mants118 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, inec είπε Εντάξει, και τίποτα να μην κάνει αξίζει μία θέση στη βιβλιοθήκη κάθε μεσήλικα gamer που σέβεται τον εαυτό του 🙏 Παίρνεις και το lego και είσαι κομπλέ! 😇 1
Pokemon640 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 1 hour ago, oldnew said: Αμα θες απλώς αντιγραφή κάποιου παλαιου συστήματος για ντεκόρ, κανε αυτό : Εκτύπωνεται σε χαρτί στον εκτυπωτή, το κολας σε χαρτόνι και το φτιάχνεις (και είναι τσάμπα) : πολύ ωραίο, θυμίζει λίγο γραφικά vice city αν σκεφτείς ότι ένας χώρος θα είναι γεμάτος με τέτοια κουτιά, και το τραβήξεις βίντεο. Μόνο που το πρόσωπο του ηθοποιού στο βίντεο θα είναι ρεαλιστικό, όχι τετραγωνισμένο 😆 1
aleka13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, panathatube είπε Στην Ελλάδα ταυτιζόμαστε με ένα speccy/CBM/CPC μηχάνημα. Ένα σύστημα στην 128αρα εκδοχή κατά προτίμηση. Έχουν και πολύ καλύτερα γραφικά και ήχο από Atari! Ή γιατί όχι καμιά Amiga με τη μορφή της 500 ή κανενός Atari STE με καμιά 1000 παιχνίδια στα "σωθικά" τους; https://retrogames.biz/products/thea500-mini/ 1 ώρα πριν, Fighter pilot 71 είπε Αντε,και στην Amiga με το καλο.....Ακομα προσπαθω να την αποκτησω απο παιδι,κι ας εχω παει 52 χρονων! https://retrogames.biz/products/thea500-mini/ 4
ooaris Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Θυμάμαι είχα πάρει Nintendo το '94. Μάζεψα τα λεφτά από τα κάλαντα Χριστουγέννων και του Πάσχα και με 15000 δρχ το πήρα με δώρο κασέτα Mario. Μετα δεν είχα λεφτά για άλλη κασέτα και πήρα την πιο φθηνή που βρήκα... Ήταν η "skate or die" Δεν ήταν τυχαία, φθηνή... Από την ξενερα μου που ήταν μουφα και που ήθελα άλλο μισό χρόνο για να πάρω άλλη κασέτα, "πούλησα" το Nintendo πίσω στο βιβλιοπωλείο/παιχνιδάδικο όπου το είχα πάρει και μου έδωσε ένα καινούριο ατάρι (ναι, κάνανε και τέτοια τότε). Μου είπε ότι είχε 500+ παιχνίδια και και ξετρελάθηκα. Χρειάστηκα καμία ωρίτσα να τα δοκιμάσω όλα και περίπου 2 ώρες για να καταλάβω ότι όλα τα παιχνίδια ήταν άθλια. Πάλι καλά είχα έναν ματσωμενο φίλο και του χάρισα το αταρι με αντάλλαγμα να μου δώσει το Playstation1 του μόνο για το Σαββατοκύριακο... Νομίζω είχε το μορταλ κομπατ και το φιφα... Την Δευτέρα που το γύρισα είχα κατάθλιψη. 2 2
rodosf1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Όπως φαίνεται από τα σχόλια, η εποχή που λέγεται Retro έχει να πει ιστορίες με ουσία και συναίσθημα. Δεν πιάνεται αυτό με τα φωτορεαλιστικα γραφικά του σήμερα. Ήτανε άλλιως. Γ αυτό και όλες οι σειρές ντοκιμαντέρ για τις απαρχές του Gaming. Δεν βγήκε σειρά για την επίδραση στον κόσμο του Cyberpunk πχ, όσο όμορφο κ αν είναι, κ ας είναι αγαπημένο. Τo Space Invaders ομως τοτε... με τα απλά γραφικά έσπασε ταμεία κ καρδιές. 2
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 30 λεπτά πριν, ooaris είπε Μετα δεν είχα λεφτά για άλλη κασέτα και πήρα την πιο φθηνή που βρήκα... Ήταν η "skate or die" Ειμασταν 3 φιλοι με megadrive, αγοραζαμε απο ενα game και καναμε ανταλλαγες δεν ειχαμε λεφτα. Θυμαμαι οταν ειχα παρει το " Power Monger" κατα λαθος, ητανε το πρωτο μου strategy. Ετσι ειχα νιωσει 1
zaratustra Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δεν θυμάμαι κανέναν να έχει αυθεντικό atari. Όλοι κονσόλες κλώνους είχαμε με 300 παιχνίδια στη μνήμη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Μπορεί να γελάστε όμως ακόμη έχω κρατημένο και αραιά και που ρίχνω καμία πίστα στο PS 1 που έχω κρατήσει σε άριστη κατάσταση. Κακά τα ψέματα. Σε εμάς τους νεαρούς των αρκετών δεκαετιών, κάνει κέφι ο πολυκάναλος ήχος του home theater, τα φανταστικά γραφικά των σύγχρονων μηχανών (pc, PS5 και gpu's) όμως πάντοτε μια πίστα στα πιξελιασμένα αρχαία μηχανήματα μας προκαλεί νόστο, αναμνήσεις και ξεκούραση.
Apaleytos80 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 12 λεπτά πριν, Gk2016 είπε Μπορεί να γελάστε όμως ακόμη έχω κρατημένο και αραιά και που ρίχνω καμία πίστα στο PS 1 που έχω κρατήσει σε άριστη κατάσταση. Κακά τα ψέματα. Σε εμάς τους νεαρούς των αρκετών δεκαετιών, κάνει κέφι ο πολυκάναλος ήχος του home theater, τα φανταστικά γραφικά των σύγχρονων μηχανών (pc, PS5 και gpu's) όμως πάντοτε μια πίστα στα πιξελιασμένα αρχαία μηχανήματα μας προκαλεί νόστο, αναμνήσεις και ξεκούραση. Ετσι ειναι, πλεον δεν παιζω games, σπάνια και κανα indie. τπτ δεν ειναι οπως τηςν πρωτη φορα...Που επαιξα Resident evil 1 στο PS1, το gran turismo 2, το morrowind σαν πρωτο open world για μενα, το lineage σαν πρωτο ΜΜΟ, το πρωτο fifa/ΝΒΑ απο 2d σε 3D, age of the empires, Diablo2 κτλ κτλ .Ποιο πολυ με εντυπωσιαζει κανα indie που τολμαει κατι διαφορετικο παρα το ξαναζεσταμενο φαγητο με καλυτερα γραφικα. 3 1
apos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Ίσως κάνω λάθος, αλλά η Atari είχε την τύχη της Nokia, δηλαδή κάποιοι περιφέρουν και νοικιάζουν ένα brand σε τυχάρπαστους κατασκευαστές και παράγουν συσκευές που καμία σχέση δεν έχουν με τη φιλοσοφία και την ιστορία του πραγματικού brand. Να αγοράζουμε νοσταλγία δε λέω, αλλά από την αυθεντική πηγή.
iml Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ανυπομονούμε να το ξαναδούμε (ΝΟΤ) Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από iml 1
Progfusion Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, REDMAN-X είπε Θα το βλεπουν τα νεα παιδια και θα λενε τι ειναι αυτο τοστιέρα? Απο που μπαινει το cd χαχααχαχαχαχ Αλλα για τους παλιους αυτο ηταν ενα Παραδεισένιο ονειρο της εποχης μας!!Ετων 44 Αν το βρω θα το τσιμπησω ενοητε!! Τα περισσότερα "νέα παιδιά" δεν έχουν ιδέα τι είναι το σιντί.. 2 2
Makis101 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 10 ώρες πριν, Tlykog είπε Υπάρχουν άνθρωποι που δέωονται συναισθηματικά με υλικά αγαθά για διάφορους λόγους (πχ αναμνήσεις) και άλλοι που απλά τα βλέπουν γι αυτό που είναι: υλικά αγαθά, παραγόμενα μαζικά, συνήθως από πολυεθνικές δισεκατομμυρίων. Ανήκω, ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Είναι θέμα χαρακτήρα και ανθρώπου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που σκέφτεται με νοσταλγία βέβαια. Απλά δε μου αρέσουν οι εταιρείες που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αυτό και να σου πουλήσουν ακριβά κινέζικες απομιμήσεις με ηλεκτρονικά του κιλού. Πχ θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιούσαν ακριβώς τα ίδια υλικά και την ίδια ποιότητα κατασκευής του αρχικού Atari 2600+ και κατασκεύαζαν ένα πιστό αντίγραφο. Τότε θα υπήρχε κάποιος λόγος να το αγοράσει κάποιος συλλεκτης. Τώρα κάνουν χρήση απλά του ονόματος. Το hardware είναι σαφώς διαφορετικό. Η τεχνολογία εξελίσσεται και τα προϊόντα της απαξιώνονται γρήγορα και αντικαθιστώνται από καλύτερα και αποδοτικότερα. Κοιτώντας ένα παλιο μηχάνημα με πιάνει θλίψη, όχι νοσταλγία. Σκέφτομαι ότι απλά κάθεται γιατί κανένας δεν το εκεταλλευτηκε ή το ανακύκλωσε για να γίνει κάτι καλύτερο. Δε λέω ότι δεν έχουν αξία. Έχουν γι αυτούς που τους δίνουν αξία. Δεν έχουν πραγμαγματική αξία όμως, όπως πχ ένα παλιό κόσμημα μοναδικής τεχνοτροπίας ή ένα παλιό αυτόματο ρολόι. Και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου.👍 Απλά εγώ προφανώς βλέπω ''ίσως'' με περισότερο αγάπη το παρελθόν μου ως Gamer. Προσωπικά οι αναμνήσεις μου δεν στηρίζονται στο εκάστοτε μηχάνημα αυτό καθ' αυτό, αλλά στο ''ΠΩΣ'' πέρασα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα! Το ΑΝ, οι εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν (πάντα το έκαναν αυτό, και πάντα θα το κάνουν) και να σου πουλήσουν δηλαδή ακριβά κινέζικες απομιμήσεις εκμεταλλευόμενες την νοσταλγία σου με ηλεκτρονικά του κιλού όπως πολύ σωστά λες. Ε....αυτό φίλε μου είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο......🤷♂️🤷♂️ Εγώ πάντως μένω στο ζουμί. Που θεωρώ, (σωστό? λάθος? καθένας το κρίνει μόνος του αυτό) ότι είναι και η ουσία του να κρατάς για πάντα μια κονσόλα στο Game Room σου!😉 1
vbeka9733 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Οτι πιο αχρηστο εχει εφευρεθει ποτε. Το 2023 να κανεις τι παιχνιδι με 1 τετραγωνο πιξελ να κινειται στην οθονη, κατεβασε το meme αν θες. Δηλ θα πεις ασε ας βγαλω το PS5 να βαλω παιχνιδια δεκαετιας του 70-80? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα