Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάνει την. Παρακάτω σύνθεση από mgManager 

Σκοπός είναι πιο πολύ για δουλειά και καμιά ταινία χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. 

Λόγω του ότι το υπάρχον σύστημα που έχω με i5 4670 κολλάει (πιθανότατα κάτι με τον επεξεργαστή) σκέφτομαι την αγορά του παρακάτω μηχανήματος. Παρακαλώ για την άποψή σας ή αν έχετε κάποια άλλη πρόταση. 

Σκοπός μου είναι να είναι αθόρυβο το μηχάνημα, η σύνθεση από ένα μαγαζί 

Το budget γύρω στα 700 - 800 ευρώ 

Ευχαριστώ 

Screenshot_20230829_113755_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20230829_113808_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20230829_113815_com.android.chrome.jpg

Δημοσ.

Πολλά λάθη.
Καταρχήν η κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται - δεν είναι δυνατή αν θες παιχνίδια (που δεν το αναφέρεις) και για να βλέπεις ταινίες φτάνουν τα ενσωματωμένα γραφικά.
Μετά έχεις 1 στικ μονο ραμ - πάντα δύο προτιμάμε, ποτέ 1 μονό.
Επίσης το τροφοδοτικό είναι από τα πιο budget της corsair, πρέπει να δεις κάτι καλύτερο, ή από την ιδια μάρκα ή από άλλη.
Τέλος πολλά τα λεφτά για nvme 1tb, υπάρχουν nvme με 2 tb με λιγότερα χρήματα...

Και φυσικά αν θες αθόρυβο μηχάνημα θα κοιτάξεις ιδιαίτερα το τροφοδοτικό (ιδανικό κάποιο με 0% rpm mode) και θα χρειαστείς και ψύκτρα aftermarket, όχι αυτή που δίνει δωρεάν η intel

• Like 3
Δημοσ.

Αν ειναι για απλες εργασιες ισως το υπαρχων pc να σε καλυπτει. Δεν ξερω και τι εχει απανω(Ram,gpu κτλ) και γιατι κολλαει, το λεω μην ξοδέψεις χρηματα χωρις λογο.

Σαν παραδειγμα, Ε3 1270v3 με ~35 ευρω ,λιγο ακομα ραμ, ssd, μια gpu σαν 580/1060/5500ΧΤ/1660 μτχ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο επεξεργαστής που έχεις διαλέξει έχει γραφικά. δεν βρίσκω λόγο να πας στην αγορά μια low end κάρτας γραφικών. Επίσης δεν βρίσκω λόγο να πας σε DDR4 σύστημα όταν έχεις τόσο διαθέσιμο budget και όχι DDR5

Νομίζω το πιο VFM setup αυτή την στιγμή είναι με 5600G κάτι λιγότερο από 120€ και παίρνεις επεξεργαστή ίδιων επιδόσεων που έχεις βάλει στο build σου.

Λάθος μου. Πάμε για 7600. Είσαι πάλι μες στο budget

Από μητρική δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις οπότε μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει καλύτερα με AM5 socket. Από κει και πέρα όμως η MSI Pro A620M-E για το συγκεκριμένο CPU είναι μια χαρά.

Οι μνήμες βγαίνουν λιγάκι πιο ακριβές αλλά έχεις κάνει αρκετή εξοικονόμηση απ' τα άλλα 2. https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mnimes-pcs/ram-pc-ddr5/kingston-kingston-fury-beast-16gb-kit-2x8gb-5600mhz-udimm-ddr5-cl40-1.25v-kf556c40bbk2-16-_247587/

Από κει και πέρα το κουτί είναι μια χαρά με τα fans του όπως το βλέπεις και πολύ καλό το ότι έχει και controller για να συνδεθούν όλα στην μητρική.
Ο δίσκος είναι overkill για nongaming μηχάνημα, μπορείς να εξοικονομίσεις χρήματα ή να πάρεις κάποιον άλλο με μεγαλύτερη χωρητικότητα
Στα του τροφοδοτικού, και πριν μπορούσες άνετα με ένα 500αρι τώρα μπορείς και με 400αρι. Μιας και υπάρχει περιθώριο θα έβλεπα Pure Power 11 400W και αν θες κάτι σε modular με αποσπώμενα καλώδια μιας και έχεις το budget μπορείς να πας στo Pure Power 12 M. Είναι και τα 2 πολύ καλύτερης ποιότητας απ' το συγκεκριμένο corsair.

Υπόψην τις επιλογές τις έχω κάνει όλες απ' το MG Manager μιας και είναι το κατάστημα που διάλεξες όλα τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Περίεργες και αλλοπρόσαλες επιλογές.

Συμφωνώ σε αρκετά σημεία με τους προλαλήσαντε.

Βάσει χρήσης δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα πολλά, όπως και δεν είναι απαραίτητη η κάρτα γραφικών.

650 watt psu, αχρείαστο και κακή επιλογή μοντέλου.

Υπερβολικά λεφτά σε nvme, το πιθανότερο είναι πως ποτέ δεν θα καταλάβεις γιατί έδωσες τόσα λεφτά παραπάνω από ένα αντίστοιχο  gen3.

Το κουτί που έχεις επιλέξει δεν έχει υποδοχή για  dvd εσωτερικό

Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

7 ώρες πριν, hln3 είπε

Πολλά λάθη.
Καταρχήν η κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται - δεν είναι δυνατή αν θες παιχνίδια (που δεν το αναφέρεις) και για να βλέπεις ταινίες φτάνουν τα ενσωματωμένα γραφικά.
Μετά έχεις 1 στικ μονο ραμ - πάντα δύο προτιμάμε, ποτέ 1 μονό.
Επίσης το τροφοδοτικό είναι από τα πιο budget της corsair, πρέπει να δεις κάτι καλύτερο, ή από την ιδια μάρκα ή από άλλη.
Τέλος πολλά τα λεφτά για nvme 1tb, υπάρχουν nvme με 2 tb με λιγότερα χρήματα...

Και φυσικά αν θες αθόρυβο μηχάνημα θα κοιτάξεις ιδιαίτερα το τροφοδοτικό (ιδανικό κάποιο με 0% rpm mode) και θα χρειαστείς και ψύκτρα aftermarket, όχι αυτή που δίνει δωρεάν η intel

είχα την αίσθηση ότι μια low γραφικών είναι καλύτερη από τις ενσωματωμένες των επεξεργαστών

2χ8 GB είναι η Ram (1 τεμάχιο με 2χ8)

nvme εννοείς σε άλλη μάρκα; 

οκ για τροφοδοτικό θα δω

κάποια πρόταση για ψύκτρα;

7 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Αν ειναι για απλες εργασιες ισως το υπαρχων pc να σε καλυπτει. Δεν ξερω και τι εχει απανω(Ram,gpu κτλ) και γιατι κολλαει, το λεω μην ξοδέψεις χρηματα χωρις λογο.

Σαν παραδειγμα, Ε3 1270v3 με ~35 ευρω ,λιγο ακομα ραμ, ssd, μια gpu σαν 580/1060/5500ΧΤ/1660 μτχ

για την ώρα το pc που έχω με καλύπτει φουλ αλλά το ότι κάποιες φορές παγώνει τελείως η εικόνα με νευριάζει

οκ το έκανε πιο παλιά και έβαλε μια RX580, άλλαξα και τροφοδοτικό ενώ γνωστός μου βοήθησε να γίνει αλλαγή στην πάστα του επεξεργαστή.

αν συνεχίζει και τρώει τέτοια σκαλώματα αρχίζω να ανησυχώ ότι μάλλον μητρική ή επεξεργαστής ετοιμάζονται για ταξίδι..

7 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ο επεξεργαστής που έχεις διαλέξει έχει γραφικά. δεν βρίσκω λόγο να πας στην αγορά μια low end κάρτας γραφικών. Επίσης δεν βρίσκω λόγο να πας σε DDR4 σύστημα όταν έχεις τόσο διαθέσιμο budget και όχι DDR5

Νομίζω το πιο VFM setup αυτή την στιγμή είναι με 5600G κάτι λιγότερο από 120€ και παίρνεις επεξεργαστή ίδιων επιδόσεων που έχεις βάλει στο build σου.

Λάθος μου. Πάμε για 7600. Είσαι πάλι μες στο budget

Από μητρική δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις οπότε μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει καλύτερα με AM5 socket. Από κει και πέρα όμως η MSI Pro A620M-E για το συγκεκριμένο CPU είναι μια χαρά.

Οι μνήμες βγαίνουν λιγάκι πιο ακριβές αλλά έχεις κάνει αρκετή εξοικονόμηση απ' τα άλλα 2. https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mnimes-pcs/ram-pc-ddr5/kingston-kingston-fury-beast-16gb-kit-2x8gb-5600mhz-udimm-ddr5-cl40-1.25v-kf556c40bbk2-16-_247587/

Από κει και πέρα το κουτί είναι μια χαρά με τα fans του όπως το βλέπεις και πολύ καλό το ότι έχει και controller για να συνδεθούν όλα στην μητρική.
Ο δίσκος είναι overkill για nongaming μηχάνημα, μπορείς να εξοικονομίσεις χρήματα ή να πάρεις κάποιον άλλο με μεγαλύτερη χωρητικότητα
Στα του τροφοδοτικού, και πριν μπορούσες άνετα με ένα 500αρι τώρα μπορείς και με 400αρι. Μιας και υπάρχει περιθώριο θα έβλεπα Pure Power 11 400W και αν θες κάτι σε modular με αποσπώμενα καλώδια μιας και έχεις το budget μπορείς να πας στo Pure Power 12 M. Είναι και τα 2 πολύ καλύτερης ποιότητας απ' το συγκεκριμένο corsair.

Υπόψην τις επιλογές τις έχω κάνει όλες απ' το MG Manager μιας και είναι το κατάστημα που διάλεξες όλα τα υπόλοιπα.

όσον αφορά επεξεργαστή όσες φορές έχω δοκιμάσει AMD επεξεργαστή πάντα μου κολλάει ή το νιώθω να κολλάει σε σχέση με τους Intel

6 ώρες πριν, nickol-us είπε

Περίεργες και αλλοπρόσαλες επιλογές.

Συμφωνώ σε αρκετά σημεία με τους προλαλήσαντε.

Βάσει χρήσης δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα πολλά, όπως και δεν είναι απαραίτητη η κάρτα γραφικών.

650 watt psu, αχρείαστο και κακή επιλογή μοντέλου.

Υπερβολικά λεφτά σε nvme, το πιθανότερο είναι πως ποτέ δεν θα καταλάβεις γιατί έδωσες τόσα λεφτά παραπάνω από ένα αντίστοιχο  gen3.

Το κουτί που έχεις επιλέξει δεν έχει υποδοχή για  dvd εσωτερικό

650watt έβαλα μήπως χρειαστεί μελλοντικά με μεταφορά της γραφικών από το παλιό pc

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PETROS13 είπε

για την ώρα το pc που έχω με καλύπτει φουλ αλλά το ότι κάποιες φορές παγώνει τελείως η εικόνα με νευριάζει

Πιθανών μιλάμε για Ram ή δίσκο.

είχα την αίσθηση ότι μια low γραφικών είναι καλύτερη από τις ενσωματωμένες των επεξεργαστών

Πολύ παλιά σε κάτι core 2 duo όχι για το θέμα καλύτερης αλλά του ότι δεν ήταν επαρκής. Η κάρτες γραφικών στην πλειοψηφία τους και πιθανών και η συγκεκριμένη να είναι λίγο καλύτερη απ' την CPU σου αλλά δεν την χρειάζεσαι.

όσον αφορά επεξεργαστή όσες φορές έχω δοκιμάσει AMD επεξεργαστή πάντα μου κολλάει ή το νιώθω να κολλάει σε σχέση με τους Intel

Αν ο τελευταίος AMD που χρησιμοποίησες ήταν Athlon θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου. Οι Ryzen δεν έχουν καμία σχέση. Ωστόσο έκανα πατάτα στην πρόταση μου, τη διόρθωσα βιαστικά και έκανα πατάτα πάλι.

Στην δική σου περίπτωση λοιπόν που μιλάμε για την χρήση browsing και ένας τετραπύρινος επεξεργαστής είναι αρκετός όπως ο Intel Core i3-13100 στα 150€ περίπου. Η επόμενη καλύτερη λύση σε 13η γενιάς στην Intel αν πούμε ότι τον θες πιο future proof είναι ο 13400 στα 230€. Θεωρώ όμως ότι η διαφορά τον 20€ δεν σου δίνει περιθώρια να μην πας στα 250€ στο i5 13500. Αντίστοιχα επιλέγεις μητρική με socket 1700 και DDR5 μνήμες.

Επιμένω στο DDR5 και στην τελευταία γενιά για πιο εύκολη αναβαθμισημότητα για καλύτερη αξία μεταπώλησης στο μέλλον, καθώς οι τιμές δεν έχουν τρελή διαφορά και σε παίρνει χρηματικά.

Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Δημοσ.
Στις 29/8/2023 στις 11:32 ΜΜ, manolis940 είπε

Πιθανών μιλάμε για Ram ή δίσκο.

Πολύ παλιά σε κάτι core 2 duo όχι για το θέμα καλύτερης αλλά του ότι δεν ήταν επαρκής. Η κάρτες γραφικών στην πλειοψηφία τους και πιθανών και η συγκεκριμένη να είναι λίγο καλύτερη απ' την CPU σου αλλά δεν την χρειάζεσαι.

Αν ο τελευταίος AMD που χρησιμοποίησες ήταν Athlon θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου. Οι Ryzen δεν έχουν καμία σχέση. Ωστόσο έκανα πατάτα στην πρόταση μου, τη διόρθωσα βιαστικά και έκανα πατάτα πάλι.

Στην δική σου περίπτωση λοιπόν που μιλάμε για την χρήση browsing και ένας τετραπύρινος επεξεργαστής είναι αρκετός όπως ο Intel Core i3-13100 στα 150€ περίπου. Η επόμενη καλύτερη λύση σε 13η γενιάς στην Intel αν πούμε ότι τον θες πιο future proof είναι ο 13400 στα 230€. Θεωρώ όμως ότι η διαφορά τον 20€ δεν σου δίνει περιθώρια να μην πας στα 250€ στο i5 13500. Αντίστοιχα επιλέγεις μητρική με socket 1700 και DDR5 μνήμες.

Επιμένω στο DDR5 και στην τελευταία γενιά για πιο εύκολη αναβαθμισημότητα για καλύτερη αξία μεταπώλησης στο μέλλον, καθώς οι τιμές δεν έχουν τρελή διαφορά και σε παίρνει χρηματικά.

Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Δίσκο είχα αλλάξει όταν Είχα αντίστοιχο θέμα βέβαια τότε είχα δει ότι κάτι έπαιζε και με τη γραφικών που την άλλαξα Αντίστοιχα 

Ram είχα δοκιμάσει συνδυασμούς με 4 που έχω ενώ χρησιμοποιώ τις 2 πάντα και κολλούσε οπότε είτε είναι οι 3/4 μνήμες χαλασμένες είτε είναι κάτι άλλο 

Nai Athlon είχα δοκιμάσει παλιά αλλά ξέρεις αν καείς 1 φορά το φυσας μετά!

I3 μου φαίνεται μικρή αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχω για αυτό διάλεξα i5 1-2 γενιές πίσω για μεγαλύτερη οικονομία. 

Όσον αφορά τις DDR5 είναι καλή επιλογή αλλά σα να αυξάνει το κόστος αρκετά καθώς οι μητρικές με 4 ram slots ειναι τσιμπημένες 

Δημοσ.
Στις 31/8/2023 στις 3:21 ΠΜ, PETROS13 είπε

Nai Athlon είχα δοκιμάσει παλιά αλλά ξέρεις αν καείς 1 φορά το φυσας μετά!

Καμία σχέση. Ήμουν και γω Athlon hater.

Δίσκο είχα αλλάξει όταν Είχα αντίστοιχο θέμα βέβαια τότε είχα δει ότι κάτι έπαιζε και με τη γραφικών που την άλλαξα Αντίστοιχα 

Γενικά αν πάει κάτι στραβά δεν αλλάζεις γενικά και αόριστα ανταλλακτικά. Memtest, g-parted, ένα σωρό free εργαλεία για να κάνεις ελέγχους.

I3 μου φαίνεται μικρή αναβάθμιση

Μην κολλάς σε μοντέλα και νούμερα, οι εταιρείες δυστηχώς τα έχουν κάνει μπάχαλο σε αυτό το κομμάτι. Επίσης δεν κοιτάμε μόνο πυρήνες και συχνότητα. Ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις γενικά είναι με bechmarks και ειδικά να δεις reviews πάνω στην χρήση που κάνεις.

Όσον αφορά τις DDR5 είναι καλή επιλογή αλλά σα να αυξάνει το κόστος αρκετά καθώς οι μητρικές με 4 ram slots ειναι τσιμπημένες 

Ναι, απλώς μετά από μερικά χρόνια θα κάνει καλύτερη αναβάθμιση αν σε ενδιαφέρει. Στην δική σου χρήση βέβαια αν δεν αλλάξει στο μέλλον τα 4 slots είναι overkill. Δεν θα δεις διαφορά αν βάλεις 2x32GB ή 4x16GB.

Δημοσ.
Στις 29/8/2023 στις 9:37 ΜΜ, PETROS13 είπε

1) ναι μεν καλύτερη αλλά ΠΟΛΥ ανεπαρκής για gaming1080 , οπότε τσάμπα θα πάρεις ποιο ισχυρή από τα ενσωματωμένα

2) πάρε τον 12500 έχει διπλάσιας απόδοσης γραφικά από 12400

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) ναι μεν καλύτερη αλλά ΠΟΛΥ ανεπαρκής για gaming1080 , οπότε τσάμπα θα πάρεις ποιο ισχυρή από τα ενσωματωμένα

2) πάρε τον 12500 έχει διπλάσιας απόδοσης γραφικά από 12400

Τζάμπα 50€ παραπάνω εφόσον δεν τον ενδιαφέρει το gaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τζάμπα 50€ παραπάνω εφόσον δεν τον ενδιαφέρει το gaming.

cinebench 23 , geekbench 6   +10% single core πέρα από  "διπλάσια" gpu

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_12400-vs-intel_core_i5_12500

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

cinebench 23 , geekbench 6   +10% single core πέρα από  "διπλάσια" gpu

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_12400-vs-intel_core_i5_12500

Η σελίδα δεν ανοίγει. Μάλλον εγώ φταίω κάτι θα έχω κάνει στο παρελθόν με το addblock και βαριέμαι να το σκαλίσω. Αντίστοιχα βλέπω στο passmark ότι είναι 5% διαφορά στο single και 2,6% στο overall.

Το ζήτημα για τον TS δεν είναι να πάρει τον πιο vfm ή τον καλύτερο επεξεργαστή, αλλά απ' όσα λέει για video και browsing. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε τώρα ούτε ε 10 χρόνια να καταλάβει διαφορά δίνοντας 50€ παραπάνω σε αυτή την χρήση έστω και αν είναι αληθές το 10% του cpu-monkey.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...