niko13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, thodoris_k είπε Παιδες να ρωτησω και κατι ακομα για οποιον γνωριζει. Επειδη εχω καταληξει στην μητρικη Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0). Ο επεξεργαστης που επελεξα ειναι ο AMD Ryzen 5 5600. Καποιες pc builder σελιδες μου βγαζουν συμβατοτητα οκ και αλλα οτι θα χρειαστει bios update. Γνωριζει κανεις αν θελει? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια ή κανει "τζιζ" ? Το πιθανότερο να μην χρειαστεί καν αλλά και να χρειαστεί έχει λειτουργία qflash η μητρική που κοιτάς,οπότε θα μπορείς να το κάνεις εσύ.Μπορεις να ρωτήσεις και στο κατάστημα αγοράς αν θα έρθει με bios για τον 5600 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από niko13 2
tasos-e Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, thodoris_k είπε Παιδες να ρωτησω και κατι ακομα για οποιον γνωριζει. Επειδη εχω καταληξει στην μητρικη Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0). Ο επεξεργαστης που επελεξα ειναι ο AMD Ryzen 5 5600. Καποιες pc builder σελιδες μου βγαζουν συμβατοτητα οκ και αλλες οτι θα χρειαστει bios update. Γνωριζει κανεις αν θελει? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια ή κανει "τζιζ" ? Τα ίδια ακριβώς δεν χρειάστηκε κάτι,αλλά και να χρειάζεται είναι εύκολο. 1
nickol-us Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, thodoris_k είπε Παιδες να ρωτησω και κατι ακομα για οποιον γνωριζει. Επειδη εχω καταληξει στην μητρικη Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0). Ο επεξεργαστης που επελεξα ειναι ο AMD Ryzen 5 5600. Καποιες pc builder σελιδες μου βγαζουν συμβατοτητα οκ και αλλες οτι θα χρειαστει bios update. Γνωριζει κανεις αν θελει? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια ή κανει "τζιζ" ? Είσαι σίγουρος οτι είναι revision 1; Έχουν πουλήσει τόσο τρελά οι am4 μητρικές, για μεγάλο διάστημα αρκετές απο αυτές ήταν σε έλλειψη, αμφιβάλλω οτι θα βρεις μητρική που θα έρθει χωρίς συμβατό bios. Η διαδικασία δεν είναι κάποια τρελή, η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει q-flash plus που σημαίνει εγκατάσταση bios μέσω usb και χωρίς συμβατό επεξεργαστή. Θεωρώ οτι είναι σχετικά εύκολη διαδικασία. Χοντρικά η διαδικασία: -συνδέεις μητρική με ρεύμα (χωρίς άλλο component νομίζω) -κατεβάζεις το ανάλογο bios, το μετονομάζεις σε συγκεκριμένο όνομα -το βάζεις σε usb στικ -το χώνεις σε συγκεκριμένη θύρα και πατάς το κουμπί για το flash. Υπάρχουν βίντεο με τη διαδικασία, οδηγίες στη σελίδα της gigabyte, υποθέτω και μέσα στο manual της μητρικής. https://global.aorus.com/blog/How-to-Update-Your-BIOS-Part-2.php https://www.youtube.com/watch?v=VOdXA1hMLNQ
thodoris_k Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, niko13 είπε Το πιθανότερο να μην χρειαστεί καν αλλά και να χρειαστεί έχει λειτουργία qflash η μητρική που κοιτάς,οπότε θα μπορείς να το κάνεις εσύ.Μπορεις να ρωτήσεις και στο κατάστημα αγοράς αν θα έρθει με bios για τον 5600 Σιγουρα θα ρωτησω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο! 1 ώρα πριν, tasos-e είπε Τα ίδια ακριβώς δεν χρειάστηκε κάτι,αλλά και να χρειάζεται είναι εύκολο. Ακριβως τα ιδια?!! Πολυ θετικο αυτο!! 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Είσαι σίγουρος οτι είναι revision 1; Έχουν πουλήσει τόσο τρελά οι am4 μητρικές, για μεγάλο διάστημα αρκετές απο αυτές ήταν σε έλλειψη, αμφιβάλλω οτι θα βρεις μητρική που θα έρθει χωρίς συμβατό bios. Η διαδικασία δεν είναι κάποια τρελή, η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει q-flash plus που σημαίνει εγκατάσταση bios μέσω usb και χωρίς συμβατό επεξεργαστή. Θεωρώ οτι είναι σχετικά εύκολη διαδικασία. Χοντρικά η διαδικασία: -συνδέεις μητρική με ρεύμα (χωρίς άλλο component νομίζω) -κατεβάζεις το ανάλογο bios, το μετονομάζεις σε συγκεκριμένο όνομα -το βάζεις σε usb στικ -το χώνεις σε συγκεκριμένη θύρα και πατάς το κουμπί για το flash. Υπάρχουν βίντεο με τη διαδικασία, οδηγίες στη σελίδα της gigabyte, υποθέτω και μέσα στο manual της μητρικής. https://global.aorus.com/blog/How-to-Update-Your-BIOS-Part-2.php https://www.youtube.com/watch?v=VOdXA1hMLNQ Στο σκρουτζ γραφει rev1 αλλα οταν μπω στην σελιδα του καταστηματος δεν το γραφει. Θα ρωτησω οπως και να χει. Ευχαριστω για τα link! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα