Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

γιατι να πρέπει να συγκρίνουμε τη χώρα μας με Τουρκία και Βουλγαρία; εγω μίλησα καθαρα για επίπεδα Ελλάδας!

καθε φορά που λεω στον πατέρα μου ποσο σκατα ειναι η δουλεια μου, μου λεει εεε σηκω φυγε πανε αλλού! τι καθεσε και τρώγεσαι!

και η ειρωνεία είναι οτι δεν προκειται να βρω στην πόλη μου δουλεια ξανα στον τομέα μου!

γιατι εχω οικογένεια,γονεις με προβληματα υγείας,δικο μου σπιτι,φιλους αδερφικούς και ''χτισμένη'' ζωη εδω Ελλάδα.

δεν με ενδιαφέρει να φύγω εξω να μεταναστεύσω, αν ηθελα να φύγω θα το είχα κανει προ πολλού. ακόμη με ''παίρνει'' απλα ΔΕΝ θελω να φύγω!

Είναι εύκολο να παραπονιέσαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, γιατί το παράπονο απαιτεί μηδενική προσπάθεια. Όμως δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Το δύσκολο είναι να κάνεις τις ενέργειες που απαιτούνται για να λύσεις τα προβλήματά σου. Κάτι ξέρει ο πατέρας σου.

Ρώτα κι εμάς που θυσιάσαμε κάποια χρόνια μακριά από φίλους και οικογένεια, αλλά πλέον λόγω αυτών των θυσιών έχουμε λύσει το οικονομικό θέμα. Τη γκρίνια από τρίτους όμως δεν τη γλιτώσαμε 😏

• Like 7
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, maparios είπε

παιζει καποιο καθοριστικό ρόλο στο οτι αμείβομαι με σκατά μισθό όπως όλοι στον κλάδο μου; ανειδίκευτος ΔΕΝ ειμαι, προϋπηρεσία έχω, απλά δε γουστάρω να χαμογελάω ουτε καν ψευτικα σε καθε ''αχαρακτήριστο'' πελάτη, ειναι τοσο κακο;

Εξαρτάται τι εννοείς κακό. Κακό για σένα προφανώς και είναι, από τα γραφόμενά σου (και τα λοιπά μου μόλις έγραψε o @polaki ). Κακό είναι και για τον πελάτη, γιατί αν η συμπεριφορά σου είναι του στυλ ΄όχου τι θέλει κι αυτός ο περίεργος τώρα', σημαίνει ότι θα σχηματίσει την ανάλογη (αρνητική) εντύπωση τόσο για εσένα, όσο και για τον εργοδότη σου, το οποίο προφανώς και έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Επίσης θεωρώ ότι υπάρχει και κάποια παρεξήγηση με το λεγόμενο "minimum effort" - το αποδεκτό "ελάχιστο" είναι η τήρηση των όρων της σύμβασης εργασίας, οπότε εφόσον μιλάμε για εξυπηρέτηση πελατών, ναι η ευγένεια στην επικοινωνία με τον πελάτη είναι μέρος αυτού του "ελάχιστου", δεν είναι κάτι εξτρά, όπως σωστά σου επισήμανε ο @stormrain.

Ακόμα και εριστικός να είναι ο πελάτης, εσύ οφείλεις να είσαι "υπεράνω" και να διατηρείς τον επαγγελματισμό κ στοιχειώδη ευγένεια ακόμα κ τότε - εξάλλου με λίγη φαντασία μπορείς άνετα να στείλεις τον πελάτη στον αγαπημένο μας 'άγιο', χωρίς να παραβιάσεις τους όρους τυπικής επικοινωνίας. :P

Επίσης θα υπερθεματίσω το θέμα των επιλογών - επιλογές υπάρχουν πάντα, τις περισσότερες μάλιστα τις κάνουμε ασυνείδητα, κάθε μέρα. Οπότε δες και αυτό το κομμάτι - και στο λέω γιατί από το πουθενά εγώ βρέθηκα στα 35 μου, στους -25 να ρίχνω μπετά στη Νορβηγία και το μόνο που μετανιώνω είναι γιατί δεν το έκανα νωρίτερα. (αν και προφανώς το -25 είναι σίγουρα... not recommended!)

• Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Εξαρτάται τι εννοείς κακό. Κακό για σένα προφανώς και είναι, από τα γραφόμενά σου (και τα λοιπά μου μόλις έγραψε o @polaki ). Κακό είναι και για τον πελάτη, γιατί αν η συμπεριφορά σου είναι του στυλ ΄όχου τι θέλει κι αυτός ο περίεργος τώρα', σημαίνει ότι θα σχηματίσει την ανάλογη (αρνητική) εντύπωση τόσο για εσένα, όσο και για τον εργοδότη σου, το οποίο προφανώς και έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Επίσης θεωρώ ότι υπάρχει και κάποια παρεξήγηση με το λεγόμενο "minimum effort" - το αποδεκτό "ελάχιστο" είναι η τήρηση των όρων της σύμβασης εργασίας, οπότε εφόσον μιλάμε για εξυπηρέτηση πελατών, ναι η ευγένεια στην επικοινωνία με τον πελάτη είναι μέρος αυτού του "ελάχιστου", δεν είναι κάτι εξτρά, όπως σωστά σου επισήμανε ο @stormrain.

Ακόμα και εριστικός να είναι ο πελάτης, εσύ οφείλεις να είσαι "υπεράνω" και να διατηρείς τον επαγγελματισμό κ στοιχειώδη ευγένεια ακόμα κ τότε - εξάλλου με λίγη φαντασία μπορείς άνετα να στείλεις τον πελάτη στον αγαπημένο μας 'άγιο', χωρίς να παραβιάσεις τους όρους τυπικής επικοινωνίας. :P

Επίσης θα υπερθεματίσω το θέμα των επιλογών - επιλογές υπάρχουν πάντα, τις περισσότερες μάλιστα τις κάνουμε ασυνείδητα, κάθε μέρα. Οπότε δες και αυτό το κομμάτι - και στο λέω γιατί από το πουθενά εγώ βρέθηκα στα 35 μου, στους -25 να ρίχνω μπετά στη Νορβηγία και το μόνο που μετανιώνω είναι γιατί δεν το έκανα νωρίτερα. (αν και προφανώς το -25 είναι σίγουρα... not recommended!)

επειδη δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη να απαντησω και στους αλλους, θα απαντησω σε εσενα και θα απαντησω στα αλλα μηνυματα αργότερα..

αναφορικά με το -25 δεν με ενοχλει καθολου, απεχθάνομαι τη ζεστη το κρυο δεν ειναι προβλημα. για την ακριβεια βοηθησα ενα φιλο που εχει βιοτεχνια παγωτου, δουλεψα (επι πληρωμη φυσικα) καποια ΣΚ γιατι του εφυγε υπαλληλος και δεν ηξερε τι να κανει και ημουν στους -40 σχεδον 8 ωρες (με τη καταλληλη στολη φυσικα) και δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα! συνεπως, ανετα θα μπορουσα να παω καπου εξωτερικο να κανω δουλεια χειρονακτικη με πολυ κρυο και να πληρωνομαι καλα αλλα δεν μπορω..με κρατανε πολλά πραγματα εδώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/08/2023 at 12:14, Nabuko said:

Αν κάποιος όμως κάνει τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια στην εργασία του, τότε πως περιμένει να τον εμπιστευτεί ο εργοδότης του και να του δώσει προαγωγή και άρα μεγαλύτερο μισθό? 🤔

O εργοδότης που κληρονόμησε την επιχείρηση από τον πατέρα του και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δίνει διαταγές, συνήθως έχει σπουδάσει σε άσχετο τομέα με την εστίαση ή την επιχείρηση που ανέλαβε..ή απλά πήρε επιχειρήσεις με μαύρο χρήμα ή από διακίνηση ναρκωτικών (πολλά παραδείγματα ακόμα και εφοπλιστών με την δίκη του να εκκρεμεί και ενώ εξαφανίζονται οι μάρτυρες με ατυχήματα, ένας ένας) τι ακριβώς προσπάθεια κάνει;

Θέλουμε ισότητα για όλους και υπολογίζουμε την ζωή του άλλου ή οι νέοι βασιλιάδες που δεν εκλέγονται και κάνουν ότι θέλουν πλέον γίνονται γιατί χτίζουν μονοπώλια και κερδίζουν πολλά λεφτά;

Μεγάλη κουβέντα, αλλά το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι ο κάθε επιχειρηματίας, κληρονόμος, πρίγκηπας κτλ αλλά η μικροαστική παιδεία των πολιτών που προσπαθεί να γίνει σαν αυτούς ασχέτως αν ο κάθε κακομοίρης πεθαίνει πριν γίνει πλούσιος. Κοινώς δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της φτώχειας (πως θα μας εξυπηρετούν οι "κατώτεροι" οικονομικά δούλοι) αλλά το όνειρο του κάθε μικροαστού είναι να γίνει οικονομικα πλούσιος, ασχέτως αν οι περισσότεροι πεθαίνουν πριν γίνουν.. εξάλλου αυτήν την ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, πουλάνε..😃

Δεν μπορώ να κάνω edit, το quote παραπάνω θα μπορούσε να είναι και σε άλλα ποστ, ενδεικτικά έκανα ένα.

Και για τον ts, φίλο που άνοιξε το νήμα.. το θέμα είναι καθαρά πολιτικό από την φύση του, κάποιοι δεν θέλουν ισότητα γιατί πολύ απλά φοβούνται τον ανταγωνισμό και ότι θα χάσουν αυτά που ήδη κληρονόμησαν από τους προηγούμενους ή απλά δεν θέλουν ανταγωνισμό. Αν ο επιχειρηματίας έδινε πολύ καλά λεφτά στον μάγειρα, σεφ, γιατί να μην μαζέψει ένα ποσό και μετά να ανοίξει την δική του επιχείρηση, αφού όλη η τέχνη είναι δική του; Μετά όμως (εφόσον είναι και αυτός μικροαστός) θα αρχίσει να σκέφτεται σαν το πρώην αφεντικό του και θα δίνει τα "νόμιμα" ακριβώς για να μην χάσει την δική του επιχείρηση από ένα νέο ταλέντο...

Το quote θα μπορούσε να είναι και σε άλλα ποστ (δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, ούτε να απαντήσω σε περαιτέρω σχόλια), ενδεικτικά έκανα ένα.

Και για τον ts, φίλο που άνοιξε το νήμα.. το θέμα είναι καθαρά πολιτικό από την φύση του, κάποιοι δεν θέλουν ισότητα γιατί πολύ απλά φοβούνται τον ανταγωνισμό και ότι θα χάσουν αυτά που ήδη κληρονόμησαν από τους προηγούμενους ή απλά δεν θέλουν ανταγωνισμό. Αν ο επιχειρηματίας έδινε πολύ καλά λεφτά στον ζαχαρωπλαστη γιατί να μην μαζέψει ένα ποσό και μετά να ανοίξει την δική του επιχείρηση, αφού όλη η τέχνη είναι δική του; Μετά όμως (εφόσον είναι και αυτός μικροαστός) θα αρχίσει να σκέφτεται σαν τον προηγούμενο επιχειρηματία και θα δίνει τα "νόμιμα" ακριβώς για να μην χάσει την δική του επιχείρηση από ένα νέο ταλέντο...

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
8 minutes ago, prefuse said:

O εργοδότης που κληρονόμησε την επιχείρηση από τον πατέρα του και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δίνει διαταγές, συνήθως έχει σπουδάσει σε άσχετο τομέα με την εστίαση ή την επιχείρηση που ανέλαβε..ή απλά πήρε επιχειρήσεις με μαύρο χρήμα ή από διακίνηση ναρκωτικών (πολλά παραδείγματα ακόμα και εφοπλιστών με την δίκη του να εκκρεμεί και ενώ εξαφανίζονται οι μάρτυρες με ατυχήματα, ένας ένας) τι ακριβώς προσπάθεια κάνει;

Θέλουμε ισότητα για όλους και υπολογίζουμε την ζωή του άλλου ή οι νέοι βασιλιάδες που δεν εκλέγονται και κάνουν ότι θέλουν πλέον γίνονται γιατί χτίζουν μονοπώλια και κερδίζουν πολλά λεφτά;

Μεγάλη κουβέντα, αλλά το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι ο κάθε επιχειρηματίας, κληρονόμος, πρίγκηπας κτλ αλλά η μικροαστική παιδεία των πολιτών που προσπαθεί να γίνει σαν αυτούς ασχέτως αν ο κάθε κακομοίρης πεθαίνει πριν γίνει πλούσιος. Κοινώς δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της φτώχειας (πως θα μας εξυπηρετούν οι "κατώτεροι" οικονομικά δούλοι) αλλά το όνειρο του κάθε μικροαστού είναι να γίνει οικονομικα πλούσιος, ασχέτως αν οι περισσότεροι πεθαίνουν πριν γίνουν.. εξάλλου αυτήν την ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, πουλάνε..😃

Δεν υπάρχει ισότητα, ΔΕΝ είμαστε ίσοι. Μην τρώτε αμάσητο το παραμύθι που πουλάνε οι διάφοροι.

Ούτε ο Πακιστανός είναι ίσος με εμάς εδώ στην Ελλάδα, ούτε ο Ανγκολέζος είναι ίσος με τον Βρετανό. Ακόμα και αν εσύ που είσαι Έλληνας (φαντάζομαι), θεωρείς τον εαυτό σου ίσο με τον Σομαλό, ο Σομαλός αν τον ρωτήσεις στην Ομόνοια δε θεωρεί τον εαυτό του ίσο με εσένα, οπότε πάπαλα η ισότητα. 

Δεν είναι ρατσιστικό, και μην προσπαθήσει κανείς να μου το γυρίσει στο ρατσιστικό. Απλά δεν υπάρχει ισότητα, οριακά μόνο ισονομία υπάρχει, και αυτή μόνο και μόνο στη θεωρία, γιατί αν κλέψω εγώ θα με ρίξουν στη μπουζού απευθείας, ενώ αν κλέψει ο Μαρινάκης δε θα περάσει ούτε απ'έξω, και ο Ρομά θα βγάλει 4 φωτό στο τμήμα και σε μια εβδομάδα έξω θα είναι. Αρα και η ισονομία, απλά στα χαρτιά. 3 διαφορετικές περιπτώσεις ατόμων, με 3 διαφορετικές καταλήξεις στο δικαστήριο.

Από εκεί και πέρα, αν θεωρείς ότι ο προϋστάμενός σου ή ο εργοδότης κληρονόμησε κάτι στο οποίο εσύ δεν ταιριάζεις για τον οποιονδήποτε λόγο, κάτσε μέχρι να βρεις το επόμενο σου βήμα και φύγε. Ούτε εσύ ούτε εγώ δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, κυρίως επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να αλλάξει ο κόσμος. 

34 minutes ago, prefuse said:

Κοινώς δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της φτώχειας

Ακριβώς αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, greengr21 είπε

Η Μεταπολιτευση σε ενα βιντεο,57χρονος ΔΕΚΟτζης συνταξιουχος να κλαιγεται οτι δεν μπορει στην κυριολεξια να ζησει ολο το σοι του με 2700 συνταξη το μηνα,συμπεριλαμβανομενου του γαμπρου του.

Και συνεχιζει η νοοτροπια αυτη.

Ποσοι 35αρηδες-40ρηδες θεωρουν τον εαυτο τους αυτοδημιουργητο,γραφουν εκθεσεις για την αξιοκρατια, και νιωθουν αδικημενοι απο την κοινωνια,  που οι γονεις τους τους πληρωναν σπουδες μεχρι τα 30 ή τους αφησαν το σπιτι που ζουν. 

Και εδω στο φορουμ.

Και ο δημιουργος του νηματος δε περιγραφει μια ζωη που στερειται τα βασικα ή ζει μακρια απο τους δικους του ανθρωπους.

Συζηταμε αμα κανει τη δουλεια του ή οχι. 

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, polaki είπε

Υπάρχει λίπος ακόμα να καεί, το οποίο θα καεί σε 10 χρόνια που θα έχουν φύγει από αυτόν εδώ τον κόσμο αρκετοί παππούδες που τροφοδοτούν το εγγόνι τους με "λίπος". 

Η μικρή ξαδέρφη μου 18 χρονών από Κρήτη επειδή λέει "πέρασε πανελλήνιες" πήγε σε 3 νησιά, και ανέβηκε για 1 διανυκτέρευση Αθήναγια να πάει στη συναυλία arctic monkeys τον Ιούλιο. Μιλάμε δηλαδή για 200€ + πόσα έκανε το εισιτήριο πες σύνολο 250€ απλά για μία συναυλία. 

Στα 3 νησιά από 4-5 νύχτες το κάθε ένα, να μην έδινε σύνολο 100€ ΤΗ ΜΕΡΑ μέσο όρο με διαμονή και εισιτήρια? Δηλαδή δε γίνεται πιο κάτω, άρα μιλάμε για 500€ μέσο όρο ανά νησί, x3 = 1500€ + 250€ η Αθήνα φτάσαμε στα 1750 μόνο και μόνο για τις καυλάντες. Κώλο μέσα κάθε βράδυ δεν έχει βάλει, κάθε μέρα έξω είναι για ποτά με την παρέα, από Ιούνιο που τελείωσε πανελλήνιες μέχρι Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν οι σχολές. 

Ρωτάω τί που πώς τα καταφέρνει, μου λέει "η γιαγιά να είναι καλά".

Άντε βάλτη τώρα αυτή να δουλέψει για 700€. Ούτε 900 ούτε και 1200€ δε θα της φτάνουν, τί μου λέτε τώρα εσείς δε χαμογελάνε επειδή παίρνουν βασικό. 

Πολύ λίπος λέμε! Σε 10 χρόνια θα φανεί η έλλειψη. 

Καλά κάνει που είναι το πρόβλημα. Θα μεγαλώσει θα ωριμάσει θα τα βάλει κάτω και θα τα υπολογίσει. Πόσους ξέρω που ήτανε απο νωρίς "στα ζόρια" για να μάθουν πως βγαίνει το μεροκάματο, μεγαλώσαν και πάλι στο μεροκάματο μείνανε. Στο άτομο είναι.

• Like 1
Δημοσ.
58 minutes ago, prefuse said:

Και για τον ts, φίλο που άνοιξε το νήμα.. το θέμα είναι καθαρά πολιτικό από την φύση του, κάποιοι δεν θέλουν ισότητα γιατί πολύ απλά φοβούνται τον ανταγωνισμό και ότι θα χάσουν αυτά που ήδη κληρονόμησαν από τους προηγούμενους ή απλά δεν θέλουν ανταγωνισμό. Αν ο επιχειρηματίας έδινε πολύ καλά λεφτά στον ζαχαρωπλαστη γιατί να μην μαζέψει ένα ποσό και μετά να ανοίξει την δική του επιχείρηση, αφού όλη η τέχνη είναι δική του; Μετά όμως (εφόσον είναι και αυτός μικροαστός) θα αρχίσει να σκέφτεται σαν τον προηγούμενο επιχειρηματία και θα δίνει τα "νόμιμα" ακριβώς για να μην χάσει την δική του επιχείρηση από ένα νέο ταλέντο...

Ας πούμε πως του δίνει εξτρά 5000  τον χρόνο,  όποτε με οικονομία ο εργαζόμενος στα 10 χρόνια έχει στην άκρη 50.000 για να ξεκινήσει με τα βασικά για ενα ζαχαροπλαστείο.

Δεν πιστεύω οτι θα βγάλει χρόνο μόλις αρχίσουν τα πάγια να σκάνε

Με το ίδιο σκεπτικό ανοίγουν τόσοι και τόσοι στην εστίαση με το σκεπτικό οτι θα κολυμπάνε στο χρήμα και τελικά το κλείνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, sdikr said:

Ας πούμε πως του δίνει εξτρά 5000  τον χρόνο,  όποτε με οικονομία ο εργαζόμενος στα 10 χρόνια έχει στην άκρη 50.000 για να ξεκινήσει με τα βασικά για ενα ζαχαροπλαστείο.

Δεν πιστεύω οτι θα βγάλει χρόνο μόλις αρχίσουν τα πάγια να σκάνε

Με το ίδιο σκεπτικό ανοίγουν τόσοι και τόσοι στην εστίαση με το σκεπτικό οτι θα κολυμπάνε στο χρήμα και τελικά το κλείνουν.

Έχω αρκετά παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο, αν θέλεις σε pm για να μην θεωρηθούν διαφήμιση.

Δηλ. με το σκεπτικό σου, καλά κάνουν και δεν τους δίνουν παραπάνω χρήματα, γιατί ούτως ή άλλως, είναι είτε χαζοί και δεν θα τα καταφέρουν, είτε δεν έχουν πολλά €€€ ώστε να απορροφήσουν μια κρίση ή δεν είναι πολύ σκληροί με τους εργαζόμενους τους (και να τους εκμεταλλεύονται) και έτσι θα τα χάσουν.

Και δεν βάλαμε στην συζήτηση την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης..αν και αυτά είναι λεπτά ζήτηματα και δεν νομίζω ότι μπορούν να αναλυθούν σε τεχνολογικά φόρουμ.

Παλιά πετούσαν από το γκρεμό τα παιδιά με αναπηρία, μερικές δεκαετίες μετά, δίνουμε ψίχουλα στους μη προνομιούχους, ανειδίκευτους, ή απλά άτυχους (είτε από συγκυρίες, είτε από μια μικρή νοητική υστέρηση, είτε επειδή μεγάλωσαν σε περιβάλλον, που δεν επέτρεψε την περαιτέρω νοητική, μορφωτική, εξέλιξης τους..)
γιατί απλά δεν έχουν ένα πτυχίο..

Όλοι αυτοί δεν έχουν ψυχή; δεν είναι άνθρωποι;

δεν πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια;

Αν όλοι πάρουμε πτυχίο γιατρού, επιστήμονα κτλ ποιος θα κάνει τις πιο απλές δουλειές και θα μπορούν όλοι αυτοί οι γιατροί κτλ να βρουν δουλειά;

Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ την αγένεια ενός υπαλλήλου, κατανοώ όμως τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται καθώς και τον τρόπο διαχείρισης του από τους "ανώτερους" του. Υπήρξα πολύ κοντά σε επιχειρηματία με πολλά καταστήματα για μερικά χρόνια και είδα από κοντά τόσο την εκμετάλλευση όσο και το πολιτικό του σκεπτικό διαχείρισης αλλά και τον πόλεμο των ανταγωνιστών του.. που προϋποθέτει την ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση υπαλλήλων. Κοινώς ο πιο σκληρός "κ@ργι0λη$" τα παίρνει όλα.

Δεν είναι τυχαίο που συνεχώς άνοιγε μαγαζιά και δεν έδινε σε κανέναν υπάλληλο αύξηση καθώς έκανε ανοίγματα και έλεγε ότι δύσκολα τα βγάζει πέρα...ενω έφερνε συχνά παπάδες για να εξομολογηθεί, ώστε να μπορεί να ξεγελάσει τον εαυτό του και να μηδενίσει τις αμαρτίες του, ακριβώς για να μπορει να κάνει και άλλες αμαρτίες/αδικίες..

Αν είχε θάρρος και αξιοπρέπεια, θα έπιανε τον καθένα που αδίκησε και θα του έλεγε στα ίσια μια συγνώμη και πως θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ακόμα χειρότεροι βέβαια ήταν οι μικροαστοί υπάλληλοι, βαπτίζοντας τους ένα εξωτικό τίτλο, floor, basement manager κτλ και συνήθως λίγα λεφτά παραπάνω από τον βασικό, το έπαιζαν "ανώτεροι" και εκμεταλλευόταν τους απλούς, νέους υπαλλήλους, ενω περηφανεύονται τον ξενόγλωσσο τίτλο στους άλλους μικροαστούς φίλους τους, ασχέτως αν έπαιρναν μισθό πείνας και δεν τους έφτανε μέχρι τέλος του μηνα.. και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Μεγάλο σχολείο, αν μπορείτε να δείτε από κοντά πως λειτουργεί μια μεγάλη επιχείρηση από μέσα και ακούτε όλα όσα συζητάνε μερικοί μεγάλοι επιχειρηματίες με άλλους επιχειρηματίες.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, prefuse said:

Έχω αρκετά παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο, αν θέλεις σε pm για να μην θεωρηθούν διαφήμιση.

Δηλ. με το σκεπτικό σου, καλά κάνουν και δεν τους δίνουν παραπάνω χρήματα, γιατί ούτως ή άλλως, είναι είτε χαζοί και δεν θα τα καταφέρουν, είτε δεν έχουν πολλά €€€ ώστε να απορροφήσουν μια κρίση ή δεν είναι πολύ σκληροί με τους εργαζόμενους τους (και να τους εκμεταλλεύονται) και έτσι θα τα χάσουν.

Και πως ανοίξανε αυτοί επιχείρηση αφού όπως λες δεν δίνουν οι τωρινοί κακοί  χρήματα εξτρά;

Τα υπόλοιπα με τα παιδιά απο τον γκρεμο κλπ είναι ασχολίαστα

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ ακούω βερεσέ όλες τις απόψεις για τα ψυχολογικά του κάθε υπαλλήλου, και θέλω να πω ότι όλο το θέμα έγκειται σε καλή ή κακή διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού. Η εταιρία που ενδιαφέρεται για τον υπάλληλο θα δώσει και αύξηση απολαβών, και ασφάλιση και παροχές σε είδος και και και. Υπάρχουν εκεί έξω (ελάχιστα) μαγαζιά εστίασης που έχουν στους υπαλλήλους, σέρβις και κουζίνα ή μπουφέ, μοντέλο πληρωμής με ποσοστά επί του καθημερινού ταμείου. Μαγαζιά που πάνε τρένο για χρόνια, και οι θέσεις θεωρούνται περιζήτητες. Προφανώς κάποιος που παίρνει σοβαρότατο μεροκάματο θα σκιστεί για το μαγαζί. Δεν βλέπω γιατί ο εργοδότης που δίνει βασικό περιμένει κατά τύχη να βρει τον καλό υπάλληλο και μετά να ελπίζει επίσης κατά τύχη να του μείνει, ενώ μπορεί να πληρώσει παραπάνω και να πάρει αυτό που χρειάζεται, και φυσικά να μονιμοποιηθεί η σχέση εργασίας.

Το ποσοστό έχει επίσης την ιδιότητα να δίνει κίνητρο στον εργαζόμενο για βελτίωση της επιχείρησης συνολικά. Δεν είναι παράλογο να μην δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την λειτουργία της, κάποιος ο οποίος παίρνει τα ελάχιστα.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ολους τους κλαδους.. οπως και στην εστιαση.. υπαρχει δυνατοτητα εξελιξης.. και να παρεις χρηματα που δεν τα παιρνουν εργαζομενοι σε πολυεθνικες και με πτυχια μπλα μπλα.

Το θεμα ειναι οτι δεν σ υποσχεθηκε κανενας οτι θα βρεις την εξελιξη που ψαχνεις μεσα απο την επιχειρηση που εργαζεσαι τωρα. Οπως συμβαινει σε ολους τους κλαδους θα πρεπει να το κυνηγησεις για να παρεις καλυτερη θεση & προφανως χρηματα.

Αν θεωρεις οτι λογω της θεσης που εισαι και της αμοιβης που εχεις τωρα πρεπει να κανει το μινιμουμ.. καλα θα κανεις κ να το εφαρμοσεις.. αλλα μην περιμενεις οτι με τα χρονια θα εξελιχθεις κ το προφανες ειναι οτι και ο εργοδοτης σου σε περιπτωση ανοιγματος θεσης.. απλα δεν θα σε εμπιστευτει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, redbullboy είπε

Δεν βλέπω γιατί ο εργοδότης που δίνει βασικό περιμένει κατά τύχη να βρει τον καλό υπάλληλο και μετά να ελπίζει επίσης κατά τύχη να του μείνει, ενώ μπορεί να πληρώσει παραπάνω και να πάρει αυτό που χρειάζεται, και φυσικά να μονιμοποιηθεί η σχέση εργασίας.

Γιατί θέλει πρώτα να δει τον υπάλληλο να σκίζεται (που σημαίνει ότι μέχρι να το δει θα τον πληρώνει όσο πιο χαμηλά μπορεί) και μετά θα δεχτεί να κουβεντιάσουν για αύξηση.

Και φυσικά για να το δει και να είναι σίγουρος θα περάσουν κάποιοι μήνες, και σε αυτό το διάστημα περιμένει ο υπάλληλος να σκίζεται αλλά να πληρώνεται χαμηλά.

Και βέβαια αυτό που γίνεται συνήθως είναι οι χρόνοι που έχουν στο μυαλό τους ο υπάλληλος και ο εργοδότης να μη συμπίπτουν (ο υπάλληλος που σκίζεται περιμένει πιο νωρίς την αύξηση και ο εργοδότης την πάει όσο πιο πίσω μπορεί) και έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, redbullboy said:

Εγώ ακούω βερεσέ όλες τις απόψεις για τα ψυχολογικά του κάθε υπαλλήλου, και θέλω να πω ότι όλο το θέμα έγκειται σε καλή ή κακή διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού. Η εταιρία που ενδιαφέρεται για τον υπάλληλο θα δώσει και αύξηση απολαβών, και ασφάλιση και παροχές σε είδος και και και. Υπάρχουν εκεί έξω (ελάχιστα) μαγαζιά εστίασης που έχουν στους υπαλλήλους, σέρβις και κουζίνα ή μπουφέ, μοντέλο πληρωμής με ποσοστά επί του καθημερινού ταμείου. Μαγαζιά που πάνε τρένο για χρόνια, και οι θέσεις θεωρούνται περιζήτητες. Προφανώς κάποιος που παίρνει σοβαρότατο μεροκάματο θα σκιστεί για το μαγαζί. Δεν βλέπω γιατί ο εργοδότης που δίνει βασικό περιμένει κατά τύχη να βρει τον καλό υπάλληλο και μετά να ελπίζει επίσης κατά τύχη να του μείνει, ενώ μπορεί να πληρώσει παραπάνω και να πάρει αυτό που χρειάζεται, και φυσικά να μονιμοποιηθεί η σχέση εργασίας.

Το ποσοστό έχει επίσης την ιδιότητα να δίνει κίνητρο στον εργαζόμενο για βελτίωση της επιχείρησης συνολικά. Δεν είναι παράλογο να μην δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την λειτουργία της, κάποιος ο οποίος παίρνει τα ελάχιστα.

οι περισσότεροι στην εστίαση κανουν τα ιδια..

• δουλεύουν κυρίως με νεες/νεους που δεν γνωρίζουν τα εργασιακά, ενω απολύουν και προσλαμβάνουν συνεχως, αν πατε σε ενα μαγαζί πάνω απο μερικους μήνες θα διαπιστώσετε οτι το προσωπικό συνεχως αλλάζει..
  • απολύουν οταν κλείσει καποιος πάνω απο τον χρόνο που απαιτείται για να του δοθεί καποια αποζημίωση...αυτο για τους ελάχιστους που προσλαμβάνουν ακομα ως μισθωτος και οχι ως εργάτη, οπου παίρνουν ουτως ή αλλως, λιγα μερικόματα ως αποζημίωση και όχι ολόκληρο μισθό μήνα οπως ειναι με τους μισθωτούς (εκτος και αν ειναι κανα πολύ καλό χέρι..)
  • προσλαμβάνουν λίγο στις γιορτες και τους απολύουν ακριβώς μολις τελειώσουν οι γιορτες (εκτος και αν ειναι κανα πολύ καλό χέρι..) 
  • συνεχως εχουν αγγελίες για προσληψη, αφου απολύουν ή φευγουν οι ιδιοι οι υπάλλοιλοι οταν κατανοουν οτι ειναι γαλέρα ή βρίσκουν κάτι καλυτερο. συνήθως η αγγελία δεν εχει το ονομα του μαγαζιού αλλα ¨κατάστημα στο κέντρο αναζητά άτομο για εργασία..." για να μην φαίνεται ασχημο και να πέφτει το κύρος του μαγαζιού
  • εχουν 6ημερα απο 7 ώρες, οποιος ξέρει μαθηματικα καταλαβαίνει.. αν καποιος πει ε μα 6Χ7=42 τους λένε, ε ειναι και τα διαλλείματα σου μέσα..
  • το 6ημερο/7ημερο κοστίζει πολύ παραπάνω στον υπάλληλο καθως πληρώνει για την μετακίνηση τους 6 ή 7 φορες αντι για 5
  •  bonus οτι θα φάει και έξω περισσότερες φορές ή πολλές φορές και απο το ίδιο το κατάστημα που δουλευει, συνήθως η έκπτωση που δίνεται στους υπαλλήλους κυμαίνεται απο 10 εως 30% που και πάλι εχει αρκετό κέρδος η επιχείρηση.
  • προτιμάνε να διαφημίζουν οτι αποτελούν κοινωνικό εργο κάνωντας "δωρεες" αυτά που ειναι για καταστροφή παρά να το δώσουν στους υπαλλήλους τους, οπου δεν θα έχουν κανένα απολύτως κέρδος... ή τουλάχιστον να τα δωσουν στους πελάτες τους με έκπτωση καθως κάτι τέτοιο θα πλήξει την "ταυτότητα" και το "κύρος" του μαγαζιού. εξαιρετικά λίγα καταστήματα, θα σας κεράσουν κάτι το οποιο ειναι για αποσυρση/καταστροφή..και αν σας κεράσουν να γνωρίζετε οτι θα το πετούσαν γιαυτό σας το έδωσαν.
  • συνήθως ψαχνουν τα πιο φιλοτιμα αλλα και αφελή ατομα που έχουν οικονομική αναγκη για να τους εκμεταλλεύονται ευκολοτερα, ενας που δεν εχει οικονομική ανάγκη θα φύγει τους πρώτους μήνες αφου διαπιστώσει οτι δεν υπάρχουν προοπτικές, το "καλύτερο" ειναι να γίνεις "manager" που τις περισσότερες φορές δεν αξίζει καθως οι ευθύνες, τα προβλήματα, οι περισσότερες ώρες, τα τηλέφωνα απο την εργασία, ολες τις μερες ακομα και στις διακοπές, δεν αξίζουν τα 50-100-150 ευρω παραπάνω απο τον απλο υπάλληλο. αλλα για καποιους ειναι σημαντικά για να βγάλουν το μήνα.
  • συνήθως προτιμουν μικρούς (με καποια μικρή προυπηρεσία, παρά κάποιον με μεγάλη προυπηρεσία και ηλικια) για να δίνουν το χαμηλότερο δυνατό μισθό
  • bonus οι ευφάνταστοι τίτλοι.. partner, (wolt.. συνεργάτης στην δουλειά, οχι στα έσοδα..😀) F&Β manager και κάθε ειδους manager, υπευθυνοι ορόφου, αποθήκης κτλ που δίνει μια αίγλη στον συνήθως νεαρό μισθωτό/η, που παίρνει ολο και παραπάνω ευθύνες με μισθό λίγο παραπάνω απο τον βασικό..
  • δεν ενδιαφερονται τόσο για το καλό χέρι (οκ τα κρατανε αυτά περισσότερο και συνηθως γινονται υπευθυνοι με κανα κατοστάρικο παραπάνω απο τον απλο εργάτη), οσο για τα πολλά χέρια καθως αν το κατάστημα πάει τρένο, χρειάζονται πολλά ατομα. οσο γρήγορος και να ειναι καποιος εχει 2 χέρια και 2 πόδια.

και αλλα που δεν εχω χρονο να τα αναφέρω

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...