polaki Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 3 hours ago, ideal09 said: Καλά κάνει που είναι το πρόβλημα. Θα μεγαλώσει θα ωριμάσει θα τα βάλει κάτω και θα τα υπολογίσει. Πόσους ξέρω που ήτανε απο νωρίς "στα ζόρια" για να μάθουν πως βγαίνει το μεροκάματο, μεγαλώσαν και πάλι στο μεροκάματο μείνανε. Στο άτομο είναι. Φυσικά είναι στο άτομο, ισχύει αυτό, δεν λέω το αντίθετο. Όμως αυτό το σενάριο της ξαδέρφης που χωρίς δικά της λεφτά (αλλά ούτε και του πατέρα της) κάνει ζωάρα με τα λεφτά της σύνταξης της γιαγιάς, θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο θέμα τόσο στην ίδια (ψυχολογικό) αλλά τόσο και στους γύρω της. Αρχικά, δε θα της κάνει τίποτα στην αρχή, θα γκρινιάζει για τα πάντα. Δε θα της κάνει κανένας γκόμενος γιατί δε θα έχει ο ίδιος λεφτά ούτε για ζήτω, ή θα έχει, αν και αυτουνού του δίνουν οι γονείς ή οι παπούδες. Ο οποίος με τη σειρά του θα έχει ζόρια μελλοντικά κλπ. Γενικά δεν είναι καλό. Από εκεί και πέρα, ο καθένας με το χαρακτήρα του.. 2 hours ago, prefuse said: Όλοι αυτοί δεν έχουν ψυχή; δεν είναι άνθρωποι; δεν πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια; Αν όλοι πάρουμε πτυχίο γιατρού, επιστήμονα κτλ ποιος θα κάνει τις πιο απλές δουλειές και θα μπορούν όλοι αυτοί οι γιατροί κτλ να βρουν δουλειά; Κάτσε, οκ, ακούω αυτό που λες, αλλά το ζητούμενο είναι εσύ (εγώ, ο άλλος κλπ), από ποιά πλευρά θέλουμε να βρισκόμαστε? Δηλαδή αν μπορείς (από εφόδια, από κεφάλαιο για σπουδές, από μυαλό κλπ κλπ) να γίνεις γιατρός που λες.. γιατί να μη γίνεις? 1
vgeovai Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 20 ώρες πριν, vs_skg είπε απο ποιον να διεκδικήσουν, τι; Όλοι έτσι είναι, από τον πολιτικό αρχηγό μέχρι τον περιπτερά (μιλώντας για τον μέσο όρο). Το παράδειγμα σου το μόνο που δείχνει είναι ότι ο συνάδελφος σου κάνει το πρέπον, και αφού την εμπειρία του την κοστολογούν με Ούτε 10% παραπάνω από τον νεοφερμένο, τους γράφει. Εσύ δουλεύεις για δύο και πληρώνεσαι για 1.1 οπότε είσαι η χαρά του εργοδότη σου. Διαφωνώ κάθετα. Έχω ένα ικανοποιητικό εισόδημα, χωρίς να εξαντλούμαι στην δουλειά. Έχω αρχίσει να βάζω σε τάξη την ζωή μου και να αποπληρώνω τα χρέη μου, ενώ παράλληλα έχω και δυνάμεις να κάνω κάτι άλλο στον ελεύθερο χρόνο μου. Έχω προοπτικές εξέλιξης, καθώς σε 3-4 μήνες έχω προοπτική για μια δεύτερη αύξηση, καθώς και για καλύτερο πόστο στο εγγύς μέλλον. Αυτό γιατί τηρώ την σύμβαση μου, ξέρω ότι το οχτάωρο αυτό είναι για δουλειά και όχι προσωπικός μου χρόνος, και έχω βασική επικοινωνιακή ικανότητα. Και μιας και νομίζεις ότι σταρχιδισμος είναι πρέπον, απάντησε μου σε κάτι, και σε παρακαλώ πολύ ειλικρινά. Εάν εσύ, σαν πελάτης, καλείς μια εταιρία για κάτι, και σου στέλνει η εταιρία έναν υπάλληλο, ο οποιος την πρώτη φορα θα σου πει ότι θα έρθει στης 12:00, αλλα τελικά δεν σου έρχεται καθόλου, και μετά σου λέει σε 2 μέρες πάλι στης 12:00, αλλα τελικά έρχεται στις 14:00 με ύφος και ειρωνεία, είναι εριστικός, βρίζει σαν νταλικέρης όσο φτιάχνει την βλάβη, και μετά σηκώνεται και φεύγει αφήνοντας πίσω έναν χαμό, και σου λέει, "τι περιμένεις ρε φιλε? Minimum wage, minimum effort" Εσύ θα είσαι ευχαριστημένος? Θα του πεις, "A καλά, δίκιο έχεις συγγνώμη?" Προσφέρθηκε στον συνάδελφο 12 euro η υπερωρία και δεν ήθελε, γιατί το δεύτερο πόστο που είναι η υπερωρία είναι πολύ πιο απαιτητικό(Εμενα πήγαινε στα 5). Στο κάτω κάτω, η ίδια σύμβαση δόθηκε και σε αυτόν, με τα ίδια καθήκοντα. Αυτός ήτανε να πάει στα 1100 καθαρά τώρα αλλα βλέποντας τον επαγγελματισμό του, πήρε το απόλυτο minimum σε αύξηση, καθαρά και μονο για τυπικούς λόγους. Εμενα πάλι η εταιρία ξέρει καλά τι ψαρια πιάνω, ξέρει πως δουλεύω γιατί με έχει δει και σε μεγάλα έργα που έχω πάει σαν υπερωρία, και γνωρίζει ότι εάν χρειαστεί άτομα, δεν λέω εύκολα όχι στην δουλειά. Στο βασικό πόστο όταν έχουν θέμα ζητάνε εμενα γιατί είμαι(νομίζω) πιο ευχάριστη παρουσία από τον συνάδελφο. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποια αύριο μπορώ να χρησιμοποιήσω προς όφελος μου για να διαπραγματευτώ έναν ακόμα καλύτερο μισθό από ότι μου προσφέρει η εταιρία. Επίσης μπορώ και χτίζω ένα δίκτυο από γνωριμίες μιας και έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, και πιθανούς πελάτες αύριο μεθαύριο. 3
vs_skg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, vgeovai said: Διαφωνώ κάθετα. Έχω ένα ικανοποιητικό εισόδημα, χωρίς να εξαντλούμαι στην δουλειά. Έχω αρχίσει να βάζω σε τάξη την ζωή μου και να αποπληρώνω τα χρέη μου, ενώ παράλληλα έχω και δυνάμεις να κάνω κάτι άλλο στον ελεύθερο χρόνο μου. Έχω προοπτικές εξέλιξης, καθώς σε 3-4 μήνες έχω προοπτική για μια δεύτερη αύξηση, καθώς και για καλύτερο πόστο στο εγγύς μέλλον. Αυτό γιατί τηρώ την σύμβαση μου, ξέρω ότι το οχτάωρο αυτό είναι για δουλειά και όχι προσωπικός μου χρόνος, και έχω βασική επικοινωνιακή ικανότητα. Και μιας και νομίζεις ότι σταρχιδισμος είναι πρέπον, απάντησε μου σε κάτι, και σε παρακαλώ πολύ ειλικρινά. Εάν εσύ, σαν πελάτης, καλείς μια εταιρία για κάτι, και σου στέλνει η εταιρία έναν υπάλληλο, ο οποιος την πρώτη φορα θα σου πει ότι θα έρθει στης 12:00, αλλα τελικά δεν σου έρχεται καθόλου, και μετά σου λέει σε 2 μέρες πάλι στης 12:00, αλλα τελικά έρχεται στις 14:00 με ύφος και ειρωνεία, είναι εριστικός, βρίζει σαν νταλικέρης όσο φτιάχνει την βλάβη, και μετά σηκώνεται και φεύγει αφήνοντας πίσω έναν χαμό, και σου λέει, "τι περιμένεις ρε φιλε? Minimum wage, minimum effort" Εσύ θα είσαι ευχαριστημένος? Θα του πεις, "A καλά, δίκιο έχεις συγγνώμη?" Προσφέρθηκε στον συνάδελφο 12 euro η υπερωρία και δεν ήθελε, γιατί το δεύτερο πόστο που είναι η υπερωρία είναι πολύ πιο απαιτητικό(Εμενα πήγαινε στα 5). Στο κάτω κάτω, η ίδια σύμβαση δόθηκε και σε αυτόν, με τα ίδια καθήκοντα. Αυτός ήτανε να πάει στα 1100 καθαρά τώρα αλλα βλέποντας τον επαγγελματισμό του, πήρε το απόλυτο minimum σε αύξηση, καθαρά και μονο για τυπικούς λόγους. Εμενα πάλι η εταιρία ξέρει καλά τι ψαρια πιάνω, ξέρει πως δουλεύω γιατί με έχει δει και σε μεγάλα έργα που έχω πάει σαν υπερωρία, και γνωρίζει ότι εάν χρειαστεί άτομα, δεν λέω εύκολα όχι στην δουλειά. Στο βασικό πόστο όταν έχουν θέμα ζητάνε εμενα γιατί είμαι(νομίζω) πιο ευχάριστη παρουσία από τον συνάδελφο. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποια αύριο μπορώ να χρησιμοποιήσω προς όφελος μου για να διαπραγματευτώ έναν ακόμα καλύτερο μισθό από ότι μου προσφέρει η εταιρία. Επίσης μπορώ και χτίζω ένα δίκτυο από γνωριμίες μιας και έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, και πιθανούς πελάτες αύριο μεθαύριο. Τα 800 ευρώ είναι ικανοποιητικά μόνο αν σε ζουν έμμεσα ή άμεσα οι γονείς σου, και δεν το λέω προσβλητικά. Εκτός αν συγκατοικείς με το έτερον ήμισυ και πολύ κουτσά πολύ στραβά βγαίνει ο μήνας, ίσως. Οι μελλοντικές αυξήσεις και προοπτικές των 50 ευρώ είναι το τυράκι στη φάκα, δεν ξέρεις αν ισχύουν ή είναι π..πες. Αν έρθει ο συνάδελφος σου και κάνει κακή δουλειά το πρόβλημα μου θα είναι με την εταιρεία. Η εταιρεία που ξέρει καλά τι αξίζεις, όπως λες, δεν θα δίσταζε ούτε λεπτό να σε πετάξει σα στυμμένη λεμονόκουπα αν ξαφνικά απαιτούσες να μην πληρώνεσαι μισθό σερβιτόρου. Για το ότι πληρώνεσαι σε εμπειρία, μαζί σου, και μπράβο που το βλέπεις έτσι, όμως δε συζητάμε αυτό, καθώς αυτή την εμπειρία θα την αποκόμιζες ανεξάρτητα του μισθού. Υ.Γ. ξέρεις εσύ κάποια άλλη χώρα στην Δύση που outcall technician παίρνει τον βασικό μισθό; Χωρίς να έχεις πει κιόλας τι τομέας είναι, αλλά μιλώντας γενικά. Η εταιρεία πόσο χρεώνει τους πελάτες ανά 15λεπτο/30λεπτο/1ωρα επίσκεψης από εσάς; Είναι τόσο χαμηλότερη η κοστολόγηση της ελληνικής εταιρείας σε σχέση με τη Γερμανική πχ, που να δικαιολογεί το ότι ο Γερμανός μπορεί να πάρει 50κ το χρόνο και συ 11κ;
sdikr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, vs_skg said: Υ.Γ. ξέρεις εσύ κάποια άλλη χώρα στην Δύση που outcall technician παίρνει τον βασικό μισθό; Χωρίς να έχεις πει κιόλας τι τομέας είναι, αλλά μιλώντας γενικά. Η εταιρεία πόσο χρεώνει τους πελάτες ανά 15λεπτο/30λεπτο/1ωρα επίσκεψης από εσάς; Είναι τόσο χαμηλότερη η κοστολόγηση της ελληνικής εταιρείας σε σχέση με τη Γερμανική πχ, που να δικαιολογεί το ότι ο Γερμανός μπορεί να πάρει 50κ το χρόνο και συ 11κ; Ας πούμε Αγγλία https://www.netitude.co.uk/blog/it-support-costs 90 λίρες + πλάσιο 30 ευρώ για σύνδεση υπολογιστή https://www.plaisio.gr/plaisio-support/egkatastasi-epideiksi-i-i/sindesi-epideiksi-leitourgion_2813386
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 hours ago, prefuse said: Όλοι αυτοί δεν έχουν ψυχή; δεν είναι άνθρωποι; δεν πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια; Προφανώς όχι. Αυτοί πρέπει απλά να επιβιώνουν. Να ζουν με ένα συνεχόμενο φόβο για το αύριο. Και αν μπορεί κάποιος να "καταλάβει" τις εταιρείες που έχουν αυτή τη λογική καθώς είναι απρόσωποι οργανισμοί το να το δικαιολογούν άνθρωποι που είναι πολύ πιο κοντά στο να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι αδιανόητα ηλίθιο.
vgeovai Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 24 λεπτά πριν, vs_skg είπε Τα 800 ευρώ είναι ικανοποιητικά μόνο αν σε ζουν έμμεσα ή άμεσα οι γονείς σου, και δεν το λέω προσβλητικά. Εκτός αν συγκατοικείς με το έτερον ήμισυ και πολύ κουτσά πολύ στραβά βγαίνει ο μήνας, ίσως. Οι μελλοντικές αυξήσεις και προοπτικές των 50 ευρώ είναι το τυράκι στη φάκα, δεν ξέρεις αν ισχύουν ή είναι π..πες. Αν έρθει ο συνάδελφος σου και κάνει κακή δουλειά το πρόβλημα μου θα είναι με την εταιρεία. Η εταιρεία που ξέρει καλά τι αξίζεις, όπως λες, δεν θα δίσταζε ούτε λεπτό να σε πετάξει σα στυμμένη λεμονόκουπα αν ξαφνικά απαιτούσες να μην πληρώνεσαι μισθό σερβιτόρου. Για το ότι πληρώνεσαι σε εμπειρία, μαζί σου, και μπράβο που το βλέπεις έτσι, όμως δε συζητάμε αυτό, καθώς αυτή την εμπειρία θα την αποκόμιζες ανεξάρτητα του μισθού. Υ.Γ. ξέρεις εσύ κάποια άλλη χώρα στην Δύση που outcall technician παίρνει τον βασικό μισθό; Χωρίς να έχεις πει κιόλας τι τομέας είναι, αλλά μιλώντας γενικά. Η εταιρεία πόσο χρεώνει τους πελάτες ανά 15λεπτο/30λεπτο/1ωρα επίσκεψης από εσάς; Είναι τόσο χαμηλότερη η κοστολόγηση της ελληνικής εταιρείας σε σχέση με τη Γερμανική πχ, που να δικαιολογεί το ότι ο Γερμανός μπορεί να πάρει 50κ το χρόνο και συ 11κ; 1) Σε αυτό σύμφωνο, 800 δεν φτάνουν ότι για ζητω, δεν ζω μονο από ότι μου δίνη η εταιρία, δουλεύω και έξω. Μαζί με τα extra τα δικά μου και τις υπερωρίες μου φτάνω μέσο ορο 1100-1300 ανάλογος τον μηνα. 2) Ούτε αύριο ξέρω αν θα ξυπνήσω, παρολαυτά, συνεχίζω την μέρα μου κανονικά. Όταν έρθει η ώρα και δω ότι η εταιρία δεν ανταποκρίνεται στης υποσχέσεις τις, εγώ μπορώ να αποχωρήσω και να ψάξω αλλου την τύχη μου, έχοντας όμως αποκόμιση πολύτιμη προϋπηρεσία που θα χρησιμοποιήσω για καλύτερο μισθό σε άλλη εταιρία. Εν το μεταξύ, οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν, και το στομάχι να γεμίσει με κάποιο τρόπο. 3) Το πρόβλημα σου θα είναι με την εταιρία λόγο του αντιεπαγγελματισμού τον υπαλληλων τις, όχι λόγο του τη τους πληρώνει. 4) Σύμφωνο απόλυτα. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, σηκώνομαι και εγώ και παρατάω την εταιρία όταν δω ότι δεν ανταποκρίνεται σωστά προς εμενα. Όμως, όσο είμαι σωστός στην δουλειά μου, και δεν δημιουργό προβλήματα, και η εταιρία ξέρει ότι τα λεφτά που πληρώνει της τα βγάζω πολλαπλά, η εταιρία δεν έχει πρόβλημα να με κρατήσει. 5) Ούτε εγώ συζητάω πως το βλέπω. Συζητάω το πως βλέπει ένας εργοδότης το minimum wage/effort. 6)Δεν έχω εικόνα για εξωτερικό. Σίγουρα δεν είναι τα χαλια μας, αλλα στην τελική, εγώ στην Ελληνική πραγματικότητα ζω, και σε αυτήν προσαρμόζομαι. Ποσο χρεώνει τον πελάτη δεν το γνωρίζω, ούτε είναι δουλειά μου να γνωρίζω. Έχει άτομα που τα πληρώνει για να του τα υπολογίζουν αυτά. Ηλεκτρολόγος, το πόστο μου τώρα είναι συντηρητής σε μεγάλη επιχείρηση που έχει αναλάβει η εταιρία. Οι υπερωρίες είναι σε άλλο πόστο, εγκαταστάσεις.
pseira Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Στις 30/8/2023 στις 4:13 ΜΜ, bilya είπε Μπορείς να μας πεις γιατί οταν μειώθηκε δραματικά ο βασικός μισθός οι τιμές αυξήθηκαν? Γιατί εκτινάχθηκαν τα φορολογικά βάρη
Kag1ante Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Στις 30/8/2023 στις 2:42 ΜΜ, duende είπε ειναι καλομαθημενα, γι'αυτο. και εξηγουμαι: εφοσον μιλαμε για θεση ανειδικευτου, χωρις προυπηρεσια και εφοσον ο εργοδοτης ειναι οκ και πληρωνεται στην ωρα του, δεν εχει καμια δικαιολογια. τον πληρωνουν για να κανει μια δουλεια. εαν πρεπει να χαμογελαει, θα χαμογελαει. αλλιως ας βρει αλλου να βγαλει το "αχτι" του. τι να κανουμε ετσι ειναι. αλλα ειναι μοσχοαναθρεμενα και τα χαρτζηλικωνει η μαμα. εαν τωρα, δουλευει σε κακο εργοδοτη, παλι δε του φταιει ο πελατης. ο πελατης βλεπει εναν μ@λακα απεναντι του, οχι τον εργοδοτη. οπως και οι συναδελφοι του. να ψαχτει λοιπον για κατι καλυτερο, αντι να κλαιγεται και να κανει τη ζωη ολων δυσκολη. νομιζετε οτι μονο οι τωρινοι 20ρηδες ειστε ετσι στις πρωτες δουλειες? και πριν 20 χρονια ετσι ηταν, εχουμε περασει και μεις απο αυτο το σταδιο και καναμε τις επιλογες μας. για εμενα αυτες ειναι ανωριμες συμπεριφορες, τις οποιες αν δε τις διορθωσουν, τις κουβαλανε σε ολη τους τη ζωη. βαρατε ελευθερα 😄 12 ώρες πριν, stormrain είπε Δεν εχω διαβασει ολα τα σχολια, αλλα στην εξυπηρέτηση πελατων, πωλησεις, σερβις κλπ, το να εισαι χαμογελαστος και να μπορεις να κατευθύνεις τον πελατη οπως χρειαζεται, ειναι part of the job description, δεν ειναι extra mile. Οπως δεν ειναι extra mile ξερωγω σε γραμματειακή υποστήριξη να ξερεις να χειρίζεσαι ενα word. 9 ώρες πριν, sdikr είπε Φεύγεις από αυτή την δουλειά, θα σε κάνει και εσένα τοξικό αν δεν σε έχει κάνει ήδη, μπορεί να σε κάνει και πιο τοξικο Οχι δεν είμαι ΔΥ και έχω περάσει απο δουλειές που ήταν τοξικές αλλά συνέχιζα να χαμογελάω στον πελάτη γιατί αυτός δεν φταίει. Αν ισχύει αυτό που αναφέρεται πιο πίσω για τον κλάδο που εργάζεσαι σκέψου να ξεκινήσεις κάτι εσύ ή μπορείς να δοκιμάσεις κάποιον άλλον κλάδο Το να εισαι ευγενικός και πολιτισμενος στον πελατη-συνανθρωπο σου που έτυχε να έχεις μια κοινωνική συναναστροφη δεν θεωρειται μπονους. Το κανεις είτε γιατι το απαιτει η δουλεια σου είτε γιατι ο χαρακτηρας σου ειναι ευγενικός και το λέω σαν ένας μέσος (πιστεύω) 22χρονος. Οταν δουλευα πριν καποιους μήνες σε καταστημα πωλητης (σε φαση της ζωής μου οριακα ψιλοσκατα γιατι και δεν ηξερα που πηγαινα και ειχα χασει προσφατα τη μητερα μου) τα αφεντικά ήταν εντάξει στα πάντα και όλες οι πληρωμές στην ώρα τους. Ήμουν παντα ευγενικός και ηθελα να βοηθησω τον πελατη γιατι και το απαιτουσε η δουλεια αλλα και πρωτιστως επειδη έτσι είμαι σαν ανθρωπος. Όχι ότι με νοιαζει αν πετυχω πχ σερβιτορο ή πωλητη με κατεβασμένα μούτρα θα αλλάξει κάτι, δικαίωμα του στη τελική. Ούτε είμαι καλοβολεμένος πχ, αμοιβόμουν με το βασικό + μία σύνταξη χειρίας οπότε απλά μπορούσα να έχω ένα μίνι κομπόδεμα για ώρα ανάγκγης (AKA τώρα που θα πιάσω πρακτική για το ΙΕΚ). Κανένα απο αυτά όμως δεν θα δικαιολογούσε στον εαυτό μου να είμαι ένας εριστικός υπάλληλος που στη τελική μπορεί να κάνει τη μέρα ενός πελάτη ακόμα πιο μίζερη. Τελικό συμπέρασμα. Το minimum effort για εμένα τουλάχιστον δεν σημαίνει να είσαι απαθής. Αν ο εργοδότης είναι εντάξει σε όσα πρέπει να είναι (συμπεριφορά, πληρωμές κτλ) τότε και εσύ θα είσαι εντάξει σαν υπάλληλος και σαν άνθρωπος Υ.Γ Συγγνώμη αν ακούστηκε μελό η ιστορία 4
pseira Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Παλλικάρια, Ευρώπη θέλαμε. Ευρώπη..."γίναμε¨αλλά μόνο στα κακά. ο ΒΑΣΙΚΟΣ μισθός σε ΚΑΜΙΑ χώρα της Ευρώπης δεν αρκει για να νοικιάζεις μονος σου διαμέρισμα σε μεγάλη πόλη. Είμαι εδώ και 7 χρόνια Γερμανία και το ενοίκιο για μια 3μελή οικογένεια είναι αρκετά παραπανω από τον καθαρό, βασικό μισθό. Ακόμα και να δουλεύει το ζευγάρι και να αμοίβονται και οι 2, αν παίρνουν βασικό, θα πρέπει να τσοντάρει και το κράτος. Αυτό βέβαια οδηγεί σε στρεβλώσεις καθώς έτσι ανεβαίνουν συνεχώς τα ενοίκια, και οι επιδοτήσεις ενοικίων και δεν εχει σταματημό. Αυτή τη στιγμή ο βασικός στη Γερμανία είναι λίγο πάνω από τα 2.000 μικτά (καθαρά 1200-1300 πρπ) και τα ενοίκια στη Φρανκφούρτη όπου είμαι, είναι απλησίαστα. Και για να νοικιάσεις σπίτι, θελεις 3 ενοίκια εγγύηση συν το νοίκι του μήνα.. Συνάδελφοι που ξεκινούν τώρα και παίρνουν πάνω από 3.200, κοιτάζουν να μείνουν 20-30 χλμ έξω... Στο θέμα τώρα, εάν η αγορά λειτουργούσε σωστά και δεν υπήρχε τόση ανεργία, οι μισθοί θα ρυθμιζόταν. Κάποιος που έχει "περγαμηνές", και δουλεύει στο αντικείμενο του, δε ΝΟΕΙΤΑΙ να αμοίβεται με βασικό. Κάποιος όμως, που στα νιάτα του, το έπαιζε μαγκάκι και αλάνι και δεν φροντισε να γεμισει την φαρέτρα του, ε αν βρίσκει μονο δουλείες του βασικού.....ας κοιτάξει στον καθρέφτη για να βρει τον φταίχτη. Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα χαμηλός, αλλά από ότι εχω καταλάβει , ετσι όπως λειτουργεί η αγορά, η αναπροσαρμογή του βασικού, σημαίνει και αναπροσαρμογή και των ανώτερων κλιμάκων. Γιατί αν ανέβει ο βασικός στα 1200, θα σου πει ο πτυχιούχος των 1.200, καλα κ εγώ ίδιος με τον ανειδίκευτό είμαι; θελω 1600. Ο εργαζόμενος των 1.600 θα ζητήσει 2.000, κ.ο.κ. Αυτες οι αυξήσεις μετά περνάνε στα προϊόντα και είμαστε πάλι στο 0 4 1
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 54 λεπτά πριν, NickTG είπε Προφανώς όχι. Αυτοί πρέπει απλά να επιβιώνουν. Να ζουν με ένα συνεχόμενο φόβο για το αύριο. Και αν μπορεί κάποιος να "καταλάβει" τις εταιρείες που έχουν αυτή τη λογική καθώς είναι απρόσωποι οργανισμοί το να το δικαιολογούν άνθρωποι που είναι πολύ πιο κοντά στο να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι αδιανόητα ηλίθιο. Εσύ ειρωνεύεσαι, αλλά το σκεπτικό τους είναι ότι ο ταμείας στο supermarket και αυτός που σου φτιάχνει καφέ είναι ανειδίκευτοι άρα δεν πρέπει να πάρουν πάνω απ' το βασικό, και αν θέλουν κάτι παραπάνω να επενδύσουν στον εαυτό τους και να αλλάξουν ρότα. Και αλλάζουν σου λέω εγώ, και γίνονται γαμάτοι και απαραίτητοι αλλού και παίρνουν αυτά που έπαιρναν επί δύο και επί πέντε. Πάλι κάποιος δεν πρέπει να είναι στο ταμείο στο supermarket όταν θα πας εσύ ο γαμάτος με τα 45Κ/χρόνο να ψωνίσεις; Πάλι κάποιος δε θα σου φέρει τον καφέ στη γραφειάρα σου που θα είσαι αραχτός; Πάλι κάποιος δεν πρέπει να σε σερβίρει στο εστιατόριο που θα πας να φας την ψαρούκλα σου; Τι συζητάμε ακριβώς;
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 20 minutes ago, phanispal said: Εσύ ειρωνεύεσαι, αλλά το σκεπτικό τους είναι ότι ο ταμείας στο supermarket και αυτός που σου φτιάχνει καφέ είναι ανειδίκευτοι άρα δεν πρέπει να πάρουν πάνω απ' το βασικό, και αν θέλουν κάτι παραπάνω να επενδύσουν στον εαυτό τους και να αλλάξουν ρότα. Και αλλάζουν σου λέω εγώ, και γίνονται γαμάτοι και απαραίτητοι αλλού και παίρνουν αυτά που έπαιρναν επί δύο και επί πέντε. Πάλι κάποιος δεν πρέπει να είναι στο ταμείο στο supermarket όταν θα πας εσύ ο γαμάτος με τα 45Κ/χρόνο να ψωνίσεις; Πάλι κάποιος δε θα σου φέρει τον καφέ στη γραφειάρα σου που θα είσαι αραχτός; Πάλι κάποιος δεν πρέπει να σε σερβίρει στο εστιατόριο που θα πας να φας την ψαρούκλα σου; Τι συζητάμε ακριβώς; Μα δεν διαφωνώ. Προφανώς τις 3 πρώτες φράσεις μου δεν τις εννοώ. Εννοείται πως κάποιος που κάνει αυτές τις δουλειές πρέπει να μπορεί να ζει. Δεν χρειάζεται να αγοράσει Porsche και βίλα όπως ο ιδιώτης γιατρός αλλά όχι και να έχει το άγχος αν τύχει τίποτα έκτακτο πως θα τη βγάλει.
Black Demis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 αυτό που δεν έχουν καταλάβει μερικοί δεν ειναι θέμα ο βασικός μισθός (σε όλες της χώρες της ευρωπης το ιδιο ειναι) το θέμα ειναι οτι η περισσότερες θέσεις εργασίας στην χωρα μας ειναι αυτές που πληρώνονται με βασικό μισθό η εκεί κοντά... και αυτο ειναι καθαρα και μονο επειδι ειμαστε μια χορα της εστίασης και τουρισμου... και οταν περισσότερες θέσης δουλειάς ειναι στον τομέα εκείνο.... ναι θα ειναι θέσης του βασικού μισθού.... και μην πει κανείς να ανέβει βασικός μισθός.... σε μια χώρα όπου περισσότεροι πληρώνονται με βασικό μισθό το να ανεβεί πχ βασικός 400 ευρώ αυτόματα θα ανεβούν τιμές σε όλα από ενοίκια μεχρι οτιδήποτε ετσι αυτοματα γυρνάς στο μηδέν η και παρακάτω + θα ακολουθήσει το κλασσικό ο πλούσιος γινεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος 1
RipCity Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Black Demis είπε και μην πει κανείς να ανέβει βασικός μισθός.... σε μια χώρα όπου περισσότεροι πληρώνονται με βασικό μισθό το να ανεβεί πχ βασικός 400 ευρώ αυτόματα θα ανεβούν τιμές σε όλα από ενοίκια μεχρι οτιδήποτε ετσι αυτοματα γυρνάς στο μηδέν η και παρακάτω + θα ακολουθήσει το κλασσικό ο πλούσιος γινεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος Tο ότι πρέπει να ανέβει είναι δεδομένο γιατί υπάρχει εκμετάλλευση και δεν αμοίβονται με αυτόν μόνο οι ανειδίκευτοι. Δε γίνεται να ανεβαίνουν τα πάντα σε τρελούς ρυθμούς κι όχι ο μισθός. Προφανώς δεν πρέπει να είναι το μόνο μέτρο αυτό, γιατί χρειάζεται και να μη σκοτώνει το μισθολόγιο μια επιχείρηση. Ανέβασε το μισθό, δες τις εισφορές,μείωσε το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και μη τους ζητάς προκαταβολές φόρου κι όλα αυτά τα απίθανα της Ελλάδας. Αλλά να φοβόμαστε και άνοδο του βασικού επειδή θα ανέβουν οι τιμές είναι παράλογο και δείχνει πόσο λάθος είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από RipCity
basilis_k6 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, pseira είπε Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα χαμηλός, αλλά από ότι εχω καταλάβει , ετσι όπως λειτουργεί η αγορά, η αναπροσαρμογή του βασικού, σημαίνει και αναπροσαρμογή και των ανώτερων κλιμάκων. Γιατί αν ανέβει ο βασικός στα 1200, θα σου πει ο πτυχιούχος των 1.200, καλα κ εγώ ίδιος με τον ανειδίκευτό είμαι; θελω 1600. Ο εργαζόμενος των 1.600 θα ζητήσει 2.000, κ.ο.κ. Αυτες οι αυξήσεις μετά περνάνε στα προϊόντα και είμαστε πάλι στο 0
maparios Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε οτι ο βασικός στην Ελλάδα, δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα; μπορούμε να συμφωνήσουμε πως όντως αν ζεις μόνος και δεν εχεις γονεις να τσοντάρουν απο πίσω δεν την βγάζεις με ΤΙΠΟΤΑ με βασικό; και δεν εννοώ να τσοντάρουν με ταπεράκια, αλλα με εξτρα χρήμα! και αναφορικά με όσους μίλησαν για προοπτικές εξέλιξης είτε για το αν βγάζεις στον εργοδότη αυτα που σε πληρώνει κλπ.. να ενημερώσω πως εγώ προσωπικά, βγάζω το μινιμουμ 4 φορες στον εργοδότη μου τα λεφτά που με πληρώνει (μαζι με τις εισφορές) και να μου λεει πως δεν γινεται να παρω αυξηση μου προκαλεί τόσα νευρα γιατι με κοιτάει στα μάτια και με κοροδιευει! αφου βλέπω τα νούμερα και εγω βρε μ@!!!!! τελοσπαντων , δε θα επεκταθω σε αυτο. ξεκινησα το θεμα με αφορμή για το αν συμφωνούμε πως δεν πρεπει να απαιτούμε απο υπαλλήλους του βασικού πολλα-πολλα να το πω και λαικά, αλλα απο οτι φαίνεται πολλοί εδω μέσα ,περισσότεροι απο οτι νόμιζα είναι βολεμενοι (ΔΥ,εχουν ετοιμα,ζουνε εξω) και δεν τους ενδιαφέρει πως τη βγάζει ο μέσος εργάτης των 680 ευρώ στο σήμερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις