Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από Νοέμβριο θα μπω σε ένα σπίτι και έχω αποφασίσει να αλλάξω το μπάνιο το οποίο είναι πολύ μικρό (4.τμ περίπου), και αν όλα πάνε καλά και υπάρχουν χρήματα μετά θα κάνω και την κουζίνα που πιάνει μεγάλο χώρο. Το σπίτι είναι του 2002 οπότε την παλεύει ακόμα και τίποτα να μην έκανα είναι οκ για χρήση. Έχω βρει αρκετές εταιρίες για ανακαινίσεις και σήμερα άρχισα να ρωτάω για τιμές υλικά κτλπ για να μαθαίνω και εγώ μέχρι την ώρα της ανακαίνισης.

Μιλάμε για καταστήματα με 100-300 5αστερες κριτικές στο Google maps. Όταν μπήκα μέσα σε ένα από αυτά και ρώτησα μου είπαν οτι οι τιμές ξεκινάνε απο 5000 ευρώ και με βασικά υλικά, οπότε υποθέτω για να το κάνω όπως θέλω θα ξεπεράσει τα 6000 ευρώ. Επειδή βλέπω να πηγαίνει και στα υπόλοιπα μαγαζιά έτσι η κατάσταση, υπάρχει καμιά εναλλακτική πρόταση ή δεν υπάρχει σωτηρία? Προφανώς θέλω να το κάνω ωραίο και μοντέρνο αλλά μου φαίνεται μεγάλο ποσό για μικρό μπάνιο.

Δημοσ.

εαν πας σε εταιρεια αυτες ειναι οι τιμες. πρεπει να βγαλουν και οι... μεσαζοντες. θα κοπει φπα. εαν ξερεις δυο πραγματα παραπανω βρες υδραυλίκους, πλακαδες και σοβατζηδες και κανε το εργο σε συννενοηση μαζι τους. θα αγορασεις τα υλικα που θα σου πουνε και θα κανουν την εργασια. 

• Like 2
Δημοσ.

δεν καταλαβαινουμε τι θες να κανεις. μπορει να σου ειπανε και λιγα, δεν μας λες τι ακριβως ζητησες. γιατι δεν νομιζω να πηγες να τους ειπες "θελω να αλλαξω το μπανιο" και να σου ειπαν "οκ ειναι 5κ ευρω"

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, Luciddream said:

Από Νοέμβριο θα μπω σε ένα σπίτι και έχω αποφασίσει να αλλάξω το μπάνιο το οποίο είναι πολύ μικρό (4.τμ περίπου), και αν όλα πάνε καλά και υπάρχουν χρήματα μετά θα κάνω και την κουζίνα που πιάνει μεγάλο χώρο. Το σπίτι είναι του 2002 οπότε την παλεύει ακόμα και τίποτα να μην έκανα είναι οκ για χρήση. Έχω βρει αρκετές εταιρίες για ανακαινίσεις και σήμερα άρχισα να ρωτάω για τιμές υλικά κτλπ για να μαθαίνω και εγώ μέχρι την ώρα της ανακαίνισης.

Μιλάμε για καταστήματα με 100-300 5αστερες κριτικές στο Google maps. Όταν μπήκα μέσα σε ένα από αυτά και ρώτησα μου είπαν οτι οι τιμές ξεκινάνε απο 5000 ευρώ και με βασικά υλικά, οπότε υποθέτω για να το κάνω όπως θέλω θα ξεπεράσει τα 6000 ευρώ. Επειδή βλέπω να πηγαίνει και στα υπόλοιπα μαγαζιά έτσι η κατάσταση, υπάρχει καμιά εναλλακτική πρόταση ή δεν υπάρχει σωτηρία? Προφανώς θέλω να το κάνω ωραίο και μοντέρνο αλλά μου φαίνεται μεγάλο ποσό για μικρό μπάνιο.

Οπως στα λέει ο xsterg, με εργολάβο/εταιρεία 3-5.000 ως αρχικές τιμές και πάνε όπου θες. Αυτές τις τιμες μου έιπαν 3 γραφεία που είχα ρωτήσει για ανακαίνιση διαμερίσματος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Just now, basilis_k6 said:

δεν καταλαβαινουμε τι θες να κανεις. μπορει να σου ειπανε και λιγα, δεν μας λες τι ακριβως ζητησες. γιατι δεν νομιζω να πηγες να τους ειπες "θελω να αλλαξω το μπανιο" και να σου ειπαν "οκ ειναι 5κ ευρω"

Δεν πρόλαβα να πω κάτι, απλά μου είπαν ότι από τόσο χρεώνουν το πακέτο μέχρι 20+ τ.μ συνολική επιφάνεια .. και αυτα που βάζουν είναι πολύ βασικά π.χ νηπτίρας απλός σε έπιπλο. Επικαθήμενος πάει έξτρα, εσοχές στο ντους πάνε 140 ευρώ έξτρα κτλπ.. γενικά όσο και να πίεσα δεν δίνουν ανάλυση στην τιμή για ενδεικτικό μπάνιο αν δεν το δουν απο κοντά. Δεν έμεινα ευχαριστημένος προσωπικά αλλά φοβάμαι ότι και στα υπόλοιπα τα ίδια θα μου πουν.

Δεν ζητάω κάτι τρελό, πάνω κάτω όλες οι εταιρίες πλέον τα κάνουν σχεδόν ίδια τα μπάνια, πλακάκι, ντους με τζάμι, επικαθήμενο νιπτήρα, καθρεύτη, λεκάνη κρεμαστή, φωτισμό, κάτι τέτοιο θέλω και εγώ μοντέρνο απλά με συγκεκριμένα χρώματα που να μου αρέσουν. Μπορεί να είναι νορμαλ η τιμή, αν είναι έτσι η κατάσταση να τα δώσω και να μην το σκέφτομαι άλλο, αλλά μπορεί να με συμφέρει κάτι άλλο, η απλά να συνεχίσω να ψάχνω για καλύτερη προσφορά.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Δεν πρόλαβα να πω κάτι, απλά μου είπαν ότι από τόσο χρεώνουν το πακέτο μέχρι 20+ τ.μ .. και αυτα που βάζουν είναι πολύ βασικά π.χ νηπτίρας απλός σε έπιπλο. Επικαθήμενος πάει έξτρα, εσοχές στο ντους πάνε 140 ευρώ έξτρα κτλπ.. γενικά όσο και να πίεσα δεν δίνουν ανάλυση στην τιμή για ενδεικτικό μπάνιο αν δεν το δουν απο κοντά. Δεν έμεινα ευχαριστημένος προσωπικά αλλά φοβάμαι ότι και στα υπόλοιπα τα ίδια θα μου πουν.

Δεν ζητάω κάτι τρελό, πάνω κάτω όλες οι εταιρίες πλέον τα κάνουν σχεδόν ίδια τα μπάνια, πλακάκι, ντους με τζάμι, επικαθήμενο νιπτήρα, καθρεύτη, λεκάνη κρεμαστή, φωτισμό, κάτι τέτοιο θέλω και εγώ μοντέρνο απλά με συγκεκριμένα χρώματα που να μου αρέσουν. Μπορεί να είναι νορμαλ η τιμή, αν είναι έτσι η κατάσταση να τα δώσω και να μην το σκέφτομαι άλλο, αλλά μπορεί να με συμφέρει κάτι άλλο, η απλά να συνεχίσω να ψάχνω για καλύτερη προσφορά.

τελικα τα 5κ ειναι για 20 τμ η για το μπανιο?

το μπανιο εχει αυξημενο κοστος αν γινει αλλαγη θέσης των υδραυλικων. σκεψου πρωτα τι θες να κανεις στο μπανιο σου και τι γινετε να κανεις. 4τμ πιθανον να μην μπορουν να διαρυθμιστουν διαφορετικα οποτε απλως θα αλλαξεις πλακακια και ειδη υγιεινης.

• Like 1
Δημοσ.

Σπίτι του 2002 δεν δικαιολογείται να χρειάζεται ανακαίνιση, εκτός εαν έχουν γίνει χοντρά λάθη ή υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να διορθωθούν. Τώρα εαν και η κουζίνα έχει θέματα που θα πρέπει και εκεί να γίνουν επεμβάσεις τότε το σωστό είναι να γίνει ένας σχεδιασμός για την ανακαίνιση και των δυο, έστω και εαν γίνει πρώτα το μπάνιο και πολύ αργότερα η κουζίνα. 

Επειδή έχω ανακαινίσει σχετικά πρόσφατα τόσο το μπάνιο όσο και την κουζίνα, θα έλεγα ότι οι τιμές έχουν ανέβει πάρα πάρα πολύ. Και για τους δυο χώρους είχα αρχικά ζητήσει προσφορές από εργολάβους και με είχαν τρελάνει με αυτά  που μου ζητούσαν. Τελικά τα έκανα με μαστόρους και πολύ τρέξιμο δικό μου για να κρατήσω τα κόστη σχετικά χαμηλά. Παρόλα αυτά, εργατικά και υλικά αλλάζανε τιμές συνεχώς ενώ η όλη ανακαίνιση πήγε αρκετά ψηλά γιατί ανοίξανε πάρα πολλές δουλειές που δεν είχα αρχικά λογαριάσει. 

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στον αρχικό σχεδιασμό και φυσικά στον προϋπολογισμό.  

• Like 2
Δημοσ.

τελικα τα 5κ ειναι για 20 τμ η για το μπανιο?

το μπανιο εχει αυξημενο κοστος αν γινει αλλαγη θέσης των υδραυλικων. σκεψου πρωτα τι θες να κανεις στο μπανιο σου και τι γινετε να κανεις. 4τμ πιθανον να μην μπορουν να διαρυθμιστουν διαφορετικα οποτε απλως θα αλλαξεις πλακακια και ειδη υγιεινης.

20 τ.μ θεωρούν όλη την επιφάνεια δηλαδή ένα μπάνιο 4 τ.μ (2,70x1,70 χοντρικά) στο περίπου με δάπεδο και ύψος στον τοίχο βγαίνει 20+ τ.μ - οπότε όλες οι εταιρίες που γράφουν έως 22 τ.μ υποθέτω αυτό εννοούν. Ναι γιαυτό ήθελα εταιρία για να μου βρει και πως αλλάζει η διαρρύθμιση γιατί νομίζω η λεκάνη θέλει να πάει απτην άλλη πλευρά.

Το έχω σχεδιάσει πρόχειρα το σπίτι κάπως έτσι είναι (απτα σχέδια) αλλά δεν έχω κάνει μετρήσεις απο κοντά. Για να είμαι πάντως δίκαιος το συγκεκριμένο κατάστημα που πήγα έχει τα καλύτερα μπάνια που έχω δει. Οπότε μπορεί να είναι και ο λόγος που έχει τέτοια τιμή. Θα πάω και σε άλλα να πάρω γνώμες σίγουρα

Spoiler

image.png.4900cfb26dd6d6731851b8b2934313ed.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

20 τ.μ θεωρούν όλη την επιφάνεια δηλαδή ένα μπάνιο 4 τ.μ (2,70x1,70 χοντρικά) στο περίπου με δάπεδο και ύψος στον τοίχο βγαίνει 20+ τ.μ - οπότε όλες οι εταιρίες που γράφουν έως 22 τ.μ υποθέτω αυτό εννοούν. Ναι γιαυτό ήθελα εταιρία για να μου βρει και πως αλλάζει η διαρρύθμιση γιατί νομίζω η λεκάνη θέλει να πάει απτην άλλη πλευρά.

Το έχω σχεδιάσει πρόχειρα το σπίτι κάπως έτσι είναι (απτα σχέδια) αλλά δεν έχω κάνει μετρήσεις απο κοντά. Για να είμαι πάντως δίκαιος το συγκεκριμένο κατάστημα που πήγα έχει τα καλύτερα μπάνια που έχω δει. Οπότε μπορεί να είναι και ο λόγος που έχει τέτοια τιμή. Θα πάω και σε άλλα να πάρω γνώμες σίγουρα

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.4900cfb26dd6d6731851b8b2934313ed.png

μαλιστα. εχεις παραθυρο υποθετω στον τοιχο δεξια. βαλε τις θεσεις λεκανης/μπανιερας/πλυντηριου κτλ που εχεις τωρα. να σου δωσουμε καμια ιδεα.

Δημοσ.
Just now, costas_ said:

Σπίτι του 2002 δεν δικαιολογείται να χρειάζεται ανακαίνιση

Όχι είναι μια χαρά και το έχουν προσέξει όλοι οι νοικάρηδες. Αλλά αφού θα μπώ να μείνω μερικά χρόνια λέω να ρίξω λίγο χρήμα να το χαρώ όπως το θέλω εγώ και όχι να νιώθω σαν φοιτητής εκεί μέσα. Αλλά μάλλον δεν είναι καλή εποχή για τίποτα :D

μαλιστα. εχεις παραθυρο υποθετω στον τοιχο δεξια. βαλε τις θεσεις λεκανης/μπανιερας/πλυντηριου κτλ που εχεις τωρα. να σου δωσουμε καμια ιδεα.

Όχι δεν έχει παράθυρο μόνο εξαερισμό.

spiti-2.png.46f80dbeb03495b9af7be26971fe3264.png

Και κάπως έτσι είναι τώρα. Αν ήταν με ντους και όχι το σκουρο μπλε δεν θα είχα θέμα, το πάνω πλακάκι μου αρέσει.

Spoiler

spiti-3.jpg.82a0e9330b854a22084097a4d02e4193.jpg

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Όχι είναι μια χαρά και το έχουν προσέξει όλοι οι νοικάρηδες. Αλλά αφού θα μπώ να μείνω μερικά χρόνια λέω να ρίξω λίγο χρήμα να το χαρώ όπως το θέλω εγώ και όχι να νιώθω σαν φοιτητής εκεί μέσα. Αλλά μάλλον δεν είναι καλή εποχή για τίποτα :D

Όχι δεν έχει παράθυρο μόνο εξαερισμό.

spiti-2.png.46f80dbeb03495b9af7be26971fe3264.png

Και κάπως έτσι είναι τώρα. Αν ήταν με ντους και όχι το σκουρο μπλε δεν θα είχα θέμα, το πάνω πλακάκι μου αρέσει.

Απόκρυψη περιεχομένων

spiti-3.jpg.82a0e9330b854a22084097a4d02e4193.jpg

ημουν σιγουρος πως η πορτα ανοιγει αναποδα στο σχεδιο. δεν εβγαζε νοημα. 

η λεκανη που θες να παει? ο χωρος απεναντι απο την πορτα εχει αναμονη για πλυντηριο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλέπω τον λόγο να ανακαινιστεί. Καταλαβαίνω ότι καλύτερη είναι μια ντουζιέρα από την μπανιέρα, αλλά δεν αρκεί αυτό για να μια ανακαίνιση. 

Οσο για τα πλακάκια ... θα τα συνηθίσεις 

για να μην είμαι όμως απόλυτος και αρνητικός, εαν θέλεις να μην βλέπεις τα μπλέ πλακάκια, σου προτείνω να βάλεις από πάνω αυτοκόλλητο βινιλικό "πλακάκι" το οποίο θα κρύψει εντελώς το μπλέ χρώμα και θα σου δώσει την ανανεωμένη εικόνα που θες. 

Επεξ/σία από costas_
  • Confused 1
Δημοσ.

ημουν σιγουρος πως η πορτα ανοιγει αναποδα στο σχεδιο. δεν εβγαζε νοημα. 

η λεκανη που θες να παει? ο χωρος απεναντι απο την πορτα εχει αναμονη για πλυντηριο?

Σωστός μου ξέφυγε αυτό θα το φτιάξω. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες το είδα το σπίτι πριν κανα 2μηνο αλλά περιμένω να αδειάσει για να το δω καλύτερα. Νομίζω πάντως είχε πλυντήριο εκεί. Μια ιδέα που είχα είναι να γίνει η μισή μπανιέρα ντους και να μπει δίπλα η λεκάνη π.χ. και να ανοίξει ο χώρος.

Spoiler

modern-bathroom-design2.jpg.e5b39de2ad7d701735eec16914acc3db.jpg

Θεωρώ ότι κάποιος ειδικός που φτιάχνει θα ξέρει καλύτερα να μου προτείνει :P

Just now, costas_ said:

Δεν βλέπω τον λόγο να ανακαινιστεί. Καταλαβαίνω ότι καλύτερη είναι μια ντουζιέρα από την μπανιέρα, αλλά δεν αρκεί αυτό για να μια ανακαίνιση. 

Οσο για τα πλακάκια ... θα τα συνηθίσεις 

Το ακούω.. αλλά πρέπει να κάνω την έρευνα μου πριν μπω γιατί μετά δεν θα μπορώ να αλλάξω το μπάνιο εύκολα. Τα άλλα αλλάζουν με τον καιρό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Σωστός μου ξέφυγε αυτό θα το φτιάξω. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες το είδα το σπίτι πριν κανα 2μηνο αλλά περιμένω να αδειάσει για να το δω καλύτερα. Νομίζω πάντως είχε πλυντήριο εκεί. Μια ιδέα που είχα είναι να γίνει η μισή μπανιέρα ντους και να μπει δίπλα η λεκάνη π.χ. και να ανοίξει ο χώρος.

Απόκρυψη περιεχομένων

modern-bathroom-design2.jpg.e5b39de2ad7d701735eec16914acc3db.jpg

Θεωρώ ότι κάποιος ειδικός που φτιάχνει θα ξέρει καλύτερα να μου προτείνει :P

αν δεν πειραξεις τα υδραυλικα θα σου ελεγα wall to wall ντουζιερα, νεο επιπλο κρεμαστο η σαν την φωτο που εβαλες και μια ωραια λεκανη. μπορεις να παιξεις με την πορτα, να παει αναποδα η να γινει συρομενη αλλα απο την φωτο δεν ξερω αν γινετε και αν χωραει κτλ. αρχικα βρε υδραυλικο και ρωτα αν μπορουν να αλλαξουν θεση τα υδραυλικα, με τι κοστος και τι επιλογες εχεις. δεν ειναι σιγουρο οτι μπορεις να κουνησεις αποχετευσεις. παντως μονο με ντουζιερα, λεκανη με εντ/νο καζανακι, ενα ομορφο επιπλο, φωτισμο και ωραιο πλακακι θα γινει πολυ καλο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι από Αθήνα στείλε προσωπικό να σου προτείνω υδραυλικό που αναλαμβάνει την ανακαίνιση. Εγώ προ κόβιντ έκανα πολύ ωραίο μπάνιο με ολική ανακαίνιση (σωληνώσεις κλπ) και βγήκε γύρω στα 2500 με καλά υλικά, τα οποία θα πάτε να πάρετε μαζί ή θα αποφασίσεις εσύ.
Αν το αναλάβει εργολάβος θα προσπαθήσει να βγάλει κέρδος μέχρι και από το χαρτί υγείας.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...