efib Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, Χρειάζομαι μια οθόνη για m1 pro. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως Excel και ταινίες netflix, όχι παιχνίδια. Μέγεθος θεωρώ ότι 24" ή 27" είναι καλά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην ανάλυση ή στην απόκριση; Τιμή μέχρι 400€ αλλά μπορεί να ανέβει εάν πρόκειται για καλή οθόνη με βάση τις ανάγκες μου όμως. Ευχαριστώ 1
somt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Για να δείξει σωστά το MacOS (να κάνει σωστό scaling δηλαδή) προτείνονται οι παρακάτω συνδυασμοί μεγεθών-αναλύσεων. Με λιγα λόγια αν θες μια τυπική 27άρα προτίμησε ανάλυσης 1440. Αλλιώς όλα (εικονίδια, text κτλ) θα είναι ή πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από somt 1
M A T R I X Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, somt είπε Για να δείξει σωστά το MacOS (να κάνει σωστό scaling δηλαδή) προτείνονται οι παρακάτω συνδυασμοί μεγεθών-αναλύσεων. Με λιγα λόγια αν θες μια τυπική 27άρα προτίμησε ανάλυσης 1440. Αλλιώς όλα (εικονίδια, text κτλ) θα είναι ή πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα. Δεν θεωρώ ότι κάποιος δουλεύει σε τέτοιο scaling αν δεν έχει το κατάλληλο monitor. Επίσης το παραπάνω img δε λέει τίποτα. 1 ώρα πριν, efib είπε Καλησπέρα, Χρειάζομαι μια οθόνη για m1 pro. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως Excel και ταινίες netflix, όχι παιχνίδια. Μέγεθος θεωρώ ότι 24" ή 27" είναι καλά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην ανάλυση ή στην απόκριση; Τιμή μέχρι 400€ αλλά μπορεί να ανέβει εάν πρόκειται για καλή οθόνη με βάση τις ανάγκες μου όμως. Ευχαριστώ Για τη χρήση που τη θες, θα σου πρότεινα την πιο οικονομική λύση σε αυτήν την κατηγορία - LG 27UL550-W. Τέλος, κατέβασε το betterdisplay και παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από M A T R I X 1
somt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) ίσως δεν έχεις καταλάβει το img οι desktop οθόνες που βγάζει η Apple είναι 218ppi (retina) και οι παλιότερες 109ppi (non-retina). Το macOS το έχει φτιάξει να δείχνει σωστα σε αυτά τα συγκεκριμένα ppi όταν μιλάμε για εξωτερικές οθόνες. Το γραφικό δείχνει ποιες οθόνες άλλων κατασκευαστών είναι σε αυτά τα ppi. more info: https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/ Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από somt
lasithi12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, somt said: ίσως δεν έχεις καταλάβει το img αυτο το img ειναι παλιομοδίτικο. πλεον τα καινουργεια macbook δεν τραβάνε και τοσο workload να κανουν scale την ανάλυση. στο λεω παθώντας με ένα MBP 16 2019 ακόμα και το τυπικο 1440 για μερικους ειναι αρκετό μικρό... στο λέω εγώ που έχω 31.5 4K.... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από lasithi12
M A T R I X Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, somt είπε ίσως δεν έχεις καταλάβει το img οι desktop οθόνες που βγάζει η Apple είναι 218ppi (retina) και οι παλιότερες 109ppi (non-retina). Το macOS το έχει φτιάξει να δείχνει σωστα σε αυτά τα συγκεκριμένα ppi όταν μιλάμε για εξωτερικές οθόνες. Το γραφικό δείχνει ποιες οθόνες άλλων κατασκευαστών είναι σε αυτά τα ppi. more info: https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/ 3 ώρες πριν, somt είπε αφήνω κι αυτό εδώ Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αυτό ισχύει κυρίως σε παλιότερα μοντέλα, όχι τόσο στα νέα. Τσέκαρε macrumors πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, για περισσότερες πληροφορίες. Το issue του τύπου στο video δεν ήταν τόσο το scaling αλλά το low performance λόγω rendering. Επέλεξε την πιο οικονομική λύση, η οποία ήταν να αλλάξει monitor και το κατανοώ. Καλά έκανε, αν και δεν πιστεύω ότι οφειλόταν εκεί. Ο TS τώρα, για τη χρήση που το θέλει και με το device που έχει, θα του πρότεινα ξεκάθαρα monitor σαν αυτό που ανέφερα παραπάνω ή κάποιο αντίστοιχο. 1
efib Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Θα το ψάξω περισσότερο βάσει των σχολίων σας!
paniti Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Σε 27” και 400€ πας σε 1440p όπως στα λέει και ο @somt Κοίταξε τη σειρά Professional της Dell (είναι πιο οικονομική από την Ultrasharp) και θα σε καλύψει για τη χρήση που θες πιστεύω. Έχω δύο P2720D dual monitor στο εξοχικό και είναι μια χαρά για λίγες ώρες δουλειάς τη μέρα (εφαρμογές γραφειου). Τώρα αν βαράς 10ωρα στο excel και θες οπωσδήποτε macOS θα πρέπει να σκεφτεισ να ανέβεις πολύ σε budget (για 5Κ). Στα θετικά των Dell είναι η πολύ καλή εγγύηση και τα ergonomics. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από paniti 1
somt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) δεν είναι απλά το performance hit είναι ότι το macos κάνει καλά μόνο ακέραιο (integer) scaling (2x, από 109 σε 218 ppi πχ) Αναφορά σε κείμενο Display scaling is a system preferences setting that renders your Mac’s screen to a virtual buffer that is larger or smaller than your display, and then scales the final result to fit. This allows Macs to work with a wide range of displays with different pixel densities. However, display scaling comes with some significant caveats, including a blurrier picture, shimmering when scrolling, moiré patterns, worse GPU performance, and worse battery life if you’re using a laptop. Display scaling also undoes dithering, which can mean gradients aren’t as smooth. With those issues in mind, it’s far, far better to run macOS at the pixel density it was designed for. https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/ Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από somt
ChristosFis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Στις 26/8/2023 στις 10:18 ΜΜ, M A T R I X είπε Για τη χρήση που τη θες, θα σου πρότεινα την πιο οικονομική λύση σε αυτήν την κατηγορία - LG 27UL550-W. Τέλος, κατέβασε το betterdisplay και παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις. την έχει κανεις αυτη την οθοόνη να μας πει αποψεις?
mistr4l Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 hours ago, ChristosFis said: την έχει κανεις αυτη την οθοόνη να μας πει αποψεις? Λοιπόν. Τα έχουμε πει αρκετές φορές. Όπως τα λέει ο φίλος matrix. Δύο επιλογές γενικά: 1. 2k 27" monitor και το τρέχεις σε native ανάλυση 2. 4κ 27" monitor και το τρέχεις σε Full HD για να έχεις retina effect. Native 4Κ στις 27 ίντσες είναι υπερβολικά μικρά όλα. Έχω εγώ την οθόνη 2 χρόνια (την 850 βέβαια, αλλά ίδιο panel). Τα καλύτερα έχω να σου πω, ό,τι και τα reviews που διαβάζεις. Δίπλα δίπλα με την LG ultrafine 5K οι διαφορές είναι μικρές. H ultrafine είναι 5Κ και το scaling πάει στα 2Κ ουσιαστικά, αλλά δεν έχει ΤΟΣΗ διαφορά που να αξίζει την τετραπλάσια τιμή. Τα χρώματά της ελαφρώς πιο ζωηρά + κάποιες ευκολίες (σχετικά ανούσιες) λόγω οικοσυστήματος. Τα πράγματα είναι σχετικά ξεκάθαρα. Αυτά. Σημείωση: Αν και η 850 είχε βάση σταθερή με αυξανόμενο ύψος, την έχω βάλει σε vesa mount για να έχω χώρο κάτω από την οθόνη. Επίσης, μην πέσεις στην παγίδα των ηχείων. ΔΕΝ είναι καθόλου καλά σε καμία οθόνη. Προσωπικά ακούω είτε από το laptop είτε από monitors (όταν θέλω να ακούσω πιο δυνατά και σωστά). Η Ultrafine έχει ωραία ηχεία (σίγουρα και η studio display) αλλά πανάκριβη. Συνεπώς, η 550 είναι σούπερ. Μόνο της μείον η έλλειψη usb c θύρας. 1
somt Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 δυο σημειώσεις: η προσέγγιση του φίλου, να τρέχεις την 4k 27'' σε "Full HD" scaling είναι η σωστή (είναι η περίπτωση του 2x scaling, οπότε γίνεται σωστά) όμως, εικονίδια-κείμενο θα είναι λίγο μεγαλύτερα από το αν έπαιρνες την 2k 27'' και την έτρεχες native. Στη 2k 27'' θα τα βλέπεις όλα στα μεγέθη που προτείνει η apple
efib Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 26/8/2023 στις 9:12 ΜΜ, efib είπε Καλησπέρα, Χρειάζομαι μια οθόνη για m1 pro. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως Excel και ταινίες netflix, όχι παιχνίδια. Μέγεθος θεωρώ ότι 24" ή 27" είναι καλά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην ανάλυση ή στην απόκριση; Τιμή μέχρι 400€ αλλά μπορεί να ανέβει εάν πρόκειται για καλή οθόνη με βάση τις ανάγκες μου όμως. Ευχαριστώ Επανέρχομαι. Είναι κάποια από αυτές κατάλληλη; https://www.skroutz.gr/s/24686508/Dell-S3221QS-VA-HDR-Curved-Monitor-31-5-4K-3840x2160-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/29438757/Dell-S3422DW-Ultrawide-VA-Curved-Monitor-34-QHD-3440x1440-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/5268031/Samsung-S32D850T-PLS-Monitor-32-QHD-2560x1440-me-CHrono-Apokrisis-5ms-GTG.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/23361409/Dell-P2421-IPS-Monitor-24-1-FHD-1920x1200-me-CHrono-Apokrisis-5ms-GTG.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα