Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 οπότε σαν σύνοψη έχουμε ότι καλό πρατήριο = εταιρικό; Να ξέρω κ εγώ τι να κοιτάζω. Βλέπω το κοντινότερο εταιρικό μου είναι Avin και έχει ιδια τιμή με εταιρικό Shell που βάζουμε χρόνια και ξέρω τουλάχιστον οτι δεν είναι νερό αυτό που βάζει.
sotiris123 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 έχω το ίδιο αμάξι με 27.000 χλμ και 2μιση χρόνια. 99% χιλιόμετρα πόλης. Όχι Αθήνα όμως Ο μέσος όρος μου με air-condition στη πόλη δεν πέφτει κάτω από 7.0-7.5 με τίποτα. χωρίς air-condition πάει από 6.2-6.8 (ανάλογα φανάρια,κίνηση κλπ). Αυτό που λένε θα πέσει η κατανάλωση το θεωρώ σε μένα η διαφορά ήταν μικρότερη του μισού λιτρου (κλάιν μάιν δλδ) και με αρκετά καλό στρώσιμο. Από αυτό που βλέπεις στην οθόνη υπολόγιζε ότι πραγματικά καίει περίπου 0.3-0.6 παραπάνω (μετρημένο με εφαρμογή και αποδείξεις από το ίδιο πρατήριο αλλά έχω παλιά έκδοση στο αμάξι που δεν υποστηρίζει καν τα ελληνικά, μπορεί να διορθώθηκε). Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργεί με 98άρα του κοχυλιού εταιρικό. Έγινε αλλαγή με 95άρα (για ενάμιση μήνα περίπου - 3 γεμίσματα) άλλης γκρι εταιρείας πάλι σε εταιρικό και ανακαινισμένο βενζινάδικο και πραγματικά το αμάξι είχε άλλη πολύ χειρότερη συμπεριφορά. στα χαμηλά το αμάξι έχασε. πιο τραχύ ήχος μοτέρ. και γενικά το ένιωθα πιο δυσκίνητο ειδικά στο normal. Στο sport μηδενιζόταν αυτή η διαφορά αλλά και πάλι στα μάτια μου έχει διαφορά το αμάξι. Το επόμενο διάστημα θα γίνει πάλι τεστ από άλλο βενζινάδικο με 95αρα να σιγουρευτώ. Καλοτάξιδο το αμάξι και ασφαλή χιλιόμετρα και πρόσεχε το στρώσιμο (καλό ζέσταμα πριν το φόρτωμα η το πάτημα) και άνοιξε το 1-2 φορές μετα τα 4-5 χιλ. χιλιόμετρα. Απλά ζεστό και με χαλαρή κλιμάκωση των στροφών. Και μην οδηγάς μόνο με το πως σου λένε τα βελάκια να κάνεις αλλαγές θα μπουκώσει. Πάτα το και παραπάνω που και που. 1
turbat0s Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, Xristaras12 είπε οπότε σαν σύνοψη έχουμε ότι καλό πρατήριο = εταιρικό; Δεν θα το έλεγα. Το ίδιο κίνητρο που έχει ένας ιδιώτης για να κλέψει (επιπλέον κέρδος) το έχει και μια εταιρεία. 1
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, sotiris123 είπε έχω το ίδιο αμάξι με 27.000 χλμ και 2μιση χρόνια. 99% χιλιόμετρα πόλης. Όχι Αθήνα όμως Ο μέσος όρος μου με air-condition στη πόλη δεν πέφτει κάτω από 7.0-7.5 με τίποτα. χωρίς air-condition πάει από 6.2-6.8 (ανάλογα φανάρια,κίνηση κλπ). Τα ίδια βλέπω κ εγώ σε γενικές γραμμές πάντως ναι. Θα περιμένω τις απόψεις σου για τα βενζινάδικα, πραγματικά. Γενικότερα μου λένε στον περίγυρο βάλε 98 θα είναι καλύτερα κλπ κλπ. Το γέμισμα πόσο σε βγάζει σε χλμ; Υπολογίζω με τα νούμερα που βλέπω καμια 350αρια χλμ.
sotiris123 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 προσωπικά δεν το αφήνω να πέσει κάτω από τη μέση παρά μόνο μια φορά το 3μηνο. οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. το αμάξι έχει 42 λίτρα ρεζερβουάρ σου βάζω εγώ 45 μαζί με τα στόμια κλπ (μπορεί και λίγο λιγότερο). θεωρητικά πρέπει να σε βγάζει 600 και όχι 350. πρακτικά μέχρι τη μέση γύρω π το γεμίζω εγώ γράφει 250-300 αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Θα σου πω απλά να βρεις εταιρικό βενζινάδικο γτ δεν είναι όλα ίδια και να είναι όσο πιο καινούριο γίνετε και δοκίμασε και άλλα βενζινάδικα να δεις το αμάξι πως το ακούς. Θα καταλάβει πιστεύω μετά από κάποιο σημείο. Η βενζίνες είναι 2 (2 διυλιστήρια έχουμε στη Ελλάδα) και η κάθε εταιρεία κουμπώνει τα πρόσθετα της πάνω στο βυτίο) bp-eko και avin/cyclon (από εδώ παίρνει η shell αν δεν κάνω λάθος) και όλες οι πιο μικρές από διάφορες συνεργασίες. Απλά αν συγκρίσεις shell με άλλα πρατήρια η διαφορά της 98αρας με 95αρας άλλων πρατηρίων κυμαίνετε στη διαφορά τιμής από 7 έως και 10 λεπτά δεν είναι και λίγο αλλά η δικιά μου αίσθηση είναι ότι την αξίζει τη διαφορά στο αμάξι μας(πιθανός και λόγο τούρμπο) άμα είχες το 1200 θα σου έλεγα ότι μπορεί να μη καταλάβεις καμία διαφορά.
Sonis4 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Spoiler Κάτοχος i20 και εγώ από την Τετάρτη και έχω κάνει μέχρι στιγμής 1300 χιλιόμετρα. (πρώτο γέμισμα πήρε 38 λίτρα) του έχω βάλει μόνο 95 αρα. Και εγώ όταν το πήρα από την αντιπροσωπεία σκέφτηκα να το γεμίσω με 100αρα αλλά μου είπαν δεν αξίζει και δεν θα δω καμία διαφορά στον συγκεκριμένο κινητήρα οποτε σου προτείνω όπως και εγώ βάζε μόνο 95 και αν τύχει καμία Τρίτη βάλε σελ 98. Σε ταξίδι η κατανάλωση είναι 5.7 στα 100 με περίπου 130 χιλιόμετρα.(τα λίτρα που έγραφε ο υπολογιστής σε σχέση με αυτά που γέμισα στο βενζινάδικο ήταν ίδια.) Μέσα στην πόλη ανεβαίνει λίγο παραπάνω. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από Sonis4
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sotiris123 είπε πρέπει να σε βγάζει 600 και όχι 350. πρακτικά μέχρι τη μέση γύρω π το γεμίζω εγώ γράφει 250-300 αλλά δεν είναι και έχεις κάνει πόσα περίπου; κάπου εκεί όντως γράφει στη μέση της ένδειξης και εμένα αλλά σίγουρα δεν ειχα κάνει 300 χλμ για να φτάσει εκει ημουν κοντά στα 230 χλμ. Οταν το γέμισα ελεγε 708 αλλά το πρώτο τέταρτο το έφαγε στα 80 χλμ μολις. Κάτι μου λέει οτι μάλλον δεν έχω μάθει να το οδηγώ ακόμα είτε το γέμισμα που έκανα στο βενζινάδικο εκείνο ηταν μισο κιλο νερό. 1 ώρα πριν, Sonis4 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κάτοχος i20 και εγώ από την Τετάρτη και έχω κάνει μέχρι στιγμής 1300 χιλιόμετρα. (πρώτο γέμισμα πήρε 38 λίτρα) του έχω βάλει μόνο 95 αρα. Και εγώ όταν το πήρα από την αντιπροσωπεία σκέφτηκα να το γεμίσω με 100αρα αλλά μου είπαν δεν αξίζει και δεν θα δω καμία διαφορά στον συγκεκριμένο κινητήρα οποτε σου προτείνω όπως και εγώ βάζε μόνο 95 και αν τύχει καμία Τρίτη βάλε σελ 98. Σε ταξίδι η κατανάλωση είναι 5.7 στα 100 με περίπου 130 χιλιόμετρα.(τα λίτρα που έγραφε ο υπολογιστής σε σχέση με αυτά που γέμισα στο βενζινάδικο ήταν ίδια.) Μέσα στην πόλη ανεβαίνει λίγο παραπάνω. Εγω μέσα στην πόλη πάντως (αιγαλεω,νικαια,κορυδαλλος) βλέπω πάνω απο 6.5-7 με κλίμα ανοιχτό στους 23 Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από Xristaras12
sotiris123 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 10 ώρες πριν, Xristaras12 είπε και έχεις κάνει πόσα περίπου; κάπου εκεί όντως γράφει στη μέση της ένδειξης και εμένα αλλά σίγουρα δεν ειχα κάνει 300 χλμ για να φτάσει εκει ημουν κοντά στα 230 χλμ. Οταν το γέμισα ελεγε 708 αλλά το πρώτο τέταρτο το έφαγε στα 80 χλμ μολις. Κάτι μου λέει οτι μάλλον δεν έχω μάθει να το οδηγώ ακόμα είτε το γέμισμα που έκανα στο βενζινάδικο εκείνο ηταν μισο κιλο νερό. είναι ενδεικτικό αυτό πάει με τη μέση κατανάλωση σου. Πχ αν πας ένα ταξίδι χαλαρό χωρίς κλίμα (90-100 μαξ) θα δεις καταναλώσεις από 5 και κάτω. οπότε η μέση κατανάλωση θα πέσει. Αν εσύ μετά πας στην Αθήνα και κινηθείς μέσα στη κίνηση 1η-2α ανηφόρες κλπ με κλίμα π θα φτάσεις και 8 κατανάλωση θα αρχίσει να αυξάνετε η μέση κατανάλωση σου άρα τα χιλιόμετρα θα μειώνονται 10-10 ενώ πραγματικά θα έχεις κάνει 2-3 (χοντρικά τα νούμερα στα γράφω). Πάντως σε μένα "κλέβει" το trip computer στη κατανάλωση σε σχέση με τη πραγματική. Προσωπικά χρησιμοποιώ μια εφαρμογή στο iphone το road trip και καταγράφω όλα τα γεμίσματα μου και υπολογίζετε η πραγατική κατανάλωση. 1
gsisr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 23 ώρες πριν, sotiris123 είπε έχω το ίδιο αμάξι με 27.000 χλμ και 2μιση χρόνια. 99% χιλιόμετρα πόλης. Όχι Αθήνα όμως Ο μέσος όρος μου με air-condition στη πόλη δεν πέφτει κάτω από 7.0-7.5 με τίποτα. χωρίς air-condition πάει από 6.2-6.8 (ανάλογα φανάρια,κίνηση κλπ). Αυτό που λένε θα πέσει η κατανάλωση το θεωρώ σε μένα η διαφορά ήταν μικρότερη του μισού λιτρου (κλάιν μάιν δλδ) και με αρκετά καλό στρώσιμο. Από αυτό που βλέπεις στην οθόνη υπολόγιζε ότι πραγματικά καίει περίπου 0.3-0.6 παραπάνω (μετρημένο με εφαρμογή και αποδείξεις από το ίδιο πρατήριο αλλά έχω παλιά έκδοση στο αμάξι που δεν υποστηρίζει καν τα ελληνικά, μπορεί να διορθώθηκε). Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργεί με 98άρα του κοχυλιού εταιρικό. Έγινε αλλαγή με 95άρα (για ενάμιση μήνα περίπου - 3 γεμίσματα) άλλης γκρι εταιρείας πάλι σε εταιρικό και ανακαινισμένο βενζινάδικο και πραγματικά το αμάξι είχε άλλη πολύ χειρότερη συμπεριφορά. στα χαμηλά το αμάξι έχασε. πιο τραχύ ήχος μοτέρ. και γενικά το ένιωθα πιο δυσκίνητο ειδικά στο normal. Στο sport μηδενιζόταν αυτή η διαφορά αλλά και πάλι στα μάτια μου έχει διαφορά το αμάξι. Το επόμενο διάστημα θα γίνει πάλι τεστ από άλλο βενζινάδικο με 95αρα να σιγουρευτώ. Καλοτάξιδο το αμάξι και ασφαλή χιλιόμετρα και πρόσεχε το στρώσιμο (καλό ζέσταμα πριν το φόρτωμα η το πάτημα) και άνοιξε το 1-2 φορές μετα τα 4-5 χιλ. χιλιόμετρα. Απλά ζεστό και με χαλαρή κλιμάκωση των στροφών. Και μην οδηγάς μόνο με το πως σου λένε τα βελάκια να κάνεις αλλαγές θα μπουκώσει. Πάτα το και παραπάνω που και που. τα ίδια και σε μενα. εντος πολης με air condition 7-5 με 8. 1.0t 7000 χλμ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα