Προς το περιεχόμενο

Σερπατίνα τιμονιού

gazp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δεν ήταν αντιπροσωπεία;

Ειναι μεγαλη ιστορια. Το ανταλλακτικο μπηκε γνησιο, μετα δεν θελαν να καλυψουν το ανταλλακτικο αλλα τελικα το καλυψαν χωρις να ανανεωθει η εγγυηση του οποτε τωρα ειναι εκτος για λιγους μηνες.

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 11 μήνες μετά...
Στις 31/8/2023 στις 9:35 ΜΜ, TehJoHnX είπε

Αλλαξα ακριβως το ιδιο ανταλλακτικό (μαλλον, αισθητήρας γωνίας τιµονιού) πρόσφατα στο ιδιο αυτοκίνητο και δεν μ'αρεσει καθολου αυτο που διαβαζω :) Αλλα σε εμενα δουλευε η κορνα και ειναι η πρωτη φορα που αλλαχτηκε. 160€ στοίχησε το ανταλλακτικό. Για να το εκανα μονος μου ενω ψιλο πιανουν τα χερια μου, δεν νομιζω, εχει να κανει με αεροσακο και δεν θα ηθελα να ρισκάρω...

Επανέρχομαι ενα χρονο μετα με αναμμένο φωτακι αεροσακου παλι αλλα αυτη την φορα δεν δουλευει η κόρνα. Περυσι τετοιο καιρο γραφει οτι αλλαξε αισθητήρα γωνιας τιμονιου και μου εδωσε στο χερι αυτο το ανταλλακτικό. Το θεμα ποιο ειναι τωρα, ειπα απο περιεργεια να δω τις ασφάλειες γιατι ειδα οτι εχει ασφαλεια για την κόρνα και με βαση το διάγραμμα που εχει, δεν εχει συνδεμενη καν ασφαλεια για την κόρνα. Παιζει να χαλασε παλι το ιδιο ανταλλακτικό; Λεω να δοκιμασω να βαλω την ασφαλεια που λείπει αν και δεν καταλαβαινω γιατι λείπει δλδ αν ειχε καει απλα θα ειχε καει και θα ηταν στη θεση της, τωρα δεν εχει καν ασφαλεια συνδεμενη ουτε φαινεται να εσκασε ή να εγινε κατι, ειναι σαν να αφαιρέθηκε. Προφανως θα το παω να το δει με διαγνωστικό οταν τελειωσουν οι διακοπες και ανοιξει αλλα λεω να δοκιμασω να βαλω την ασφαλεια που λειπει. Παιζει να γινει καμια βλακεια;

Spoiler

image.jpeg.540257bbc474ec829061467350d1da53.jpeg

Ξεκίνα απο την άλλη πλευρά,την κόρνα και όχι και τον διακόπτη.Βρες ένα λαμπάκι με καλώδια και βάλε το στην φύσα της κόρνας να δεις αν ανάβει όταν την πατάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/9/2023 στις 4:12 ΜΜ, sphinxgr είπε

Έχω ένα Auris. Όλα τα Auris της συγκεκριμένης γενιάς έχουν πρόβλημα με την ταινία τιμονιού / σπιράλ που κόβεται και δεν έχουμε κόρνα. Γενικά για να ξερεις, είναι πολλά καλωδιάκια και ανάλογα με το ποιο θα κοπεί, δεν έχεις κόρνα, αερόσακο, χειριστήρια τιμονιού κλπ. Σε εμάς δεν έχει κόρνα.

Η ΤΟΥΟΤΑ λοιπον θέλει 350€ για κάθε αλλαγή , και μετά πάλι θα κοπεί κάποια στιγμή. Δεν δίνεις 350€ και τελείωσες δηλαδή.

Οπότε μετά απο άπειρες ώρες ψαξίματος κατέληξα σε 2 λύσεις

• Δίνεις κάπου 80-100€ και σου επισκευάζουν την "μαμά" χαλασμένη που έχεις ή 
  • Παραγγέλνεις απο κίνα μια ίδια με τη δικιά σου με 10€. 

Εγω προσωπικά παράγγειλα απο Κίνα 3 κομμάτια (alie). Η πρώτη χάλασε σύντομα, η 2η όμως έχει κρατήσει κάμποσα χρόνια (2  χρόνια και 15000χμ). Την 3η την έχω κάβα. 

Χθες πάλι μου χάλασε η 2η Σερπατίνα (μου έχουν χαλάσει 3) που έχω βάλει !!!!! Η προηγούμενη κράτησε ακριβώς 20.000χμ. Τώρα θα βάλω την 3η και παράλληλα παρήγγειλα από  www.OnParts.gr άλλη μια να έχω καβάντζα με 25€. Υπήρχαν πολλές μάρκες απο σερπατίνες στο https://www.autodoc.gr/

Οπότε γράφω ξανά τις πιθανές λύσεις που μπορεί να έχει κάποιος:

• Δίνεις κάπου 80-100€ και σου επισκευάζουν την "μαμά" χαλασμένη που έχεις και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δεν θα χαλάσει πάλι ή 
  • Παραγγέλνεις μια απο onparts.gr (Ελλάδα - 3,5€ αποστολή)  ή autodoc.com (Εξωτερικό - 10€ αποστολή)
  • Παραγγέλνεις από κίνα (δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν πουλάνε πλέον σερπατίνες στον AlieXpress) μια ίδια με τη δικιά σου με 10€. 
20 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Επανέρχομαι ενα χρονο μετα με αναμμένο φωτακι αεροσακου παλι αλλα αυτη την φορα δεν δουλευει η κόρνα. Περυσι τετοιο καιρο γραφει οτι αλλαξε αισθητήρα γωνιας τιμονιου και μου εδωσε στο χερι αυτο το ανταλλακτικό. Το θεμα ποιο ειναι τωρα, ειπα απο περιεργεια να δω τις ασφάλειες γιατι ειδα οτι εχει ασφαλεια για την κόρνα και με βαση το διάγραμμα που εχει, δεν εχει συνδεμενη καν ασφαλεια για την κόρνα. Παιζει να χαλασε παλι το ιδιο ανταλλακτικό; Λεω να δοκιμασω να βαλω την ασφαλεια που λείπει αν και δεν καταλαβαινω γιατι λείπει δλδ αν ειχε καει απλα θα ειχε καει και θα ηταν στη θεση της, τωρα δεν εχει καν ασφαλεια συνδεμενη ουτε φαινεται να εσκασε ή να εγινε κατι, ειναι σαν να αφαιρέθηκε. Προφανως θα το παω να το δει με διαγνωστικό οταν τελειωσουν οι διακοπες και ανοιξει αλλα λεω να δοκιμασω να βαλω την ασφαλεια που λειπει. Παιζει να γινει καμια βλακεια;

Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι, παίζει να χάλασε το ίδιο ανταλλακτικό. Εγω προσωπικά θα ρώταγα σε ένα Club αυτοκινήτου, για τη μάρκα σου, αν οι υπόλοιποι έχουν όντως ασφάλεια στο σημείο. Να χάθηκε μόνη της η ασφάλεια είναι μάλλον δύσκολο έως αδύνατον. Μάλλον δεν είχες ασφάλεια και δούλευαν όλα χωρίς ασφάλεια

Επεξ/σία από sphinxgr

18 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Χθες πάλι μου χάλασε η 2η Σερπατίνα που έχω βάλει !!!!! Η προηγούμενη κράτησε ακριβώς 20.000χμ. Τώρα θα βάλω την 3η και παράλληλα παρήγγειλα από  www.OnParts.gr άλλη μια να έχω καβάντζα με 25€. Υπήρχαν πολλές μάρκες απο σερπατίνες στο https://www.autodoc.gr/

Οπότε γράφω ξανά τις πιθανές λύσεις που μπορεί να έχει κάποιος:

• Δίνεις κάπου 80-100€ και σου επισκευάζουν την "μαμά" χαλασμένη που έχεις και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δεν θα χαλάσει πάλι ή 
  • Παραγγέλνεις μια απο onparts.gr (Ελλάδα - 3,5€ αποστολή)  ή autodoc.com (Εξωτερικό - 10€ αποστολή)
  • Παραγγέλνεις από κίνα (δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν πουλάνε πλέον σερπατίνες στον AlieXpress) μια ίδια με τη δικιά σου με 10€. 

Ναι, παίζει να χάλασε το ίδιο ανταλλακτικό. Εγω προσωπικά θα ρώταγα σε ένα Club αυτοκινήτου, για τη μάρκα σου, αν οι υπόλοιποι έχουν όντως ασφάλεια στο σημείο. Να χάθηκε μόνη της η ασφάλεια είναι μάλλον δύσκολο έως αδύνατον. Μάλλον δεν είχες ασφάλεια και δούλευαν όλα χωρίς ασφάλεια

Θα το παω να μου πει αν και λογικα παλι το ιδιο θα επαθε αλλα θα το παρω εγω το ανταλλακτικό γιατι ειναι πολυ φτηνότερο στο ιντερνετ.

Ευχαριστώ

4 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε

Θα το παω να μου πει αν και λογικα παλι το ιδιο θα επαθε αλλα θα το παρω εγω το ανταλλακτικό γιατι ειναι πολυ φτηνότερο στο ιντερνετ.

Ευχαριστώ

Τυχαία έχω βρει αυτόν στο διαδίκτυο. Υπάρχουν και άλλοι όμως. Μίλησε με κάποιον από αυτούς να δεις, αν κάνουν επισκευή την μαμισια, θα χαλάσει πάλι? Την φτιάχνουν καλύτερη απ ότι ήταν? 

https://www.car.gr/parts/view/4704016-anakataskefi-serpantina-spiral-timonioy-aerosakoy-gia-ola-ta-aftokinita-apo-93-efrw

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/8/2024 στις 2:57 ΜΜ, TehJoHnX είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τελικα επιστρέφω μετα απο διαγνωση και επισκευή, ειχε σπασει ενα ελατηριο που ηταν σκουριασμενο στη κόρνα και πλήγωσε τη σερπαντινα, στον υπολογιστη πετουσε σερπαντινα, αεροσακο και αισθητήρα κρουσης. Ευτυχως επειδη περασε ενας χρονος δεχτηκαν να το δωσουν μιση τιμη απο το μαγαζι με τα ανταλλακτικά που προμηθεύεται το συνεργείο και την γλιτωσα  καπως πιο φτηνα. Μου ειπε οτι ειναι αρκετα ευαίσθητη η σερπαντινα και οτι ακομα και καποιοι που καθαριζουν το τιμονι με καποια σπρει που φυσάνε ή με ατμοκαθαριστη (φανταζομαι τυπου detailing) , πως μπορει να χαλασει και απο αυτο.

Επεξ/σία από TehJoHnX

εμενα το 2017 είχε Χάλεϊ σερπαντίνα (από λάθος ηλεκτρολόγου καθως έψαχνε να δει γιατί δεν ανάβουν προβολακια και αντί να κοιτάξει το ρελε ασφάλειες πρώτα πήγε πάνω και πλυγωσε την σερπαντινα........ Τέλος παντων ) στην αντιπροσωπεία είπαν 2 μήνες και κάτι και ενα πολυ σεβαστό ποσο......βρήκα ενα στο ali με 22 ευρώ τότε ε λέω πόσο να αντέξει.... ας αντέξει βασικά μέχρι να έχουν διαθεσιμότητά..... προς καλη μου τύχη μέσα σε 9 μέρες ήρθε... Έκατσα το πέρασα μόνος μου ....... Ένα έχω να πω 2024 έχουμε...... Ακόμη εκει δεν χάλασε ο Σκύλος

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

εμενα το 2017 είχε Χάλεϊ σερπαντίνα (από λάθος ηλεκτρολόγου καθως έψαχνε να δει γιατί δεν ανάβουν προβολακια και αντί να κοιτάξει το ρελε ασφάλειες πρώτα πήγε πάνω και πλυγωσε την σερπαντινα........ Τέλος παντων ) στην αντιπροσωπεία είπαν 2 μήνες και κάτι και ενα πολυ σεβαστό ποσο......βρήκα ενα στο ali με 22 ευρώ τότε ε λέω πόσο να αντέξει.... ας αντέξει βασικά μέχρι να έχουν διαθεσιμότητά..... προς καλη μου τύχη μέσα σε 9 μέρες ήρθε... Έκατσα το πέρασα μόνος μου ....... Ένα έχω να πω 2024 έχουμε...... Ακόμη εκει δεν χάλασε ο Σκύλος

Μάρκα αμάξι?

Τωρα τη βρίσκεις τη σερπατίνα στον αλίε αν ψάξεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, sphinxgr said:

Μάρκα αμάξι?

Τωρα τη βρίσκεις τη σερπατίνα στον αλίε αν ψάξεις?

colt 2012 3d
απο οτι εριξα μια ματια ναι εχει αλλα τωρα πχ δεν αξιζει τοτε δεν εχει πουθενα (ευκολα) τωρα μπικα στο autodoc 27 euro μπικα στο car λιγο παραπανω

edit: τωρα στα γρηγορα που εψαξα βρηκα και γνησιο με 85 ευρω καμια σχεση με τα 360 που μου ζητησαν τοτε

Επεξ/σία από Black Demis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...