Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, nickvas19 said:

αναρωτιέμαι τώρα που είμαστε όλοι απομονωμένοι και αποξενωμένοι λόγω fb,instagram,netflix κτλ...που πλέον τα παιδιά δεν παίζουν σε αλάνες αλλά είναι με ένα κινητό στο χέρι...που δεν έχουμε ανάγκη για επικοινωνία δια ζώσης και γνωριμίες, αλλά ποιο προϊόν θα αγοράσουμε την επόμενη φορά....που έκανε καλό αυτή η τεχνολογία που λένε κάποιοι;

Τα παιδιά επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω social περισσότερο απ έχεις επικοινωνήσει εσυ ποτέ απο τη γέννηση σου, μέχρι τώρα. Επικοινωνούν ανα πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται ούτε να "βγουν για να τα πουν", ούτε να σηκώσουν το τηλέφωνο.

Εχετε λυσσάξει με τις αλάνες. Μια μαλακία και μισή είναι..!! Και εγώ στις αλάνες μεγάλωσα και μάλιστα σε επαρχεία. Τι γινόταν 9 στις 10 φορές; Είχαμε ένα χωράφι (που το λέγαμε γήπεδο) και μαλώναμε ποιος θα πρωτο-παίξει. Πλεον τα παιδιά κλείνουν σε ένα 5x5 και πάνε και παίζουν σαν άνθρωποι σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και με σωστό εξοπλισμό. 

Η επικοινωνία δια ζώσης είναι τέρμα overrated. Δεν χρειαζεται να πας για καφε, για να πεις στον φίλο σου το πρόβλημα σου. 

3 hours ago, nickvas19 said:

Επίσης αυτό που κανείς δεν λέει...η τεχνολογία κατέστρεψε την τέχνη...που είναι η ποίηση; που είναι τα βιβλία; που είναι η σκέψη η φαντασία και ο στοχασμός; επίσης κατέστρεψε και την μόρφωση και την γνώση....τα παιδιά πλέον ούτε ιστορία γνωρίζουν.

Εντάξει το διαβάσαμε και αυτό. Η τεχνολογία, όχι απλα δεν κατέστρεψε την τέχνη, αλλά τη βοήθησε να εξελιχθεί όσο κανένα άλλο μέσο στο παρελθόν!! Πάρα πολλά ταλέντα έχουν βρει διέξοδο στο youtube και  σε αντίστοιχες πλατφορμες. Ατομα που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Αυτά τα άτομα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τα μάθαινε κανένας, γιατί είτε δεν είχαν πλάτες για να τους προωθήσει κάποιος, είτε γιατί απλά ζουν στην επαρχία . Πες μου πριν τα social τι πιθανότητες είχε να γίνει γνωστός ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, εαν έμενε πχ σε ένα μικρό χωριό στην άκρη της Ελλάδας;;;

Τη μόρφωση και τη γνώση ρε φίλε πως στο καλό την κατέστρεψε; Οταν λες τα παιδια δεν γνωρίζουν ιστορία, τι εννοείς; Οτι δεν ξέρουν πχ που έγινε η ταδε μαχη;; Αν εννοεις αυτό, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Εχουν έναν υπερ-υπολογιστή στην τσέπη τους, που μπορουν ανα πάσα στιγμή να βρουν  αυτή τη πληροφορία. Δεν έχει κανένα νόημα να θυμάσαι πράγματα απ έξω πλέον. Οι απαντήσεις είναι ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ στην παλάμη του χεριού σου!

3 hours ago, nickvas19 said:

Κατέστρεψε πολλά ένα από τα πιο βασικά που δεν σκέφτεται κανείς είναι η δημοκρατία. Δυστυχώς σιγά σιγά θα γίνει η έμμεση ή η άμεση επιβολή της τεχνολογίας βλέπε Κίνα που είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν smartphone....εμένα τον χ τον ψ τον ρώτησε κανείς εάν θέλει; τι δημοκρατικό!!!

Άλλο πάλι και αυτό. Πλέον λόγω της τεχνολογίας ακούγονται περισσότερες φωνες απ' οσο ποτε.! Πόσο πιο δημοκρατικό να γίνει κάτι;;; Για πες μας πιο πριν, πόσο δημοκρατικά ήταν όλα, που η ενημέρωση γινόταν απο 2 κανάλια και 3 εφημερίδες;!;

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις smartphone. Πάρε μια καλύβα στο βουνό χωρίς ρεύμα και νερό και ζήσε μόνος σου τελείως ελεύθερος. Δεν προκειται να σε ενοχλήσει ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ.! 
Αν όμως θέλεις να ζήσεις σε μια κοινωνία, υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. 

2 hours ago, fast8 said:

Μου αρέσει που τόσοι είναι χαλαροί εδώ μέσα. Σαν κάποιος που ασχολείται χρόνια με το θέμα και το αντικείμενο των μεταπτυχιακών μου σπουδών ήταν η μηχανική μάθηση και ΑΙ, δηλώνω τρομοκρατημένος.

Όσοι δεν ανησυχούν, απλά δεν έχουν καταλάβει τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Και δεν μιλάω για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούνε, αλλά για τα προβλήματα στην ασφάλεια, στην ειρήνη, στην δημοκρατία, την ελευθερία, στην καθημερινή μας ζωή.

Πολλοί νομίζουν ότι απλά είναι μια νέα εφεύρεση όπως ήταν το internet ή το κινητό τηλέφωνο ή ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι είναι ένα καλύτερο Apple Siri, αλλά δεν είναι έτσι. Αλλάζουν όλα και θα αλλάξουμε όλοι.

Για στείλε μας και κανένα paper ρε φίλε που έχεις βγάλει και έχει περάσει και Peer review μια που είσαι και του αντικειμένου.! (Και κάνεις και μεταπτυχιακό πάνω στο ΑΙ και είσαι και τρομοκρατημένος) . 

Αλλιώς είσαι σε φάση
Dude trust me ...

1 hour ago, kgkaudi said:

Το θέμα δεν είναι η ΑΙ αυτή καθαυτή.
Είναι η χρήση της. 
Αν χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο, καλώς ήρθε.
Αν φάει όμως δουλειές από ανθρώπους, να μην ξανάρθει. 
Ήδη παρατηρούνται προβλήματα ανεργίας και σε ανεπτυγμένες χώρες, αυτό απλά θα εντείνει τα πράγματα.
Καλό θα ήταν να μην τη νομίζουν τα μεγάλα κεφάλαια ως τον παντοδύναμο σωτήρα των επιχειρήσεών τους (Hollywood κλπ)

Να είσαι σίγουρος πως τη στιγμή που το ΑΙ θα μπορέσει να κάνει τη δουλεια σου και τη δουλειά μου εξίσου καλά (ίσως και λίγο χειρότερα) αλλά με μικρότερο κόστος και σε 24η βάση, και εσύ , και εγώ και όλοι, έχουμε πάρει πόδι από την εταιρεία που δουλεύουμε την ίδια μέρα. 

• Like 1
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, filip123go said:

Τα παιδιά επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω social περισσότερο απ έχεις επικοινωνήσει εσυ ποτέ απο τη γέννηση σου, μέχρι τώρα. Επικοινωνούν ανα πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται ούτε να "βγουν για να τα πουν", ούτε να σηκώσουν το τηλέφωνο.

Εχετε λυσσάξει με τις αλάνες. Μια μαλακία και μισή είναι..!! Και εγώ στις αλάνες μεγάλωσα και μάλιστα σε επαρχεία. Τι γινόταν 9 στις 10 φορές; Είχαμε ένα χωράφι (που το λέγαμε γήπεδο) και μαλώναμε ποιος θα πρωτο-παίξει. Πλεον τα παιδιά κλείνουν σε ένα 5x5 και πάνε και παίζουν σαν άνθρωποι σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και με σωστό εξοπλισμό. 

Η επικοινωνία δια ζώσης είναι τέρμα overrated. Δεν χρειαζεται να πας για καφε, για να πεις στον φίλο σου το πρόβλημα σου.

Η κωλοβή αλεπού... Παραδέξου το πως δεν έχεις φίλους έξω από το FB...

...

Εντάξει το διαβάσαμε και αυτό. Η τεχνολογία, όχι απλα δεν κατέστρεψε την τέχνη, αλλά τη βοήθησε να εξελιχθεί όσο κανένα άλλο μέσο στο παρελθόν!! Πάρα πολλά ταλέντα έχουν βρει διέξοδο στο youtube και  σε αντίστοιχες πλατφορμες. Ατομα που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Αυτά τα άτομα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τα μάθαινε κανένας, γιατί είτε δεν είχαν πλάτες για να τους προωθήσει κάποιος, είτε γιατί απλά ζουν στην επαρχία . Πες μου πριν τα social τι πιθανότητες είχε να γίνει γνωστός ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, εαν έμενε πχ σε ένα μικρό χωριό στην άκρη της Ελλάδας;;;

Τα πολλά likes/views δεν σημαίνουν απαραίτητα πως έχεις ταλέντο. Παλιά όταν ένας τρελός πετούσε αρλούμπες γέλαγαν όλοι μαζί του. Τώρα μαζεύονται όλοι οι όμοιοί του και τον κάνουν θεό.

...

Τη μόρφωση και τη γνώση ρε φίλε πως στο καλό την κατέστρεψε; Οταν λες τα παιδια δεν γνωρίζουν ιστορία, τι εννοείς; Οτι δεν ξέρουν πχ που έγινε η ταδε μαχη;; Αν εννοεις αυτό, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Εχουν έναν υπερ-υπολογιστή στην τσέπη τους, που μπορουν ανα πάσα στιγμή να βρουν  αυτή τη πληροφορία. Δεν έχει κανένα νόημα να θυμάσαι πράγματα απ έξω πλέον. Οι απαντήσεις είναι ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ στην παλάμη του χεριού σου...

Μάλιστα! Ο τύπος μιλά για μια χαβούζα όπου το 90% είναι σκουπίδια. Μάλιστα τα καταπίνει όλα χωρίς προφανώς να μπορεί ο ίδιος ν' αξιολογήσει την ορθότητα όσων του πασάρουν!

Εγώ λέω να καταργήσουμε και τις σχολές. Γιατί να σπουδάσεις χειρούργος; Ένα-δυο βιντεάκια στο youtube, κανα δυο χαζομάρες στο wikipedia και είμαστε κομπλέ!

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μεγάλη σύγχυση διακρίνω.

Γιατί αυτός που σπουδάζει δεν έχει ρόλο στην πραγματική οικονομία; Η ντομάτα του αγρότη χρειάζεται marketing. Το marketing χρειάζεται πλατφόρμες διαφήμισης πχ google , facebook, blogs κτλ που φτιάχνουν προγραμματιστές. Μην τον συνεχίσω τον κύκλο αλλά πως όλα αυτά δεν βοηθάνε στην πραγματική οικονομία.

Η σύγκριση συγγραφέας του Hollywood τι σχέση έχει με έναν γραμματέα; Ο γραμματέας διαχειρίζεται πληροφορίες και μανατζάρει κάποια πράγματα, ο συγγραφέας δημιουργεί ένα σενάριο ή ένα χαρακτήρα. Θεωρώ ότι το πρώτο θέλει πολύ περισσότερη δουλειά για να φαγωθεί απ' το δεύτερο. Φυσικά απειλούνται και τα 2 επαγγέλματα απ' την έλευση της ΤΝ.

Καμία σύγχυση.

Δεν μίλησα γενικά για τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησα ειδικά για όσους σπουδάσανε γενικό και ετεροαπασχολούνται. Η ντομάτα του αγρότη και γενικά τα προϊόντα του δεν χρειάζονται marketing, κανείς δεν πήγε σε πάγκο λαϊκής γιατί τον είδε σε διαφήμιση, marketing χρειάζονται μεγαλύτερες οντότητες, αλλά και πάλι, εγώ μίλησα για ετεροαπασχόληση, όχι πτυχιούχους.

Για τους προγραμματιστές άστο. Ως ένας απο αυτούς ξέρω απο μέσα τι φέρνει ο άνεμος. 

Μίλησα για συγγραφείς του hollywood γιατί είναι παράδειγμα δημιουργικής εργασίας. Πολύ περισσότερο μία επαναλαμβανόμενη εργασία όπως οι περισσότερες όχι απλά είναι εύκολο να αυτοματοποιηθεί, αλλά τώρα με το ΑΙ είναι σχεδόν βέβαιο. Για τους μανατζαρέους τι να πω; Η απομακρισμένη εργασία λόγο covid, έδειξε ότι οι μισοί ή περισσότερο περισσευαν.

Και πάλι, δεν είπα πουθενά ότι θα εξαφανιστούν οι υπάλληλοι γραφείου, είπα ότι θα επιρεάσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kgkaudi είπε

Το θέμα δεν είναι η ΑΙ αυτή καθαυτή.
Είναι η χρήση της. 
Αν χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο, καλώς ήρθε.
Αν φάει όμως δουλειές από ανθρώπους, να μην ξανάρθει. 
Ήδη παρατηρούνται προβλήματα ανεργίας και σε ανεπτυγμένες χώρες, αυτό απλά θα εντείνει τα πράγματα.
Καλό θα ήταν να μην τη νομίζουν τα μεγάλα κεφάλαια ως τον παντοδύναμο σωτήρα των επιχειρήσεών τους (Hollywood κλπ)

Δυστυχώς κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη, εξαφανίζει κάποια επαγγέλματα, και δημιουργεί αντιστοίχως καινούριες θέσεις εργασίας, οι οποίες σε μεγάλη συχνότητα προσφέρουν μικρότερο αριθμό θέσεων εργασίας. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Όπως είναι αναπόφευκτη και η διαρκής εξέλιξη ωστόσο!Σε κάθε τι, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Και αυτό απαιτεί πλέον να προσαρμόζονται όλοι για την πιο εύκολη επιβίωση στις νέες αλλαγές. Πχ πριν χρόνια δεν υπήρχε καν σαν έσοδο/επάγγελμα το ηλεκτρονικό ghost commerce.Εξαφανίζονται κάποιες δουλειές,ανοίγουν νέες σε μορφή υπηρεσιών (και πιο ατομικές ίσως). Η ειρωνεία είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ΤΝ και να στήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα/site υπηρεσιών ,χωρίς τρελές γνώσεις (μέσω ενός chatGPT ας πούμε), να πληρώσεις και μια ετήσια συνδρομή σε σέρβερ ,και να "βγείς" στην αγορά. Το θέμα είναι πόσο είμαστε/είναι διαθετημένοι όλοι στην άμεση προσαρμογή των εξελίξεων.

Δημοσ.
2 minutes ago, spectaculator said:

Η κωλοβή αλεπού... Παραδέξου το πως δεν έχεις φίλους έξω από το FB...

Φοβερό επιχείρημα.! Με τάπωσες, πραγματικά  δεν ξέρω τι να πω. Επίσης, τι είναι το FB?

3 minutes ago, spectaculator said:

Τα πολλά likes/views δεν σημαίνουν απαραίτητα πως έχεις ταλέντο. Παλιά όταν ένας τρελός πετούσε αρλούμπες γέλαγαν όλοι μαζί του. Τώρα μαζεύονται όλοι οι όμοιοί του και τον κάνουν θεό.

Ποιος μίλησε για likes/views??? Μάθε να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.

5 minutes ago, spectaculator said:

Μάλιστα! Ο τύπος μιλά για μια χαβούζα όπου το 90% είναι σκουπίδια. Μάλιστα τα καταπίνει όλα χωρίς προφανώς να μπορεί ο ίδιος ν' αξιολογήσει την ορθότητα όσων του πασάρουν!

Ποιος τύπος; Ο εντυπος τύπος; 
Όταν ψάχνεις σκουπίδια, θα σου βγαίνουν σκουπίδια. Οταν ψάχνεις αξιόλογα πράγματα, θα σου βγουν αξιόλογα πράγματα. Για να βλέπει 90% σκουπίδια έσυ, μάντεψε τι ψάχνεις 9 στις 10 φορες :) . 

8 minutes ago, spectaculator said:

Εγώ λέω να καταργήσουμε και τις σχολές. Γιατί να σπουδάσεις χειρούργος; Ένα-δυο βιντεάκια στο youtube, κανα δυο χαζομάρες στο wikipedia και είμαστε κομπλέ!

Εσύ μπορεις να λες ότι θέλεις. 
Εγώ λέω ότι δεν έχει νόημα κανένα να θυμάσαι πράγματα απ έξω, απο τη στιγμή που μπορείς με ένα googlarisma να βρεις τις απαντήσεις. 
Εαν μπορείς να γίνεις χειρουργός  με 2 βιντεάκια στο yt και κανα δυο χαζομάρες απο wiki ,μαγκια σου. Εγώ  δεν μπορώ.
Μπορώ όμως να googlarw και  σου πω μέσα σε 30 secs  ποιος νίκησε σε  μια random μάχη πριν απο 500 χρόνια. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, filip123go είπε

Για στείλε μας και κανένα paper ρε φίλε που έχεις βγάλει και έχει περάσει και Peer review μια που είσαι και του αντικειμένου.! (Και κάνεις και μεταπτυχιακό πάνω στο ΑΙ και είσαι και τρομοκρατημένος) . 

Αλλιώς είσαι σε φάση
Dude trust me ...

Dude trust me, ρε φίλε.

θέλεις και paper με peer review για να μας ανησυχήσει κάτι. Μήπως εσύ έχεις κάποιο paper με peer review ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί;

Εκτιμήσεις κάνουμε για το μέλλον, με βάση τις απόψεις που ανταλάξαμε με τους συμφοιτητές, τους καθηγητές και τα συνέδρια που παρακολουθησαμε. Αν εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται θα το δούμε σύντομα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, filip123go said:

...

Εγώ λέω ότι δεν έχει νόημα κανένα να θυμάσαι πράγματα απ έξω, απο τη στιγμή που μπορείς με ένα googlarisma να βρεις τις απαντήσεις. 
Εαν μπορείς να γίνεις χειρουργός  με 2 βιντεάκια στο yt και κανα δυο χαζομάρες απο wiki ,μαγκια σου. Εγώ  δεν μπορώ.
Μπορώ όμως να googlarw και  σου πω μέσα σε 30 secs  ποιος νίκησε σε  μια random μάχη πριν απο 500 χρόνια. 

Αυτό δεν θα σε ρωτήσει κανείς. Εσύ έμαθες να παπαγαλίζεις ότι διάβαζες στα βιβλία και όχι ν' αξιολογείς το τι διαβάζεις στο σύνολό τους. Αν για παράδειγμα σε ρωτήσει κανείς το ποιες συνθήκες και γιατί οδήγησαν ένα πολιτικό γεγονός κάποτε, δεν θα ήξερες καν πως να το ψάξεις. Δεν θα μπορούσες φυσικά να στηρίξεις καμιά από τις διάφορες εκδοχές επ' αυτού γιατί απλά δεν θα έχεις άποψη για να στηρίξεις κάτι.

Οι διαφορές μεταξύ απλά googling και γνώσης είναι μεγάλες.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 8
Δημοσ.
8 minutes ago, fast8 said:

θέλεις και paper με peer review για να μας ανησυχήσει κάτι. Μήπως εσύ έχεις κάποιο paper με peer review ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί;

Δεν βγήκα εγώ να τρομοκρατώ τον κόσμο κάνοντας επίκληση στην αυθεντία (πόσο μάλλον όταν η αυθεντία είμαι εγώ ;) ).
Όταν βγαίνεις σε ένα φόρουμ, μάλιστα σαν ειδικός που έχει σπουδάσει και σπουδάζει πάνω σε αυτό το θέμα, και όχι σαν την κυρα Μαρίκα τη φουρνάρισσα, πρέπει να μπορείς να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου .   

5 minutes ago, spectaculator said:

Αυτό δεν θα σε ρωτήσει κανείς. Εσύ έμαθες να παπαγαλίζεις ότι διάβαζες στα βιβλία και όχι ν' αξιολογείς το τι διαβάζεις στο σύνολό τους. Αν για παράδειγμα σε ρωτήσει κανείς το ποιες συνθήκες και γιατί οδήγησαν έναν πολιτικό σε ήττα κάποτε, δεν θα ήξερες καν πως να το ψάξεις. Δεν θα μπορούσες φυσικά να στηρίξεις καμιά από τις διάφορες εκδοχές επ' αυτού γιατί απλά δεν θα έχεις άποψη για να στηρίξεις κάτι.

Οι διαφορές μεταξύ απλά googling και γνώσης είναι μεγάλες.

Και που ξέρεις εσύ ποιος θα με ρωτήσει και τι; Επίσης πως ξέρεις αν έχω μάθει να παπαγαλίζω ή οχι; Με ξέρεις και απο χθες;

Αν κάποιος με ρωτήσει "ποιες συνθήκες και γιατί οδήγησαν έναν πολιτικό σε ήττα κάποτε" θα πω να πάει να το ψάξει μόνος του. Αν με ρωτήσει ποιος νίκησε στην ταδε μάχη πριν απο 500 χρόνια , θα το googlarw και θα του δώσω την απάντηση. 
Οσο και αν σου φαίνεται περίεργο, σε αντίθεση με πολλούς εδω μέσα , ούτε τα ξέρω όλα, ούτε έχω άποψη για τα πάντα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, filip123go said:

Αν κάποιος με ρωτήσει "ποιες συνθήκες και γιατί οδήγησαν έναν πολιτικό σε ήττα κάποτε" θα πω να πάει να το ψάξει μόνος του. Αν με ρωτήσει ποιος νίκησε στην ταδε μάχη πριν απο 500 χρόνια , θα το googlarw και θα του δώσω την απάντηση. 

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά όμως του αραδιάζω πληροφορία με το έχω γνώσεις.

Το ίντερνετ έχει κάνει προσβάσιμη την πληροφορία από όλους και από παντού. Η γνώση είναι αυτή που σπανίζει, αυτό θέλει να σου εξηγήσει ο συμφορουμπίτης από πάνω.

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, manos08 said:

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά όμως του αραδιάζω πληροφορία με το έχω γνώσεις.

Το ίντερνετ έχει κάνει προσβάσιμη την πληροφορία από όλους και από παντού. Η γνώση είναι αυτή που σπανίζει, αυτό θέλει να σου εξηγήσει ο συμφορουμπίτης από πάνω.

Δεν το κάνει σωστά όμως. Και όταν του ζήτησα να εξηγήσει τι εννοεί, αντι να απαντήσει σαν άνθρωπος, άρχισε να με προσβάλει. 

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν βγήκα εγώ να τρομοκρατώ τον κόσμο κάνοντας επίκληση στην αυθεντία (πόσο μάλλον όταν η αυθεντία είμαι εγώ ;) ).
Όταν βγαίνεις σε ένα φόρουμ, μάλιστα σαν ειδικός που έχει σπουδάσει και σπουδάζει πάνω σε αυτό το θέμα, και όχι σαν την κυρα Μαρίκα τη φουρνάρισσα, πρέπει να μπορείς να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου .   

Ασε την Μαρικα την φουρνάρισσα ήσυχη. Δεν ειπα καν ότι πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος ή οτι υπάρχει κάτι που μπρορούν να κάνουν. Οπως είπα, όσοι δεν ανησυχούν, δεν εχουν καταλάβει τι συμβαίνει.

"Επίκληση στην αυθεντία", βρήκαμε μια καραμέλα για να λέμε στους άλλους δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου. Λουδίτης δεν είμαι, το αντίθετο, αλλά μιλάω για τις ανησυχίες της κοινότητας.

https://www.scientificamerican.com/article/heres-why-ai-may-be-extremely-dangerous-whether-its-conscious-or-not/

26 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν το κάνει σωστά όμως. Και όταν του ζήτησα να εξηγήσει τι εννοεί, αντι να απαντήσει σαν άνθρωπος, άρχισε να με προσβάλει. 

Φίλε, φιλικά. Και εσύ προσβάλεις τους άλλους και μάλιστα πολύ εύκολα. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο μικρό θεματάκι με την συμπεριφορά σου. Δεν πιστεύω ότι είναι έξω απο τα όρια του φόρουμ, αλλά μην σε εκπλήσσει που κάποιοι δεν σου απαντάνε φιλικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα όλων λοιπόν είναι με το τι δυστοπικές κυβερνήσεις έχουμε και το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα εναντίων μας μιας και η ΤΝ αυξάνει την αποδοτικότητα επεξεργασίας των πληροφοριών εκθετικά.

Στην Κίνα π.χ. χρησιμοποιούν την ΤΝ για να τους έχουν όλους μαντρωμένους, να τους επιβάλλουν κοινωνικούς πόντους, και αν χρειαστεί να τους ακυρώσουν την ύπαρξη αφού χωρίς το φακέλωμα δεν θα μπορείς να πας ούτε στο σούπερ μάρκετ πλέον... ας μάθουμε λοιπόν από τα λάθη των Κινέζων που επέτρεψαν στην χώρα τους να πέσει στον βόθρο του κομμουνισμού και όπως όλα τα κράτη που το έκαναν κατέληξαν να ζουν σε τυραννικό καθεστώς χωρίς ίχνος ελευθερίας.

Σήμερα ειδικά ο κοινοβουλευτισμός (που απέτυχε παταγωδώς) θα μπορούσε να μην υπάρχει καν. Όταν μπορεί η κυρία Σούλα να κάνει κουίζ στο FB για το τι ζώο ήταν στην προηγούμενη ζωή της, κάλλιστα θα μπορούσε να ψηφίσει για το αν επιθυμεί την αύξηση του ΦΠΑ γιατί δεν βγαίνει η τάδε κυβέρνηση να πληρώσει τα εξαψήφια εφάπαξ των κηφήνων των ΔΕΚΟ... μα τι μου λέτε, δεν ξέρει η κυρία Σούλα από οικονομία και πολιτική... και τότε πως έχει δικαίωμα να ψηφίζει πολιτικο-οικονομικά μοντέλα μέσω των κομμάτων τα οποία για τα επόμενα 4 χρόνια δεν θα ρωτάνε κανέναν για το πόσο θα καταστρέφουν την οικονομία μιας χώρας; Ακόμα χειρότερα η κυρία Σούλα έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι... που σημαίνει ότι αν το επιθυμεί και πάρει αρκετές ψήφους μπορεί να γίνει και υπουργός οικονομικών! Αν είναι να της αφαιρέσουμε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αυτούς που "δεν ξέρουν".

Η τεχνολογία είναι η καλύτερη πρόοδος που έχει κάνει ο άνθρωπος. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα τεράστιο άλμα προς την καλυτέρευση της τεχνολογίας και την επεξεργασία πληροφορίας. Τώρα αν εμείς επιτρέψουμε σε μερικούς πολιτικούς τυχοδιώκτες να μας κάνουν κουμάντο "για το καλό μας" μην τα βάζετε με την ΤΝ, βάλτε τα με την κοινωνία και με το τι ψηφίζει.

Όσο για τις ιδιωτικές εταιρίες και το τι κάνουν ψηφίστε με το πορτοφόλι σας. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα και υπηρεσίες των εταιριών που δεν σας αρέσουν. Ζείστε όπως ζούσαμε την δεκαετία του 90, πάρτε ένα τραντζιστοράκι να ακούτε μουσική, πηγαίνετε διακοπές στην παραλία με δική σας ομπρέλα, κάντε βόλτα στο πάρκο αντί να πάτε σε καφετέριες και κλαμπ. Αν δεν σας αρέσει η κοινωνία υπάρχουν τρόποι να την αποφύγετε.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fast8 είπε

Ασε την Μαρικα την φουρνάρισσα ήσυχη. Δεν ειπα καν ότι πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος ή οτι υπάρχει κάτι που μπρορούν να κάνουν. Οπως είπα, όσοι δεν ανησυχούν, δεν εχουν καταλάβει τι συμβαίνει.

"Επίκληση στην αυθεντία", βρήκαμε μια καραμέλα για να λέμε στους άλλους δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου. Λουδίτης δεν είμαι, το αντίθετο, αλλά μιλάω για τις ανησυχίες της κοινότητας.

https://www.scientificamerican.com/article/heres-why-ai-may-be-extremely-dangerous-whether-its-conscious-or-not/

Αν οι ανησυχίες της κοινότητας ταυτίζονται με τις ανησυχίες του Musk, ή αν μια αριθμομηχανή θεωρείται πιο έξυπνη από έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή κάνει πιο γρήγορα τις μαθηματικές πράξεις, τότε κάτι δεν έχουν καταλάβει για την ΤΝ…

Δημοσ.

Προφανώς άργησαν να αντιδράσουν αλλά νομίζω περισσότερο φοβούνται την κακή χρήση της τεχνολογίας από τις μεγάλες εταιρίες προς όφελος τους..

Δημοσ.
5 minutes ago, Diavolos666 said:

Το πρόβλημα όλων λοιπόν είναι με το τι δυστοπικές κυβερνήσει έχουμε και το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα εναντίων μας μιας και η ΤΝ αυξάνει την αποδοτικότητα επεξεργασίας των πληροφοριών εκθετικά.

Στην Κίνα π.χ. χρησιμοποιούν την ΤΝ για να τους έχουν όλους μαντρωμένους... ας μάθουμε λοιπόν από τα λάθη της Κίνας που επέτρεψαν στην χώρα τους να πέσει στον βόθρο του κομμουνισμού και όπως όλα τα κράτη που το έκαναν κατέληξαν να ζουν σε τυραννικό καθεστώς χωρίς ίχνος ελευθερίας.

Σήμερα ειδικά ο κοινοβουλευτισμός (που απέτυθχε παταγωδώς) θα μπορούσε να μην υπάρχει καν. Όταν μπορεί η κυρία Σούλα να κάνει κουίζ στο FB για το τι ζώο ήταν στην προηγούμενη ζωή της, κάλλιστα θα μπορούσε να ψηφίσει για το αν επιθυμείς την αύξηση του ΦΠΑ γιατί δεν βγαίνει η τάδε κυβέρνηση να πληρώσει τα εξαψήφια εφάπαξ των κηφήνων των ΔΕΚΟ... μα τι μου λέτε, δεν ξέρει η κυρία Σούλα από οικονομία και πολιτική... και τότε πως έχει δικαίωμα να ψηφίζει πολιτικο-οικονομικά μοντέλα μέσω των κομμάτων; Αν είναι να της αφαιρέσουμε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η τεχνολογία είναι η καλύτερη πρόοδος που έχει κάνει ο άνθρωπος. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα τεράστιο άλμα προς την καλυτέρευση της τεχνολογίας και την επεξεργασία πληροφορίας. Τώρα αν εμείς επιτρέψουμε σε μερικούς πολιτικούς τυχοδιώκτες να μας κάνουν κουμάντο "για το καλό μας" μην τα βάζετε με την ΤΝ, βάλτε τα με την κοινωνία και με το τι ψηφίζει.

Επειδή και εγώ είπα ότι το ζήτημα είναι πολιτικό, με αφορμή το σχόλιο σου να ξεκαθαρίσω κάτι. Είναι πολιτικό και όχι κομματικό. Πολιτική δεν είναι μόνο αυτός που σε κυβερνάει αλλά και η πολιτική που ακολουθεί μια επιχείρηση για παράδειγμα, ένας οργανισμός. Η κάθε Σούλα καλά κάνει και ψηφίζει και εάν ψηφίζει με λάθος κριτήρια για την ίδια, καλά θα κάνει να την πατήσει κιόλας. Ο προβληματισμός ο δικός μου, και νομίζω και αρκετών άλλων θεωρώ έχει να κάνει γενιά με την χρήση της AI από τους λίγους που την έχουν στα χέρια τους ( κυρίως ιδιότητες αυτή τη στιγμή).  Μου θυμίζει ως ένα βαθμό την επίτευξη της πυρηνικής σχάσης και ο φόβος για το πώς θα χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο "εργαλείο".

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...