Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Τα αγαθά έχουν κόστος Παραγωγής στο οποίο επάνω προστίθεται η Κερδοφορία του Ιδιοκτήτη.

Την περίοδο της κρίσης ή όταν υπάρχει χαμηλή ζήτηση μπορεί να γίνουν μειώσεις.

Το σημερινό πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός και οι τιμές της ενέργειας.

Γι' αυτό και παλιότερα όλοι παρακαλούσαν να μπουν στην Ε.Ε. Είχε μηδενικό πληθωρισμό.

Εμείς εδώ πέρα την εποχή πριν το ευρώ είχαμε 20% πληθωρισμό και μοιράζαν αυξήσεις στο δημόσιο κάθε χρόνο... και νόμιζαν ότι είχαν κέρδος.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 4
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, maparios είπε

το νοημα ειναι πως αν θελουμε να προσφερουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τότε θα πρέπει να πληρώνουμε και ανάλογα, οχι μονο να ζητάμε(για τους εργοδοτες)

τελος αν σου αναφέρω πως εχω ήδη άπειρες ευθύνες στο πόστο μου καθως και βγάζω δουλειά για 3 άτομα και αμείβομαι λίγο πιο πανω απο τον βασικο, σε μια θεση που στο εξωτερικό θα μου δίνανε τουλαχιστον 3-4 φορες τον βασικο της Ελλάδας (οχι δε θελω να φύγω έξω και οχι δεν ειμαι ανειδίκευτος, εχω σπουδασει και εχω προϋπηρεσία στο αντικείμενο μου 5 έτη, απλα στην πόλη μου δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες)

μα αυτο εξηγω, δεν ειμαι ανειδίκευτος και παρόλα αυτά αμείβομαι ελαφρώς πιο πάνω απο τον βασικο εχω κουραστει και εχω μπουχτίσει με όλο αυτο, αλλα στην πόλη μου δεν θα μπορέσω να ξαναβρω δουλεια στο αντικείμενο μου, επαρχιακή πόλη...

Επειδή αυτό που περιγράφεις είναι μια κάπως μίζερη και αδιέξοδη κατάσταση γιατί αποκλείεις το να φύγεις στο εξωτερικό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, stef157 είπε

Δηλαδή για να καταλάβω. Εάν πληρώνεσαι τον βασικό εγώ σαν πελάτης σου θα πρέπει να δικαιολογήσω τα κατεβασμένα μούτρα και την αργοπορημένη εργασία σου; Δηλαδή πιστεύεις ότι αν ο εργοδότης, σου δώσει αύξηση 100€ εσύ ξαφνικά θα γίνεις ο καλύτερος και θα χαμογελάς και θα φτιάχνεις τον καφέ γρηγορότερα;

Προσωπικά δε νομίζω. Ένας άνθρωπος αν αξίζει, κάνει την δουλειά του όσο καλύτερα γίνετε άσχετα τις συνθήκες και κάποια στιγμή θα έρθει η επιβράβευση. Αν όχι ψάχνεις για αλλού.

'Οσο για το "ο μέσος Έλληνας ζει στα όρια της φτώχειας" είναι μια καραμέλα που πλέον κανένας δεν το πιστεύει. Γιατί;

Γιατί όλοι οι 25-45 (παραγωγική ηλικία) είναι με ακριβά iPhone, τα πλοία ήταν γεμάτα για τα νησιά, οι δρόμοι γεμάτοι με αυτοκινήτα ενώ η βενζίνη είναι στα 2€, τα beach bars που έχουν ελάχιστη κατανάλωση 20€,30€,50€ ήταν γεμάτα το καλοκαίρι. Οπότε εγώ δεν βλέπω καμιά φτώχεια του Έλληνα εάν θες να μιλήσεις γενικά. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που είναι στα όρια της φτώχειας αλλά σίγουρα όχι ο μέσος Έλληνας.

Είμαι 35 σε αρκετά καλή δουλειά με αρκετές καλές απολαβές και όλο το καλοκαίρι έβλεπα φίλους που δουλεύουν σερβιτόροι και πωλητές να γυρνάνε απο νησί σε νησί και απο κοντά να κλαίγονται για τον μισθό. Αντε εξηγησε το αυτό!

Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτό το σχόλιο φίλε μου.

Εργάζομαι με έναν αρκετά καλό Μισθό εξωτερικό (έφυγα με 2 μποξεράκια και κυριολεκτικά τίποτα πριν από μερικά χρόνια), μεταξύ 65-85 ώρες την Εβδομάδα (επιλογή μου), έχω μεγάλη εξέλιξη στην εμπειρία και τις γνώσεις μου, και ειλικρινά δεν έχω πάει διακοπές κυριολεκτικά 4 χρόνια πλέον.

Ε, σε πληροφορώ πως γνωστοί μου στην Ελλάδα που εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα, με μισθό έως και 1.000 EUR (14 Μισθοί, πολύ σημαντικό), κάνουν 5 ταξίδια το χρόνο (καλοκαιράκι 5-8 μέρες σε Νησάκια με απίστευτα υψηλά έξοδα), έχουν δικό τους σπίτι ΑΘΗΝΑ που το βρήκαν από γονείς/γιαγιάδες, αυτοκίνητο ΚΑΙ μηχανή, έχουν και άλλο σπίτι Επαρχία ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ, και γκρινιάζουν για την φτώχια που υπάρχει στην Ελλάδα, τις ακριβές Τιμές, και την Βενζίνη.

Meanwhile, εγώ πληρώνω x5 το μπουκαλάκι νερό σε σχέση με αυτούς, πληρώνω Σπουδές, πληρώνω πανάκριβη ιδιωτική ασφάλεια Υγείας για την οικογένειά μου, και πολύ μεγαλύτερο Ενοίκιο σε σχέση με την Αθήνα.

Και γκρινιάζουν αυτοί.

ΥΣ: Υπήρχε μία ευκαιρία για εργασία σε έναν καλό συνεργάτη, και λέω σε έναν φίλο που ήταν ο Τομέας του να πάει σε επαρχία του Βελγίου να δουλέψει με 2.800 EUR το Μήνα (+Ενοίκιο) για 2 Χρόνια (ως εκπαίδευση), και μετά επιστροφή στην Ελλάδα σε Επαρχία πάλι (Βόλο), με 1.800 EUR το Μήνα, (+Αυτοκίνητο, αλλά όχι Ενοίκιο), συν υπαρκτή πιθανότητα στο μέλλον να βρει και η γυναίκα του δουλειά στον τομέα της επίσης, απλά όχι κατευθείαν. Αρνήθηκε, γιατί λέει θέλει τον καφέ στο Πασαλιμάνι, και η γυναίκα δεν θέλει να φύγει μακριά από την μαμά.... Άρα προτίμησε να μείνει εκεί που είναι 12 χρόνια τώρα, με 850 EUR το Μήνα + 700 EUR η Γυναίκα του. (Σημειωτέων, τώρα μένουν σε δικό τους σπίτι, το οποίο στην περίπτωση που δεχόταν την πρότασή μου, θα το ενοικίαζαν βεβαίως, κοντά στα 550 EUR τον Μήνα θεωρώ, αλλά ας πούμε 400 τσέπη μετά φόρων).....

Δηλαδή, μόνος του θα καθάριζε (12 x 2χρ. x 2.800 EUR) + (12 x 2χρ. x 400 EUR ενοικ. ας πούμε) = 76.800 Καθαρά σε 2 χρόνια (χωρίς ενοίκιο), εργασία 50 με 60 ώρες την Εβδομάδα. Εκπαίδευση τσαμπέ και προυπηρεσία βαρβάτη, και μετά επιστροφή Βόλο με Εργασία έτοιμη. Σημειωτέων, η Γυναίκα θα κάθεται 2 χρόνια, αλλά αν θέλει δουλεύει και αυτή και σε 10 Χρόνια αγοράζουν βίλα lol.

Και για τα επόμενα 2 Χρόνια μένει με ((850*14*2)+(700*14*2)) = 43.400 EUR + την γυναίκα να δουλεύει.

Και έκατσε Πασαλιμάνι ρε φίλε.

Και προσοχή, μιλάμε για σοβαρό, οικογενειάρχη, άτομο με παιδεία, ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο.

Απλά νέο-eλληνας, Χέστης, χωρίς φιλοδοξίες, και μετά γκρίνια για φτώχεια, κράτος, και "έχει ακριβήνει η Ντομάτα"......

ΥΣ2: Εννοείται πως δεν κακολογώ όσους θέλουν να πάνε διακοπές και να ξεσκάσουν.  Κατηγορώ την "Μύκονοοοοοοος" νοοτροπία όταν αυτή ακολουθείται από κλάψα "φτώχειας και κατάντιας του κράτους μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα"

Sorry για το rant, αλλά το σχόλιό σου με τσίγκλισε.

Επεξ/σία από Spiroth
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ο μέσος Έλληνας είναι κακομοίρης από επιλογή. Ψάχνει το φτηνότερο, την προσφορά πηγαίνοντας σε 20 supermarket, την φτηνή τεχνική εργασία που συνήθως θα την ξανά πληρώσει σύντομα, δεν αλλάζει λάστιχα μέχρι να γλιστρήσει / τρακάρει και άλλα πολλά παραδείγματα. Πως θα πάει έτσι μπροστά η οικονομία; Παίρνει όμως αυτοκίνητο 30,000 ευρώ με δάνειο ή δανεικά από γονείς και μετά δεν έχει να το συντηρήσει... ή iPhone και κάνει αναπάντητες..

Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά για να βελτιώσει αυτά που παρατηρεί; Τίποτα.

Αν δέχεσαι να δουλεύεις και όχι να εργάζεσαι εστίαση μαύρα χωρίς δώρα, μειωμένο ωράριο στα χαρτιά και άλλα κλασικά της εστίασης πρόβλημα σου, αλλιώς μπαίνεις στο παρακάτω σύνδεσμο και δίνεις πόνο και μην κλαις στο Insomnia.

https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/epitheorese-ergasias/anonume-kataggelia

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kalmik είπε

Εδώ όλοι ξεχνούν μια βασική αιτία των χαμηλών μισθών. Στην Ελλάδα ζουν πάνω από ένα εκ. ίσως περισσότεροι μετανάστες, νόμιμοι, παράνομοι, ημιπαράνομοι κλπ. Τη στιγμή που προστίθενται στην αγορά εργασίας αυξάνοντας την προσφορά είδικά στην κατώτερη βαθμίδα οι πραγματικές αμοιβές συμπιέζονται γιατί με βάση την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων με τη σειρά τους πιέζονται και οι αμοιβές των εργαζόμενων στις μέσες βαθμίδες. Ίσως δεν επηρεάζεται το top management γιατίσυνήθως είναι πολυεθνικό. Φανταστείτε το σενάριο εργασίας ότι δεν υπήρχαν καθόλου μετανάστες να πιέζουν την αγορά εργασίας. Θα ανέβαινε ο κατώτατος μισθός αυτόματα και κατά συνέπεια και ο μεσαίος και θα διαχεόταν εισόδημα σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. 

Ας μην ακουστεί και εδώ το ψευδοεπιχείρημα "Οι ξένοι κάνουν τις δουλειές που δεν αναλαμβάνουν ή περιφρονούν οι έλληνες". Σε κάθε οικονομία όλες οι δουλειές γίνονται με τις κατάληλες αμοιβές. Δηλ. στην Ελλάδα του '80 δεν έτρεχαν καλά όλες οι δουλειές και ας μην είχαν έλθει ξένοι; Σάπιζαν τα πορτοκάλια αμάζευτα ή δεν κτίζονταν πολυκατοικίες ή τα εργοστάσια σταματούσαν τις μηχανές; Αντίθετα είχαμε μια οικονομία πλήρους απασχόλησης και με καλό επίπεδο και για τον εργάτη και τον μέσο εργαζόμενο. 

Δεν ισχύει.

Οι Αγροτικές Εργασίες έπαψαν να απασχολούν Έλληνες πριν την άφιξη των πολλών Μεταναστών.

Απλά οι Έλληνες έγιναν όλοι Διευθυντές στο μυαλό τους και τις σνόμπαραν. Άφησαν τα χωριά, για μπουζούκια, δημοσιο-υπαλληλίκι, και μεγάλη ζωή.

Μην αλλάξουμε την Ιστορία.

Αν οι γονείς μου δεν είχαν παρατήσει το χωριό, το δούλευαν και το εξέλισσαν, τώρα εγώ μπορεί να μην ήμουν εξωτερικό, αλλά να είχα μονάδες που θα παρήγαγαν αγροτικά προϊόντα με Brand Name που θα πούλαγα εξωτερικό.

Και όταν λέω για τους "γονείς μου", μιλάω για τους γονείς όλων μας συλλογικά, και όταν λέω για εμένα και την πιθανή μονάδα, μιλάω για όλους εμάς συλλογικά.

• Like 3
Δημοσ.

Παντως ειναι θετικο οτι σε τετοια κοινωνικα ζητηματα μπορουμε ως λαος να τα βρισκουμε μεταξυ μας και να συμφωνουμε.

Spoiler

😛🤣

Δημοσ.
3 ώρες πριν, efib είπε

Πόσο καιρό έχεις να δεις τα ενοίκια; με 1000€ μισθό δεν μενεις ούτε πλατεία Αμερικής (ή πείτε κάποια άλλη κακή περιοχή)

Ναι, εντάξει. Όποιος είναι επαρχία θα πάρει τα υπέροχα ΜΜΜ για να πάει στην δουλειά του. Μιζέρια να θεωρείται πολυτέλεια το αμάξι. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Θα κόψεις ένα ορεκτικό στην ταβέρνα, ένα δρομολόγιο κλπ. Μην αρχίσεις να λες ότι αν ζοριζονται να μην πάνε να φάνε έξω. Αυτό είναι η απόλυτη μιζέρια, και σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο στον αλλο. Φτάσαμε να πάμε την ταβέρνα πολυτελεία στο ελλαντα.

Ναι, σου είπα ότι και οι Έλληνες πάνε στα beach bar γιατί σιγά τώρα τα 25€ όταν έχουν από πίσω την οικογένεια να του στηρίζει. Και βασικά είναι ο ο τρόπος διασκέδασης και η κουλτούρα του Έλληνα. 

Ο Έλληνας θα πάρει iPhone είτε αυτό σου αρέσει, είτε όχι. Καταλαβαίνεις ότι απλά σχολιάζω όσα λες περί οικονομικής άνεσης των Ελλήνων; Πλασματική άνεση έχουν επειδή ζούν ως έφηβοι στο παιδικό τους δωμάτιο. Αυτή είναι η κατάσταση και η νοοτροπία. Θα την αλλάξεις εσύ μέσα από το ινσομνια; Σχολιάζω απλώς ότι δεν έχουν λεφτά, έχουν χαρτζιλίκι και από την στιγμή που δεν έχουν υποχρεώσεις, έχουν οικογένεια από πίσω να στηρίζει τότε διαχειρίζονται διαφορετικά τα χρήματα τους. Ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά δεν ασχολούμαι πλέον ιδιαίτερα με το ελλαντα.

Μιζέρια είναι ότι δεν σηκώνονται να φύγουν και ανέχονται αυτές τις καταστάσεις και τους μισθούς πείνας.

Δεν τις "ανέχονται". Οι ίδιοι τις επιβάλλουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που  ζείτε στην Ελλαδα οχι μονο δεν ειναι ο κανονας αλλα εχει ξεφυγει απο τα ορια του αποδεκτου. Σε πολλα επιπεδα. Τωρα γιατι το αποδεχεστε και το στηριζετε, με ξεπερνα. Η ζωη παντως σε συγχρονα ευρωπαικα κρατη δεν ειναι ετσι, οι πολιτες αντιδρουν και διεκδικουν. 

• Like 3
Δημοσ.

Κοίταξε να δεις... Μερικές φορες ισχύει το minimum wage/minimum effort αλλα...

Εάν το κανεις συνεχεια, δεν πρόκειται ποτε να πας παρακάτω.

Εγώ πριν κάτι μήνες έκανα σύμβαση με μια μεγάλη εταιρία, η οποια αναλαμβάνει μεγάλα έργα και. Εγώ μόλις είχα ξαναπάει σχολειό και μόλις έβγαινα στην αγορά με το καινούργιο μου αντικείμενο. Μαζί έκανε σύμβαση και ένας άλλος ο οποιος ήταν έμπειρος.

Εγώ έπαιρνα 680 στο χέρι και ο συνάδελφος 730. Ο έμπειρος ήταν αυτού του σκεφτικού. 08:00-16:00 και άντε για, όταν ερχόταν στην ώρα του. Έφευγε νωρίτερα, και ήταν απότομος με τους πελάτες και γενικός στα παπάρια του. Υπερωρία ούτε για αστείο, και προχειροδουλειές όπου βρει, ακύρωνε συνέχει ραντεβού λόγο βαρεμάρας, η δεν πήγαινε καν χωρίς ειδοποίηση.

Εγώ πάλι και ευγενικός(νομίζω), και υπερωρίες έκανα(που πληρωνόντουσαν κανονικά) και γενικά πρόσεξα πολύ την δουλειά μου. Δεν έστησα ποτε κανέναν, και όταν τύχαινε και μια βλάβη έπαιρνε περισσότερο από ότι υπολόγιζα αρχικά, ενημέρωνα άμεσος τον επόμενο για την καθυστέρηση.
Ο άλλος 12-13:00 άφηνε την δουλειά του και άραζε στο AC, εγώ γύρναγα γραφείο 15:30- τέσσερις παρα.

Έχω πάνω από 450 βλάβες φτιαγμένες, έχει γύρο στης 170, για τον ίδιο χρόνο εργασίας.

Πριν 1 μηνα λήξαν οι συμβάσεις μας και μας είπαν να ανανεώσουμε. Ο άλλος πήγε στα 760 παρα της άπειρος περισσότερες γνώσεις του και εμπειρία. Εμενα μου κάνανε από μονοι τους πρόταση στα 800, πενθήμερη εργασία και προαιρετικές υπερωρίες. Δεν έχω κλείσει χρόνο στην εταιρία, και μου είπαν ότι θα δούμε και για άλλη μια αύξηση μόλις κλείσουμε τον χρόνο. Σε γνώσεις και εμπειρία δεν κλάνω μια μπροστά στον συνάδελφο.

Αυτή την στιγμή ξεκινάω στης 8:00 δουλεύω σκληρά μέχρι της 14:30, έχω βγάλει 3-5 βλάβες την ημερα, και μέχρι τις 4 είμαι χαλαρός στο γραφείο στ AC και προγραμματίζω της δουλειές τις επομενης μέρας, περνώ τηλεφωνα και κλείνω ραντεβού. Πάω την επομενη έτοιμος.

Μερικές φορες το minimum wage/minimum effort σε παγιδεύει. Μονο σε deadend δουλειές χωρίς προοπτικές ανάπτυξης μπορώ να το δικαιολογήσω, η σε περίπτωσης που η εταιρία/χώρος εργασίας έχει απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται, διαφορετικά κανεις κακό στον εαυτό σου.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Εγώ πριν κάτι μήνες έκανα σύμβαση με μια μεγάλη εταιρία, η οποια αναλαμβάνει μεγάλα έργα και. Εγώ μόλις είχα ξαναπάει σχολειό και μόλις έβγαινα στην αγορά με το καινούργιο μου αντικείμενο. Μαζί έκανε σύμβαση και ένας άλλος ο οποιος ήταν έμπειρος.

Εγώ έπαιρνα 680 στο χέρι και ο συνάδελφος 730. Ο έμπειρος ήταν αυτού του σκεφτικού. 08:00-16:00 και άντε για, όταν ερχόταν στην ώρα του. Έφευγε νωρίτερα, και ήταν απότομος με τους πελάτες και γενικός στα παπάρια του. Υπερωρία ούτε για αστείο, και προχειροδουλειές όπου βρει, ακύρωνε συνέχει ραντεβού λόγο βαρεμάρας, η δεν πήγαινε καν χωρίς ειδοποίηση.

Εγώ πάλι και ευγενικός(νομίζω), και υπερωρίες έκανα(που πληρωνόντουσαν κανονικά) και γενικά πρόσεξα πολύ την δουλειά μου. Δεν έστησα ποτε κανέναν, και όταν τύχαινε και μια βλάβη έπαιρνε περισσότερο από ότι υπολόγιζα αρχικά, ενημέρωνα άμεσος τον επόμενο για την καθυστέρηση.
Ο άλλος 12-13:00 άφηνε την δουλειά του και άραζε στο AC, εγώ γύρναγα γραφείο 15:30- τέσσερις παρα.

Έχω πάνω από 450 βλάβες φτιαγμένες, έχει γύρο στης 170, για τον ίδιο χρόνο εργασίας.

Πριν 1 μηνα λήξαν οι συμβάσεις μας και μας είπαν να ανανεώσουμε. Ο άλλος πήγε στα 760 παρα της άπειρος περισσότερες γνώσεις του και εμπειρία. Εμενα μου κάνανε από μονοι τους πρόταση στα 800, πενθήμερη εργασία και προαιρετικές υπερωρίες. Δεν έχω κλείσει χρόνο στην εταιρία, και μου είπαν ότι θα δούμε και για άλλη μια αύξηση μόλις κλείσουμε τον χρόνο. Σε γνώσεις και εμπειρία δεν κλάνω μια μπροστά στον συνάδελφο.

Αυτή την στιγμή ξεκινάω στης 8:00 δουλεύω σκληρά μέχρι της 14:30, έχω βγάλει 3-5 βλάβες την ημερα, και μέχρι τις 4 είμαι χαλαρός στο γραφείο στ AC και προγραμματίζω της δουλειές τις επομενης μέρας, περνώ τηλεφωνα και κλείνω ραντεβού. Πάω την επομενη έτοιμος.

Μερικές φορες το minimum wage/minimum effort σε παγιδεύει. Μονο σε deadend δουλειές χωρίς προοπτικές ανάπτυξης μπορώ να το δικαιολογήσω, η σε περίπτωσης που η εταιρία/χώρος εργασίας έχει απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται, διαφορετικά κανεις κακό στον εαυτό σου.

Από αυτήν την ιστορία να πω μόνο συνέχισε να προσπαθείς, και θα ανταμειφθείς.

Μία συμβουλή, όταν έρθει η ανάποδη (θα έρθει), τότε βάλε το παρακάτω κομμάτι, και double down που λέμε. Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και δεν σε αγγίζει τίποτα!

Επεξ/σία από Spiroth
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spiroth είπε

ΥΣ: Υπήρχε μία ευκαιρία για εργασία σε έναν καλό συνεργάτη, και λέω σε έναν φίλο που ήταν ο Τομέας του να πάει σε.....

οταν μπαινει ο παραγοντας μεταναστευσης στο εξωτερικο, οι λογοι που σε κρατανε εδω μπορει να μην τους "πληρωνει" κανενας μισθος. θελω να πω οτι για προσωπικους λογους, κυριως για να το πω χυμα, γουσταρω την ελλαδα, δεν θα πηγαινα εξω ακομη και για Χ3 απο οσα μου μενουν τελικα εδω για να ζησω. καποτε ελεγα παω, οταν ειδα πως ειναι σαν τουριστας απλα το ξεχασα. δεν ειμαστε ολοι για εξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οταν μπαινει ο παραγοντας μεταναστευσης στο εξωτερικο, οι λογοι που σε κρατανε εδω μπορει να μην τους "πληρωνει" κανενας μισθος. θελω να πω οτι για προσωπικους λογους, κυριως για να το πω χυμα, γουσταρω την ελλαδα, δεν θα πηγαινα εξω ακομη και για Χ3 απο οσα μου μενουν τελικα εδω για να ζησω. καποτε ελεγα παω, οταν ειδα πως ειναι σαν τουριστας απλα το ξεχασα. δεν ειμαστε ολοι για εξω.

Δεν διαφωνώ.

Απλά (για εμένα) ο συγκεκριμένος, αν μείνει στάσιμος (ή και "πέσει") από εδώ και πέρα σε επίπεδο ζωής, για γεγονότα που δεν μπορεί να ελέγξει, δεν θα έχει δικαίωμα διαμαρτυρίας, μιας και αυτό που μπορούσε να ελέγξει και θα του έδινε αυτά τα οποία του λείπουν, το προσπέρασε.

Έτσι όπως ζει τώρα,  στο Πασαλιμάνι, δεν παίζει να βρει αυτό που θέλει, και μεταξύ μας, δεν το αξίζει κιόλας, τουλάχιστον εγώ πλέον δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να τον έπαιρνα σε δική μου επιχείρηση (αν είχα), μιας και απέδειξε πως προτιμάει την βόλεψη του από την εξέλιξη.

Προσοχή, μιλάμε για "στημένη" εξέλιξη, έτοιμα όλα. Μηδέν ρίσκο. Σκέψου να χρειαστείς να σου ρισκάρει κιόλας. Απέδειξε ότι δεν το έχει.

ΥΣ: Σε αυτην την περίπτωση, μιλάμε για 2 Χρόνια εξωτερικό, όλα πληρωμένα, και μετά πίσω Ελλάδα.

ΥΣ2: Εννοείται πως δεν το προσωποποιώ στο πρόσωπο του. Μιλάω για όλους που έχουν αυτήν την νοοτροπία στην Ελλάδα. Όλοι δεν αξίζουν, λυπάμαι αλλά είναι η αλήθεια.

Εκτός βέβαια, αν δεν γκρινιάζει ο άλλος μετά για τα λίγα που έχει και δέχεται την μοίρα του χωρίς να ενοχλεί αυτούς που προσπάθησαν.

Επεξ/σία από Spiroth
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Δεν διαφωνώ.

Απλά (για εμένα) ο συγκεκριμένος, αν μείνει στάσιμος (ή και "πέσει") από εδώ και πέρα σε επίπεδο ζωής, για γεγονότα που δεν μπορεί να ελέγξει, δεν θα έχει δικαίωμα διαμαρτυρίας, μιας και αυτό που μπορούσε να ελέγξει και θα του έδινε αυτά τα οποία του λείπουν, το προσπέρασε.

ειναι τελειως λαθος η αντιληψη αυτη. γεννηθηκε εδω, ζει εδω, θελει ΕΔΩ να ειναι καλυτερη η ζωη του χωρις να πρεπει να κανει τον μεταναστη σε αλλες χωρες και εχει το δικαιωμα να διαμαρτυρηθει σε αυτους που ψηφιζει εδω και σε αυτους που του δινουν δουλεια πάλι εδω. 

καταλαβαινω ομως το σκεπτικο σου και οντως μπορει καποιοι να "βολευονται" ενω το ρισκο που πρεπει να παρουν για μια καλυτερη ζωη να ειναι πολυ μικρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Minimum effort ανεξαρτητα του μισθου αν δεν με εμπνεει η δουλεια η μου φερονται με κακο τροπο.

Ειδικα αν ειναι σαφες οτι ειναι θεμα χρονου να την κανω.

Δεν χρωστας τιποτα σε κανεναν, αν σε πατησει λεωφορειο σε μια εβδομαδα θα εχουν αντικαταστατη.

Τωρα αν ο εργοδοτης πληρωνει καλα, εχεις εξελιξη, καλες συμπεριφορες και εχεις motivation, ναι δωστα ολα.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, xgol said:

Αυτο που  ζείτε στην Ελλαδα οχι μονο δεν ειναι ο κανονας αλλα εχει ξεφυγει απο τα ορια του αποδεκτου. Σε πολλα επιπεδα. Τωρα γιατι το αποδεχεστε και το στηριζετε, με ξεπερνα. Η ζωη παντως σε συγχρονα ευρωπαικα κρατη δεν ειναι ετσι, οι πολιτες αντιδρουν και διεκδικουν. 

απο ποιον να διεκδικήσουν, τι; Όλοι έτσι είναι, από τον πολιτικό αρχηγό μέχρι τον περιπτερά (μιλώντας για τον μέσο όρο).

1 hour ago, vgeovai said:

Το παράδειγμα σου το μόνο που δείχνει είναι ότι ο συνάδελφος σου κάνει το πρέπον, και αφού την εμπειρία του την κοστολογούν με Ούτε 10% παραπάνω από τον νεοφερμένο, τους γράφει. Εσύ δουλεύεις για δύο και πληρώνεσαι για 1.1 οπότε είσαι η χαρά του εργοδότη σου. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...