Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα σίγουρα ήρθε η ώρα να αλλάξει ο θείος μου το Mercedes ML320 CDi, καθώς εκτός από το τούρμπο χάλασαν και πολλά ηλεκτρικά από την τελευταία φορά που έκανα το post😅.

Λόγω του ότι δε χρειάζεται πάλι τόσο μεγάλο SUV αλλά του αρέσει η αίσθηση του ψηλού αυτοκινήτου με αποθηκευτικό χώρο, αποφασίσαμε να πάρει ένα crossover.

Χαρακτηριστικά: Μεταχειρισμένο από το 2015 ή καινούργιο, αυτόματο σασμάν, μέχρι 1800 κυβικά, χιλιόμετρα κάνει περίπου 10k - 15k μέσα στον χρόνο, το 60%+ εκτός πόλης, σπίτι μονοκατοικία με δυνατότητα τοποθέτησης φορτιστή, τιμή έως 30.000€.

Το πιο βασικό είναι να βρεθεί σχετικά γρήγορα ή μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μην πληρώσει πάλι τα τέλη, γνωρίζω πως με τα ετοιμοπαράδοτα δεν τα πάμε καθόλου καλά τελευταία.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τη γνώμη του, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές.

Δημοσ.

για κάτω από 30Κ θα πήγαινα εδώ

https://www.car.gr/used-cars/kia.html?gearbox_type=automatic&make=12781&model=21751&pg=1&sort=pra

ίσως τσιμπάει παραπάνω σε βενζίνη σε σχέση π.χ. με ένα honda αλλά είναι πολύ στιβαρό με ωραία κύλιση και μεγάλους χώρους. είναι υποψήφιο για το επόμενο αυτοκίνητο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liospi είπε

ο άνθρωπος που γράφει ότι θέλει ηλεκτρικό;

σπίτι μονοκατοικία με δυνατότητα τοποθέτησης φορτιστή

ουτε για υβριδικο γραφει, οποτε τι να τον κανεις τον φορτιστη αλλιως;

Δημοσ.

γράφει για ...έως 1800cc. άνετα θα μπορούσε να είναι plug-in
βέβαια plug-in σε αυτά τα λεφτά ούτε απ' έξω από την αντιπροσωπία δεν περνάς

Δημοσ.

Σε plug-in θα έλεγα όχι, μου φαίνεται ότι δεν είναι πολύ καλά σε κάτι συγκεκριμένο και οι τιμές τους είναι υψηλές.

Για τα ηλεκτρικά του είχα εξηγήσει λίγο και του άρεσε η ιδέα, θα κάνουμε ένα test drive το Tesla Model Y, ξέρω ότι ξεφεύγει σε τιμή απλά δεν έχουν το Model 3.

• Like 2
Δημοσ.

στη κεντρικη Ευρωπη tesla βρισκεις σε καλη κατασταση με 26.000

Βαζοντας και τα εξοδα εκτελωνισμου/μεταφορας ανετα θα μεινει στο μπατζετ.

Ελλαδα δε ξερω τι τιμες παιζουν εδω τα τεσλα μτχ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Axelq είπε

Σε plug-in θα έλεγα όχι, μου φαίνεται ότι δεν είναι πολύ καλά σε κάτι συγκεκριμένο και οι τιμές τους είναι υψηλές.

Για τα ηλεκτρικά του είχα εξηγήσει λίγο και του άρεσε η ιδέα, θα κάνουμε ένα test drive το Tesla Model Y, ξέρω ότι ξεφεύγει σε τιμή απλά δεν έχουν το Model 3.

Εμενα με γυροφερνει το Cupra formentor Vz με τα 245.

τσεκαρε το αμα θες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2023 στις 10:09 ΜΜ, Axelq είπε

Τώρα σίγουρα ήρθε η ώρα να αλλάξει ο θείος μου το Mercedes ML320 CDi, καθώς εκτός από το τούρμπο χάλασαν και πολλά ηλεκτρικά από την τελευταία φορά που έκανα το post😅.

Λόγω του ότι δε χρειάζεται πάλι τόσο μεγάλο SUV αλλά του αρέσει η αίσθηση του ψηλού αυτοκινήτου με αποθηκευτικό χώρο, αποφασίσαμε να πάρει ένα crossover.

Κάποιο Volvo (XC, ή ακόμα S ή και V αν και είναι πιο χαμηλά) ή VW Tiguan ή Audi Q3/Q5. Diesel κατά προτίμηση (για να μην πω αποκλειστικά). Ή κανένα Cherokee diesel αν και είναι 2λιτρα ή 2,2 και είναι και σπάνια. Για να μην του κακοφανεί -πολύ- μετά από ML. Δεν είναι δυνατό να συζητάτε για ηλεκτρικό με "60%+ εκτός πόλης".

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ.
On 29/08/2023 at 22:09, Axelq said:

Χαρακτηριστικά: Μεταχειρισμένο από το 2015 ή καινούργιο, αυτόματο σασμάν, μέχρι 1800 κυβικά, χιλιόμετρα κάνει περίπου 10k - 15k μέσα στον χρόνο, το 60%+ εκτός πόλης, σπίτι μονοκατοικία με δυνατότητα τοποθέτησης φορτιστή, τιμή έως 30.000€.

Το πιο βασικό είναι να βρεθεί σχετικά γρήγορα ή μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μην πληρώσει πάλι τα τέλη, γνωρίζω πως με τα ετοιμοπαράδοτα δεν τα πάμε καθόλου καλά τελευταία.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τη γνώμη του, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές.

μέχρι 1800 κυβικά λόγο τεκμηρίου; κάποιο σαν αυτά θα κοιτουσα εγώ μετά το τανκ.. 

Car.gr - Volvo XC40 '21 T3 Momentum

Car.gr - Volvo XC40 '19 5πλη ΕΓΓΥΗΣΗ-MOMENTUM T3 AUTO 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, madnifestah είπε

μέχρι 1800 κυβικά λόγο τεκμηρίου; κάποιο σαν αυτά θα κοιτουσα εγώ μετά το τανκ.. 

Car.gr - Volvo XC40 '21 T3 Momentum

Car.gr - Volvo XC40 '19 5πλη ΕΓΓΥΗΣΗ-MOMENTUM T3 AUTO 

Τεκμήριο έχουν όλα τα αυτοκίνητα ανάλογα τον κυβισμό τους. Μάλλον το "φόρο πολυτελούς διαβίωσης" εννοείς για τα >=2λίτρα (αυτόν που συνεχώς "καταργείται" από το 2019 και ακόμα εδώ είναι...). Αν και μετά την 5ετία μειώνεται και στη 10ετία εξαλείφεται. Κάποιον που είχε ML320 βέβαια δε νομίζω να τον απασχολούν αυτά.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.
15 minutes ago, theopan said:

Τεκμήριο έχουν όλα τα αυτοκίνητα ανάλογα τον κυβισμό τους. Μάλλον το "φόρο πολυτελούς διαβίωσης" εννοείς για τα >=2λίτρα (αυτόν που συνεχώς "καταργείται" από το 2019 και ακόμα εδώ είναι...). Αν και μετά την 5ετία μειώνεται και στη 10ετία εξαλείφεται. Κάποιον που είχε ML320 βέβαια δε νομίζω να τον απασχολούν αυτά.

ναι αυτό.. γιατί  τα τέλη κυκλοφορίας στο ML320 λογικά θα ήταν στα ~1000 ευρό ενω το 2.0 xc40 σε βενζίνη έχει < 290 και σε πετρέλαιο  < 150

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...