Προς το περιεχόμενο

Άβαφα κτιρια

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 29/8/2023 στις 8:50 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι ανάγκη το υλικό να είναι μπετον, μπορεί να είναι τούβλο εξωτερικό. 

Αλλά υπάρχει και κατασκευή από μπετον που το έχουν να φαίνεται έτσι γυμνό. 

Οταν μιλάμε για τέτοιες κατασκευές έχουν ληφθεί άλλες προβλέψεις. 

στο ελλαντα της λαμογιας και του ωχαδερφισμου ναι, σιγουρα "εχουν ληφθει"..😄

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, duende said:

Ναι, μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν λαμόγια εργολάβοι! 

Μάλλον Έλληνες έχτισαν τον ουρανοξύστη που πήρε φωτιά πριν λίγα χρόνια στην Αγγλία!

Στις 29/8/2023 στις 12:20 ΜΜ, mindreader είπε

Βλεπω πολλα σπιτια, κατοικιες, μικρα μπλοκ με διαμερισματα κλπ, που δεν εχουν απολυτως κανενα χρωμα απεξω.
Δεν ειναι βαμενα! Με το χρωμα του...τσιμεντου. Παντα, ανεκαθεν. Εξαρχης, οπως χτιστηκε.
Κι επειδη τα βλεπω πολλα χρονια ετσι, ανοιγω αυτο το νημα, για να το συζητησουμε λιγο.
Γιατι εγω πχ μπορει να αγχωνομαι γιατι το σπιτι τελευταια φορα εξωτερικα βαφτηκε πριν 30 χρονια (αλλα κρατιεται καλα),
και ο αλλος περναει μια ζωη, με μονο το τσιμενο, διχως μπογιατισμα απεξω.

Δεν εχω ακουσει για προβληματα σε αυτα τα κτιρια, αλλα μπορει να κανω λαθος, δεν το εχω συζητησει αρκετα.
Εσεις τι γνωριζετε σχετικα με τα αφαβα κτιρια;

Ναι αμα ειναι απο τσιμεντο ή καποιο αλλο υλικο που να αντεχει στις καιρικες συνθηκες.  Στον απλο σοβα θελει βαψιμο για συντηρηση.. 

Απο τη στιγμη που δεν βλεπεις φθορες αρα δεν ειναι απλος σοβας!

• Like 1

9 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Ναι αμα ειναι απο τσιμεντο ή καποιο αλλο υλικο που να αντεχει στις καιρικες συνθηκες.  Στον απλο σοβα θελει βαψιμο για συντηρηση.. 

Απο τη στιγμη που δεν βλεπεις φθορες αρα δεν ειναι απλος σοβας!

Ριχνεις μια ματια στη φωτο που ποσταρα πιο πανω,  να μου πεις τι βλεπεις/τι καταλαβαινεις;

3 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ριχνεις μια ματια στη φωτο που ποσταρα πιο πανω,  να μου πεις τι βλεπεις/τι καταλαβαινεις;

Δεν ειμαι του αντικειμένου αλλα πρεπει να ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο τσιμεντο.

Τωρα ριχνουν στα υλικα πολλα προσθετα/χημικα για ''αντοχη'' αλλα προσωπικα πιστευω οτι ειναι φουσκα!

πχ. σε εμφανη οπλισμο βαζουν στο επισκευαστικο υλικο μια ρητινη και το περνανε κατευθειαν λεγοντας οτι ειναι αξιοπιστη λυση!  Εγω ξερω θα καθαρισεις/τριψεις τον οπλισμο μετα θα το περασεις ασταρι(το καλο δυο συστατικων) και μετα αμα θες να το κανεις ντουρο ριχνεις και την ρητινη στο επισκευαστικο υλικο.

• Like 1

5 ώρες πριν, duende είπε

Δεν θα κάτσει κανένας μηχανικός να ρισκάρει την ζωη του και τις ευθύνες για να αφήσει τον εργολάβο να κάνει του κεφαλιού του, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα στατικά. Σε άλλα πράγματα γινόντουσαν διαφορες λαμογιες πχ στις μελέτες θερμομόνωσης που άρχισαν από το 80, ένσημα των εργατών κοκ. Εξάλλου αν παρουσιάσει ένα κτίριο προβλήματα, τα πρώτα χρόνια που θα κατοικηθει, από τον εργολάβο θα ζητήσουν να πληρώσει ανάλογα το πρόβλημα. 

Πλέον με το σύστημα των ελεγκτών δόμησης τελείωσαν αυτά. 

4 hours ago, PLACEBO_89 said:

Τωρα ριχνουν στα υλικα πολλα προσθετα/χημικα για ''αντοχη'' αλλα προσωπικα πιστευω οτι ειναι φουσκα!

πχ. σε εμφανη οπλισμο βαζουν στο επισκευαστικο υλικο μια ρητινη και το περνανε κατευθειαν λεγοντας οτι ειναι αξιοπιστη λυση!  Εγω ξερω θα καθαρισεις/τριψεις τον οπλισμο μετα θα το περασεις ασταρι(το καλο δυο συστατικων) και μετα αμα θες να το κανεις ντουρο ριχνεις και την ρητινη στο επισκευαστικο υλικο.

Αρα καλα καταλαβα κι εγω, τσιμεντο!

Κατα τα λοιπα βεβαια, ακομη κι αν υπαρχουν οι δυνατοτητες αυτες που αναφερεις, εγω ολα αυτα τα σπιτια που βλεπω, ειναι κατα βαση, δεκαετιων 70-80-90. Αρα δεν ειναι, νέα, που απο 'επιλογη' τα αφησαν 'τσιμεντε'(με ενισχυτικα). Οποτε ειναι απλως με το εξωτερικο τσιμεντο τους. Το οποιο, ΣΚΕΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ποια συμπεριφορα εχει συγκριτικα με ενα σπιτι που εξωτερικα ειναι ΒΑΜΕΝΟ;

8 minutes ago, mindreader said:
4 hours ago, PLACEBO_89 said:

Αρα καλα καταλαβα κι εγω, τσιμεντο!

Συνεννόηση τσιμέντο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 05/09/2023 at 18:32, nvel said:

στην φωτογραφία δεν νομίζω ότι είναι εμφανές σκυρόδεμα για τσιμεντοκονία μου φαίνεται, δεν είμαι ΠΜ οπότε μπορει να κάνω λάθος. Έτσι είναι το εμφανές σκυρόδεμα.

Τσιμεντοκονία είναι. Υπάρχει περίπτωση σε όροφο (φαίνεται ο εξωστης), να υφίσταται άνοιγμα σε τοίχωμα (με την κυριολεκτική έννοια ο όρος); Καμμία.

Παρεμπιπτόντως, η φωτογραφία στον σύνδεσμο τι είναι; Το ΤΜΕΔΕ; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

4 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Οι τριλοβίτες τί χρώμα είχαν;

Κι όμως η ερώτηση είναι ον τόπικ καθώς μεταξύ άλλων είχαν κι αυτό το τσιμεντί που βλέπουμε στα άβαφα κτίρια...

21 λεπτά πριν, TriLoBiTe είπε

Κι όμως η ερώτηση είναι ον τόπικ καθώς μεταξύ άλλων είχαν κι αυτό το τσιμεντί που βλέπουμε στα άβαφα κτίρια...

Είναι σίγουρο αυτό γιατί δεν θα με παραξενευε αν είχαν το κοκκινοπο των αστακών .

Από κλαπελα καλά πας! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...