Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω αυτό το λαπτοπ

https://www.skroutz.gr/s/13905724/Acer-Aspire-5-A515-51G-i3-6006U-4GB-500GB-GeForce-940MX-W10.html

Για ssd έβαλα έναν samsung evo 870 500gb και είναι αρκετά πιο γρήγορο. Σκέφτομαι να βάλω μια έξτρα ραμ https://www.skroutz.gr/s/24227230/Crucial-8GB-DDR4-RAM-me-Tachytita-3200-gia-Laptop-CT8G4SFRA32A.html

Το λαπτοπ έχει ήδη 4gb ενσωματωμένη ραμ ddr4 και η υποδοχή για την έξτρα ραμ είναι άδεια (έβαλα εικόνα για το που είναι, απο βίντεο που είδα η εγκατάσταση είναι εύκολη)

Το θέμα είναι αν η crucial ραμ που θέλω να πάρω, υποστηρίζεται απ το μηχάνημα. Αν πρέπει οι συχνότητες να είναι ίδιες (δεν ξέρω)

Έχω βάλει screenshot απο speccy και cpu-z για επιπλέον πληροφορία

1585290747_5.jpg.c81f58a238469abc6d89428047f8caf4.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης (19).png

Στιγμιότυπο οθόνης (14).png

Στιγμιότυπο οθόνης (15).png

Στιγμιότυπο οθόνης (16).png

Στιγμιότυπο οθόνης (17).png

Στιγμιότυπο οθόνης (18).png

Δημοσ.

Έχει πιθανότητες να παίξει αλλά πάντα υπάρχουν και πιθανότητες για το αντίθετο.

Οι συμβατές που δίνει οι crucial είναι μνήμες χαμηλότερης συχνότητας, δεν ξέρω αν κρύβει κάτι αυτό από πίσω.

Οι μνήμη σου φαίνεται να είναι στα 2133/cl15. Παίζει να είναι στα 2400 και να μην έχεις ενεργόποιήσει xmp; Με μπερδεύει το Uncore frequency που δίνει το cpu-z και oi προτάσεις της crucial. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να δεις 2400/cl (ότι πιάσει μετά την ενεργοποίηση xmp)

Προσωπικά θα προτιμούσα να ταιριάξω ακριβώς τα χαρακτηριστικά παρά να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Πάντα στην περίπτωση αγοράς μνήμης προτίμησε κάποιο φυσικό μαγαζί όπου θα δεχτεί επιστροφή αν τυχόν δεν παίξει, γι'αυτό και μόνο το λόγο σε περιπτώσεις μνήμης προτείνω e-shop

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Έχει πιθανότητες να παίξει αλλά πάντα υπάρχουν και πιθανότητες για το αντίθετο.

Οι συμβατές που δίνει οι crucial είναι μνήμες χαμηλότερης συχνότητας, δεν ξέρω αν κρύβει κάτι αυτό από πίσω.

Οι μνήμη σου φαίνεται να είναι στα 2133/cl15. Παίζει να είναι στα 2400 και να μην έχεις ενεργόποιήσει xmp; Με μπερδεύει το Uncore frequency που δίνει το cpu-z και oi προτάσεις της crucial. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να δεις 2400/cl (ότι πιάσει μετά την ενεργοποίηση xmp)

Προσωπικά θα προτιμούσα να ταιριάξω ακριβώς τα χαρακτηριστικά παρά να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Πάντα στην περίπτωση αγοράς μνήμης προτίμησε κάποιο φυσικό μαγαζί όπου θα δεχτεί επιστροφή αν τυχόν δεν παίξει, γι'αυτό και μόνο το λόγο σε περιπτώσεις μνήμης προτείνω e-shop

δεν ενεργοποιησα το xmp. Θα προσπαθησω να το βρω στο bios. Σε περιπτωση που δεν κανω xmp, μηπως να πάρω μια 2133?

στελνω ενα screenshot για την ραμ απ τα windows αν βοηθάει

Nα σημειώσω ότι εχω εικονικη ραμ απ την ssd

Στιγμιότυπο οθόνης (22).png

11 λεπτά πριν, Giannis_siag είπε

δεν ενεργοποιησα το xmp. Θα προσπαθησω να το βρω στο bios. Σε περιπτωση που δεν κανω xmp, μηπως να πάρω μια 2133?

στελνω ενα screenshot για την ραμ απ τα windows αν βοηθάει

Nα σημειώσω ότι εχω εικονικη ραμ απ την ssd

Στιγμιότυπο οθόνης (22).png

μπήκα στο bios και δεν υπάρχει καν η επιλογή για xmp. Μάλλον θα πάω για 2133

https://www.skroutz.gr/s/7499862/Corsair-Value-Select-8GB-DDR4-RAM-me-Tachytita-2133-gia-Laptop-CMSO8GX4M1A2133C15.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/8220145/G-Skill-Ripjaws-8GB-DDR4-RAM-me-Tachytita-2133-gia-Laptop-F4-2133C15S-8GRS.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Ειμαι ανάμεσα σ αυτά. Το cas latency παίζει ρόλο στη συμβατότητα?

• Λύση
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannis_siag είπε

Ειμαι ανάμεσα σ αυτά. Το cas latency παίζει ρόλο στη συμβατότητα?

Αν ταιριάξεις όλα τα timings  έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου κάτσει ίδιο τσιπ με λιγότερες πιθανότητες ασυμβατότητας.

Μην τρελαθείς όμως, προσπάθησε μονάχα να μην ανέβεις από το  cl15 καθώς θα παίξουν και οι δύο μνήμες στο υψηλότερο (χειρότερο)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αν ταιριάξεις όλα τα timings  έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου κάτσει ίδιο τσιπ με λιγότερες πιθανότητες ασυμβατότητας.

Μην τρελαθείς όμως, προσπάθησε μονάχα να μην ανέβεις από το  cl15 καθώς θα παίξουν και οι δύο μνήμες στο υψηλότερο (χειρότερο)

Το δικό μου μηχάνημα έχει tRAS 35 στο cpuz το Corsair έχει 36 εφόσον το CL  και στα δύο είναι 15. Λογικά δεν θα έχω θέμα έτσι? η τουλάχιστον μικρή πιθανότητα μη συμβατότητας. Μια παιδική ερώτηση. Αυτές οι Ram είναι plug and play ετσι? Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτός από κάποιο driver. Σορρυ που σε έχω κουφανει από ερωτήσεις. Πρώτη φορά κάνω αναβάθμιση σε laptop

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Giannis_siag είπε

Το δικό μου μηχάνημα έχει tRAS 35 στο cpuz το Corsair έχει 36 εφόσον το CL  και στα δύο είναι 15. Λογικά δεν θα έχω θέμα έτσι? η τουλάχιστον μικρή πιθανότητα μη συμβατότητας. Μια παιδική ερώτηση. Αυτές οι Ram είναι plug and play ετσι? Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτός από κάποιο driver. Σορρυ που σε έχω κουφανει από ερωτήσεις. Πρώτη φορά κάνω αναβάθμιση σε laptop

Μικρή η πιθανότητα ασυμβατότητας, ωστόσο προτίμησε φυσικό μαγαζί που θα δεχτεί επιστροφή σε όποια μικρή περίπτωση, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω πέραν της τοποθέτησης της μνήμης.

Οι ερωτήσεις εδώ μέσα είναι τσάμπα... κάνε όσες θες, όποιος μπορεί και θέλει απαντά 😁

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μικρή η πιθανότητα ασυμβατότητας, ωστόσο προτίμησε φυσικό μαγαζί που θα δεχτεί επιστροφή σε όποια μικρή περίπτωση, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω πέραν της τοποθέτησης της μνήμης.

Οι ερωτήσεις εδώ μέσα είναι τσάμπα... κάνε όσες θες, όποιος μπορεί και θέλει απαντά 😁

Πάω για corsair τότε. Να σαι καλά για την βοήθεια σου ήσουν κατατοπιστικός 😄 καλή σου μέρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...