Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Κάποια στιγμή είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστάρισμα αν αξίζε να συνδέσω τα συγκεκριμένα ηχεία οπτικά και όχι αναλογικά. Διάβασα κάποιες γνώμες χρηστών και έλαβα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Σύνδεσα τα ηχειά. Παρατήρησα ότι οι δορυφόροι δεν έχουν χρωματισμούς στα καλώδια για να ξεχωρίζεις ποιο παει που (όπως πχ υπήρχαν στα logitech Z 506 που είχα πριν). Όποτε θεώρησα ότι όπου και αν τα συνδέσεις στο sub δεν θα έχεις θέμα σωστά?

Τα ηχεία αναλογικά παίζουν κανονικά. Πήγα να τα σύνδεσω οπτικά αλλά δεν έχω ήχο. Έβαλα το οπτικό καλώδιο στην optical line out της κάρτας (creative sound blaster z) και το σύνδεσα πάνω στις οπτικές θύρες του sub (και στις 2 εναλλάξ) πάνω αλλά καμία αλλαγή. Στις επιλογές (μπάρα εργαλείων ήχου) χρησιμοποιώντας την ψηφιακή σύνδεση δεν θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένη η digital out σύνδεση? Ενεργοποιημένο υπάρχει μόνο το spdif out. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, darkcrystal είπε

Παρατήρησα ότι οι δορυφόροι δεν έχουν χρωματισμούς στα καλώδια για να ξεχωρίζεις ποιο παει που (όπως πχ υπήρχαν στα logitech Z 506 που είχα πριν). Όποτε θεώρησα ότι όπου και αν τα συνδέσεις στο sub δεν θα έχεις θέμα σωστά?

Θα έχει αν το κάνεις στραβά. Πίσω απ' το woofer αν δεν κάνω λάθος όπου κάνει την σύνδεση με κλέμες γράφει left, right, center, rear left κτλ. Ανάλογα που τοποθετείς το κάθε ηχείο το βάζεις και στην κατάλληλη κλέμα. Για debugging στο μέλλον για να μην μπερδευτείς με τα καλώδια μπορείς να τους βάλεις αυτοκόλλητα χαρτάκια και να γράψεις που καταλήγει κάθε καλώδιο.

Αν τα συνδέσεις τώρα λάθος δεν θα καούν, αλλά ο ήχος θα βγαίνει σε διαφορετικό ηχείο απ' ότι πρέπει.

Για να δεις αν έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις αυτές μπορείς να ανοίξεις τον Πίνακα Ελέγχου > Υλικό και ήχος > Ήχος > Καρτέλα αναπαραγωγής > Δεξί κλικ στην συσκευή ήχου > Ρυθμίσεις παραμέτρων ηχείων > Επιλογή 7.1 ήχου ( πρέπει να είναι κανονικά ήδη επιλεγμένο ) και πάτα ένα ένα τα ηχεία στην δεξιά μεριά και δες αν ακούγεται σωστά. Δηλαδή το Left στο Front Left το Real Left Rear Left κ.ο.κ

Τα ηχεία αναλογικά παίζουν κανονικά. Πήγα να τα σύνδεσω οπτικά αλλά δεν έχω ήχο. Έβαλα το οπτικό καλώδιο στην optical line out της κάρτας (creative sound blaster z) και το σύνδεσα πάνω στις οπτικές θύρες του sub (και στις 2 εναλλάξ) πάνω αλλά καμία αλλαγή.

Λογικά αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα για την ψηφιακή συσκευή ήχου θα πρέπει να τα ακούσεις σωστά. Στο σημείο που πατάς δεξί κλικ μπορείς να την ορίσεις και ως προεπιλεγμένη συσκευή.

Στις επιλογές (μπάρα εργαλείων ήχου) χρησιμοποιώντας την ψηφιακή σύνδεση δεν θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένη η digital out σύνδεση? Ενεργοποιημένο υπάρχει μόνο το spdif out. Ευχαριστώ.

Μήπως είναι κάποιο πρόγραμμα που έρχεται μαζί με τους Drivers της κάρτας ήχου σου. Αν ναι στείλε ένα printscreen αλλά δοκίμασε πρώτα με τα παραπάνω που είναι ίδια για όλα τα windows.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Λίγο μετα το μήνυμα βρήκα τη άκρη μου. Απλά δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί αναφέρεται ως spdif out η digital out της κάρτας ήχου. Εκτός αν δεν εχω καταλάβει κάτι σωστά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, darkcrystal είπε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Λίγο μετα το μήνυμα βρήκα τη άκρη μου. Απλά δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί αναφέρεται ως spdif out η digital out της κάρτας ήχου. Εκτός αν δεν εχω καταλάβει κάτι σωστά. 

Να πούμε απλά ότι είναι ο τρόπος να αλλάξεις την εντολή αποστολής ήχου από τα jacks στην οπτική έξοδο.

Επεξ/σία από manolis940
  • Λύση
Δημοσ.
14 ώρες πριν, darkcrystal είπε

SPDIF out ή σωστότερα S/PDIF out σημαίνει Sony/Phillips Digital Interface out δηλαδή Έξοδος Ψηφιακής διεπαφής Sony/Philips.Δηλαδή με απλά λόγια έξοδος ψηφιακού ήχου Sony/Philips. Όπου Sony/Philips οι δύο εταιρείες που συνεργάστηκαν για να ορίσουν τις προδιαγραφές.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/8/2023 στις 1:39 ΜΜ, darkcrystal είπε

Παρατήρησα ότι οι δορυφόροι δεν έχουν χρωματισμούς στα καλώδια για να ξεχωρίζεις ποιο παει που

Θα σου πω τι κάνω όταν δεν υπάρχει χρωματισμός : Παίρνεις μια καλή  μπαταρία ΑΑ - ΑΑΑ βαζεις το ένα καλωδιο στο +(συν)  και το αλλο στο -- (πλην) της μπαταρίας Αν η μεμβράνη του ηχείου κινηθεί προς τα έξω ειναι οκ Αν η μεμβράνη του ηχείου κινηθεί προς τα μέσα ειναι ανάποδα τα καλώδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...