Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό:

Μέχρι 1800 ευρώ ιδάνικά, κατώτερο όριο τα 1500.

Χρήση υπολογιστή :

Για gaming (κυρίως 1080p αλλά και 1440p σε λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια) και προγραμματισμό. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Παιχνίδια: Starfield, Forza Horizons 5, Elden Ring, κλπ.

Προγράμματα: Visual Studio, SQL Management Studio,  και άλλα προιόντα της microsoft.

Οθόνη: 

Ναι

Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι:

Ναι, χαμηλού budget κατά προτίμηση

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Από διαφορετικά καταστήματα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα ήθελα να το στήσω μόνος μου από την αρχή.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Windows 11

-----------------------------------------------------------------------

Στην συνέχεια θα παραθέσω ένα build που έχω υπ' όψιν.

Το build φαίνεται στην εικόνα:

Απο compatibility φαίνεται να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.

TestBuild.png.a49a599c025b6f73e4cbf637419585d1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, abcd1234 είπε

Ποσό:

Μέχρι 1800 ευρώ ιδάνικά, κατώτερο όριο τα 1500.

Χρήση υπολογιστή :

Για gaming (κυρίως 1080p αλλά και 1440p σε λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια) και προγραμματισμό. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Παιχνίδια: Starfield, Forza Horizons 5, Elden Ring, κλπ.

Προγράμματα: Visual Studio, SQL Management Studio,  και άλλα προιόντα της microsoft.

Οθόνη: 

Ναι

Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι:

Ναι, χαμηλού budget κατά προτίμηση

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Από διαφορετικά καταστήματα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα ήθελα να το στήσω μόνος μου από την αρχή.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Windows 11

-----------------------------------------------------------------------

Στην συνέχεια θα παραθέσω ένα build που έχω υπ' όψιν.

Το build φαίνεται στην εικόνα:

Απο compatibility φαίνεται να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.

TestBuild.png.a49a599c025b6f73e4cbf637419585d1.png

Συμβατά είναι ολα είναι ναι, αλλά παραθέτεις amazon για ποιο λόγο?θα τα πάρεις από εκεί ή από καταστημα Ελλάδα? Που να κοιτάμε?Τυχεροί πάντως οι Αμερικάνοι σε τιμές, το amazon έχει σε πολύ καλή τιμή (178$) τον 12600k με δύο games δώρο που φανταζομαι θα είχε και ο 13600k https://www.amazon.com/Intel-i5-12600K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B09FX4D72T/ref=mp_s_a_1_3?crid=3MLIS0ZR57P7A&keywords=13500&qid=1693264455&sprefix=13500%2Caps%2C218&sr=8-3.Επίσης επειδή  αναφέρεις και κάποια βαριά παιχνίδια η 4060 σε 1440p μόνιτορ σαν αυτό που κοιτάς  δεν είναι αρκετή.Το να ρίχνεις ανάλυση στο μόνιτορ σε 1080p δεν είναι ότι καλύτερο οπτικά,το λέω μιας και στο ποστ σου αναφέρεις και τις δύο αναλύσεις σαν χρηση.Αν έχεις ήδη και 1080p μόνιτορ αγνόησε το τελευταίο.Αν δεν διαπραγματεύεσαι το nvidia εγώ θα κοιταγα προς 4070,αλλιώς περιμένεις μέχρι 6 Σεπτέμβρη να δεις και τις 7700/7800 από amd και που θα πέσουν σε απόδοση/τιμή σε σχέση με την τωρινή γενιά.Τα windows τα χρειάζεσαι να είναι αγορασμενα για κάποιο λόγο?Είναι pc γραφείου και θες να είσαι καλυμμένος? Για οικιακή χρήση ,δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα ,μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα κλειδί των 5 ευρο.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Συμβατά είναι ολα είναι ναι, αλλά παραθέτεις amazon για ποιο λόγο?θα τα πάρεις από εκεί ή από καταστημα Ελλάδα? Που να κοιτάμε?Τυχεροί πάντως οι Αμερικάνοι, το amazon.com έχει σε πολύ καλή τιμή (178$) τον 12600k με δύο games δώρο που φανταζομαι θα είχε και ο 13600k https://www.amazon.com/Intel-i5-12600K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B09FX4D72T/ref=mp_s_a_1_3?crid=3MLIS0ZR57P7A&keywords=13500&qid=1693264455&sprefix=13500%2Caps%2C218&sr=8-3.Επίσης επειδή  αναφέρεις και κάποια βαριά παιχνίδια η 4060 σε 1440p μόνιτορ δεν είναι αρκετή.Το να ρίχνεις ανάλυση στο μόνιτορ σε 1080p δεν είναι ότι καλύτερο,το λέω μιας και στο ποστ σου αναφέρεις και τις δύο αναλύσεις σαν χρηση.Αν έχεις ήδη και 1080p μόνιτορ αγνόησε το τελευταίο..Θες παραπάνω πάντως σε κάρτα γραφικών.Αν δεν διαπραγματεύεσαι το nvidia εγώ θα κοιταγα προς 4070,αλλιώς περιμένεις μέχρι 6 Σεπτέμβρη να δεις και τις 7700/7800 από amd και που θα πέσουν σε απόδοση/τιμή σε σχέση με την τωρινή γενιά.Τα windows τα χρειάζεσαι να είναι αγορασμενα για κάποιο λόγο?Είναι pc γραφείου και θες να είσαι καλυμμένος? Για οικιακή χρήση ,δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα ,μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα κλειδί των 5 ευρο.

Καλησπέρα, ναι αγνόησε το Amazon απλά για να δείξω τα parts που θέλω έβαλα την φωτό παραπάνω. Απο διάφορα μαγαζιά στο skroutz θα πάρω τα parts, πρώτη μου σκέψη ήταν το πλαίσιο αλλά θα μου πάει 150€ περίπου παραπάνω συν το ότι δεν έχει όλα τα parts που θέλω.

Η 4070 φαίνεται ταιριάζει καλύτερα στο build όντως και για 1440p αλλά ανέβαινει πολύ η τιμή μετά, συν το ότι πρέπει να πάρω καλύτερο τροφοδοτικό μάλλον γιατί η 4060 είναι αρκετά χαμηλά από ενέργεια. Από benchmarks είδα πάντως ότι σε πολλά παιχνίδια που δεν είναι τόσο απαιτητικά η 4060 πετυχαίνει> 60 fps ακόμα και σε 1440p για αυτό την επέλεξα.

Μια άλλη εναλλακτική θα ήταν η 3060 Ti αλλά με τρόμαζει το ότι είναι ήδη 3 χρόνων περίπου. Ίσως η 4060 αποδειχτεί πιο ανθεκτική.

Το pc είναι για οικιακή χρήση, δεν το έχω ψάξει τόσο για κλειδιά να σου πω την αλήθεια, ίσως πάρω και αυτό από το παλιό μου pc θα δείξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, abcd1234 είπε

Καλησπέρα, ναι αγνόησε το Amazon απλά για να δείξω τα parts που θέλω έβαλα την φωτό παραπάνω. Απο διάφορα μαγαζιά στο skroutz θα πάρω τα parts, πρώτη μου σκέψη ήταν το πλαίσιο αλλά θα μου πάει 150€ περίπου παραπάνω συν το ότι δεν έχει όλα τα parts που θέλω.

Η 4070 φαίνεται ταιριάζει καλύτερα στο build όντως και για 1440p αλλά ανέβαινει πολύ η τιμή μετά, συν το ότι πρέπει να πάρω καλύτερο τροφοδοτικό μάλλον γιατί η 4060 είναι αρκετά χαμηλά από ενέργεια. Από benchmarks είδα πάντως ότι σε πολλά παιχνίδια που δεν είναι τόσο απαιτητικά η 4060 πετυχαίνει> 60 fps ακόμα και σε 1440p για αυτό την επέλεξα.

Μια άλλη εναλλακτική θα ήταν η 3060 Ti αλλά με τρόμαζει το ότι είναι ήδη 3 χρόνων περίπου. Ίσως η 4060 αποδειχτεί πιο ανθεκτική.

Το pc είναι για οικιακή χρήση, δεν το έχω ψάξει τόσο για κλειδιά να σου πω την αλήθεια, ίσως πάρω και αυτό από το παλιό μου pc θα δείξει.

Καταλαβαίνω πως το είδες αλλά  με την 4060 σε 1440p δεν καλύπτεσαι σε βαρυτερα  παιχνιδια.Κριμα ειναι να πάρεις μόνιτορ καινούργιο και να μην μπορείς να το υποστηρίξεις ρίχνοντας του την  αναλυση.Ετσι κ αλλιώς,δεν απέχεις πολύ από το budget σου και με 4070 με ελάχιστες αλλαγές.Αφου δεν βάζεις z690/z790 να πω πως θα εκμεταλλευτείς το oc του 13600k ,υπάρχει και η λύση του 13500.Με αυτήν την αλλαγή και όχι αγορά windows,για να κάνουμε μια σούμα.

Cpu 250 ευρο https://www.skroutz.gr/s/40221872/Intel-Core-i5-13500-1-8GHz-Epexergastis-14-Pyrinon-gia-Socket-1700-se-Kouti.html

Μητρική αυτή που διάλεξες στα 145 ευρο

Ραμ 55 ευρο https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D-32GVK.html

Δισκους (120 ευρο) δεν βλέπω λογο γιατί να βάλεις 1tb hdd ,βάλε δύο τέτοιους https://www.skroutz.gr/s/31954277/Kingston-KC3000-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SKC3000S-1024G.html

κουτί της λίστας σου στα 130 ευρο

Τροφοδοτικό για την 4070 δεν θες πάνω από 650w  κ αυτό που κοιταγες είναι γύρω στα 110 ευρο.Εναλλακτικη λίγο πιο κάτω σε τιμή  ,αν θες περισσότερα watt ,θυσιάζοντας το modular  https://www.skroutz.gr/s/16368563/Be-Quiet-Pure-Power-11-700W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold.html#search ή πιο budget  στα 650w https://www.skroutz.gr/s/29998272/Seasonic-G12-GC-650-650W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold.html

Ψυχτρα αυτή που σου άρεσε   (70 ευρο)

Μέχρι εδώ είσαι στα 870 πάνω κάτω με το bequiet τροφοδοτικό..βάλε και μια 4070 στα 650 και πάμε σύνολο στα 1520 ευρο.Μας μενει το μόνιτορ που κοιταγες που είναι στα 260 μόνο στο Jmc tech που δεν έχω ψωνίσει ποτέ ,αλλιώς λίγο πάνω από 300.Τοσο (307 ευρο) θα το βρεις και στο γερμανικό αμαζον μαζί με τα μεταφορικά  αν προτιμάς https://www.amazon.de/LG-Ultragear-Gaming-Monitor-27GN800-B/dp/B0BXBN9X7B?th=1&psc=1.Οπως και να έχει δεν ξεφεύγεις πολύ.Επιλογες να κόψουμε μερικά υπάρχουν με ένα πιο budget κουτί,μια φθηνότερη ψυχτρα  ή να μην βάλουμε δύο pcie 4 nvme

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

Κοιτάς πρώτα την κάρτα και μετά τα άλλα. Κάρτα 4070 ή 7900 ΧΤ (ότι σηκώνει η τσέπη σου)
Κόψε κάτι από cooler (δες π.χ για fera 5 ή κάτι παρόμοιο)
Τον hdd δεν τον κοιτάς καν μ"αυτά τα λεφτά παίρνεις nvme
Και κουτιά υπάρχουν πολύ πιο οικονομικά π.χ coolermaster ένα σωρό μοντέλα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μια άλλη εκδοχή που σκεφτόμουν είναι να πάρω 1080p οθόνη ώστε να έχει περισσότερο νόημα η 4060. Δεν θα χαθεί και ο κόσμος χωρίς 1440p. Και σε 3-4 χρόνια θα μπορούσα να πάρω νέα κάρτα + 1440p οθόνη και να αναβαθμισω αυτό το build που θα φτιάξω τώρα.

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν είναι κακό που επιμένω σε ddr4 η θα έπρεπε να πάω σε ddr5; Γενικά δεν νομίζω ότι θα φτάσω σε σημείο να χρειαστώ πάνω από 64gb ram μέσα στην επόμενη δεκαετία, οπότε και μάλλον απλά θα στήσω καινούργιο pc από την αρχή 

Επεξ/σία από abcd1234
Δημοσ.

Τελικά μάλλον θα καταλήξω σε αυτό...

Αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου με 1440p για την ώρα και απλά να φτιάξω κάτι που θα παίζει καλά σε 1080p. Μείωσα και την οθόνη στις 24" λόγω περιορισμών του γραφείου. Στην ψύχτρα συμπεριλαμβάνεται και το mounting kit.

Σε κάποια parts όπως motherboard, κουτί κλπ δίνω παραπάνω από όσα χρειάζονται ίσως, αλλά θα ήθελα να μου μείνουν σε περίπτωση που θέλω να κάνω κάποιο upgrade σε 3-4 χρόνια

final build mallon.png

Δημοσ.
6 ώρες πριν, abcd1234 είπε

Αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου με 1440p για την ώρα και απλά να φτιάξω κάτι που θα παίζει καλά σε 1080p. Μείωσα και την οθόνη στις 24" λόγω περιορισμών του γραφείου. Στην ψύχτρα συμπεριλαμβάνεται και το mounting kit.

Σε κάποια parts όπως motherboard, κουτί κλπ δίνω παραπάνω από όσα χρειάζονται ίσως, αλλά θα ήθελα να μου μείνουν σε περίπτωση που θέλω να κάνω κάποιο upgrade σε 3-4 χρόνια

final build mallon.png

Πηγαινοντας σε 4060 για μενα βαζεις τρικλοποδια στο συστημα σου (ειδικα αν θες να το κρατησεις σχετικο για 3-4 χρονια σε απαιτητικους τιτλους). 
Απο την στιγμη που δινεις τοσα λεφτα ειναι κριμα να μην πας σε 4070 (η τουλαχιστον σε μια rx 6750 - 6800 ).
Πηγαινε σε 13500 αντι για 13600K, βαλε τις g-skill μνημες που σου προταθηκαν παραπανω, σε ψυχτρα μπορεις να πας στην Arctic 34 esports duo ειναι υπεραρκετη, για κουτι μπορεις να πας σε lancool ii mesh της lian li (υπαρχουν και αλλα καλα σε παρομοια τιμη), και οσον αφορα δισκο αν το 1tb δεν σου φτανει παρε εναν φτηνο 2tb nvme σαν τον sn770 της WD.
Αφου ειναι και για σπιτι βρες ενα κλειδι windows 11 φτηνο (ενα google μακρια ειναι) να κοψεις και απο εκει κατι.

Δημοσ.
Στις 3/9/2023 στις 7:08 ΜΜ, abcd1234 είπε

final build mallon.png

Προσωπικά θα έπαιρνα πιο φθηνό επεξεργαστή αν δεν σε ενδιαφέρει το overclock,υπάρχουν φθηνοί ssd πλέον δεν υπάρχει λόγος για hdd,psu θα πήγαινα σε 750,gpu θα πήγαινα σε τουλάχιστον 4060ti η rx 6750xt,έφτιαξα παρόμοιο setup με οθόνη μέσα 1500 ευρώ ! Κ όπως είπε ο φίλος από πάνω υπάρχουν legit site με windows key κάνα 20αρικο μαξ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...