi. Κάποια στιγμή πρόσφατα διάβασα για gigabyte και μάλιστα aorus που είναι τα καλά μοντέλα της. Σημαίνει ότι όλες οι παραπάνω είναι για πέταμα; Σημαίνει ότι χάλασαν σαν εταιρείες; Όχι κατά την προσωπική μου άποψη. Στραβές μπορεί να συμβούν σε όλους. Το κύριο είναι να είναι σωστές απέναντι στους πελάτες τους και αντιμετωπίζουν άμεσα και σωστά θέματα οποία θέματα εγγύησης προκύψουν Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Δεν αναφέρομαι σε θεματάκια που μπορεί να προκύψουν στον καθένα. Έβλεπα για απόδοση vrm, θερμοκρασίες κλπ στην πλατφόρμα AM5 και απογοητεύτηκα εντελώς με τη συγκεκριμένη εταιρία ενω γενικά την έχω πολυ σε εκτίμηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα