bananasplit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Καλημέρα. εδώ και κάποια χρόνια έχουμε βάλει τον πατέρα μου στον κόσμο των smartphone. το θέμα είναι ότι όπως ΌΛΟΙ οι άνω των 60 που γνωρίζω εγώ, επειδή δεν ξέρει τι να προσέξει και πως, το κινητό του έχει γεμίσει adware και τις υπόλοιπες χαζομάρες. η χρήση που κάνει είναι απλή, δηλαδή λίγο browsing, τηλέφωνο και μηνύματα (με το ζόρι του μάθαμε τώρα και το Viber). απλά, όταν πχ ψαξει "ανταλλακτικά" ή (σχεδόν) οτιδήποτε άλλο, και βγει η γνωστή μπάρα "κάντε λήψη" ή "κάντε εγκατάσταση", ΟΣΕΣ φορές κι αν του έχω πει να μην το κάνει, ΠΆΝΤΑ το πατάει. με αποτέλεσμα φυσικά το κινητό του να έχει γεμίσει με κ@@ους. σκέφτομαι λοιπόν (και επειδή το κινητό του πάει για αλλαγή, γιατί έχει σπάσει την οθόνη) μήπως του έπαιρνα κάποιο μεταχειρισμένο iPhone (λόγω κυρίως της ασφάλειας που έχουν σε όλα αυτά). τώρα, για τόσο απλή χρήση, ποιο iPhone θα έκανε; και να κρατήσει ένα δυο χρόνια, ΠΆΛΙ στην ίδια απλή χρήση. (αυτή τη στιγμή πχ τον κάλυπτε απόλυτα το redmi 9c 3/32)
koutsis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 13 minutes ago, bananasplit said: Καλημέρα. εδώ και κάποια χρόνια έχουμε βάλει τον πατέρα μου στον κόσμο των smartphone. το θέμα είναι ότι όπως ΌΛΟΙ οι άνω των 60 που γνωρίζω εγώ, επειδή δεν ξέρει τι να προσέξει και πως, το κινητό του έχει γεμίσει adware και τις υπόλοιπες χαζομάρες. η χρήση που κάνει είναι απλή, δηλαδή λίγο browsing, τηλέφωνο και μηνύματα (με το ζόρι του μάθαμε τώρα και το Viber). απλά, όταν πχ ψαξει "ανταλλακτικά" ή (σχεδόν) οτιδήποτε άλλο, και βγει η γνωστή μπάρα "κάντε λήψη" ή "κάντε εγκατάσταση", ΟΣΕΣ φορές κι αν του έχω πει να μην το κάνει, ΠΆΝΤΑ το πατάει. με αποτέλεσμα φυσικά το κινητό του να έχει γεμίσει με κ@@ους. σκέφτομαι λοιπόν (και επειδή το κινητό του πάει για αλλαγή, γιατί έχει σπάσει την οθόνη) μήπως του έπαιρνα κάποιο μεταχειρισμένο iPhone (λόγω κυρίως της ασφάλειας που έχουν σε όλα αυτά). τώρα, για τόσο απλή χρήση, ποιο iPhone θα έκανε; και να κρατήσει ένα δυο χρόνια, ΠΆΛΙ στην ίδια απλή χρήση. (αυτή τη στιγμή πχ τον κάλυπτε απόλυτα το redmi 9c 3/32) Δεν μας είπες το budget σου. Εγώ πάντως στη μάνα μου έχω πάρει ένα 8 plus και είναι μια χαρά. Έχει και το κουμπί που τη βολεύει να μην μπερδεύεται με swipe κτλ.
bananasplit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 δεν έχω σκεφτεί budget, αλλά σίγουρα δε μπορώ να δώσω πάνω από 200-250.. (γι αυτό πάω σε παλιό μοντέλο).
koutsis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 1 hour ago, bananasplit said: δεν έχω σκεφτεί budget, αλλά σίγουρα δε μπορώ να δώσω πάνω από 200-250.. (γι αυτό πάω σε παλιό μοντέλο). Σε αυτά τα λεφτά ένα 11αρι μεταχειρισμένο θα είναι μια χαρά.
bananasplit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 αν πήγαινα σε κάτι λίγο πιο οικονομικό, θα κάλυπτε τις ανάγκες του κανονικά; (είναι πολύ βασικές, αλλά δε θέλω πχ να μη μπορεί να μπει στο ίντερνετ σε 6 μήνες). νομίζω πάντως, πως η μόνη λύση είναι κάτι τέτοιο, και για τα spam που έχει γεμίσει, και για ευκολία. η μεγάλη μου απορία είναι αν πχ μπει στα ίδια σαιτ, που θα μπει. και πατήσει πάλι "λήψη, εγκατάσταση, σάρωση" ή ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ άλλη αηδία του βγάλει. που θα την πατήσει. θα κολλήσει ΚΑΙ το iPhone, οπότε πάλι θα έχει κ@@ους στη μπάρα ειδοποιήσεων, ή δε θα πάθει τίποτα;;
Λύση koutsis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Λύση Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 49 minutes ago, bananasplit said: αν πήγαινα σε κάτι λίγο πιο οικονομικό, θα κάλυπτε τις ανάγκες του κανονικά; (είναι πολύ βασικές, αλλά δε θέλω πχ να μη μπορεί να μπει στο ίντερνετ σε 6 μήνες). νομίζω πάντως, πως η μόνη λύση είναι κάτι τέτοιο, και για τα spam που έχει γεμίσει, και για ευκολία. η μεγάλη μου απορία είναι αν πχ μπει στα ίδια σαιτ, που θα μπει. και πατήσει πάλι "λήψη, εγκατάσταση, σάρωση" ή ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ άλλη αηδία του βγάλει. που θα την πατήσει. θα κολλήσει ΚΑΙ το iPhone, οπότε πάλι θα έχει κ@@ους στη μπάρα ειδοποιήσεων, ή δε θα πάθει τίποτα;; Για να κατεβάσει οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να γίνει μέσω appstore και να δώσει τη συγκατάθεση του. Δεν ξέρω τι ακριβώς κατεβάζει στο Android χωρίς να θέλει και πως, αλλά στο iPhone έτσι γίνεται. Τώρα αν τον πηγαίνει μια διαφήμιση στο store και αυτός μετά τις κατεβάζει από εκεί ναι, θα υπάρχουν στο κινητό του μετά. Όσον αφορά το μοντέλο όπως είπα και πάνω μπορείς να πάρει το 8αρι με λιγότερα λεφτά. Μια χαρά θα είναι για τις ανάγκες του για τα επόμενα 2-3 χρόνια. 1
bananasplit Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 αυτό θα κάνω. ένα μεταχειρισμένο 8, να βρει την υγεία του.. ευχαριστώ πολύ φίλε.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα