antonis070 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα, Έχω ένα σταθερό που κάθομαι και παίζω στο δωμάτιο καθώς και μια τηλεόραση. Θέλω να παίζω το λολακι στο πσ και στην τηλεόραση να βάζω ταινίες. Οπότε σκέφτηκα να πάρω ένα hdmi, συνειδητοποίησα όμως ότι ο υπολογιστής έχει μόνο μια θύρα την οποία χρησιμοποιεί η οθόνη και αυτή που περισσεύει είναι μια dvi. Το θέμα είναι ότι θέλω να παίζει ο ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης. Έχετε να προτείνετε καμία λύση;! Έχω σκεφτεί dvi to hdmi adapter και hdmi cable μετά για σύνδεση ώστε να ακούγεται ο ήχος από την τηλεόραση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει.
somt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Ναι κάποιες dvi όντως μπορει να κουβαλάνε και ηχο αλλά μόνο δοκιμάζοντας θα μάθεις επίσης καλύτερα με μονοκόμματο καλώδιο dvi<->hdmi https://www.skroutz.gr/c/1942/kalodia_DVI/f/593211_593219/DVI-D-male-HDMI-male.html?o=dvi+hdmi ποια κάρτα έχεις;
nickol-us Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 To πρώτο ερώτημα είναι από που παίρνεις έξοδο για βίντεο; Αν μιλάμε παράδειγμα για μητρική, ενδέχεται να μην μπορεί να δώσεις dual screen σε αυτές τις δύο, να είναι ή το ένα ή το άλλο. Το δεύτερο ερώτημα είναι τι είδους dvi έχεις καθώς αν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από dvi-d τότε απλός αντάπτορας dvi -> hdmi δε θα δουλέψει. Στην πλειοψηφία τους τα dvi δεν μεταφέρουν ήχο, επειδή το ανέφερε ο somt το έψαξα και όντως πιθανώς υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να γίνεται, προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτέ ούτε θα ποντάριζα σε αυτό. Εν ολίγεις, αν δε δώσεις λεπτομέρειες, όλες οι απαντήσεις είναι λόττο και στο περίπου... 1
afm Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το monitor έχει ενσωματωμένα ηχεία και ακούς μέσω hdmi; Αν το monitor δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία και χρησιμοποιείς extra τότε σύνδεσε το monitor με dvi ή vga (με ήχο από τα extra ηχεία) και την tv με το hdmi. Αν το monitor δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία παίρνεις ένα Hdmi splitter 1x2 και συνδέεις και tv και monitor. Ανοίγεις το monitor για να παίξεις LOL-άκι ή την tv για να δεις ταινία. Αν συνδέεις το monitor με hdmi και έχεις extra ηχεία και πάλι με ένα Hdmi splitter 1x2 έχεις την εικόνα που θέλεις μέσω hdmi και τον ήχο από τα ηχεία. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από afm
antonis070 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δεν έχω κάρτα γραφικών παίρνω hdmi από μητρική αλλά δυστυχώς έχει μόνο 1 θύρα γι'αυτό και μίλαγα για dvi. Επίσης χρησιμοποιώ ηχεία αλλά έχει και ενσωματωμένα η οθόνη για να απαντήσω στον afm.
nickol-us Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, antonis070 είπε Δεν έχω κάρτα γραφικών παίρνω hdmi από μητρική αλλά δυστυχώς έχει μόνο 1 θύρα γι'αυτό και μίλαγα για dvi. Επίσης χρησιμοποιώ ηχεία αλλά έχει και ενσωματωμένα η οθόνη για να απαντήσω στον afm. Αν δεν δώσεις στοιχεία μην περιμένεις απάντηση. Ποια μητρική και με ποιόν επεξεργαστή;
TopCLR Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Στις 27/8/2023 στις 9:01 ΜΜ, antonis070 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Έχω ένα σταθερό που κάθομαι και παίζω στο δωμάτιο καθώς και μια τηλεόραση. Θέλω να παίζω το λολακι στο πσ και στην τηλεόραση να βάζω ταινίες. Οπότε σκέφτηκα να πάρω ένα hdmi, συνειδητοποίησα όμως ότι ο υπολογιστής έχει μόνο μια θύρα την οποία χρησιμοποιεί η οθόνη και αυτή που περισσεύει είναι μια dvi. Το θέμα είναι ότι θέλω να παίζει ο ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης. Έχετε να προτείνετε καμία λύση;! Έχω σκεφτεί dvi to hdmi adapter και hdmi cable μετά για σύνδεση ώστε να ακούγεται ο ήχος από την τηλεόραση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει. 17 ώρες πριν, antonis070 είπε Δεν έχω κάρτα γραφικών παίρνω hdmi από μητρική αλλά δυστυχώς έχει μόνο 1 θύρα γι'αυτό και μίλαγα για dvi. Επίσης χρησιμοποιώ ηχεία αλλά έχει και ενσωματωμένα η οθόνη για να απαντήσω στον afm. Αν κατάλαβα καλά έχεις υπολογιστή με ενσωματωμένα γραφικά με εξόδους εικόνας σε DVI και HDMI. Θέλεις να δώσεις εικόνα σε οθόνη με HDMI και σε τηλεόραση (λογικά με HDMI) όπου θες να μπορείς να δίνεις και ήχο (για τις ταινίες). α) Καλώδιο HDMI κατευθείαν στην τηλεόραση όπου θα μπορείς να δίνεις και ήχο (με την κατάλληλη ρύθμιση από τα Windows). β) Αντάπτορα "DVI to HDMI" και καλώδιο HDMI ή κατευθείαν καλώδιο DVI σε HDMI, για να συνδέσεις την οθόνη σου. Το μόνο μειονέκτημα στα παραπάνω είναι ότι δεν μπορείς να έχεις ήχο από τα ηχεία της οθόνης (λόγω του αντάπτορα). Ήχο σε ξεχωριστά ηχεία (από την κάρτα ήχου) εννοείται πως θα έχεις με την κατάλληλη ρύθμιση από τα Windows. Αν σε "καίει" τόσο πολύ να έχεις ήχο από την οθόνη σου η "μπακαλίστικη" λύση είναι να την συνδέεις προσωρινά με το HDMI της μητρικής (= ξεκούμπωμα από την τηλεόραση και κούμπωμα στην οθόνη). Προσοχή: Στο τι ανάλυση υποστηρίζει κάθε αντάπτορας και καλώδιο (παράδειγμα αν ο αντάπτορας είναι για 1080p και η οθόνη είναι 1440p τότε υπάρχει πρόβλημα). Επίσης αν τυχόν υπάρχει κάποια ρύθμιση στο BIOS της μητρικής για υποστήριξη πολλαπλών οθονών (να δίνει έξοδο εικόνας σε DVI και HDMI ταυτόχρονα), αυτή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.
Aris_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Dvi to hdmi και πας στην TV Και βάζεις και ένα mini jack to rca για τον ήχο στην TV από την κάρτα ήχου της μητρικης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα