Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια ειναι οτι ενα αρχαιο συστημα με Q6600 θα τραβαει idle 70+ w idle και 110-120+ στο ιντερνετ. Αν το pc μενει ανοιχτο πολλες ωρες ειναι προτιμοτερο ενα NUC απο αποψη καταναλωσης. Για να κανει την δουλεια του μια καρτα ειναι μια χρα. Σιγα να μην πουλησει συστηματακι με Q6600, δυσκολο, οταν δινουν κουτια με 2nd/3gen ιντελ στο 50αρι.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2023 στις 11:13 ΜΜ, greekfragma είπε

Θα σου πρότεινα να πουλήσεις ένα 60ευρω τον υπολογιστή σου και με μικρή έξτρα διαφορά από τη κάρτα γραφικών (αντί για 50-60 να δώσεις 90) να πάρεις ένα τέτοιο που θα σου κάνει απόσβεση στο 3μηνο από το 10φορές λιγότερο ρεύμα που θα καίει

https://www.skroutz.gr/s/30160981/Intel-NUC-Kit-NUC7PJYHN-Barebone-Pentium-Quad-Core-J5005-2-5-HDD-SSD.html

Ποιος θα αγοράσει Q6600 μηχάνημα μεταχειρισμένο στα 60€; Αν μου το χάριζε κανείς ίσως και απλά να το έπαιρνα και θα μου έτρωγε καμιά γωνία στο σπίτι.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
2 minutes ago, manolis940 said:

Ποιος θα αγοράσει Q6600 μηχάνημα μεταχειρισμένο στα 60€; Ειλικρινά και να μου το χάριζε κανείς θα του έλεγα να το πάει στα σκουπίδια.

συμφωνώ με αυτό, αλλά η αγορά έξω είναι ελεύθερη και υπάρχει κάποιος που μπορεί να ενδιαφέρεται ακόμα και για ανταλλακτικά. Ως ξέχωρη αξία των πραγμάτων ή για να ολοκληρωθούν και να αναστηθούν αντίστοιχα μηχανήματα καμιά φορά αξίζει κάποιος να βρει τέτοια parts.

αλλά ας μην δώσουμε έμφαση στο τι θα κάνει με το Q6600 15ετίας μηχάνημα. το θέμα είναι οτι με τόσο ρεύμα που καίει το να του ρίξει 50-60-80ευρώ για κάρτα γραφικών είναι απλά το χειρότερο που μπορεί να κάνει σε σχέση με το να το ξεφορτωθεί και να κάνει απόσβεση από την κατανάλωση του πιο σύγχρονου.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, greekfragma είπε

συμφωνώ με αυτό, αλλά η αγορά έξω είναι ελεύθερη και υπάρχει κάποιος που μπορεί να ενδιαφέρεται ακόμα και για ανταλλακτικά. Ως ξέχωρη αξία των πραγμάτων ή για να ολοκληρωθούν και να αναστηθούν αντίστοιχα μηχανήματα καμιά φορά αξίζει κάποιος να βρει τέτοια parts.

αλλά ας μην δώσουμε έμφαση στο τι θα κάνει με το Q6600 15ετίας μηχάνημα. το θέμα είναι οτι με τόσο ρεύμα που καίει το να του ρίξει 50-60-80ευρώ για κάρτα γραφικών είναι απλά το χειρότερο που μπορεί να κάνει σε σχέση με το να το ξεφορτωθεί και να κάνει απόσβεση από την κατανάλωση του πιο σύγχρονου.

Δύσκολο σε τόσο υψηλή τιμή να φύγει έστω και γι αυτό και από κει και κάτω δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί και με την μεταπώληση.

Σωστή παραπατήρηση για την CPU η οποία τραβάει 105W και πολύ καλός λόγος για να αποφύγει το συγκεκριμένο CPU κάποιος.

Δημοσ.
51 minutes ago, kyr123 said:

110ευρώ για κάρτα του 2017 σε σύστημα με Q6600 και ένα τροφοδοτικό που δουλεύει 15χρόνια?

πες οτι τρολάρεις σε παρακαλώ.

χαχαχαχαχα

Δημοσ.
Στις 29/8/2023 στις 11:12 ΠΜ, manolis940 είπε

Ποιος θα αγοράσει Q6600 μηχάνημα μεταχειρισμένο στα 60€; Αν μου το χάριζε κανείς ίσως και απλά να το έπαιρνα και θα μου έτρωγε καμιά γωνία στο σπίτι.

Κι όμως είχα πουλήσει σύστημα με q6600 λιγότερο από 1 χρόνο πριν στα 80 ευρώ. Είχε 4gb ram, ssd 120 gb, gt 730, dvd , win 10 και έδινα στο πακέτο πληκτρολόγιο και τα καλώδια ρεύματος και σύνδεσης με οθόνη.

Δημοσ.

Έχουν δίκιο οι φίλοι, το ρεύμα θα σε κάψει. Αστην κάρτα και πάρε κάνα mini pc. Στο amazon.de θα βρεις με cpu N100 που δεν καίει τπτ (6w) και είναι σφαιράτος single thread, στα ~180€. Βγαινουν και προσφορες συχνα πυκνα.

Αλλιώς δες για κάνα μεταχειρισμένο εδώ στις αγγελίες https://www.insomnia.gr/classifieds/search/?&q="mini pc"&type=classifieds_advert&page=2&sortby=relevancy ή refurbished στο ebay https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=mini+pc+refurbished&_sacat=0&_sop=15.

Στα 100-120 κάτι θα βρεις. Κοίτα το cpu να ναι οσο πιο φρέσκο γίνεται και να χει 8gb ram.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Κι όμως είχα πουλήσει σύστημα με q6600 λιγότερο από 1 χρόνο πριν στα 80 ευρώ. Είχε 4gb ram, ssd 120 gb, gt 730, dvd , win 10 και έδινα στο πακέτο πληκτρολόγιο και τα καλώδια ρεύματος και σύνδεσης με οθόνη.

Ένα χρόνο πριν μπορεί όντως να έφευγε ένα τέτοιο σύστημα.
Αυτή τη στιγμή όμως συστήματα με i5 2ης/3ης γενιάς με εγγύηση ξεκινάνε από τα 60-70 ευρώ, δεν έχει νόημα να μιλάμε για τέτοια ποσά για πλατφόρμα με 775 socket.

https://www.cosmodata.gr/category/966/refurbish-pc/?specs=1122_3844.&

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...