lebron15 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να προβώ στην αγοράς ενός gaming PC για να το χρησιμοποιήσω για sim racing. Με ενδιαφέρουν δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, το Assetto Corsa Competizione και το iRacing. Από ότι έχω ψάξει αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται περισσότερο καλή CPU (βλέπω να προτείνεται η 5800x3d) από ότι τα περισσότερα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα το ποσό που αναφέρω παρακάτω είναι ενδεικτικό, ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεφύγω αυτού του ποσού αλλά αν για 150e μπορούμε να πάμε σε πολύ καλύτερη λύση να το δούμε. Αν για να τρέχω αυτά τα παιχνίδια καλά χρειάζεται να πάω κοντά στα 2000e, τότε ας μην ασχοληθώ καθόλου. Οι προτάσεις πολύτιμες για μένα καθώς δεν το έχω το θέμα PC, ανέκαθεν έπαιζα σε κονσόλες. Αν κάποιος παίζει αυτά τα παιχνίδια, ακόμα καλύτερα φυσικά. Ποσό που διαθέτουμε: 1000e Χρήση υπολογιστή : sim racing Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: 4K τηλεόραση, σε επόμενη φάση θα ήθελα ένα 34άρι ultrawide monitor Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Εξαρτάται, αν συμφέρει να αγοραστούν από διαφορετικά θα τα πάρω από διαφορετικά και να τα δώσω σε κάποιον να το συναρμολογήσει Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Εξαρτάται από που θα αγοραστούν, ιδανικά από ένα για να γίνει και η συναρμολόγηση. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Όχι Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από lebron15
lebron15 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μετά από πολύ ψάξιμο σε reddit, fora, youtube κλπ προσανατολίζομαι προς το combo RX6700XT με 5800x3d. Τι λέτε; Μπορούμε να προτείνουμε μία σύνθεση γύρω από αυτό το combo;
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Έκανα μόλις μια δοκιμή στα ζητούμενά σου... Δεν φτάνουν τα μπικικίνια να στήσεις build στα 1000€ βάζοντας μέσα 5800x3d + 6700xt. Θα πρέπει να "κουρέψεις" πολύ από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και θα έλεγα οτι βγαίνει ανισσόροπη σύνθεση. Ένα κάπως ισορροπημένο build κατά την δική μου γνώμη, έχει ως εξής: Μπορείς εύκολα με 1-2 αλλαγές να το φέρεις ακόμη πιο κοντά στο 1000ρικο. Υπόψιν οτι μιλάμε για ένα κατάστημα με συναρμολόγηση που αυξάνει το κόστος. 6700xt, τροφοδοτικό, μητρική ίσως βρεις πιο οικονομικές εναλλακτικές αν μπορέσεις να αγοράσεις απο διαφορετικά καταστήματα. Αν πάλι κοιτάξεις για προϊόντα με άμεση διαθεσιμότητα, οι τιμές ανεβαίνουν κι άλλο. Υπόψιν οτι η 6700xt δεν είναι και η πιο θεϊκή κάρτα για 4k αν και λογικά στα sim racing μάλλον δε θα τα πάει άσχημα. Ίσως να σκεφτείς δεύτερη φορά αν είναι η κατάλληλη εποχή να φύγεις από τις κονσόλες.
lebron15 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Έκανα μόλις μια δοκιμή στα ζητούμενά σου... Δεν φτάνουν τα μπικικίνια να στήσεις build στα 1000€ βάζοντας μέσα 5800x3d + 6700xt. Θα πρέπει να "κουρέψεις" πολύ από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και θα έλεγα οτι βγαίνει ανισσόροπη σύνθεση. Ένα κάπως ισορροπημένο build κατά την δική μου γνώμη, έχει ως εξής: Μπορείς εύκολα με 1-2 αλλαγές να το φέρεις ακόμη πιο κοντά στο 1000ρικο. Υπόψιν οτι μιλάμε για ένα κατάστημα με συναρμολόγηση που αυξάνει το κόστος. 6700xt, τροφοδοτικό, μητρική ίσως βρεις πιο οικονομικές εναλλακτικές αν μπορέσεις να αγοράσεις απο διαφορετικά καταστήματα. Αν πάλι κοιτάξεις για προϊόντα με άμεση διαθεσιμότητα, οι τιμές ανεβαίνουν κι άλλο. Υπόψιν οτι η 6700xt δεν είναι και η πιο θεϊκή κάρτα για 4k αν και λογικά στα sim racing μάλλον δε θα τα πάει άσχημα. Ίσως να σκεφτείς δεύτερη φορά αν είναι η κατάλληλη εποχή να φύγεις από τις κονσόλες. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στις κοινότητες προτείνουν τον 5800x3d και λένε γενικά ότι τα racing sims απαιτούν περισσότερο performance από τη CPU σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Επομένως δεν θα ήθελα να πάρω κάτι χειρότερο από αυτό. Πιστεύεις ότι η 6700xt δεν είναι τόσο vfm; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση; Να αναφέρω εδώ ότι δεν περιμένω να παίζω σε 4Κ και ας έχει η τηλεόραση μου τέτοια ανάλυση. Έτσι κι αλλιώς κάθομαι σχετικά μακριά από την τηλεόραση γιατί παίζω στο σαλόνι. Σκέφτομαι μάλιστα σε επόμενο στάδιο να έπαιρνα κάποιο monitor 27" curved ή ένα 34άρι uw. Ανάλογα τα οικονομικά πάντα, δηλαδή.
lebron15 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Με budget στα 1200 και σκοπό τα δύο προαναφερθεντα παιχνίδια στα 1440 μπορούμε να προτείνουμε κάποια σύνθεση;
lebron15 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) https://imgur.com/a/v5szmeD Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος @nickol-us ο οποίος με βοήθησε πολύ απαντώντας μου στο νήμα και στη συνέχεια με προσωπικά μηνύματα μου ανέλυσε γιατί να καταλήξω στη σύνθεση που τελικά έφτιαξα. Χωρίς τη βοήθεια του ακόμα θα ψαχνόμουν καθώς ακόμα και στα μεγάλα μαγαζιά πληροφορικής οι συνθέσεις που μου έστελναν ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από lebron15 1 1
nickol-us Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, lebron15 είπε https://imgur.com/a/v5szmeD Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος @nickol-us ο οποίος με βοήθησε πολύ απαντώντας μου στο νήμα και στη συνέχεια με προσωπικά μηνύματα μου ανέλυσε γιατί να καταλήξω στη σύνθεση που τελικά έφτιαξα. Χωρίς τη βοήθεια του ακόμα θα ψαχνόμουν καθώς ακόμα και στα μεγάλα μαγαζιά πληροφορικής οι συνθέσεις που μου έστελναν ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Καλορίζικο! Εύχομαι να το χαρείς στο μέγιστο! Ευχαριστώ και για τα καλά λόγια! Αναμένουμε bench και εντυπώσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα