alion Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Από ότι φαίνεται, το μόνο που χρειαζόταν για το hacking μίας μεγάλης εταιρείας παιχνιδιών και τη διαρροή ενός πολυαναμενόμενου τίτλου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ένα απλό «στικάκι» Amazon Fire TV και ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είναι γνωστό πλέον, η μεγάλη παραβίαση, κλοπή και μαζική διαρροή του Grand Theft Auto VI, του γνωστού και πολυαναμενόμενου παιχνιδιού της Rockstar Games πραγματοποιήθηκε από τον Arion Kurtaj, ένα μέλος της γνωστής, για διάφορες υψηλού προφίλ επιθέσεις, ομάδας hacking με την ονομασία Lapsus$. Ο αμετανόητος κυβερνοεγκληματίας και απατεώνας κατάφερε μάλιστα να πραγματοποιήσει την επίθεση ενώ βρισκόταν με εγγύηση εκτός… φυλακής κατηγορούμενος για την γνωστή επίσης παραβίαση της NVIDIA. Ο 18χρονος διείσδυσε στους διακομιστές των δημιουργών της σειράς παιχνιδιών Grand Theft Auto ή GTA, κάνοντας μάλιστα και σχετική δήλωση ότι αυτός είναι που πραγματοποίησε την επίθεση στο κανάλι που διατηρεί η εταιρεία στο Slack. Όσο ήταν υπό τους όρους της εγγύησης, δεν του επιτρεπόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο, ωστόσο όπως είναι προφανές, αποφάσισε να παραβιάσει τους όρους και να προχωρήσει στην επίθεση χρησιμοποιώντας ένα «στικάκι» Fire TV (καθώς και ένα smartphone και ένα πληκτρολόγιο που αγόρασε) στήνοντας την «επιχείρηση» από το δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου, λίγο έξω από την Οξφόρδη, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περαιτέρω λεπτομέρειες της επίθεσης έγιναν γνωστές μετά από τη δίκη που κράτησε επτά εβδομάδες και αφότου κρίθηκε ένοχος για τις παραβιάσεις των Rockstar Games, Revolut και Uber. Μαζί με τον Arion Kurtaj καταδικάστηκε και ένας 17χρονος ωστόσο σε αντίθεση με τον Arion Kurtaj, βρίσκεται έξω με εγγύηση. Η Lapsus$ αποτελείται κυρίως από εφήβους από τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Arion Kurtaj και τον ανώνυμο 17χρονο να είναι δύο από τα επτά μέλη που συνελήφθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ 2021 και 2022, η Lapsus$ προχώρησε σε επιχειρήσεις παραβιάσεων της Samsung, της T-Mobile και της Microsoft. Τα κίνητρα της ομάδας διαφέρουν από επίθεση σε επίθεση ωστόσο θα λέγαμε ότι γενικότερα ήταν ο εκβιασμός με στόχο τα κέρδη και η… ψυχαγωγία τους. Επί του παρόντος, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πόσα χρήματα έχει κερδίσει η Lapsus$ από τα διάφορα κυβερνοεγκλήματα που έχει διαπράξει. Καμία εταιρεία δεν έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι πλήρωσε τους hackers. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Η Βραζιλία είναι εκκολαπτηριο πολλών hackers εδω και χρόνια, κυρια ενασχόληση τους είναι οι κλοπές χρημάτων και οι παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Bourdoulas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Αν ήμουν εταιρεία τον είχα πάρει άμεσα στην it ομάδα μου, έστω και αν χρειαζόταν να εκτίσει πρώτα την ποινή του. 10 1 1
enwsiths Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, Bourdoulas said: Αν ήμουν εταιρεία τον είχα πάρει άμεσα στην it ομάδα μου, έστω και αν χρειαζόταν να εκτίσει πρώτα την ποινή του. Λογικά εκεί αποσκοπεί και αυτός κάνοντας νέο hacking ενώ βρισκόταν έξω με εγγύηση. 2
basilis_k6 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Αναφορά σε κείμενο και να προχωρήσει στην επίθεση χρησιμοποιώντας ένα «στικάκι» Fire TV (καθώς και ένα smartphone και ένα πληκτρολόγιο που αγόρασε ο john wick των χακερ? αυτο μου ηρθε στο μυαλο 😁 Spoiler 3
Titos301 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Και μετα φυσηξε ο δρακος και εκαψε ολα τα σπιτια του χωριου 2
busellatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η Βραζιλία είναι εκκολαπτηριο πολλών hackers εδω και χρόνια, κυρια ενασχόληση τους είναι οι κλοπές χρημάτων και οι παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασμών. Σαν την τράπεζα δηλαδή 1
dbrillis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Που είναι όλοι οι: "Στο (ε)ξωτερικό οι εταιρίες ειναι ψηφιακα φρούρια, δεν ειναι σαν την Ελλάδα" να μας πουν πως γκένεν και αυτό; 1
Brainkill4r Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Για όσο καιρό τα συστήματα θα βασίζονται για την ασφάλεια τους αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα , θα παραβιάζονται είτε από λάθη είτε από ατομικά συμφέροντα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από Brainkill4r 2
achilles_g_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 55 λεπτά πριν, busellatos είπε Σαν την τράπεζα δηλαδή H τράπεζα τα κλέβει νόμιμα 😀😀
Ok-jeronimo441 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Που είναι όλοι οι: "Στο (ε)ξωτερικό οι εταιρίες ειναι ψηφιακα φρούρια, δεν ειναι σαν την Ελλάδα" να μας πουν πως γκένεν και αυτό; το ρισκο υπάρχει πάντοτε. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται (για οτιδήποτε) δεν μπορούν να το μηδενίσουν αλλά να το ελαχιστοποιήσουν είτε αυτό είναι πόρτα ασφαλείας σε διαμέρισμα είτε οιασδήποτε μορφής εξελιγμένη πρακτική κυβερνοασφάλειας. Εδώ πράγματι είναι εντυπωσιακό αλλά νομίζω κάτι είχε γίνει αντίστοιχο και σε προηγούμενο παιχνίδι της ίδιας εταιρίας πολλά χρόνια πριν οπότε δε θα μου έκανε εντύπωση να είναι και διαφημιστικό (?) τρίκ. Όσο για το εσωτερικό εξαρτάται και εδώ που κοιτάς.
pipboy2000 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 9 hours ago, Bourdoulas said: Αν ήμουν εταιρεία τον είχα πάρει άμεσα στην it ομάδα μου, έστω και αν χρειαζόταν να εκτίσει πρώτα την ποινή του. 9 hours ago, enwsiths said: Λογικά εκεί αποσκοπεί και αυτός κάνοντας νέο hacking ενώ βρισκόταν έξω με εγγύηση. μα και οι διαρρήκτες εκεί αποσκοπούν παιδιά... δεν είναι οτι θέλουν να σου κλέψουν το σπίτι, δουλειά ψάχνουν (κυρίως φύλαξη χώρων, σεκιούριτι και τέτοια) και απλά επιδεικνύουν τις ικανότητες τους! ξέρετε πόσοι περιμένουν να βγούν απο τη μπουζού γιατί τους περιμένει έτοιμη δουλειά στρωμένη; 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα