Προς το περιεχόμενο

Συνθεση νεου υπολογιστη

thodoris_k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη εχω λιγο παλαβωσει ρε παιδια με το θεμα οθονης, τι ειναι καλυτερο? IPS ή VA?  Βασικα κοιταζω για μονιτορ 21,5 ιντσων διοτι ειναι μικρο το γραφειο που θα στηθει το pc και οτιδηποτε πιο μεγαλο θα ειναι τεραστιο μπροστα μου. Επισης βλεπω οτι ειναι αρκετα μονιτορ που δεν υποστηριζουν κλιση οθονης. Εγω ας πουμε στον λαπτοπ που εχω αναλογως αν κατσω εγω στο γραφειο ή η συζυγος βαζαμε την αναλογη κλιση στο καπακι του ωστε να βλεπουμε καλα. Ισχυει κατι τετοιο και στα μονιτορ ή ειναι πια τοσο ποιοτικα που δεν χρειαζεται καν η κλιση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, thodoris_k είπε

Επειδη εχω λιγο παλαβωσει ρε παιδια με το θεμα οθονης, τι ειναι καλυτερο? IPS ή VA?  Βασικα κοιταζω για μονιτορ 21,5 ιντσων διοτι ειναι μικρο το γραφειο που θα στηθει το pc και οτιδηποτε πιο μεγαλο θα ειναι τεραστιο μπροστα μου. Επισης βλεπω οτι ειναι αρκετα μονιτορ που δεν υποστηριζουν κλιση οθονης. Εγω ας πουμε στον λαπτοπ που εχω αναλογως αν κατσω εγω στο γραφειο ή η συζυγος βαζαμε την αναλογη κλιση στο καπακι του ωστε να βλεπουμε καλα. Ισχυει κατι τετοιο και στα μονιτορ ή ειναι πια τοσο ποιοτικα που δεν χρειαζεται καν η κλιση?

Τα παλιά μόνιτορ που είχαν θέμα με την κλίση ήταν τα ΤΝ.

Va & ips έχουν μεγάλες γωνίες θέασης και δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

Ips  θεωρητικά τοπ σε γωνίες θέασης και καλά χρώματα, va καλύτερα μαύρα λόγω τεχνολογίας οθόνης αλλά πάντα κατά περίπτωση καθώς υπάρχουν και αδύναμα μοντέλα.

Θεωρώ πως οτιδήποτε από τα δύο δεν θα έχεις πρόβλημα, οι διαφορές είναι για τους απαιτητικούς χρήστες, πάντα για σιγουριά το καλύτερο είναι να δεις από κοντά και να διαλέξεις.

• Like 2

Ωραια μου ελυσες πολλες αποριες, διοτι για καποιο λογο νομιζα οτι μονο σε ips πρεπει να παω και οχι σε va. Αν τωρα μας δινει το μονιτορ και display port εχει καποια διαφορα ή και παλι ειναι αυτο που ειπες για απαιτητικους χρηστες?

1 ώρα πριν, thodoris_k είπε

Ωραια μου ελυσες πολλες αποριες, διοτι για καποιο λογο νομιζα οτι μονο σε ips πρεπει να παω και οχι σε va. Αν τωρα μας δινει το μονιτορ και display port εχει καποια διαφορα ή και παλι ειναι αυτο που ειπες για απαιτητικους χρηστες?

Συνηθίζεται από τους περισσότερους να προτείνεται το ips, προσωπικά προτείνω να δει κάποιος από κοντά και να κρίνει.

Display port(out) πλέον δίνουν όλες οι κάρτες γραφικών, αν έχει και το μόνιτορ μια χαρά σε περίπτωση που θες να έχεις multiple displays και δε θες να μπλέκεις με αντάπτορες/μετατροπείς. Συνήθως το dp δίνει πιο υψηλές αναλύσεις/συχνότητες, εξαρτάται φυσικά και από τη version.

Δε θα έλεγα οτι είναι απαραίτητο στοιχείο που κοιτάει ένας basic χρήστης.

• Like 1

2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Συνηθίζεται από τους περισσότερους να προτείνεται το ips, προσωπικά προτείνω να δει κάποιος από κοντά και να κρίνει.

Display port(out) πλέον δίνουν όλες οι κάρτες γραφικών, αν έχει και το μόνιτορ μια χαρά σε περίπτωση που θες να έχεις multiple displays και δε θες να μπλέκεις με αντάπτορες/μετατροπείς. Συνήθως το dp δίνει πιο υψηλές αναλύσεις/συχνότητες, εξαρτάται φυσικά και από τη version.

Δε θα έλεγα οτι είναι απαραίτητο στοιχείο που κοιτάει ένας basic χρήστης.

Μαλιστα καταλαβα. Ειναι 2-3 οθονες που με ενδιαφερουν, στις 21,5 ιντσες.

https://www.skroutz.gr/s/27631520/Philips-V-Line-222V8LA-VA-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html#shops

https://www.skroutz.gr/s/23906714/Philips-V-Line-221V8A-VA-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html#shops

https://www.skroutz.gr/s/12171123/Philips-223V7QHAB-IPS-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-5ms-GTG.html

Ολες τους philips με σχετικα καλα χαρακτηριστικα νομιζω. Επισης ολες τους εχουν ηχεια ενσωματωμενα, μεχρι τουλαχιστον να παρω κατι καλυτερο αργοτερα.

12 minutes ago, thodoris_k said:

https://www.skroutz.gr/s/27631520/Philips-V-Line-222V8LA-VA-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html#shops

https://www.skroutz.gr/s/23906714/Philips-V-Line-221V8A-VA-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html#shops

https://www.skroutz.gr/s/12171123/Philips-223V7QHAB-IPS-Monitor-21-5-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-5ms-GTG.html

Ολες τους philips με σχετικα καλα χαρακτηριστικα νομιζω. Επισης ολες τους εχουν ηχεια ενσωματωμενα, μεχρι τουλαχιστον να παρω κατι καλυτερο αργοτερα.

Φθηνά VA τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι

• Like 4

9 λεπτά πριν, thodoris_k είπε

Την ips θα την απέκλεια μόνο για τα χαμηλά hertz (60).

Οι άλλες δύο είναι παρεμφερείς με κύρια διαφορά την επιπλέον έξοδο.

Έχω philips, va(συγκεκριμένα) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα.

Τα ηχεία μια χαρά για καθημερινές απλές εργασίες, η ένταση και ο ήχους τους μέτριος. Ακόμη και ηχεία του 5ευρου μπορεί να είναι καλύτερα.

Το μόνο πρόβλημα οτι δεν έχει zero pixel guarantee... μου κόλλησε ένα pixel στην αρχή και τρόμαξα.

Ευτυχώς πειράζοντας τα mods επανήλθε ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να σε προβληματίσει σαν αγοραστή.

3 λεπτά πριν, Herald είπε

120€ είχα πάρει τη δική μου πριν 2-3 χρόνια...γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τρομερό μαύρο, χωρίς ίχνος bleeding...

Θα συνεχίζω να λέω... δοκιμή και εκτίμηση από κοντά

• Like 2

17 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι το φανταζομαι και το καταλαβαινω, απλα εχω φτασει στο ταβανι του budget μου....

6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Την ips θα την απέκλεια μόνο για τα χαμηλά hertz (60).

Οι άλλες δύο είναι παρεμφερείς με κύρια διαφορά την επιπλέον έξοδο.

Έχω philips, va(συγκεκριμένα) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα.

Τα ηχεία μια χαρά για καθημερινές απλές εργασίες, η ένταση και ο ήχους τους μέτριος. Ακόμη και ηχεία του 5ευρου μπορεί να είναι καλύτερα.

Το μόνο πρόβλημα οτι δεν έχει zero pixel guarantee... μου κόλλησε ένα pixel στην αρχή και τρόμαξα.

Ευτυχώς πειράζοντας τα mods επανήλθε ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να σε προβληματίσει σαν αγοραστή.

120€ είχα πάρει τη δική μου πριν 2-3 χρόνια...γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τρομερό μαύρο, χωρίς ίχνος bleeding...

Θα συνεχίζω να λέω... δοκιμή και εκτίμηση από κοντά

Ποσο ζηλευω που εχεις 24αρα που ειναι πολυ μεγαλυτερη η ποικιλια και οι τιμες! Οταν πηρα χαμπαρι μετρωντας στο γραφειο μου ποσο θα φτανει σε διαστασεις η 24αρα, και αρχισα να ψαχνω για 21,5 ξενερωσα απιστευτα και με τις τιμες τους( καποιες ειναι πιο ακριβες απο 24) αλλα και με την ποικιλια και ποιοτητα γενικοτερα.... Πολυ ομορφη αυτη που εχεις παντως!

• Like 1

Και την 22αρα δεν την λες και πολυ μικρη. Παλι το να εχεις μια μεγαλη οθονη με δυνατοτητες που το PC σου δεν μπορει να ανταποκριθει, εχεις δωσει τσαμπα χρηματα. Αν το γραφειο ειναι σε τοιχο, υπαρχουν βασεις που βιδωνουν στον τοιχο και κερδιζεις χωρο στο γραφειο. Το βασικοτερο σε μια οθονη, για μενα, ειναι πρωτα απο ολα να εχει λειτουργιες προστασιας για τα ματια. Μια αλλη βολικη λυση ειναι μια βαση σαν ραφι. Πανω της βαζεις την οθονη κι απο κατω πληκτρολογιο ποντικι, οταν δεν τα χρισημοποιεις. 

2 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Και την 22αρα δεν την λες και πολυ μικρη. Παλι το να εχεις μια μεγαλη οθονη με δυνατοτητες που το PC σου δεν μπορει να ανταποκριθει, εχεις δωσει τσαμπα χρηματα. Αν το γραφειο ειναι σε τοιχο, υπαρχουν βασεις που βιδωνουν στον τοιχο και κερδιζεις χωρο στο γραφειο. Το βασικοτερο σε μια οθονη, για μενα, ειναι πρωτα απο ολα να εχει λειτουργιες προστασιας για τα ματια. Μια αλλη βολικη λυση ειναι μια βαση σαν ραφι. Πανω της βαζεις την οθονη κι απο κατω πληκτρολογιο ποντικι, οταν δεν τα χρισημοποιεις. 

Κι ομως απο την 24αρα σε 21,5 ειναι πολυ μεγαλη διαφορα σε μενα γιατι δυστυχως πισω ακριβως απο το γραφειο ειναι το πασο της κουζινας. Αρα ουσιαστικα κανει σαν "πλατη" το πασο προς το γραφειο. Αρα δεν υπαρχει η δυνατοτητα να μπει με βαση. Επισης περα απ το οτι ειναι μεγαλη η 24αρα για την αποσταση που καθομαι, θα εξεχει πιο πανω κι απ το πασο. Ειμαι λιγο σε dead end δηλαδη για 21,5 που την εχω σαν ταβανι. Απλα ψαχνω τι μπορω να βρω σε αυτες τις ιντσες σε τιμη βια 120 ευρω. Κατα τ αλλα την συνθεση του pc την εχω ηδη κλειδωσει με την βοηθεια ολων σας και με ψαξιμο προσωπικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, aris73 είπε

Καλημέρα,

από οθόνη δες κι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/24598289/Armaggeddon-Pro-PF22HD-Gaming-Monitor-21-5-FHD-Black.html

Γεια.

Καλησπερα. Εχει πεσει στις αναζητησεις μου πολλες φορες, αλλα καθαρα και μονο λογω μαρκας δεν της εχω δωσει καθολου σημασια. Ισως και λαθος μου δεν ξερω. Εχω κολλησει τωρα και κοιταζω κανα 2 asus. Ειναι καλες γενικα οι asus ή ειναι μονο για μητρικες καλη αυτη η μαρκα? Επισης κοιταζω και μια samsung αλλα δυστυχως την εχει σε τελεια τιμη καταστημα επαρχιας και με φοβιζει το θεμα μεταφορας μηπως χτυπηθει.

Επεξ/σία από thodoris_k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες να ρωτησω και κατι ακομα για οποιον γνωριζει. Επειδη εχω καταληξει στην μητρικη Gigabyte B550 Aorus Elite V2 (rev. 1.0). Ο επεξεργαστης που επελεξα ειναι ο AMD Ryzen 5 5600. Καποιες pc builder σελιδες μου βγαζουν συμβατοτητα οκ και αλλες οτι θα χρειαστει bios update. Γνωριζει κανεις αν θελει? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια ή κανει "τζιζ" ?

Επεξ/σία από thodoris_k

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...