Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους,

ξαφνικά το pc σταμάτησε να λειτουργεί και ψάχνοντας βρήκα το led cpu της μητρικής μονιμά αναμμένο κόκκινο. Εβγαλα την ψυκτρα το καθαρισα αλλα το προβλημα επιμενει να βγηκε off ο επεξεργαστης ryzen 5 3600?

To pc ειναι αναβαθμισμένο απο το πασχα με νεα μητρικη Β450 aorus elite V2 , μνημες , gpu  και επεξεργαστη ολα δουλευαν ρολοι μεχρι σημερα.

Να στειλω το επεξεργαστη για έλεγχο μιας και ειναι σε εγγυηση ή να δοκιμάσω κατι αλλο μπας και δουλέψει το PC.

Δημοσ.

Καλύτερα κάνεις ένα βασικό  troubleshooting  πρώτα.

Το τροφοδοτικό είναι παλιό; Είναι σίγουρα καλό; Έχεις 2ο για δοκιμή;

Βγάλε πρίζα/μπαταρία και κάνε  clear cmos με power drain.

Δοκίμασε να ανοίξεις το  pc με minimum setup, αποσυνδέοντας ότι δεν είναι απαραίτητο, μένοντας με τον βασικό σκληρό (os) με 1 στικ μνήμης(κατά προτίμηση στη θέση 2 από αριστερά) και εναλλαγές μεταξύ τους.

Αν τα έχεις αγοράσει όλα από συγκεκριμένο μαγαζί εννοείται ότι το πας και δεν ασχολείσαι εφόσον είσαι εντός εγγύησης. Αν έχεις κάνει μερική αναβάθμισης και δεν είσαι σίγουρος ποιο κομμάτι είναι ελαττωματικό τότε μπορεί να μπλέξεις και να χάσεις χρόνο.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο ειναι παλιο αλλα νομιζω οτι ειναι ειναι καλο δουλευει παντα με ups  δευτερο δεν εχω αλλα μπορω να βρω ενα ακομα απο παλιο υπολογιστη.

Οταν το ανοιγω δεν κανει το μπιπ που κανει στην εκκινηση και απο την οθονη το κουτιου που εχω δεν αναβει κανενα ενδεικτικο led power ή του ssd.

Θα δοκιμασω να κανω start με minimum set up και βλεπουμε. 

Εχω αγορασει ολα τα κοματια απο διαφορα μαγαζια το μονο που αφησα ειναι το κουτι - ssd-hdd & τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Λοιπον εβγαλα τον επεξεργαστη τσεκαρα αν εχει κανενα στραβo pin τον τοποθετησα παλι και τωρα μου αναβει το led DRAM μεταφερθηκε αλλου το προβλημα.Επαιξα με της μνημες της εβαλα σε αλλες θεσεις (2 module Gskil 2x8Gb 3200) τιποτα το led μητρικης για της μνημες ειναι μονιμα αναμμένο.Τι κανουμε τωρα το στελνω service για τελικο ελεγχο?

Δημοσ.

Έκανες  clear cmos;

Το ότι μεταφέρθηκε το πρόβλημα μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει θέμα στην τοποθέτηση και όχι μόνιμο σε κάποιο κομμάτι του  hardware.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις

Δημοσ.

Clear cmos δεν εκανα προς το παρον θα το στειλω service σε ενα γνωστο μου να κανει ελεγχο σε ολα τα κοματια να δουμε τι φταιει και να μην ψαχνω στα τυφλα.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Γνωστό το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες μητρικές.

Αν και φαν της Gigabyte ολο προβληματα ειναι οι ατιμες....

20 ώρες πριν, sysyfos είπε

Clear cmos δεν εκανα προς το παρον θα το στειλω service σε ενα γνωστο μου να κανει ελεγχο σε ολα τα κοματια να δουμε τι φταιει και να μην ψαχνω στα τυφλα.

κανε,δεν εχεις να χασεις τιποτα κ ειναι ευκολη διαδικασια!

Δημοσ.

Λοιπον μετα απο ελεγχο βρεθηκε ο ενοχος που ειναι οι ram το ενα module βγηκε off και βραχυκύκλωνε την μητρική γιαυτο και οταν εβαζα το ενα module εβγαζε παλι σφαλμα.Οι μνήμες ειναι οι παρακατω:

G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4 F4-3200C16D-16GVKB

Ξερει κανεις ποσο χρονο κανουν για αντικατασταση απο εγγυηση?

Δημοσ.
2 hours ago, sysyfos said:

Λοιπον μετα απο ελεγχο βρεθηκε ο ενοχος που ειναι οι ram το ενα module βγηκε off και βραχυκύκλωνε την μητρική γιαυτο και οταν εβαζα το ενα module εβγαζε παλι σφαλμα.Οι μνήμες ειναι οι παρακατω:

G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4 F4-3200C16D-16GVKB

Ξερει κανεις ποσο χρονο κανουν για αντικατασταση απο εγγυηση?

Απο που είναι αγορασμένες? 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα το μαγαζί που 'στειλα της μνήμες μετά από έλεγχο μου ενημέρωσε ότι δουλεύουν κανονικά και τα δυο module μνήμης είναι ΟΚ.

Αρα το service που πήγα τον υπολογιστή εκανε λάθος διάγνωση.

Μετα απο αυτο βρηκα ενα module μνημης 8GB ddr4 2660 και το δοκίμασα στον υπολογιστή .Στην 1η και 2η θεση δεν επαιξε  μονο στην 3η θέση πηρε μπροστά το pc 

τι να παιζει τωρα να βγήκαν off οι δυο  θεσεις της μνημης απο την μητρικη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...