Προς το περιεχόμενο

Επίσημο (στην Κίνα) το Realme GT5 με εκδόσεις 150W, 240W και μνήμη έως 24GB

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Για καλό το λες;

Ο βασικός λόγος που θέλω να φύγω και να παω σε iPhone είναι αυτός.

παντού pop up. Ακόμα και έχοντας βγάλει τα notification από τα adware της Google παντα βγαίνει και κάτι νέο.

Εχω ακόμα παρατηρήσει και δεν είμαι ο μόνος ότι παρακολουθεί τι λες και βγάζει σχετικές διαφημίσεις. Εκεί έχει δυνατό οικοσύστημα μιλάς με έναν φίλο σου πχ για ψυγεία  και τσουπ πάρε διαφήμιση για ψυγείο.

Εγώ που έχω Realme σου λέω ότι το OS του είναι πολύ καλό. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

Έχεις καιρό μάλλον να δοκιμάσεις κάποια άλλη εταιρεία. Γιατί αλλιώς θα ήξερες ότι:

- οι Nokia, Motorola και Realme έχουν μία near stock android προσέγγιση..

- τo Color OS των Oppo, One Plus είναι μια χαρά (αν και μου λείπει το Oxygen της 1+)

- ακόμα και η EMUI της Huawei και το Magic OS της Honor προσφέρουν μία πολύ καλή εμπειρία..

από άποψη design και καινοτομίας τα κινέζικα vfm είναι κάποιες φορές πιο ενδιαφέροντα από τα midrange της Samsung (και το ανεκδιήγητο iphone SE).

εκεί που το big duo δίνει ρέστα είναι στα χρόνια αναβάθμισης OS και δευτερευόντως στην αξία μεταπώλησης..

Υ. Γ: δε θ' αγόραζα ποτέ midrange από Samsung. Θα επέλεγα περσινή ναυαρχίδα ή κάποιο FE..

Δεν θα συμφωνήσουμε.
Κοιτάς τα Specs και όχι την εμπειρία χρήσης.

πχ να αλλάξω συσκευή και να μην ασχοληθώ καν με migration.

Πχ να έχω κάποιο είδους continuity και μόνο η Samsung πλην Apple το κάνει αξιοπρεπώς 

πχ Να αλλάζουν η πηγές στα ακουστικά αυτόματα.

να έχω universal copy paste.

Και τόσα αλλά που μοιάζουν ασήμαντα αλλά τελικά αυτά έχουν ουσία.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να αντιγράψουν (Huawei) αλλά όχι το ίδιο καλά. Δεν υπάρχει παρθενογένεση αλλά καντο το ίδιο καλά ή και καλυτερα.

Δεν είμαι fanboy αλλά έχοντας δει πολλά έχω καταλήξει σε αυτές τις 2 εταιρίες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, TechnoState είπε

@Dimitris_1981.... μήπως να δοκιμάσεις να κλείσεις τους παρακάτω διακόπτες αρχικά???

Screenshot_2023-08-29-19-00-56-21_b783bf344239542886fee7b48fa4b892.jpg

Με αυτό δεν σταματάει να με παρακολουθεί ούτε να με ρημάζει στο Spam. Απλά θα μου ρίχνει random διαφημίσεις  βάσει τα στατιστικά για την περιοχή μου. Data θα μαζεύει.
Δυστυχως η δουλειά της είναι να πουλάει διαφήμιση. 

Επεξ/σία από Dimitris_1981

3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Για καλό το λες;

Ο βασικός λόγος που θέλω να φύγω και να παω σε iPhone είναι αυτός.

παντού pop up. Ακόμα και έχοντας βγάλει τα notification από τα adware της Google παντα βγαίνει και κάτι νέο.

Εχω ακόμα παρατηρήσει και δεν είμαι ο μόνος ότι παρακολουθεί τι λες και βγάζει σχετικές διαφημίσεις. Εκεί έχει δυνατό οικοσύστημα μιλάς με έναν φίλο σου πχ για ψυγεία  και τσουπ πάρε διαφήμιση για ψυγείο.

Το θέμα της παρακολούθησης να το δεχτώ. Το θέμα του adware είναι σίγουρα δικό σου λάθος. Μέχρι σήμερα κανένα κινητό δεν μου έχει πετάξει pop up διαφημίσεις έτσι στο ξεκούδουνο. Πάντα έβαζα εφαρμογή που το έκανε ή πατούσα κάνα καμπανάκι στο browser.

Στο android επίσης μπορείς πατώντας παρατεταμένα μία ειδοποίηση να μπλοκάρεις την εφαρμογή απ' το να στείλει άλλες.

2 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

πχ Να αλλάζουν η πηγές στα ακουστικά αυτόματα.

Αυτό πως ακριβώς βοηθάει. Εγώ το βρίσκω ήδη ενοχλητικό. Το περιγράφεις λίγο;

να έχω universal copy paste.

Γίνεται με πρόσθετη εφαρμογή (νομίζω και της microsoft) ανάμεσα σε windows και android.

Κοιτάς τα Specs και όχι την εμπειρία χρήσης.

Μήπως εσύ δεν κοιτάς τις ανάγκες των άλλως χρηστών και δεν θες να καταλάβεις; Τα παραπάνω ως UI και όχι ως τηλέφωνα είναι εξαιρετικά. Για τον καθένα το κάθε χαρακτηριστικό ζυγίζει διαφορετικά. Για μένα για παράδειγμα που δεν τα περιμένω όλα στο χέρι το να βάλω μια 3rd party εφαρμογή για clipboard share μου είναι άλλη μια Δευτέρα. Για άλλον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και μπορεί να δώσει 4000€ σε ένα οικοσύστημα.

35 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το θέμα της παρακολούθησης να το δεχτώ. Το θέμα του adware είναι σίγουρα δικό σου λάθος. Μέχρι σήμερα κανένα κινητό δεν μου έχει πετάξει pop up διαφημίσεις έτσι στο ξεκούδουνο. Πάντα έβαζα εφαρμογή που το έκανε ή πατούσα κάνα καμπανάκι στο browser.

Στο android επίσης μπορείς πατώντας παρατεταμένα μία ειδοποίηση να μπλοκάρεις την εφαρμογή απ' το να στείλει άλλες.

Αυτό πως ακριβώς βοηθάει. Εγώ το βρίσκω ήδη ενοχλητικό. Το περιγράφεις λίγο;

Γίνεται με πρόσθετη εφαρμογή (νομίζω και της microsoft) ανάμεσα σε windows και android.

Μήπως εσύ δεν κοιτάς τις ανάγκες των άλλως χρηστών και δεν θες να καταλάβεις; Τα παραπάνω ως UI και όχι ως τηλέφωνα είναι εξαιρετικά. Για τον καθένα το κάθε χαρακτηριστικό ζυγίζει διαφορετικά. Για μένα για παράδειγμα που δεν τα περιμένω όλα στο χέρι το να βάλω μια 3rd party εφαρμογή για clipboard share μου είναι άλλη μια Δευτέρα. Για άλλον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και μπορεί να δώσει 4000€ σε ένα οικοσύστημα.

1. Φυσικά και τα μπλοκάρω αλλά παντα κάτι νέο θα γίνει με κάποια νέα spam υπηρεσία.
Στο iPad πχ πρώτα ρωτάει αν θέλω notifications και μόνο αν το επιτρέψω λαμβάνω.  Το κάνει και το android αλλά όχι παντα και τόσο καλά….

Έχω iPad και galaxy s9 και η διαφορά στο spamming είναι μέρα με την νύχτα.

2. Απλά έχει την εξυπνάδα να καταλαβαίνει. Πχ βλέπεις βίντεο στο iPad με τα ακουστικά και χτυπάει το τηλέφωνο θα απαντήσεις από το κινητό μιλώντας με τα ακούστικα χωρίς να πρέπει να πατήσεις να κάνει σύνδεση τα ακουστικά στο κινητό. Κάτι αντίστοιχο κάνει νομιζω και η Samsung.

3. Δεν θέλω να βάλω 3rd party θέλω να είναι out of the box  encrypted και όχι να ρισκάρω να περνάνε τα data μου σε 3rd party servers που μπορεί και να τα υποκλέπτουν. 

4. Επειδή αγνοείς την πλειοψηφία (Δες απλα τα μερίδια αγοράς). Δεν είναι όλοι σαν εμάς που ξέρουμε. Πχ αν πάρει η πλειοψηφία κάμερα δεν θα πάρει DSLR γιατί δεν ξέρει ούτε έχει το χρόνο και την διάθεση να κάθετε να την ρυθμίζει.  

Στα 20 και τα 30 σου αρέσει να σκαλίζεις και να βάζεις ότι εφαρμογή βρεις μπροστα σου. Την έχω περάσει αυτή την φάση στο έπακρο και ειδικά στα PC. Εγώ είμαι του χώρου και το έκανα ,οι φίλοι μου απλά δεν ασχολιόντουσαν. 
Όσο μεγαλώνεις θέλεις κάτι που απλά να λειτουργεί χωρίς να  ασχολείσαι.

Samsung και apple στο προσφέρουν.

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

1. Φυσικά και τα μπλοκάρω αλλά παντα κάτι νέο θα γίνει με κάποια νέα spam υπηρεσία.
Στο iPad πχ πρώτα ρωτάει αν θέλω notifications και μόνο αν το επιτρέψω λαμβάνω.  Το κάνει και το android αλλά όχι παντα και τόσο καλά….

Έχω iPad και galaxy s9 και η διαφορά στο spamming είναι μέρα με την νύχτα.

2. Απλά έχει την εξυπνάδα να καταλαβαίνει. Πχ βλέπεις βίντεο στο iPad με τα ακουστικά και χτυπάει το τηλέφωνο θα απαντήσεις από το κινητό μιλώντας με τα ακούστικα χωρίς να πρέπει να πατήσεις να κάνει σύνδεση τα ακουστικά στο κινητό. Κάτι αντίστοιχο κάνει νομιζω και η Samsung.

3. Δεν θέλω να βάλω 3rd party θέλω να είναι out of the box  encrypted και όχι να ρισκάρω να περνάνε τα data μου σε 3rd party servers που μπορεί και να τα υποκλέπτουν. 

4. Επειδή αγνοείς την πλειοψηφία (Δες απλα τα μερίδια αγοράς). Δεν είναι όλοι σαν εμάς που ξέρουμε. Πχ αν πάρει η πλειοψηφία κάμερα δεν θα πάρει DSLR γιατί δεν ξέρει ούτε έχει το χρόνο και την διάθεση να κάθετε να την ρυθμίζει.  

Στα 20 και τα 30 σου αρέσει να σκαλίζεις και να βάζεις ότι εφαρμογή βρεις μπροστα σου. Την έχω περάσει αυτή την φάση στο έπακρο και ειδικά στα PC. Εγώ είμαι του χώρου και το έκανα ,οι φίλοι μου απλά δεν ασχολιόντουσαν. 
Όσο μεγαλώνεις θέλεις κάτι που απλά να λειτουργεί χωρίς να  ασχολείσαι.

Samsung και apple στο προσφέρουν.

1.Ως κάτοχος POCO και MIUI κάνεις κάτι λάθος στο κομμάτι του σπαμ. Δεν έχω το παραμικρό αν εξαιρέσεις τα google news που από επιλογή τα άφησα.

2. Η εξυπνάδα που λες καλή, ωστόσο τα xiaomi μου των <20€ είχαν την δυνατότητα σύνδεσης 2 συσκευών και λειτουργούσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δίνοντας προτεραιότητα στην κλήση.

3. Ποιος σου είπε ότι το out of the box είναι encrypted;

4. Δεν είστε πλειοψηφία. Στα κινητά έχετε 16%. Εσύ όμως επιμένεις στο τι είναι το καλύτερο ενώ εγώ σου λέω ότι καλύτερο δεν υπάρχει.

Αν μετά τα 20 και τα 30 έχεις παρατήσει την ζωή και τρως ότι σου σερβίρουν αμάσητο, δεν σ' αρέσει να έχεις επιλογές ή ένα backup plan σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί( πχ apple maps ) είναι μια σεβαστή επιλογή. Αυταπατάσε αν την θέτεις ως επιλογή της πλειοψηφίας ή την καλύτερη γενικά απ' όλες εκεί εκεί έξω.

Μπορώ φυσικά να δεχτώ ότι είναι καλύτερη για τον Dimitris_1981. Για τον manolis940 και για πολλούς άλλους εκεί έξω ή λίγο πιο πάνω έχει περισσότερη σημασία μια φόρτιση μεγαλύτερη των 20W παρά μια αυτόματη αλλαγής σύνδεσης με ακουστικά. Για μένα που δεν απαντώ και πολλές κλήσεις και καλώ στο διάλειμμα μου θα ήταν και ενοχλητικό κάτι τέτοιο. 

40 λεπτά πριν, manolis940 είπε

1.Ως κάτοχος POCO και MIUI κάνεις κάτι λάθος στο κομμάτι του σπαμ. Δεν έχω το παραμικρό αν εξαιρέσεις τα google news που από επιλογή τα άφησα.

2. Η εξυπνάδα που λες καλή, ωστόσο τα xiaomi μου των <20€ είχαν την δυνατότητα σύνδεσης 2 συσκευών και λειτουργούσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δίνοντας προτεραιότητα στην κλήση.

3. Ποιος σου είπε ότι το out of the box είναι encrypted;

4. Δεν είστε πλειοψηφία. Στα κινητά έχετε 16%. Εσύ όμως επιμένεις στο τι είναι το καλύτερο ενώ εγώ σου λέω ότι καλύτερο δεν υπάρχει.

Αν μετά τα 20 και τα 30 έχεις παρατήσει την ζωή και τρως ότι σου σερβίρουν αμάσητο, δεν σ' αρέσει να έχεις επιλογές ή ένα backup plan σε περίπτωση που κάτι δεν λειτουργεί( πχ apple maps ) είναι μια σεβαστή επιλογή. Αυταπατάσε αν την θέτεις ως επιλογή της πλειοψηφίας ή την καλύτερη γενικά απ' όλες εκεί εκεί έξω.

Μπορώ φυσικά να δεχτώ ότι είναι καλύτερη για τον Dimitris_1981. Για τον manolis940 και για πολλούς άλλους εκεί έξω ή λίγο πιο πάνω έχει περισσότερη σημασία μια φόρτιση μεγαλύτερη των 20W παρά μια αυτόματη αλλαγής σύνδεσης με ακουστικά. Για μένα που δεν απαντώ και πολλές κλήσεις και καλώ στο διάλειμμα μου θα ήταν και ενοχλητικό κάτι τέτοιο. 

Διάβασες ότι έχω Galaxy S9 ; Επίσης διάβασες ότι μιλάω για Samsung και Apple μαζί που έχουν το μισό market share;

παράδειγμα ήταν τα ακουστικά και σου εξήγησα τι κάνει. Δεν είναι το ίδιο με το multipairing. Αν θες δες στο Ίντερνετ τα 2 οικοσυστήματα. Θεωρώ ότι και τα 2 είναι καλά και είναι θέμα τι θέλει ο καθένας.

Το ίδιο και το clipboard παράδειγμα ήταν. Στην apple εκτός ότι κάνει verify την συσκευή με το Apple ID έχει και 256bit AES αν δεν κάνω λάθος.

Οσο για το fast charge αν η μπαταρια κρατάει μια μέρα δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ειδικά αν φορτίζεις βράδυ καλυτερα κλειστό εκτός αν έχει αλγόριθμο το κινητό και καταλαβαίνει ποτέ το χρειάζεσαι. 

Δεν έχω παρατήσει την ζωή απλά έχω πιο σημαντικά πράγματα από το να σκαλίζω το κινητό. Google maps sygic here now είναι επιλογές στο iOS. Επίσης δεν είπα μόνο για την Apple είπα και για Samsung. Για μένα είναι ισάξιες με τα συν και πλην τους.

Φυσικα και έχουν κάνει άπειρες γκάφες και οι 2 και φυσικά η apple είναι υπερβολικά κλειστή και απαράδεκτη όταν έχει πρόβλημα η συσκευή. Πχ antenna gate battery gate.

Επίσης ένας λόγος που δεν έπαιρνα iPhone ήταν ότι δεν είχε USB και αν δεν βάλει θα παω σε Samsung.

6 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Διάβασες ότι έχω Galaxy S9 ; Επίσης διάβασες ότι μιλάω για Samsung και Apple μαζί που έχουν το μισό market share;

Διάβασα ότι έχεις galaxy s9 αλλιώς πως θα σου έλεγα ότι κάτι κάνεις λάθος; Τέλη 2022 είχαν 42% τώρα έχουν 37%. Μια φορά μισό δεν το λες.

Έχει σημασία σε όλα αυτά που συζητάμε; Καθόλου !

Οσο για το fast charge αν η μπαταρια κρατάει μια μέρα δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ειδικά αν φορτίζεις βράδυ καλυτερα κλειστό εκτός αν έχει αλγόριθμο το κινητό και καταλαβαίνει ποτέ το χρειάζεσαι. 

Εντάξει τώρα για την φόρτιστη και με το κλειστό κινητό δεν μπορώ να πω. Νομίζουμε ακόμα ότι η φόρτιση λειτουργεί όπως και στα Nokia 5110. Όλα τα κινητά σήμερα ξέρουν πότε να σταματάνε να φορτίζουν. Το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν το βράδυ ξέχασες να το βάλεις. Το βγάζεις απ' το μυαλό σου γιατί έχεις fast charge και μέχρι να φας πρωϊνό είσαι στο 80%.

Πάλι καταλαβαίνω ότι για σένα το παραπάνω δεν είναι σημαντικό. Είναι για μένα.

Δεν έχω παρατήσει την ζωή απλά έχω πιο σημαντικά πράγματα από το να σκαλίζω το κινητό. Google maps sygic here now είναι επιλογές στο iOS. Επίσης δεν είπα μόνο για την Apple είπα και για Samsung. Για μένα είναι ισάξιες με τα συν και πλην τους.

Ναι καλέ μας έπεισες. Από 15:00 μέχρι 02:00 το βράδυ καθόμαστε στο insomnia και με την πρώτη γουλιά καφέ είμαστε πάλι εδώ και δεν έχουμε χρόνο να βρούμε μια εφαρμογή για cliboard share και τα θέλουμε όλα out of the box.

Πάλι ξαναλέω ο κάθε χρήστης είναι διαφορετικός. Τώρα το να βγαίνω off-topic και να μπαίνω σε λούπες να εξηγήσω τα αυτονόητα σε ένα θέμα που δείχνει την υπεροχή της realme στην παγκόσμια αγορά δεν θα το συνεχίσω

Για να γυρίσω λοιπόν πίσω στο θέμα μας. Το realme:

•  Έχει σχεδόν stock android που αρέσει σε μια x μερίδα ανθρώπων γιατί είναι απλό.
  • Έχει μεγάλη μπαταρία και φορτίζει μέχρι να πεις σκουληκομυρμηγκότρυπα.
  • Έχει μπομπάτα specs κάτω απ' το σασί που καλύπτουν σχεδόν κάθε ανάγκη
  • Έχει προσιτή τιμή.
  • Έχει πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και με άλλες συσκευές πέραν ενός οικοσυστήματος ή όπως θα έπρεπε να λέμε σωστά ενός κλειστού πρωτοκόλλου επικοινωνίας συσκευών.

Θα παρακάμψω αρκετά απ' όσα έγραψες για τα οποία φυσικά μπορούν να γραφτούν σεντόνια αλλά νομίζω φεύγουμε πολύ εκτός.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Διάβασα ότι έχεις galaxy s9 αλλιώς πως θα σου έλεγα ότι κάτι κάνεις λάθος; Τέλη 2022 είχαν 42% τώρα έχουν 37%. Μια φορά μισό δεν το λες.

Έχει σημασία σε όλα αυτά που συζητάμε; Καθόλου !

image.png.d06a585418edbe36aaa52fbd9dd1b16a.png

Νομίζω είναι ~52,5%
Πηγή: https://www.oberlo.com/statistics/smartphone-market-share

Η σημασία που έχει είναι στην αναφορά περί πλειοψηφίας. Αν δεν ήταν το κόστος η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Αναφορά σε κείμενο

Εντάξει τώρα για την φόρτιστη και με το κλειστό κινητό δεν μπορώ να πω. Νομίζουμε ακόμα ότι η φόρτιση λειτουργεί όπως και στα Nokia 5110. Όλα τα κινητά σήμερα ξέρουν πότε να σταματάνε να φορτίζουν. Το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν το βράδυ ξέχασες να το βάλεις. Το βγάζεις απ' το μυαλό σου γιατί έχεις fast charge και μέχρι να φας πρωϊνό είσαι στο 80%.

Πάλι καταλαβαίνω ότι για σένα το παραπάνω δεν είναι σημαντικό. Είναι για μένα.

Γιατί το παίζεις έξυπνος; Εγώ σου ανέφερα για αλγόριθμους φόρτισης. Λες να θεωρώ ότι είναι σαν Nokia 5110. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε για όλες τις εταιρίες πόσο καλά το κάνουν. Επίσης όσο και καλά να το κάνουν τελικά προκαλούν φθορά σε σχέση με την κανονική φόρτιση. Όποτε καλό είναι να το αποφεύγουμε.

Ακόμα και στο πολύ χειρότερο συγκριτικά (iphone ) σε 30 λεπτά θα έχεις 50% μπαταρία. Αν είσαι στο δρόμο φορτίζεις από το αμάξι αν δουλεύεις σε γραφείο ή κατάστημα μια πρίζα θα την βρεις. Καλό είναι να υπάρχει αλλά ούτε να το υπερεκτιμούμε , ούτε να το φτάσουμε στα 1000W. Νομίζω παραπάνω από 45-65W με τις μπαταρίες που έχουμε είναι το Max. Το παραπάνω είναι απλά Hype χωρίς ουσιαστικό κέρδος αφού λόγω της υπερθέρμανσης κόβουν ταχύτητα μετά από λίγο.

Αναφορά σε κείμενο

Ναι καλέ μας έπεισες. Από 15:00 μέχρι 02:00 το βράδυ καθόμαστε στο insomnia και με την πρώτη γουλιά καφέ είμαστε πάλι εδώ και δεν έχουμε χρόνο να βρούμε μια εφαρμογή για cliboard share και τα θέλουμε όλα out of the box.

Πάλι ξαναλέω ο κάθε χρήστης είναι διαφορετικός. Τώρα το να βγαίνω off-topic και να μπαίνω σε λούπες να εξηγήσω τα αυτονόητα σε ένα θέμα που δείχνει την υπεροχή της realme στην παγκόσμια αγορά δεν θα το συνεχίσω

Το ότι έχω και θέλω να διαθέσω χρόνο σε μια συζήτηση δεν πάει να πει ότι έχω πάντα χρόνο και διάθεση. Και επίσης αγνοείς ότι ο μέσος χρήστης δεν θα μπει σε τέτοια διαδικασία. Δεν μπορεί το 5%-10% να αποτελεί κριτήριο.

Επίσης, πιάνεσε από το clipboard το όποιο είναι ένα από τα 10αδες πού έχουν τα οικοσυστήματα. Δεν νομίζω ότι ο μέσος χρήστης θα κάτσει να ψάξει και να βάλει (αν υπάρχουν) 10αδες εφαρμογές για να έχει στο τέλος την εμπειρία χρήσης της Samsung ή της Apple. Ξεχνάς ότι δεν πρόκειται καν να σκεφτείς ότι αχ να είχα το ίδιο functionality, απλά αν υπάρχει το χρησιμοποιείς. Επίσης ξεχνάς ότι τα 3rd party apps δεν είναι ακριβώς "τσάμπα" και το ίδιο και ασφαλή.

πχ Ας πούμε την ανοησία της Apple στο iPad που δεν έχει Calculator. Ή θα αγοράσεις ένα ή θα τρως διαφημίσεις. 

Αναφορά σε κείμενο

Για να γυρίσω λοιπόν πίσω στο θέμα μας. Το realme:

•  Έχει σχεδόν stock android που αρέσει σε μια x μερίδα ανθρώπων γιατί είναι απλό.
  • Έχει μεγάλη μπαταρία και φορτίζει μέχρι να πεις σκουληκομυρμηγκότρυπα.
  • Έχει μπομπάτα specs κάτω απ' το σασί που καλύπτουν σχεδόν κάθε ανάγκη
  • Έχει προσιτή τιμή.
  • Έχει πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και με άλλες συσκευές πέραν ενός οικοσυστήματος ή όπως θα έπρεπε να λέμε σωστά ενός κλειστού πρωτοκόλλου επικοινωνίας συσκευών.

Θα παρακάμψω αρκετά απ' όσα έγραψες για τα οποία φυσικά μπορούν να γραφτούν σεντόνια αλλά νομίζω φεύγουμε πολύ εκτός.

Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Κοιτάς Specs  και όχι την εμπειρία χρήσης. 

Η συσκευή είναι το μέσο για το οικοσύστημα και το μόνο που έχεις είναι αυτά που δίνει η Google. Δηλαδή ότι έχουν όλα τα Android.

Φυσικά και η Apple είναι κλειστή , αυτό είναι το μοντέλο της. Μπορείς να πας στην Samsung αν θες και να έχεις και οικοσύστημα και ανοιχτά πρωτοκόλλα επικοινωνίας.

Δικαίωμα σου είναι να πάρεις ότι θες αλλά δεν είναι το ίδιο επειδή έχουν καλά Specs.

Γιατί νομίζεις ότι πουλάνε φθηνότερα;;; 

8 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Μπράβο που παρέθεσες πηγή, προτείνω κάποια καλύτερη ωστόσο.

https://www.statista.com/statistics/271496/global-market-share-held-by-smartphone-vendors-since-4th-quarter-2009/

Μπορείς να αφαιρέσεις τις υπόλοιπες εταιρείες κάνοντας κλικ στο χρώμα. Θα δεις ότι ποτέ στα χρονικά δεν πέρασαν το 50%

Δεν έχει όμως και πάλι σημασία στο κομμάτι της σύγκρισης που κάνουμε.

12 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Επίσης όσο και καλά να το κάνουν τελικά προκαλούν φθορά σε σχέση με την κανονική φόρτιση. Όποτε καλό είναι να το αποφεύγουμε.

Και η ούριση μου προκαλεί φθορά στο περιβάλλον, οπότε θα σταματήσω να το κάνω.

Το ζήτημα είναι το τι φθορά προκαλείτε. Αν η μπαταρία μου χαλάσει 0,001% πιο γρήγορα, είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε. Σε όσα κινητά έχω που υποστηρίζουν πάνω από 20W φόρτιση, κανένα δεν είχε την ανάγκη αλλαγής μπαταρίας γρηγορότερα από όλα τα άλλα. Πραγματικά το POCO X3 το έχω 3 χρόνια το φορτίζω καθημερινά με ταχυφορτιστές και η μπαταρία είναι ακόμη σαν καινούργια. Δεν βρίσκω λόγο για να την αλλάξω.

Το αφήγημα οι μπαταρίες χαλάνε με τις γρήγορες φορτίσεις ξεκινάει από Apple Fan boys. Αν θεωρείς ότι δεν είσαι ένα τέτοιος όπως προανέφερες ή σταμάτα το ή μετά από 10 χρόνια ταχυφόρτισης φέρε μας κανένα στοιχείο να μας πείσεις.

18 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Το ότι έχω και θέλω να διαθέσω χρόνο σε μια συζήτηση δεν πάει να πει ότι έχω πάντα χρόνο και διάθεση. Και επίσης αγνοείς ότι ο μέσος χρήστης δεν θα μπει σε τέτοια διαδικασία. Δεν μπορεί το 5%-10% να αποτελεί κριτήριο.

Με λανθασμένα στατιστικά τι να σχολιάσω πάνω σε αυτό. Εγώ θα σου πω για χιλιοστή φορά ότι μπαίνεις στο τρυπάκι του μέσου χρήστη. Το Realme GT5 καθώς και το iphone που κρατάς στα χέρια σου δεν φτιάχτηκε για τον μέσο χρήστη αλλά για μια ομάδα χρηστών.

20 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Κοιτάς Specs  και όχι την εμπειρία χρήσης. 

Και τα Specs εμπειρία χρήσης είναι. Το ότι κατουράω και καταστρέφω το περιβάλλον και έχω 0 - 80% μπαταρία είναι και αυτό εμπειρία χρήσης για μένα που ξεχνάω να φορτίσω το βράδυ ή δεν θέλω να θυμάμαι.

22 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Η συσκευή είναι το μέσο για το οικοσύστημα και το μόνο που έχεις είναι αυτά που δίνει η Google. Δηλαδή ότι έχουν όλα τα Android.

Φυσικά και η Apple είναι κλειστή , αυτό είναι το μοντέλο της. Μπορείς να πας στην Samsung αν θες και να έχεις και οικοσύστημα και ανοιχτά πρωτοκόλλα επικοινωνίας.

Και που είναι το πρόβλημα σε όλο αυτό με το Android; Εγώ δεν βρίσκω κανένα. Αντιθέτως στην Apple βρίσκω.
Η Samsung δεν έχει κάτι δικό της ανοιχτό επίσης.

Αναφορά σε κείμενο

Δικαίωμα σου είναι να πάρεις ότι θες αλλά δεν είναι το ίδιο επειδή έχουν καλά Specs.

Ένα bullet μου μιλούσε για τα καλά specs και κόλλησες σε αυτό.

Αναφορά σε κείμενο

Γιατί νομίζεις ότι πουλάνε φθηνότερα;;; 

Θες να στους πω όλους τους λόγους τώρα ή θες να σου τυλίξω μερικούς και για το σπίτι; :P. Είμαι σίγουρος ότι στο μυαλό σου πίσω από αυτή την ερώτηση κρύβεται ένας λόγος. Περιμένω να σε ακούσω.

Spoiler

Εγώ πάντως ακράδαντα πιστεύω ότι είναι καλοί άνθρωποι και μπαίνουν μέσα και το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Μπράβο που παρέθεσες πηγή, προτείνω κάποια καλύτερη ωστόσο.

https://www.statista.com/statistics/271496/global-market-share-held-by-smartphone-vendors-since-4th-quarter-2009/

Μπορείς να αφαιρέσεις τις υπόλοιπες εταιρείες κάνοντας κλικ στο χρώμα. Θα δεις ότι ποτέ στα χρονικά δεν πέρασαν το 50%

Δεν έχει όμως και πάλι σημασία στο κομμάτι της σύγκρισης που κάνουμε.

Και η ούριση μου προκαλεί φθορά στο περιβάλλον, οπότε θα σταματήσω να το κάνω.

Το ζήτημα είναι το τι φθορά προκαλείτε. Αν η μπαταρία μου χαλάσει 0,001% πιο γρήγορα, είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε. Σε όσα κινητά έχω που υποστηρίζουν πάνω από 20W φόρτιση, κανένα δεν είχε την ανάγκη αλλαγής μπαταρίας γρηγορότερα από όλα τα άλλα. Πραγματικά το POCO X3 το έχω 3 χρόνια το φορτίζω καθημερινά με ταχυφορτιστές και η μπαταρία είναι ακόμη σαν καινούργια. Δεν βρίσκω λόγο για να την αλλάξω.

Το αφήγημα οι μπαταρίες χαλάνε με τις γρήγορες φορτίσεις ξεκινάει από Apple Fan boys. Αν θεωρείς ότι δεν είσαι ένα τέτοιος όπως προανέφερες ή σταμάτα το ή μετά από 10 χρόνια ταχυφόρτισης φέρε μας κανένα στοιχείο να μας πείσεις.

Με λανθασμένα στατιστικά τι να σχολιάσω πάνω σε αυτό. Εγώ θα σου πω για χιλιοστή φορά ότι μπαίνεις στο τρυπάκι του μέσου χρήστη. Το Realme GT5 καθώς και το iphone που κρατάς στα χέρια σου δεν φτιάχτηκε για τον μέσο χρήστη αλλά για μια ομάδα χρηστών.

Και τα Specs εμπειρία χρήσης είναι. Το ότι κατουράω και καταστρέφω το περιβάλλον και έχω 0 - 80% μπαταρία είναι και αυτό εμπειρία χρήσης για μένα που ξεχνάω να φορτίσω το βράδυ ή δεν θέλω να θυμάμαι.

Και που είναι το πρόβλημα σε όλο αυτό με το Android; Εγώ δεν βρίσκω κανένα. Αντιθέτως στην Apple βρίσκω.
Η Samsung δεν έχει κάτι δικό της ανοιχτό επίσης.

Ένα bullet μου μιλούσε για τα καλά specs και κόλλησες σε αυτό.

Θες να στους πω όλους τους λόγους τώρα ή θες να σου τυλίξω μερικούς και για το σπίτι; :P. Είμαι σίγουρος ότι στο μυαλό σου πίσω από αυτή την ερώτηση κρύβεται ένας λόγος. Περιμένω να σε ακούσω.

Απόκρυψη περιεχομένων

Εγώ πάντως ακράδαντα πιστεύω ότι είναι καλοί άνθρωποι και μπαίνουν μέσα και το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους.

Η σύγκριση της ούρησης με την φθορά στην μπαταρία με ξεπερνά.
Αφού προσπερνάς το βασικό επιχείρημα γιατί; γιάτι έτσι.... επικεντρώνεσαι στο Fast Charging που το έχει και η Samsung και η Apple απλά σε πιο χαμηλό Wattage.

Αποσπασματικές απαντήσεις σε ότι σε συμφέρει και αποφεύγεις να πιάσεις την μεγάλη εικόνα. Ότι δεν σε συμφέρει το προσπερνάς σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. Επιμένεις να με θεωρείς iPhone user** ενώ έχω Samsung και την θεωρώ ισάξια.

(**αγνοείς την επιλογή της Samsung ενώ έχει ότι το Android + Samsung EcoSystem)

Θα πάω σε iPhone αν κόψει την σαχλαμάρα με το lightning όπως λέγεται. Αν δεν με βολέψει πούλημα και πίσω στην Sammy.

Ακόμα και τα στατιστικά δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε. Το 5-10% αφορά τους προχωρημένους χρήστες και ίσως λέω και πολύ. Το link που έβαλες ζητάει συνδρομή για να δεις τα νούμερα. Επίσης δεν κατάλαβα τι την κάνει πιο αξιόπιστή πηγή.

Αν διαβάσεις τι έγραψα, σου έχω απαντήσει και στα 5 bullet. Η μπαταρία Spec είναι. Συνδεσιμότητα και τιμή είναι στα σχόλια μου. Όσο για το Stock Android και αυτό έχει σχολιαστεί.

Επειδή κουράζεις το σταματάω εδώ. Δεν θα διαθέσω άλλο χρόνο για μια ανούσια κουβέντα που δεν οδηγεί πουθενά.

• Like 1

11 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Αφού προσπερνάς το βασικό επιχείρημα γιατί; γιάτι έτσι.... επικεντρώνεσαι στο Fast Charging που το έχει και η Samsung και η Apple απλά σε πιο χαμηλό Wattage.

Τα 20W δεν είναι γρήγορη φόρτιση και δεν λύνουν ιδιαίτερα κάποιο πρόβλημα. Τα 45W της samsung οριακά το κάνουν.

12 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Αποσπασματικές απαντήσεις σε ότι σε συμφέρει και αποφεύγεις να πιάσεις την μεγάλη εικόνα. Ότι δεν σε συμφέρει το προσπερνάς σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. Επιμένεις να με θεωρείς iPhone user** ενώ έχω Samsung και την θεωρώ ισάξια.

(**αγνοείς την επιλογή της Samsung ενώ έχει ότι το Android + Samsung EcoSystem)

Είσαι Iphone user ανεξαρτήτως αν έχεις samsung και είσαι και samsung user. Επιμένω στο να μην βγαίνω εκτός θέματος. Συνεχίζεις να αγνοείς την ποικιλομορφία της χρήσης μπερδεύοντας την με την εμπειρία της χρήσης που σου πλασάρει το marketing κάθε εταιρείας.

14 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Ακόμα και τα στατιστικά δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε. Το 5-10% αφορά τους προχωρημένους χρήστες και ίσως λέω και πολύ. Το link που έβαλες ζητάει συνδρομή για να δεις τα νούμερα. Επίσης δεν κατάλαβα τι την κάνει πιο αξιόπιστή πηγή.

Spoiler

Το γράφημα. Δεν θα κάνω μαθήματα αξιολόγησης πηγών και δεν θα αναλωθώ να εξηγήσω γιατί ένα τυχαίο blog είναι λιγότερο αξιόπιστο από μία επαγγελματική πλατφόρμα στατιστικών δεδομένων.

Καθώς δεν έχει απαραίτητη σημασία ούτε σε αυτό θα σου απαντήσω σε επόμενο post σου,

image.png.2446db1923a70ed8689302af9d91023f.png

19 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Αν διαβάσεις τι έγραψα, σου έχω απαντήσει και στα 5 bullet. Η μπαταρία Spec είναι. Συνδεσιμότητα και τιμή είναι στα σχόλια μου. Όσο για το Stock Android και αυτό έχει σχολιαστεί.

Έχω απαντήσει σε όλα και εγώ. Γιατί το Spec είναι μέρος της εμπειρίας χρήσης, για την τιμή κτλ.

20 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Επειδή κουράζεις το σταματάω εδώ. Δεν θα διαθέσω άλλο χρόνο για μια ανούσια κουβέντα που δεν οδηγεί πουθενά.

Ναι αν προσπαθείς να με πείσεις ότι όλος ο κόσμος πρέπει να αγοράσει iphone ή Samsung δεν θα βγάλει πουθενά όλο αυτό. Μάθε να είσαι χαρούμενος που είσαι διαφορετικός.

22 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Και εμένα ο ρυθμός φθοράς της μπαταρία και οι πηγές γύρω από αυτή.

• 1 μήνα μετά...

.... μπήκαμε αισίως στον Οκτώβρη. Μήπως έχει μάθει κανείς περισσότερα για την Global Version?  Αν και πότε θα κυκλοφορήσει τελικά? Έχω την εντύπωση ότι Αααν ήταν να κυκλοφορήσει...και μετά απο δύο μήνες, θα είχε κυκλοφορήσει τελικά (?!?!?!)

• 5 μήνες μετά...

καλησπέρα σε όλη την ομάδα,

πριν λίγες εβδομάδες με ενημέρωσαν από κινεζομάγαζο (αξιόπιστο) ότι είναι πλέον διαθέσιμη η Global version και του GT 5 / και του GT 5 pro.

επισυνάπτω και τo σχετικά screenshot.

Screenshot_2024-03-24-14-06-30-51_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...