ff7lucas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 20 ώρες πριν, fwtonio είπε "Ηχεία τηλεόρασης".... σαν να λέμε "σύντομο ανέκδοτο". Προσωπικά ούτε θυμάμαι από πότε έχω να ακούσω από τα ηχεία της τηλεόρασης. Ακόμα και τα παιδιά όταν ήταν μικρά έβαζαν τον ενισχυτή για δούνε παιδικά. Όπως εύστοχα παρατήρησε ένας φίλος που αγόρασε τηλεόραση: τα ηχεία στις μεγάλες τηλεοράσεις πρέπει να απαγορευτούν. Όχι βέβαια... Καταρχάς τα παιδιά δεν ξυπνάνε εύκολα (εννοείται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις). Εμείς βλέπαμε ταινίες με την πόρτα του παιδικού ανοιχτή (απόσταση περίπου 5 μέτρα). Αγοράζεις έναν ενισχυτή με Night mode και απολαμβάνεις περιφερειακό και ποιοτικό ήχο. Και όταν έρθει η ώρα των .... εκρήξεων, ο ενισχυτής "συμπιέζει" τα δυναμικά του ήχου και τα μπαμ και μπουμ ακούγονται σε επίπεδο ομιλίας. ναι, ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, tagmax είπε Ποιος είναι ο λόγος γι αυτή σου την άποψη ? Τα ηχεία στις επίπεδες τηλεοράσεις είναι αναγκαστικά λεπτά οπότε ο ήχος τους είναι νομοτελειακά κακός. Οι μεσαίες συχνότητες και τα μπάσα είναι πρακτικά ...ανύπαρκτα. Να φανταστείς ότι η παλιά μου τηλεόραση, μία CRT Philips Matchline με 5 ηχεία και Dolby Surround, είχε ενσωματωμένο Subwoofer. Υπάρχουν και υλοποιήσεις στις οποίες τα επίπεδα ηχεία βγάζουν καταπληκτικό ήχο (ηλεκτροστατικά λέγονται) αλλά είναι πανάκριβα και δεν νομίζω να υπάρχουν απλές τηλεοράσεις που να τα ενσωματώνουν. Και όταν έχεις πλούσια εικόνα και καλής ποιότητας, επιβάλλεται να συνοδεύεται με αντίστοιχης ποιότητας περιφερικό ήχο. Είτε βλέπεις ταινία δράσης, είτε μία κοινωνική ταινία ο ποιοτικός και περιφερικός ήχος προσθέτει πολλά. Γεμίζει τον χώρο, απολαμβάνεις την μουσική και φυσικά τον χαμό που γίνεται στις ταινίες δράσης. Τέλος το Subwoofer με τον βαθύ ήχο που βγάζει δημιουργεί αίσθηση και δέος μαζί, είτε βλέπεις θρίλερ, είτε Αγγελόπουλο... Ακόμα και τα παιδιά μαζί με την τηλεόραση ανοίγουν και τον ενισχυτή ακόμα και όταν έβλεπαν βιντεάκια στο Youtube για το Minecraft. Μόλις δεις τηλεόραση με περιφερειακό ήχο, δεν υπάρχει επιστροφή... 1 ώρα πριν, ff7lucas είπε ναι, ΟΧΙ Και όμως... Η ένταση του ήχου προσαρμόζεται από τον ενισχυτή και δεν ενοχλεί... πολύ. Εμείς με τα παιδιά, ουδέποτε είχαμε πρόβλημα στον ύπνος τους, βλέποντας ταινίες δράσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tagmax Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 30/8/2023 στις 12:19 ΜΜ, fwtonio είπε Τα ηχεία στις επίπεδες τηλεοράσεις είναι αναγκαστικά λεπτά οπότε ο ήχος τους είναι νομοτελειακά κακός. Οι μεσαίες συχνότητες και τα μπάσα είναι πρακτικά ...ανύπαρκτα. Να φανταστείς ότι η παλιά μου τηλεόραση, μία CRT Philips Matchline με 5 ηχεία και Dolby Surround, είχε ενσωματωμένο Subwoofer. Υπάρχουν και υλοποιήσεις στις οποίες τα επίπεδα ηχεία βγάζουν καταπληκτικό ήχο (ηλεκτροστατικά λέγονται) αλλά είναι πανάκριβα και δεν νομίζω να υπάρχουν απλές τηλεοράσεις που να τα ενσωματώνουν. Και όταν έχεις πλούσια εικόνα και καλής ποιότητας, επιβάλλεται να συνοδεύεται με αντίστοιχης ποιότητας περιφερικό ήχο. Είτε βλέπεις ταινία δράσης, είτε μία κοινωνική ταινία ο ποιοτικός και περιφερικός ήχος προσθέτει πολλά. Γεμίζει τον χώρο, απολαμβάνεις την μουσική και φυσικά τον χαμό που γίνεται στις ταινίες δράσης. Τέλος το Subwoofer με τον βαθύ ήχο που βγάζει δημιουργεί αίσθηση και δέος μαζί, είτε βλέπεις θρίλερ, είτε Αγγελόπουλο... Ακόμα και τα παιδιά μαζί με την τηλεόραση ανοίγουν και τον ενισχυτή ακόμα και όταν έβλεπαν βιντεάκια στο Youtube για το Minecraft. Μόλις δεις τηλεόραση με περιφερειακό ήχο, δεν υπάρχει επιστροφή... Και όμως... Η ένταση του ήχου προσαρμόζεται από τον ενισχυτή και δεν ενοχλεί... πολύ. Εμείς με τα παιδιά, ουδέποτε είχαμε πρόβλημα στον ύπνος τους, βλέποντας ταινίες δράσης. Δεν διαφωνώ, προφανώς και κάθε εργαλείο έχει κατασκευαστεί για μια συγκεκριμένη δουλειά. Παρ όλα αυτά, κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις. Σου δίνω ως παράδειγμα την τηλεόραση μου . Δεν ξέρω αν εκεί στην Sony έχουν σπάσει κάποιον νόμο της φυσικής...γιατί με τόσο μικρό σασί πίσω από την TV , θέλω κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται να παράγεται τόσο δυνατος, πεντακάθαρος, κρυστάλλινος, μπασάτος η πριμάτος ήχος. Και μιλάς με έναν μεσήλικα που από τα 15 του ασχολείται με εικόνα και ήχο ως χόμπι. Link εδώ . Διάβασε τα σχόλια μου αν θέλεις (DesiDelia el Huegito) . Δες και τις φώτο, για το πίσω μέρος της τηλεόρασης. Αγόρασα και ηχομπάρα ( Αυτήν ) ,γυρίζωντας το ηχείο της TV ως center, και καμια φορά απορώ αν άξιζε τα χρήματα ( καμιά φορά...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα