Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stef157 είπε

Δηλαδή για να καταλάβω. Εάν πληρώνεσαι τον βασικό εγώ σαν πελάτης σου θα πρέπει να δικαιολογήσω τα κατεβασμένα μούτρα και την αργοπορημένη εργασία σου; Δηλαδή πιστεύεις ότι αν ο εργοδότης, σου δώσει αύξηση 100€ εσύ ξαφνικά θα γίνεις ο καλύτερος και θα χαμογελάς και θα φτιάχνεις τον καφέ γρηγορότερα;

Προσωπικά δε νομίζω. Ένας άνθρωπος αν αξίζει, κάνει την δουλειά του όσο καλύτερα γίνετε άσχετα τις συνθήκες και κάποια στιγμή θα έρθει η επιβράβευση. Αν όχι ψάχνεις για αλλού.

'Οσο για το "ο μέσος Έλληνας ζει στα όρια της φτώχειας" είναι μια καραμέλα που πλέον κανένας δεν το πιστεύει. Γιατί;

Γιατί όλοι οι 25-45 (παραγωγική ηλικία) είναι με ακριβά iPhone, τα πλοία ήταν γεμάτα για τα νησιά, οι δρόμοι γεμάτοι με αυτοκινήτα ενώ η βενζίνη είναι στα 2€, τα beach bars που έχουν ελάχιστη κατανάλωση 20€,30€,50€ ήταν γεμάτα το καλοκαίρι. Οπότε εγώ δεν βλέπω καμιά φτώχεια του Έλληνα εάν θες να μιλήσεις γενικά. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που είναι στα όρια της φτώχειας αλλά σίγουρα όχι ο μέσος Έλληνας.

Είμαι 35 σε αρκετά καλή δουλειά με αρκετές καλές απολαβές και όλο το καλοκαίρι έβλεπα φίλους που δουλεύουν σερβιτόροι και πωλητές να γυρνάνε απο νησί σε νησί και απο κοντά να κλαίγονται για τον μισθό. Αντε εξηγησε το αυτό!

Όταν δουλεύεις για μισθό που δεν σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς, ενώ υπάρχει και κακό κλίμα στην δουλειά με γκρίνια, και κυρίως με καμία προοπτική εξέλιξης, τότε ναι, δεν μπορείς να είσαι στην τρελή χαρά. Με 700€ μισθό και μισά ένσημα μην περιμένεις να βρεις και barista sca. Delivery κάνουν 17χρονα και είναι ανασφαλιστοι.

Ο μέσος Έλληνας παίρνει full-time 700€-1000€. Με αυτά τα χρήματα είναι αδύνατο να μείνει κάποιος μόνος του, είναι όμως πολλά για disposable income, κοινώς χαρτζιλίκι. Μένει με γονείς μέχρι τα ~30€ και μετά συγκατοικούν με την σχέση τους. Προφανώς όταν έχεις +700€ μπορείς να πάρεις ένα ψωρο-iphone. Μπορείς να πάρεις όμως 30κ αμάξι; Να αγοράσεις σπίτι; Να έχεις ένα χόμπι; Μπα... Το μπουκάλι στο "in" κλαμπ είναι η διασκέδαση σου.

Ναι, και με 2€ την βενζίνη θα βλέπεις αμάξια. Πρέπει να μετακινηθούν, πρέπει να πάνε μια βόλτα. Τι λογική είναι αυτή; Απλώς κανονίζουν τις διαδρομές για να κάνουν όσα μπορούν περισσότερα ή παίρνουν τα ΜΜΜ. Δεν γίνεται να μην χρησιμοποιείς αυτοκίνητο.

Beach bar με τουρίστες, αλλά όπως σου εξήγησα πάνω αν έχεις +700€ disposable income δεν θα σου λείψει το 25αρι για να κάνεις το κομμάτι σου. Το ίδιο ισχύει και για το σερβιτόρους που μαζί με τα τιπς πάνε στο 1000αρι minimum, και μένουν με γονείς οπότε είναι χαρτζιλίκι.

Το iPhone κοστίζει πόσο; 1200€; 1300€; Δεν μπορείς να πεις ότι αυτός έχει λεφτά επειδή έχει iPhone. 

Κλαιγονται... Υπάρχει μια μιζέρια στην Ελλάδα η αλήθεια είναι. Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, maparios είπε

Καλημέρα σας,

τι τελευταίες μέρες το σκεφτόμουν πολύ έντονα και θα ηθελα να δω τι αποψη και γνωμη εχουν ατομα εκτος του δικου μου κοινωνικού κύκλου..

βλέπω (και εσεις βλέπετε φαντάζομαι) καθημερινα, πολλά άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας αλλα οχι μόνο, σε εστίαση (καφε,μπαρ,εστιατορια,ταβερνες κλπ) καθως και γενικα σε δουλειές οπου είναι ''αναλώσιμοι'' και παίρνουν τα ''νόμιμα'' (αν τα παιρνουν και αυτα καθως πολλοί εργοδότες τρώνε δωρα αδειες κλπ) άτομα τα οποία δεν εχουν διάθεση, δεν χαμογελάνε, εξυπηρετούν με ''το ζόρι'' και γενικα βλέπεις στα ματια 20ριδων και 30ριδων γερασμένα πρόσωπα πριν την ώρα τους!

ειχα την συζητηση τις προάλλες με την μητέρα μου..μου είπε ''πηγα στο ταδε μαγαζι να αγορασω ενα πορτοφολι, δεν χαμογελουσαν, οι υπάλληλοι ήταν ξινοί και δεν με εξυπηρέτησαν σωστα, ηταν σαν να μου κανανε χαρη!''

''πήγα στο σουπερμαρκετ και ζητησα απο τον κρεοπώλη συγκεκριμένο κομμάτι κρεας που ξερω οτι φιλετάρετε δύσκολα και είμαι σίγουρη οτι με έβριζε απο μέσα του! με κοιτούσε σχεδόν με μίσος!''

''πήγα στο ταδε beachbar με τον πατέρα σου και μας φερανε τους καφεδες 1μισι ωρα μετα!''

δε θελω να σταθω σε αυτα που λέει η μητέρα μου, αλλα στο γεγονός οτι ΟΛΟΙ μας ανεξαιρέτως εχουμε αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση  κάποια στιγμή στη ζωή μας σαν καταναλωτές, συμβαίνει..

και θελω να πω τη γνωμη μου:

ρε παιδιά, πως είναι δυνατόν να θέλετε εξυπηρέτηση 5 αστέρων όταν τα παιδιά παίρνουν βασικό μισθό; τα ψίχουλα που πληρώνουν οι εργοδότες, που νομίζουν οτι κάνουν και χάρη που έχουν υπαλλήλους ειναι για γέλια!

αντικειμενικά, με 680ευρω καθαρα που είναι ο βασικός + νοίκι ΔΕΝ-ΒΓΑΊΝΕΙΣ!!

και τελειώνω με το εξής,οταν θα ξαναδείτε υπάλληλο να μην χαμογελαει, να μην εξυπηρετεί όπως θα θέλατε ή τελοσπαντων να μην εχει ανταπόκριση στις προσδοκίες σας, σκεφτείτε οτι παίρνει 4? 3.8? ευρώ την ώρα!

ανήκω σε μία απο τις κατηγορίες που προανέφερα, δε θελω να επεκταθω περεταίρω και πιάνω τον εαυτό μου να νευριάζει όταν έχω τεράστιο φόρτο εργασίας και παράλληλα έρχονται οι πελάτες σωρηδόν και απαιτούν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο! ανθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ...

και μην μου πείτε το κλασικό ''αν δε θελουν την δουλεια ας φυγουν΄΄ δεν μιλαμε για επιλογή! αν δεν το εχετε καταλαβει ο μεσος Ελληνας ζει στα όρια της φτώχειας πλεον ποσο ευκολο ειναι να ξανα βρει δουλεια αν την αφήσει νομίζετε; εκει πατανε και οι εργοδοτες οτι η προσφορα ειναι μικρη και η ζητηση τεραστια, ακομη και για δουλειες που ειναι ακρως κακες, και για τη ψυχικη αλλα και για τη σωματικη υγεία των εργαζομένων (πλεον-δούλων)

εσεις τι άποψη έχετε για όλο αυτό;

υγ.1: παρακαλω πολυ ΜΗΝ πολιτικοποιήσετε το τοπικ για να μην κλειδώσει

υγ.2: οσοι εργοδότες εδω μέσα αρχίσουν να γκρινιάζουν οτι και αυτοι δεν βγάζουν λεφτά οποτε δε μπορουν να δώσουν, να αναφέρω οτι δεν τα γράφω για ΟΛΟΥΣ αλλα προφανως για αυτους που μπροουν να δώσουν αλλα δεν δίνουν.

Γραφεις για 4€ την ωρα ο σερβιτορος. 2,5€ την ωρα ο ειδικευόμενος γιατρος - εχεις και εκει την ιδια κατανοηση αν δε σε εξυπηρετησει;

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Ένα πράγμα δεν δικαιολογεί κατά τη γνώμη μου η υποαμειβόμενη εργασία και αυτό είναι η αγένεια. Όπως για παράδειγμα το να μπαίνεις σε ένα κατάστημα και να μην λένε καλημέρα. Αυτό δεν είναι θέμα μισθού αλλά παιδείας. 

• Like 20
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sorath είπε

Όταν παίρνεις βασικό μισθό, σημαίνει οτι είσαι ανειδίκευτος ή κάνεις δουλειά ανειδίκευτου. Συνεπώς αυτός είναι ο μισθός που σου αναλογεί (καλώς ή κακώς).

Που ισχύει αυτό, διότι ο βασικός μισθός με νόμο ορίζεται να ως ο κατώτος νόμιμος μισθός που υποχρεούται να καταβάλλει ο εργοδότης. Τα περί ανειδίκευτου ίσχυαν παλαιότερα. Εταιρείες ζητάνε software engineers και πληρώνουν βασικό.

To minimum wage - minimum effort προφανώς και ισχύει όταν δεν σε υπολογίζει ο εργοδότης και θεωρείσαι αναλώσιμος χωρίς προοπτικές. Pay peanuts get monkeys. Προτιμούν να φύγεις στο 6μηνο, να μείνει κενή η θέση και να ξοδέψουν χρήμα και χρόνο να προσλάβουν καινούργιο παρά να σε πληρώσουν παραπάνω.

Επεξ/σία από listerstorm
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι η καλημέρα το θέμα και η ευγενική προσέγγιση. Πολλοί θέλουν να πιάσουν κουβέντα και να κάνουν χαβαλε, οπότε αν ο εργαζόμενος δεν "ακολουθήσει" εκλαμβάνεται ως αγένεια. 

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, efib είπε

Όταν δουλεύεις για μισθό που δεν σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς, ενώ υπάρχει και κακό κλίμα στην δουλειά με γκρίνια, και κυρίως με καμία προοπτική εξέλιξης, τότε ναι, δεν μπορείς να είσαι στην τρελή χαρά. Με 700€ μισθό και μισά ένσημα μην περιμένεις να βρεις και barista sca. Delivery κάνουν 17χρονα και είναι ανασφαλιστοι.

Ο μέσος Έλληνας παίρνει full-time 700€-1000€. Με αυτά τα χρήματα είναι αδύνατο να μείνει κάποιος μόνος του, είναι όμως πολλά για disposable income, κοινώς χαρτζιλίκι. Μένει με γονείς μέχρι τα ~30€ και μετά συγκατοικούν με την σχέση τους. Προφανώς όταν έχεις +700€ μπορείς να πάρεις ένα ψωρο-iphone. Μπορείς να πάρεις όμως 30κ αμάξι; Να αγοράσεις σπίτι; Να έχεις ένα χόμπι; Μπα... Το μπουκάλι στο "in" κλαμπ είναι η διασκέδαση σου.

Ναι, και με 2€ την βενζίνη θα βλέπεις αμάξια. Πρέπει να μετακινηθούν, πρέπει να πάνε μια βόλτα. Τι λογική είναι αυτή; Απλώς κανονίζουν τις διαδρομές για να κάνουν όσα μπορούν περισσότερα ή παίρνουν τα ΜΜΜ. Δεν γίνεται να μην χρησιμοποιείς αυτοκίνητο.

Beach bar με τουρίστες, αλλά όπως σου εξήγησα πάνω αν έχεις +700€ disposable income δεν θα σου λείψει το 25αρι για να κάνεις το κομμάτι σου. Το ίδιο ισχύει και για το σερβιτόρους που μαζί με τα τιπς πάνε στο 1000αρι minimum, και μένουν με γονείς οπότε είναι χαρτζιλίκι.

Το iPhone κοστίζει πόσο; 1200€; 1300€; Δεν μπορείς να πεις ότι αυτός έχει λεφτά επειδή έχει iPhone. 

Κλαιγονται... Υπάρχει μια μιζέρια στην Ελλάδα η αλήθεια είναι. Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό.

Τι προοπτική εξέλιξης μπορεί να έχει ένας που φτιάχνει καφέ σε ένα take away ή δουλευει σερβιτόρος σε καφετέρια; Αυτό το γνωρίζει απο πριν. Εκτός αν πάει σε ξενοδοχείο όπου εκεί ναι υπάρχει προοπτική εξέλιξης. Μάλλον έχεις καιρό να παραγγείλεις delivery γιατί πλέον είναι 30+ και 50+ και βγάζουν μια χαρά λεφτά και για αυτό έχουμε γεμίσει με delivery 2 συγκεκριμένων εταιριών.

Δηλαδή μου λες ότι τα 1000€ είναι λίγα για να ζήσει κάποιος μόνος του; Εάν θέλει σπίτι στο Παγκράτι ναι προφανώς. Αν όμως ρίξει λίγο τα standard του και μείνει σε μικρό σπιτάκι σε άλλη περιοχή για αρχή από το να μένει με γονείς τότε κάτι θα γίνει. Μη ξεχνάς ότι όταν ήταν φθηνά τα ενοίκια τότε ήταν και μικρός ο μισθός οπότε όλα πάνε αναλογικά.

Και ΟΧΙ όταν έχεις +700€ γιατί μένεις με γονείς, σαν ενήλικας θα πρέπει να τα μαζέψεις και να πας να μείνεις μόνος σου και να παιδευτείς και όχι να αγοράζεις πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει η τσέπη σου. Τι λογική είναι αυτή;

Η μετακίνηση όταν δεν έχεις λεφτά ή ζορίζεσαι δεν γίνεται με αυτοκίνητο αλλά με ΜΜΜ ή με τα πόδια. Αλλιώς έχεις εξτρα χρήματα για ακριβή βενζίνη. Και εφόσον έχεις μισθό 700€ και έχεις και αυτοκίνητο τότε κάποιος απο πίσω τσοντάρει και βολεύεσαι!

Και ΟΧΙ τα beach bar δεν είναι γεμάτα μόνο με τουρίστες. Μάλλον έχεις καιρό να πας. Έχεις πολλούς Έλληνες και κυρίως μικρότερες ηλικίες αλλά και 30+. Οπότε αν έχουν να ξοδέψουν κάθε ΣΚ βενζίνη των 2€ και 25αρια για μπουκαλάκια όπως τα λες μάλλον δεν ζορίζονται και τόσο πολύ.

1200€ για ένα iPhone για κάποιον που παίρνει 700€ σημαίνει περίπου 2 μισθοί. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε οκ!

Οπότε καταλήγουμε στο ότι πολλοί βολεύονται που μένουν με τους γονείς γιατί κρατάνε καθαρά τα λεφτά που βγάζουν, αγοράζουν τα iPhone τους, κάνουν τις διακοπούλες τους, κυκλοφορούν με το αμαξάκι τους, κάνουν τα γούστα τους στα κλαμπάκια και μετά αργά το βράδυ έρχονται να κλαφτούν σε φορουμ!

Αυτό είναι μιζέρια!

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Κανενας ομως δεν εχει διευκρινησει ακομα την αγενεια, κακη συμπεριφορα, αδιαφορια κοκ των υπαλληλων. Το οποιο στο κατω-κατω ειναι και υποκειμενικο, εκτος αν σε αρχισει στις Χριστοπαναγιες η πιαστειτε στα χερια, και δεν εχει σχεση με την αμοιβη των υπαλληλων. Δλδ μπορει οι υπαλληλοι να παιρνουν οσα θελουν, να ειναι χαμογελαστοι και εξυπηρετικοι, αλλα επειδη δεν κανουν "κονσομασιον" ο αλλος το θεωρει αγενεια. Βλεπε κατι τυπικες σκ@τοφατσες σε μπαρακια, καφενεια, καφετεριες κτλ με κοπελιτσες σερβιτορες. 

Ο πατερας μου, ο οποιος στην δουλεια του ειχε συναλλαγες με πολλους πολιτες την ημερα, θυμαμαι να λεει οτι "μπορει να φταιει ο εργοδοτης, να σε εχει στριμωξει το "συστημα" κτλ και να θελεις να τα διαλυσεις ολα και με το δικιο σου, αλλα ο ανθρωπακος που ερχεται να εξυπηρετηθει δεν φταιει σε τιποτα". Γι' αυτο αποφευγω σχεδον τα παντα που πρεπει να εχεις επαφη με υπαλληλο/εργαζομενο, ας ειναι καλα το eshopping, και εκτοτε "ολα καλα, ολα ανθηρα". Στα supermarket που δεν μπορω να αποφυγω δεν εχει τυχει κανενα ιδιαιτερο περιστατικο που μου εχει μεινει, ισα-ισα που δειχνω μεγαλυτερη κατανοηση στις κοπελες που παλευουν καθε μερα με κλινικες περιπτωσεις.

8 minutes ago, lightsout said:

Όπως για παράδειγμα το να μπαίνεις σε ένα κατάστημα και να μην λένε καλημέρα.

Εχεις πει πρωτα εσυ και σε εγραψαν στα αυτα τους η περιμενεις να σε υποδεχτουν αυτοι πρωτα; Εδω ειναι το υποκειμενικο της υποθεσης, εγω πχ το δευτερο το θεωρω νοοτροπια "νεο-Ελληνα πασα" και γενικα τυπικουρες καλημερες, καληνυχτες προς εμενα τον πελατη με αφηνουν αδιαφορο, αλλα εγω φροντιζω να τα λεω παντα και να ειμαι ευγενικος αφου στο κατω-κατω πηγαινοερχομουν αραχτος και μου ηρθε να μπω στο μαρκετ να παρω Φοφικο που μου μυρισαν, δεν ειχα να φτιαξω τιμολογια, μετα την αποθηκη και ταυτοχρονα να ειμαι ταμειο.
Δεν στην λεω, απλα θελω να πω οτι αυτα ειναι εντελως υποκειμενικα.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, efib είπε

Δεν είναι η καλημέρα το θέμα και η ευγενική προσέγγιση. Πολλοί θέλουν να πιάσουν κουβέντα και να κάνουν χαβαλε, οπότε αν ο εργαζόμενος δεν "ακολουθήσει" εκλαμβάνεται ως αγένεια. 

19 λεπτά πριν, lightsout είπε

Ένα πράγμα δεν δικαιολογεί κατά τη γνώμη μου η υποαμειβόμενη εργασία και αυτό είναι η αγένεια. Όπως για παράδειγμα το να μπαίνεις σε ένα κατάστημα και να μην λένε καλημέρα. Αυτό δεν είναι θέμα μισθού αλλά παιδείας. 

Φανταζομαι μιλαμε για περιπτωσεις που ξεκαθαρα δε σε χαιρετανε ,ενω μπαινεις να ψωνισεις.
Δε συζηταμε να πω καλημερα και να μην απαντησει οποιος και να ειναι,εκει δεν ξαναπαταω.

Απο την αλλη,ο πελατης που δε λεει καλημερα αλλα λεει πχ απευθειας την παραγγελια του,ειναι κακοπληρωμενος;
Παιρνει το βασικο; Οχι.Οποτε,  εκει ειδικα ειναι θεμα παιδειας.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, stef157 είπε

Δηλαδή για να καταλάβω. Εάν πληρώνεσαι τον βασικό εγώ σαν πελάτης σου θα πρέπει να δικαιολογήσω τα κατεβασμένα μούτρα και την αργοπορημένη εργασία σου; Δηλαδή πιστεύεις ότι αν ο εργοδότης, σου δώσει αύξηση 100€ εσύ ξαφνικά θα γίνεις ο καλύτερος και θα χαμογελάς και θα φτιάχνεις τον καφέ γρηγορότερα;

Προσωπικά δε νομίζω. Ένας άνθρωπος αν αξίζει, κάνει την δουλειά του όσο καλύτερα γίνετε άσχετα τις συνθήκες και κάποια στιγμή θα έρθει η επιβράβευση. Αν όχι ψάχνεις για αλλού.

'Οσο για το "ο μέσος Έλληνας ζει στα όρια της φτώχειας" είναι μια καραμέλα που πλέον κανένας δεν το πιστεύει. Γιατί;

Γιατί όλοι οι 25-45 (παραγωγική ηλικία) είναι με ακριβά iPhone, τα πλοία ήταν γεμάτα για τα νησιά, οι δρόμοι γεμάτοι με αυτοκινήτα ενώ η βενζίνη είναι στα 2€, τα beach bars που έχουν ελάχιστη κατανάλωση 20€,30€,50€ ήταν γεμάτα το καλοκαίρι. Οπότε εγώ δεν βλέπω καμιά φτώχεια του Έλληνα εάν θες να μιλήσεις γενικά. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που είναι στα όρια της φτώχειας αλλά σίγουρα όχι ο μέσος Έλληνας.

Είμαι 35 σε αρκετά καλή δουλειά με αρκετές καλές απολαβές και όλο το καλοκαίρι έβλεπα φίλους που δουλεύουν σερβιτόροι και πωλητές να γυρνάνε απο νησί σε νησί και απο κοντά να κλαίγονται για τον μισθό. Αντε εξηγησε το αυτό!

δεν υπάγομαι στην εστίαση, αντιθετως ειμαι σε θεση ευθύνης,ειδικευομενου και πληρωνομαι ψίχουλα.

εχει διαφορά αυτο που λες με αυτο που ζω,και ειμαι στα 32 προς πληροφόριση σου..

εγω παντως στην πολη μου βλεπω συνεχώς ακριβα αμαξια και κινηση -ειδικα το καλοκαιρι- που απαρτιζετε κατα 80% απο τουρίστες και μόνο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο thread. 

Στα 20 - 25 έτη που έχω στην μνήμη μου. Εμένα προσωπικά και στην μητέρα μου δεν μου έχει τύχει κάτι ιδιαίτερο και τρομερό με καταστήματα η άτομα που συναλλασσομαστε. Πιστευω μερικες φορες ότι αν βλέπουμε συνεχώς πρόβλημα στους άλλους, ίσως έχουμε εμείς κάποιο πρόβλημα. 

Όσον αφορά εμένα, μερικά συμβάντα που θυμάμαι αλλά είχαν να κάνουν με ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων η συμβάντων και όχι γενικά απλά έναν υπάλληλο που ξύπνησε στραβά. 

Μία φορά σε ένα σουβλατζιδικο πριν 1 μήνα τσαντίστηκε ο σερβιτόρος επειδή είχε υπάρξει ένα συμβάν που εφταιγα εγώ ως πελάτης, μετά τον έπιασα όταν ήρθε στο τραπέζι του μίλησα 2-3 φορές και όλα εντάξει. 

Είχα κάποιες φορές θέματα με κάτι ντελιβεραδες αλλά εφταιγα και εγώ λίγο η πολύ και είχαν νεύρα. Τους είπα συγνώμη και έληξε. 

Θυμάμαι έναν γιατρό πριν 2 χρόνια που κανονίσαμε να κάνω μια εξέταση και έπρεπε να έρθουν σπίτι κάτι άτομα να μου φέρουν ένα μηχάνημα, εγώ τελικά άλλαξα γνώμη αλλά αμέλησα να τους πάρω τηλέφωνο έγκαιρα και είχα κλείσει και το κινητό, με αποτέλεσμα όταν τελικά είπα να τον ενημερώσω μετά από λίγες ώρες ότι δεν θα κάνω την εξέταση για κάποιους λόγους αυτός θύμωσε έγινε μπουρλότο και με έκραζε από το τηλέφωνο, είχα στεναχωρηθει για πολύ καιρό. 

Θυμάμαι όταν ήμουν μαθητής που πήγαινα σε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ και ο ιδιοκτήτης εκεί ένας ηλικιωμένος και παχύσαρκος ήταν  τσαντίλας και γκρινιάρης, σε διάφορες φάσεις αν γινόταν κάτι μπορεί να νευρίαζε η να στην έλεγε για κάτι, πχ φθαρμένα χαρτονόμισμα, να μην κλέβουμε τα κουπόνια αγώνων για το στοίχημα μαζί μας, αν καθόμασταν πολύ ώρα μέσα για τα δελτία σου την έλεγε επειδή δεν πήγαινες να παίξεις και να φύγεις. Φυσικά αν κέρδισες τίποτα σου ελεγε έλα από εβδομάδα τώρα δεν γίνεται να πληρώσω. Απορώ αν ήταν παντρεμενος και τι θα τράβαγε η γυναίκα του. Μετά από λίγα χρόνια έκλεισε αυτός. 

Κατά τα άλλα, η μάνα μου πριν πολλά χρόνια έμπαινε σε ένα μίνι μάρκετ να αγοράσει κάτι, αλλά επειδή δεν ήταν γρήγορη νευρίαζε ο ιδιοκτήτης στο ταμείο και της έλεγε να κάνει πιο γρήγορα γιατί αργεί, της είπα να μην ξαναπάει εκεί. Και αυτός το έκλεισε κάποια στιγμή. 

Κακες φάτσες η μούτρα υπαλλήλων δεν θυμάμαι να έχω δει. 

Πάντως ρε παιδιά, λογικό και αναμενόμενο πλέον ένας υπάλληλος να μην έχει όρεξη και διάθεση να εξυπηρετήσει τους πελατες. Οι λόγοι αναφέρθηκαν ήδη. Τι καθόμαστε και συζητάμε. Όταν κάπου ξέρεις ότι είσαι αναλώσιμος ότι παίρνεις έναν ψωρομισθό και πήγες απλά γιατί δεν έβρισκες κάτι καλύτερο, συν την κούραση και τα ωράρια, όταν ξέρεις πως έτσι κι αλλιώς θα φύγεις από εκεί όσο και να παλέψεις διότι θα πάρει την θέση ο γνωστός του αφεντικού, ούτε θα έχεις εξέλιξη, δεν θα ενδιαφερθείς ούτε για την επιχείρηση ούτε για τους πελάτες εκεί. Αυτό ίσως πολλοί και ειδικά ηλικιωμένοι δεν το καταλαβαινουν και έχουν απαιτήσεις. Να μην πω φυσικά για κάποιους πελάτες που μπορεί να κάνουν φασαρία και να γίνει διαπληκτισμος με υπαλλήλους χωρίς απαραίτητα να φταίει ο υπάλληλος και αυτό σε κάνει ρακο αν είσαι και άτομο ευαίσθητο. 

Ο κόσμος εδώ και χρόνια δεν τα πάει καλά ψυχολογικά. Δεν θα παραβλέψω βέβαια να πω και για σημαντική μερίδα της γενιάς μας 80-90, ότι δεν τα πάμε καλά ούτε από σωματικής και παθολογικής σκοπιάς, δεν έχουμε αντοχές, δεν μεγαλώσαμε όπως κάποιος του 60, του 40 κοκ, και αυτό ως συνέπεια έχει στην υγεία μας. Θυμάμαι τον 30αρη και 40αρη του 1990 να έχει πολύ περισσότερη ενέργεια και όρεξη για ζωή σε σχέση με τους σημερινούς. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
57 minutes ago, stef157 said:

Γιατί όλοι οι 25-45 (παραγωγική ηλικία) είναι με ακριβά iPhone, τα πλοία ήταν γεμάτα για τα νησιά, οι δρόμοι γεμάτοι με αυτοκινήτα ενώ η βενζίνη είναι στα 2€, τα beach bars που έχουν ελάχιστη κατανάλωση 20€,30€,50€ ήταν γεμάτα το καλοκαίρι. Οπότε εγώ δεν βλέπω καμιά φτώχεια του Έλληνα εάν θες να μιλήσεις γενικά.

Νομίζω πως αυτός είναι και ο επίσημος τρόπος μέτρησης. Το χειμώνα μετράνε τον κόσμο στις καφετέριες. 

1 hour ago, stef157 said:

κατεβασμένα μούτρα

Τα ανεβασμένα μούτρα πάντως δεν είναι μέσα στο πακέτο. 

Όταν πάω να πάρω καφέ με ενδιαφέρει να μου φέρουν αυτό που ζήτησα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Αν χαμογελάει ή όχι είναι αδιάφορο για τη δουλειά. 

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται και για αυτό αλλάζει μαγαζί. 

2 hours ago, Narayan said:

Βασικά το αντίστροφο, αν αυξηθεί ο βασικός θα αυξηθούν και οι τιμές σε όλα τα υπόλοιπα για να αντιστοιχούν στην νέα αγοραστική δύναμη του ιδιώτη.

Μπορούμε να δούμε κάποια στοιχεία πάνω σε αυτό? 

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stef157 είπε

Τι προοπτική εξέλιξης μπορεί να έχει ένας που φτιάχνει καφέ σε ένα take away ή δουλευει σερβιτόρος σε καφετέρια; Αυτό το γνωρίζει απο πριν. Εκτός αν πάει σε ξενοδοχείο όπου εκεί ναι υπάρχει προοπτική εξέλιξης. Μάλλον έχεις καιρό να παραγγείλεις delivery γιατί πλέον είναι 30+ και 50+ και βγάζουν μια χαρά λεφτά και για αυτό έχουμε γεμίσει με delivery 2 συγκεκριμένων εταιριών.

Δηλαδή μου λες ότι τα 1000€ είναι λίγα για να ζήσει κάποιος μόνος του; Εάν θέλει σπίτι στο Παγκράτι ναι προφανώς. Αν όμως ρίξει λίγο τα standard του και μείνει σε μικρό σπιτάκι σε άλλη περιοχή για αρχή από το να μένει με γονείς τότε κάτι θα γίνει. Μη ξεχνάς ότι όταν ήταν φθηνά τα ενοίκια τότε ήταν και μικρός ο μισθός οπότε όλα πάνε αναλογικά.

Και ΟΧΙ όταν έχεις +700€ γιατί μένεις με γονείς, σαν ενήλικας θα πρέπει να τα μαζέψεις και να πας να μείνεις μόνος σου και να παιδευτείς και όχι να αγοράζεις πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει η τσέπη σου. Τι λογική είναι αυτή;

Η μετακίνηση όταν δεν έχεις λεφτά ή ζορίζεσαι δεν γίνεται με αυτοκίνητο αλλά με ΜΜΜ ή με τα πόδια. Αλλιώς έχεις εξτρα χρήματα για ακριβή βενζίνη. Και εφόσον έχεις μισθό 700€ και έχεις και αυτοκίνητο τότε κάποιος απο πίσω τσοντάρει και βολεύεσαι!

Και ΟΧΙ τα beach bar δεν είναι γεμάτα μόνο με τουρίστες. Μάλλον έχεις καιρό να πας. Έχεις πολλούς Έλληνες και κυρίως μικρότερες ηλικίες αλλά και 30+. Οπότε αν έχουν να ξοδέψουν κάθε ΣΚ βενζίνη των 2€ και 25αρια για μπουκαλάκια όπως τα λες μάλλον δεν ζορίζονται και τόσο πολύ.

1200€ για ένα iPhone για κάποιον που παίρνει 700€ σημαίνει περίπου 2 μισθοί. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε οκ!

Οπότε καταλήγουμε στο ότι πολλοί βολεύονται που μένουν με τους γονείς γιατί κρατάνε καθαρά τα λεφτά που βγάζουν, αγοράζουν τα iPhone τους, κάνουν τις διακοπούλες τους, κυκλοφορούν με το αμαξάκι τους, κάνουν τα γούστα τους στα κλαμπάκια και μετά αργά το βράδυ έρχονται να κλαφτούν σε φορουμ!

Αυτό είναι μιζέρια!

εχεις βγάλει εντελως λαθος συμπερασματα,δεν ειμαι 20αρης αλλα 30αρης, ΔΕΝ δουλευω σε εστιαση οταν εγραψα οτι ανείκω στις επανω κατηγορίες εννοούσα οτι ειμαι κακοπληρωμενος για αυτα που κανω,δουλευω 5 χρόνια σε εταιρία τεχνολογίας ΜΕ προοπτική εξελιξης η οποία δεν έχει έρθει ΠΟΤΕ. το να λες οτι ''κλαίγομαι'' σε φόρουμ, ενω ειμαι 32χρονων αντρας και εγραψα ενα θεμα προς συζήτηση ειναι το λιγότερο προσβλητικό προς το πρόσωπο μου.

αα και για να μην το ξεχασω, οχι δεν εχω iphone με ενα xiaomi ειμαι 3ετίας mid-range και εχω να παω ''κλαμπακι'' χρονια επειδη δεν μου αρέσουν!

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, SabotazNic said:

Θα πω ευγενικα "ανοιξε μαγαζι και βλεπουμε".

Και κάποιος άλλος θα μπορούσε ευγενικά να πει πως αν πιέζεται τόσο ο εργοδότης μπορεί να το δουλέψει μόνος του. 

• Like 5
Δημοσ.
13 minutes ago, Basilhs23___ said:

Ο κόσμος εδώ και χρόνια δεν τα πάει καλά ψυχολογικά.

Αυτο βασικα πρεπει να ειναι το επιμυθιο της ιστοριας της συγχρονης Ελλαδας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Και κάποιος άλλος θα μπορούσε ευγενικά να πει πως αν πιέζεται τόσο ο εργοδότης μπορεί να το δουλέψει μόνος του. 

Παλι σας φταινε οι εργοδοτες. Οκ, μαλλον στην "μπανανια" ειναι ολοι "λαμογια" και στο εξωτερικο κοιτανε το συμφερον του εργαζομενου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...