Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακούω πολλούς που ζουν εκτός Αθήνας, αλλά την έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές, να λένε ότι η Αθήνα είναι μια κόλαση. Οι λόγοι που το λεν αυτό, είναι:

Κάνεις 1 - 2 ώρες κάθε μέρα στο μποτιλιάρισμα για να πας στην δουλειά σου.

Φοβάσαι να βγεις μια βόλτα μετά τις 9.00 το βράδυ λόγω της μεγάλης εγκληματικότητας και των πολλών γκέτο μεταναστών.

Κατα την βόλτα σου στην πόλη τη μέρα, συναντάς πολύ συχνά ναρκομανείς και άστεγους τριγύρω.

Περπατάς και βλέπεις σκουπίδια και βρομιά παντού τριγύρω σου.

Λείπει ο καθαρός αέρας, γιατί η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη με καυσαέρια.

Οι Αθηναίοι είναι κλεισμένοι σε αποπνικτικες τρύπες που ονομάζουν διαμερίσματα.

Το κόστος ζωής είναι αρκετά υψηλό και έτσι μια οικογένεια δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Οι χώροι πρασίνου για βόλτα είναι περιορισμένοι, γι' αυτούς που δεν ζουν στις ακριβές περιοχές, στις οποίες για να πας, χρειάζεσαι 1 - 2 ώρες οδήγηση. 

Οι Αθηναίοι αν είχαν την ευκαίρια, επαγγελματικά, να μετακομίσουν στην επαρχεία, θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι αλήθεια κάτι από αυτά, για τους μόνιμους κατοίκους της Αθήνας.

(Εγώ διαφωνώ με όλα αυτά)

Επεξ/σία από alset
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alset είπε

Τα πάντα όλα. Κάτσε εκεί που είσαι, μην έρχεσαι.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τα πάντα όλα. Κάτσε εκεί που είσαι, μην έρχεσαι.

Καταλαβαίνω το τρολάρισμά σου γιατί νομίζεις ότι εγώ συμφωνώ με αυτά. Γιαυτό πρόσθεσα στο post ότι εγώ διαφωνώ με όλα αυτά.

Δημοσ.

Μια μέρα κατεβαίνω Αθήνα και είμαι άρρωστος, η ποιότητα ζωής που έχεις στην επαρχία δεν υπάρχει στην Αθήνα.

Δημοσ.
1 minute ago, chios said:

Μια μέρα κατεβαίνω Αθήνα και είμαι άρρωστος, η ποιότητα ζωής που έχεις στην επαρχία δεν υπάρχει στην Αθήνα.

Το να είναι το πρόβλημα το ότι κατεβαίνεις για μια μέρα μόνο το σκέφτηκες;

Δεν προλαβαίνεις καν να  μπεις στο κλίμα, είσαι και κουρασμένος απο το ταξίδι, σκέφτεσαι και την επιστροφή

Προσωπικά όσες φόρες έχω κατέβει απο Θεσσαλονίκη  δεν είδα τεράστια διαφορά,  ίσως σε κάποιες περιοχές να είναι χειρότερα,  αλλά το ίδιο γίνεται σε όλες τις πόλεις.

Είναι μια μεγαλούπολη, η σύγκριση με χωρίο ή μικρή πόλη δεν μπορεί να γίνει.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alset είπε

Γιαυτό πρόσθεσα στο post ότι εγώ διαφωνώ με όλα αυτά.

Είσαι σίγουρός? Διαφωνείς με όλα ή με κάποια από αυτά? 

Δημοσ.

Εχω χρόνια να μείνω Αθήνα πάνω απο μερικές ώρες.Η κάλυτερη μου  εποχή είναι Αυγουστο που λείπουν όλοι.Εχω μάθει σε άλλους ρυθμούς και στην ηλικία που ειμαι δεν μπορώ την φασαρία/κίνηση/αποστάσεις/καυσαέρια   κλπ.

Δημοσ.

αλλο αθηνα κεντρο που ειναι ενα κλικ κατω απο την κολαση και αλλο αθηνα προαστια που καπως παλευεται. βεβαια επαρχια που? δεν ειναι παντου σαν wallpaper απο τη σαντορινη. υπαρχουν μερη στην επαρχια που δεν κάνεις καμια αναβαθμιση σε σχεση με εναν κατοικο της γλυφαδας ξερω γω. σε γενικες γραμμες η αθηνα ειναι σκατοπολη και ναι αν ειχαμε την ευκαιρια να παρουμε τη ζωη μας (που δεν ειναι μονο η δουλεια μας) και να παμε σε ενα ωραιο μερος εκτος μεγαλουπολης θα το καναμε. so what? δεν μπορουμε. γιαυτο πρεπει να βελτιωθει η αθηνα αλλα δεν παιζει. οπως δεν παιζει και η επαρχια να αποκτησει ποτε αυτα που της λειπουν για να την ανταγωνιστει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι σίγουρός? Διαφωνείς με όλα ή με κάποια από αυτά? 

Εχει χρησιμότητα να πεις εσύ την γνώμη σου, αν είσαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας και όχι το ποσοστό της σιγουριάς μου για το θέμα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, alset είπε

Ακούω πολλούς που ζουν εκτός Αθήνας, αλλά την έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές, να λένε ότι η Αθήνα είναι μια κόλαση. Οι λόγοι που το λεν αυτό, είναι:

Κάνεις 1 - 2 ώρες κάθε μέρα στο μποτιλιάρισμα για να πας στην δουλειά σου.

Φοβάσαι να βγεις μια βόλτα μετά τις 9.00 το βράδυ λόγω της μεγάλης εγκληματικότητας και των πολλών γκέτο μεταναστών.

Κατα την βόλτα σου στην πόλη τη μέρα, συναντάς πολύ συχνά ναρκομανείς και άστεγους τριγύρω.

Περπατάς και βλέπεις σκουπίδια και βρομιά παντού τριγύρω σου.

Λείπει ο καθαρός αέρας, γιατί η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη με καυσαέρια.

Οι Αθηναίοι είναι κλεισμένοι σε αποπνικτικες τρύπες που ονομάζουν διαμερίσματα.

Το κόστος ζωής είναι αρκετά υψηλό και έτσι μια οικογένεια δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Οι χώροι πρασίνου για βόλτα είναι περιορισμένοι, γι' αυτούς που δεν ζουν στις ακριβές περιοχές, στις οποίες για να πας, χρειάζεσαι 1 - 2 ώρες οδήγηση. 

Οι Αθηναίοι αν είχαν την ευκαίρια, επαγγελματικά, να μετακομίσουν στην επαρχεία, θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη.

(Εγώ διαφωνώ με όλα αυτά)

Αυτό (το υπογραμμισμένο) θα το δεχόμουν ΜΟΝΟ για κάποιον που έψαξε αυτό το σενάριο, δεν βρήκε λύση/δουλειά και άρα έμεινε πίσω να νοσταλγεί καθαρό αέρα και κοτούλες.

Αν εννοεί κάποιος ότι δεν ήρθανε να του χτυπήσουν την πόρτα με έτοιμο πακέτο μετεγκατάστασης, ναι προφανώς δεν είχε την "ευκαιρία" :P

Στην πράξη (για τους περισσότερους) αυτή η ατάκα λέγεται μόνο για να καλύψει την τεμπελιά, την απραξία και την φοβία τους στις αλλαγές.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alset είπε

Εχει χρησιμότητα να πεις εσύ την γνώμη σου, αν είσαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας και όχι το ποσοστό της σιγουριάς μου για το θέμα.

Έχω απαντήσει ήδη. 

Αλλά τι χρησιμότητα έχει ένα θέμα στο οποίο διαφωνείς σε όλα όσα έγραψες? 🤔

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Έχω απαντήσει ήδη. 

Αλλά τι χρησιμότητα έχει ένα θέμα στο οποίο διαφωνείς σε όλα όσα έγραψες? 🤔

Και αυτή, επίσης, η απάντηση στην νέα ερώτησή σου δεν θα είχε κάποια χρησιμότητα 😛 Κάποιος λόγος υπάρχει που το ρωτάω.

Αν θέλεις δώσε καθαρά την γνώμη σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alset είπε

Αν θέλεις δώσε καθαρά την γνώμη σου.

Συμφωνώ με αυτά που διαφωνείς.

Σε άλλα νέα στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Υπομονή. 

Δημοσ.

εγω θα συμφωνησω σε ολα, σε διαφορετικο βαθμο ανα περιπτωση. αυτο που εχει χειροτερεψει πιο πολυ με τα χρονια, ειναι το μποτιλιαρισμα, η εγκληματικοτητα, οι "απροσιτες", λογω γκετοποιησης περιοχες και το κοστος στα ενοικια. εαν ειχα τη δυνατοτητα να δουλευω remotely, θα εφευγα χωρις δευτερη σκεψη, οχι πολυ μακρια, αλλα εστω και 1 ωρα εκτος αθηνας αλλαζεις δραματικα περιβαλλον...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...