Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 χαιρετώ, μιας και πρόσφατα μπήκα στον χορό κ εγώ προσπαθώ να χορέψω αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση με τις τιμές που υπάρχουν. Το αμάξι ειναι ολοκαίνουριο 20 ημερών, πρώτο γέμισμα έκανα με 95αρα και εχω ηδη κάνει 240-250 χλμ δεν θυμάμαι και εχω φάει μισο ντεπόζιτο και το επομενο μισο σχεδον απο το ακολουθο τέταρτο της ένδειξεις (συνεπώς μένει 1 τέταρτο και μισό ακόμα στην ένδειξη). Μου είπαν οτι αυτή η κατανάλωση που βλέπω στην αρχή είναι φυσιολογική και θα πέσει με το στρώσιμο του κινητήρα, είναι αρκετά νωρίς ακόμα και έχει παραπάνω κατανάλωση. Με κλιμα βλέπω στην πόλη πολλές φορές 8λιτρα, συνηθως με συντηρητική οδήγηση έχω δει και 5,4-6,2. Εκτός πόλης δεν εχω βγει ακόμα για να δω. εδω τώρα κολλάμε στην επιλογή καυσίμου (πάντα απο γνωστό πρατήριο με το κοχύλι εταιρικό) η αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο ακόμα καλύτερα. Προσωπικά λόγω κυβικών δεν θεωρώ οτι θα ωφελήσει παραπάνω η 98αρα σε κάτι, γνωστοί μου λένε οτι θα το "χαλάσεις" το αμαξι και δεν εχει νοημα να βαζεις 95, θα σε βγάζει παραπάνω χιλιόμετρα η 98αρα κλπ. Χοντρικά και ο πωλητής με παρότρυνε να βάζω 98 λόγω τουρμπο και οτι θα το βοηθήσω. Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα και παρακαλώ μην αρχίσουμε τις αντιπαραθέσεις, με όσα έχω διαβάσει κ εγω ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του και άκρη πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω.
Black Demis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Βασικά κανονική είναι η κατανάλωση σου για το μοτέρ που φωραει, εκεί που θα δεις καλή κατανάλωση είναι σε συνθήκες ταξιδιού με 120 125 χιλομετρα ώρα εκεί αποδίδουν αυτά, αν η χρήση οχήματος προορίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη λάθος επηλογη εκεί μπάλα παίζουν full hybrida οχήματα η αλλιος κάνα yaris hybrid η κάτι που δουλεύει με αυτόν τον τρόπο πχ jazz 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 99% η χρήση είναι μονο για πόλη ναι. Απλά είμαι με το σκεπτικό οτι μια φορά θα πάρω αμάξι και πήγα προς τα εκεί λόγω χώρων στο εσωτερικό και άνεσης γενικότερα. Το yaris το είδα και το οδήγησα, δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε συν οτι δεν μου άρεσε καθόλου η οθόνη που είχε και το πόσο αργή είναι στις επιλογές.
terry308 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα και παρακαλώ μην αρχίσουμε τις αντιπαραθέσεις, με όσα έχω διαβάσει κ εγω ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του και άκρη πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω. Το manual του αυτοκινήτου , καθώς και σε αυτοκόλλητο στη τάπα του ρεζερβουάρ αναγράφει ο κατασκευαστής 30 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Χοντρικά και ο πωλητής με παρότρυνε να βάζω 98 λόγω τουρμπο και οτι θα το βοηθήσω. Είναι πωλητής , αν δεν προωθήσει για το κέρδος της εταιρείας αυτός , ποιος θα το κάνει; Προσωπικά 5 χρόνια έχω turbo και βάζω 95άρα , 95 λέει ο κατασκευαστής , 95 βάζω άντε να έχω βάλει κάποια Τρίτη ;; που έχει σε "προσφορά¨" την ενισχυμένη το κοχύλι. Για αυτονομίες κτλ , θα δεις σε πορεία (ταξίδι) όπως γράφει και ο φίλτατος Black Demis , επίσης ακόμα το στρώνεις .. και οι υπολογισμοί του trip computer δεν είναι αξιόπιστοι Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από terry308 2
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, terry308 είπε Το manual του αυτοκινήτου , καθώς και σε αυτοκόλλητο στη τάπα του ρεζερβουάρ αναγράφει ο κατασκευαστής Είναι πωλητής , αν δεν προωθήσει για το κέρδος της εταιρείας αυτός , ποιος θα το κάνει; Προσωπικά 5 χρόνια έχω turbo και βάζω 95άρα , 95 λέει ο κατασκευαστής , 95 βάζω άντε να έχω βάλει κάποια Τρίτη ;; που έχει σε "προσφορά¨" την ενισχυμένη το κοχύλι 95 και ανώτερη γράφει στο βιβλίο. την 98 την έχει 3 λεπτά παραπάνω απο την απλή κάθε τρίτη το κοχύλι. Μάλιστα εχω φίλους που βάζουν 98αρα της προσφοράς ακόμα και στο 1200αρι ατμοσφαιρικό τους. 1
tutuyo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Με 95αρα απλή όπως σου γράφουν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή, είσαι κύριος. Δεν θα δεις κανένα απολύτως όφελος στον κινητήρα σου με 98αρες. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα κυβικά εκατοστά, έχει να κάνει με τον λόγο συμπίεσης του μοτέρ που στο συγκεκριμένο δεν είναι κάτι εξωτικό. Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι η "προσφορά" της τρίτης είναι απλά ένας μαρκετιστικος τρόπος να σε ωθεί η Σελλ να βάζεις βενζίνη όποτε θέλει αυτή και όχι οπότε έχεις ανάγκη Η κατανάλωση σου είναι φυσιολογικη, εντός πόλης θα βλέπεις από 6,5 έως 8 και μόνο εκτός θα βλέπεις 5-6, χοντρικά Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από tutuyo 3
epp Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 δεν εχει καμια διαφορα η 95/98 αρα για τον κινητηρα που αναφερεις. Το μοναδικο που ισως εχει νοημα θα ηταν μια στο τοσο να βαζεις 100αρα που λενε πως εχει προσθετα λιπαντικα μεσα για τον κινητηρα. 3
Haldol Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Το τι βενζίνη απαιτεί το αυτοκίνητό σου, το γράφει στο εγχειρίδιο, αλλά και στο πορτάκι του καυσίμου. Εφόσον λέει MIN 95 RON (που μάλλον αυτό θα λέει) είσαι οκ με απλή, ή άντε 98-άρα, αν και πιο πολύ για... ψυχολογικούς λόγους το δεύτερο. Για 100-άρα ούτε καν, εκτός και αν είναι επαγγελμαιτκό και θες ν' ανεβάσεις δαπάνες. Ο πωλητής εννοείται ότι θα σε σπρώξει προς την 98-άρα. Είτε είναι ο πρατηριούχος (άρα του αφήνει πιο πολύ κέρδος), ή απλός πωλητής (άρα απλώς έχει «γραμμή» από τον πρατηριούχο), θα κάνει το ίδιο. Σε μικρά αυτοκίνητα όπως το δικό σου δε θα σου πει για 100-άρα ώστε να μη μπεις στο τρυπάκι να σκεφτείς ότι το κάνει για να βάλεις την πιο ακριβή. Θα μείνει στην πρόταση της 98-άρας, που δε θα σου φέρει τέτοιες σκέψεις, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσεις και «καλά» βάζοντάς την (έβαλες την πιο καλή - ακριβή). Οι γνωστοί που λένε ότι θα το χαλάσεις βάζοντας βενζίνη 95 οκτανίων έχουν τόση ιδέα από αυτοκίνητα, όση έχω εγώ από σχεδίαση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Hint: δεν έχω δει ούτε από κοντά, μόνο στο Empire Earth! Βάζε απλά καλή βενζίνη είτε από εταιρικό, ή από καλό πρατήριο που γνωρίζεις ότι είναι καλό. Μην πας να γλιτώσεις 0,05€ στο λίτρο. Εκεί θα την πάθει όντως τη ζημιά. Just now, epp said: Το μοναδικο που ισως εχει νοημα θα ηταν μια στο τοσο να βαζεις 100αρα που λενε πως εχει προσθετα λιπαντικα μεσα για τον κινητηρα. Ούτε. Εάν θέλεις μία στο τόσο κάποιο βελτιωτικό ή καθαριστικό, υπάρχουνε «σκέτα» στο εμπόριο, που κάνουν και πολύ καλύτερη δουλειά. Το να βάλεις κάποιο επιπλέον υλικό που δε ξέρεις καν τι είναι και τι προσφέρει, και σε πόση ποσότητα το βάζεις, μέσω μίας πανάκριβης βενζίνης που δε προσφέρει από μόνη της κάτι στο αυτοκίνητο, δεν έχει κανένα νόημα. 2
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 8 λεπτά πριν, Haldol είπε Το τι βενζίνη απαιτεί το αυτοκίνητό σου, το γράφει στο εγχειρίδιο, αλλά και στο πορτάκι του καυσίμου. Εφόσον λέει MIN 95 RON (που μάλλον αυτό θα λέει) είσαι οκ με απλή, ή άντε 98-άρα, αν και πιο πολύ για... ψυχολογικούς λόγους το δεύτερο. Για 100-άρα ούτε καν, εκτός και αν είναι επαγγελμαιτκό και θες ν' ανεβάσεις δαπάνες. Ωραία, αφού ξεκαθαρίσαμε την επιλογή, πέρα απο τα εταιρικά του κοχυλιού, στα υπόλοιπα τι ισχύει; το ψάχνω απο το fuelgr αλλά δεν βλέπω κάπου στα υπολοιπα (πχ εγεαν) να εχει εταιρικο, βλέπω του καθενός την ονομασια εκει πέρα. 11 λεπτά πριν, Haldol είπε Εάν θέλεις μία στο τόσο κάποιο βελτιωτικό ή καθαριστικό, υπάρχουνε «σκέτα» στο εμπόριο, που κάνουν και πολύ καλύτερη δουλειά. Το να βάλεις κάποιο επιπλέον υλικό που δε ξέρεις καν τι είναι και τι προσφέρει, και σε πόση ποσότητα το βάζεις, μέσω μίας πανάκριβης βενζίνης που δε προσφέρει από μόνη της κάτι στο αυτοκίνητο, δεν έχει κανένα νόημα. πριν καμία 20αρια χρόνια περίπου, ο πατέρας ειχε πάρει colt czt και μετά το πρώτο στάδιο (ΦΠΕ και πρόγραμμα για 100αρες) έριχνε μέσα torco και θυμάμαι εσπερνε το οχημα.
Black Demis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, Xristaras12 said: 99% η χρήση είναι μονο για πόλη ναι. Απλά είμαι με το σκεπτικό οτι μια φορά θα πάρω αμάξι και πήγα προς τα εκεί λόγω χώρων στο εσωτερικό και άνεσης γενικότερα. Το yaris το είδα και το οδήγησα, δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε συν οτι δεν μου άρεσε καθόλου η οθόνη που είχε και το πόσο αργή είναι στις επιλογές. δεν μπορείς να τα εχεις ολα...... και ταν ειπα yaris μόνο hybrid έκδοση αν κινείται με βενζίνη και αυτό τα πίνει,,, γενικός στην πόλη μπάλα παιζουν καθαρά υβρίδια Plugin hybrid και ηλεκτρικά αν θες πόλη και ταυτόχρονα θες οικονομία πας εκεί ...... αλλιώς βολεύεσαι με οτι υπάρχει πάντως η κατανάλωση που αναφέρεις μια χαρά ειναι για αυτό που ειναι ουτε χαλασμενο ειναι ουτε κατι εχει οσο αφορά την βενζινη καθώς συγκεκριμένος κινιτηρας δεν ειναι τπτ το ιδιαίτερο (ουτε υψηλή συμπίεση έχει ουτε επιδόσεων ειναι) αν μπει καθαρή 95 και οχι νοθευμένη ειναι στα ιδια οτι αφορά επιδόσεις και κατανάλωση με μια καθαρή 100 ο μόνος λόγος να βαλει καποιος 100 σε αυτο το μοτέρ μια στα τοσο ειναι τα προσθετa καθαριστικά που εχει αλλιώς πετάς ανα καποια χιλομετρα καθαριστικό πχ Liqui moly injection cleaner η αλλιος τζαμπα ψαχνεσαι ολα ειναι καθος πρεπει Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από Black Demis 1
Sakiz105 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Στο I30 που εχω με τον 1,5t/159hp 95αρα βαζω. Και ανα δυο γεμισματα βαζω αυτην με τα καθαριστικά μέσα. Εκτός αν έχει έχει θέμα η βενζίνη να βγάζει λιγότερα οκτάνια, δεν βλέπω τον λόγο να βάζεις με περισσότερα σε τέτοια οχήματα. Μάλιστα, είχα μιλήσει και με έναν με τύπου που σταματήσαμε μαζί για βενζίνη και είχε Type R του 22, και αυτός απλή βάζει 1
ideal09 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Στο δικό μου το 1000αρι(ατμοσφαιρικο ψοφιμι) βλέπω διαφορά στην κατανάλωση αναλόγως το βενζινάδικο αλλά όχι το είδος της βενζίνης. Έβαζα για καιρό απο δω και απο κει, μεχρι που μια μερα αναγκαστικα να βαλω απ το πιο ακριβο της πολης το οποιο εχει και καλο ονομα τα -τελευταια 40 χρονια- επειδη ηταν το μονο ανοιχτο(ποτε δεν το χα παρει στα σοβαρα ομως). Εμ ειδα σοβαρη διαφορα στα χιλιομετρα απλα με την 95αρα. Εχει τυχει να βαλω την 98αρα της προσφορας τις Τριτες και ενω ημουν θετικα προκατειλημμενος και το placebo effect ειχε ηδη ξεκινησει, το αμαξι και την ηπιε υπερβολικα γρηγορα και ειχε ξεσκιστει στα πυρρακια. Ελεγα ρ γμτ ειναι δυνατον;
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, ideal09 είπε Στο δικό μου το 1000αρι(ατμοσφαιρικο ψοφιμι) βλέπω διαφορά στην κατανάλωση αναλόγως το βενζινάδικο αλλά όχι το είδος της βενζίνης. Έβαζα για καιρό απο δω και απο κει, μεχρι που μια μερα αναγκαστικα να βαλω απ το πιο ακριβο της πολης το οποιο εχει και καλο ονομα τα -τελευταια 40 χρονια- επειδη ηταν το μονο ανοιχτο(ποτε δεν το χα παρει στα σοβαρα ομως). Εμ ειδα σοβαρη διαφορα στα χιλιομετρα απλα με την 95αρα. Εχει τυχει να βαλω την 98αρα της προσφορας τις Τριτες και ενω ημουν θετικα προκατειλημμενος και το placebo effect ειχε ηδη ξεκινησει, το αμαξι και την ηπιε υπερβολικα γρηγορα και ειχε ξεσκιστει στα πυρρακια. Ελεγα ρ γμτ ειναι δυνατον; μάλιστα καλή πληροφορία και τούτο, ευχαριστώ. Για πόση παραπάνω διαφορά μιλάμε; Προσωπικά να σου πω την αληθεια μου εχω ενα εγεαν εδω παρακάτω με 1,869 αυτη τη στιγμή και το εταιρικό κοχύλι εχει 1,939. Χοντρικά στα 20€ είναι 10,7 λιτρα το ενα και 10,3 λιτρα το άλλο σε καύσιμο.
PLACEBO_89 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε Το αμάξι ειναι ολοκαίνουριο 20 ημερών, πρώτο γέμισμα έκανα με 95αρα και εχω ηδη κάνει 240-250 χλμ δεν θυμάμαι και εχω φάει μισο ντεπόζιτο και το επομενο μισο σχεδον απο το ακολουθο τέταρτο της ένδειξεις (συνεπώς μένει 1 τέταρτο και μισό ακόμα στην ένδειξη). Μου είπαν οτι αυτή η κατανάλωση που βλέπω στην αρχή είναι φυσιολογική και θα πέσει με το στρώσιμο του κινητήρα, είναι αρκετά νωρίς ακόμα και έχει παραπάνω κατανάλωση. Με κλιμα βλέπω στην πόλη πολλές φορές 8λιτρα, συνηθως με συντηρητική οδήγηση έχω δει και 5,4-6,2. Εκτός πόλης δεν εχω βγει ακόμα για να δω. εδω τώρα κολλάμε στην επιλογή καυσίμου (πάντα απο γνωστό πρατήριο με το κοχύλι εταιρικό) η αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο ακόμα καλύτερα. Προσωπικά λόγω κυβικών δεν θεωρώ οτι θα ωφελήσει παραπάνω η 98αρα σε κάτι, γνωστοί μου λένε οτι θα το "χαλάσεις" το αμαξι και δεν εχει νοημα να βαζεις 95, θα σε βγάζει παραπάνω χιλιόμετρα η 98αρα κλπ. Χοντρικά και ο πωλητής με παρότρυνε να βάζω 98 λόγω τουρμπο και οτι θα το βοηθήσω. Καλοριζικο και απροβληματιστο! Ισχυει αυτο που σου ειπε ο πωλητης! Και γω το ειδα σε tsi με 100αρα! Ακομα και κατω απο τις 2000στρ που ηταν νωχελικο εφτιαξε κατα 80% ενω στο φασμα του τουρμπο σε αλλο level!!! Σημασια εχει να βρεις ενα σωστο βενζιναδικο και να βαζεις μονο απο κει και για οικονομικους λογους ας ειναι και 95αρα!
tutuyo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Ελάχιστες διαφορές είναι αυτές Τι 1,8 τι 1,9 Γενικά μιλωντας όποιο πρατήριο βλέπεις πολύ μακρυά από τις τιμές των διυλιστήριων ,το αποφεύγεις http://oil.gge.gov.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα