GRLazar Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Αποφάσισα να φτιάξω νέο pc Είναι το πρώτο build που φτιάχνω, το ξεκινάω όλα τα φανς αρχίζουν και δουλεύουν(της gpu, της ψήκτρας και προφανώς του case) αλλά δεν υπάρχει εικόνα στο monitor λέει χαρακτηρίστηκα "No Singal" , έχω τσεκάρει καλώδια και την οθόνη(είτε display port είτε hdmi), δοκίμασα να κάνω reset την μπαταρία της μητρικής άλλα τίποτα. Έχετε να προτείνετε τίποτα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων το build μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω link https://uk.pcpartpicker.com/list/h2K29c
nickol-us Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Έχεις βάλει τροφοδοσία στην κάρτα γραφικών; Μήπως έχεις συνδέσει το καλώδιο στις εξόδους της μητρικής (αστείο μα το έχω δει να συμβαίνει); Δοκίμασες να αλλάξεις καλώδιο ή θύρα εξόδου; Οι μνήμες είναι στις σωστές θέσεις(2&4); Δοκίμασες με μια μνήμη μόνο και σε διαφορετικές θέσεις; Έχεις τριπλοτσεκάρει όλες τις συνδέσεις; Έχεις δοκιμάσει reseat του cpu ; Αν και δύσκολο λόγω εποχής, γ μητρική έχει συμβατό bios; Αυτά κι άλλα τόσα... όλα πιθανά... δύσκολη η μαντεψιά χωρίς εικόνα 1
GRLazar Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα Έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω εκτός από το reseat του cpu που να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω που ίσως φανεί σημαντικό. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν φωτίζουν. Τα οποία δουλεύουν κανονικά στο άλλο pc όπως και η οθόνη. Πέρα από όλα τα παραπάνω που ανέφερες δοκίμασα να κάνω bios update αλλά το λεντακι του q-flash plus διαρκούσε κάτω από ένα λεπτό που δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό. Κατέληξα ότι ίσως η μητρική είναι ελαττωματική αλλά θέλω και την δική σας γνώμη
visualizer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γνωρίζουμε τι bios version έχει η μητρική ; Πρέπει να έχει την F10 για να λειτουργήσει ο επεξεργαστής σου. Ισως να αναγράφεται σε κάποιο αυτοκόλλητο στο κουτι η στην μητρική. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από visualizer
Kthulhou Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/9/2023 στις 9:43 ΜΜ, GRLazar είπε reseat του cpu που να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. βγάζεις τον επεξεργαστή και τον ξαναβάζεις στη μητρική εννοείται πρώτα βγάζεις το ρεύμα, αποφορτίζεις, ακουμπάς κ εσύ το κουτί να μην υπάρχει διαφορά δυναμικού μεταξύ εσένα κ των υλικών , στατικός ηλεκτρισμός θέλω να πιστεύω πως έβαλες αποστάτες μεταξύ του κουτιού κ της μητρικής, γιατί δυστυχώς και εγώ το χω δει να συμβαίνει ! επίσης δοκιμάζεις με τα ελάχιστα υλικά. ΜΟΝΟ τροφοδοσία, μητρική κ επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και σύνδεση με οθόνη ανάβεις... τι παρατηρείς? επίσης δοκίμασε χωρίς μνήμες, θα πρεπει να αλλάξει η συμπεριφορά μπορείς και να το λύσεις όλο, να το βάλεις σε μη αγώγιμη επιφάνεια κ να κάνεις δοκιμές, ώστε να αποκλείσουμε το βραχυκύκλωμα δες κ τις usb θύρες, μηηηηπως κάποια στράβωσε pin κ βραχυκυκλώνει ? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από Kthulhou 1
GRLazar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Κατάφερα και έκανα το bios update,το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να αφαιρέσω όλα τα parts από τη μητρική. Είχα δοκιμάσει να το κάνω τις προηγούμενες μέρες με το cpu και τη ψυκτρα πάνω στη μητρική (αλλά χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα) και δεν είχε γίνει. Έχω δοκιμάσει να ανοίξω το pc με ή χωρίς τις ram με ή χωρίς τους δίσκους m2, η συμπεριφορά δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση. Όταν ξεκινάω το pc όλα τα φανάκια ξεκινάνε κανονικά και έχουν σε κάθε περίπτωση την ίδια χαμηλή ταχύτητα, οι ram rgb φωτίζουν κανονικά, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν παίρνουν ρεύμα. Οι θύρες των usb μου φαίνονται κομπλέ, υπάρχουν 7 θύρες τη μία που τη χρησιμοποίησα για το bios update δουλεύει κανονικά και έχω τεστάρει σε αυτή ένα από τα περιφερειακά όπου έπαιρνε ρεύμα. Αυτό για να αποκλείσω το βραχυκύκλωμα δυστυχώς δεν το έκανα, παρόλαυτα δεν έχω δει διαφορετική συμπεριφορά σε καμία περίπτωση. Η δική μου ερώτηση είναι εάν υπάρχει περίπτωση να φταίει ο επεξεργαστής, εάν όχι τι άλλο μπορεί να είναι?
Kthulhou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, GRLazar είπε Κατάφερα και έκανα το bios update, πως το έκανες? και πως επιβεβαίωσες ότι όντως έγινε ? αν όντως έγινε => το βασικό σύστημα (MBD + CPU+1 τουλάχιστον RAM+ GPU kai τροφοδοτικό) λειτουργούνε επιβεβαίωσε πλζ να ξέρουμε που βρισκόμαστε εκανες αυτό ? Q-Flash Plus Button (Note 3) Q-Flash Plus allows you to update the BIOS when your system is off (S5 shutdown state). Save the latest BIOS on a USB thumb drive and plug it into the Q-Flash Plus port, and then you can now flash the BIOS automatically by simply pressing the Q-Flash Plus button. The QFLED will flash when the BIOS matching and flashing activities start and will stop flashing when the BIOS flashing is complete ανέβασε και μια φωτό καθαρή, να δούμε πχ ξέχασες τις συνδέσεις των +12V πάνω αριστερά? (λέμε τώρα). δε μπορούμε συνέχεια να μασάμε δάφνες και να οραματιζόμαστε το σύστημα
GRLazar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Είχα στείλει και στο support της gigabyte και μου έδωσε αυτές τις οδηγίες που τις ακολούθησα κατά γράμμα.
Kthulhou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) xm , ψιλιάζομαι πως η κάρτα γραφικών σου θέλει 2 οκτάδες τροφοδοσίας κ όχι μόνο μια , δηλ αν πάνω από τα γράμματα RTX έχει κ άλλη υποδοχή για ακόμη μια 8pin φύσσα. edit αν κ στο link που δίνεις , λέει για 1x8pin τροφοδοσία., οπότε ρωτάω..έχει υποδοχή για 2η? αν ναι, είτε βάζεις -σαν δοκιμή- τη φύσσα στη δίπλα υποδοχή, ή βάζεις 2 8pin φύσσες αν έχει το τροφοδοτικό σου Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από Kthulhou
GRLazar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν υπάρχει 2η υποδοχή 8πινου τροφοδοσίας η κάρτα γραφικών. η ASUS GEFORCE RTX 4060 OC 8GB είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα