basilis_k6 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) θα ηταν προτιμοτερο να ειναι μια μη λειτουργικη, πιστη αντιγραφη του παλιου. μπιμπελο δηλαδη για το σαλονι και να εχει τη μιση τιμη. δεν θα παιξει ουτε 3χρονο παιδι πανω απο 10 λεπτα αυτα τα αρχαια παιχνιδια. βρισκεις το αυθεντικο με λιγοτερα λεφτα btw. παλιο, φθαρμενο, ισως να μην λειτουργει αλλα ειναι οντως το 2600 το οριτζιναλ. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από basilis_k6 4 1
stefanos_th Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 να σημειωσω οτι το VCS το εβαζες εναν m.2 ssd και εκανες εγκατασταση windows / linux . αν πηγε απατο εκεινο , αυτο δεν θα εχει λαμπρο μελλον .
panathatube Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Στην Ελλάδα ταυτιζόμαστε με ένα speccy/CBM/CPC μηχάνημα. Ένα σύστημα στην 128αρα εκδοχή κατά προτίμηση. Έχουν και πολύ καλύτερα γραφικά και ήχο από Atari! Ή γιατί όχι καμιά Amiga με τη μορφή της 500 ή κανενός Atari STE με καμιά 1000 παιχνίδια στα "σωθικά" τους; 3
ELMastas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Πανέμορφο παραμένει το άτιμο ιδιαίτερα για μας τους Retro Fans Γατάκια μετά απο 46 χρόνια βγάζουν + μοντέλα οι boss εταιρίες 😎 Τώρα βέβαια επι του προκειμένου αναμενόμενα όσα είπαν όμως περίμενα και κάτι παραπάνω για παράδειγμα κάτι πρωτότυπο να υπάρξουν ομάδες η και η δυνατότητα indy developers να βγάζουν τα remakes η εντελώς νέα παιχνίδια στο ίδιο στύλ που να τρέχουν σε αυτό το hardware ! θα ήταν ενδιαφέρων αυτή η ιδέα,για να βλέπαμε το τι θα μπορούσαν να κάνουν σήμερα με έξυπνο προγραμματισμό. Επίσης θα πρέπει να μπορεί να γίνει και "αναβάθμιση" στα παιχνίδια και κάποια features για διπλό κυρίως η διάφορα modes κλπ πιστεύω να υπάρχει επίσης η δυνατότητα για άλλα παιχνίδια που θα μπορείς να βάζεις, χωρίς να σου πιάνουν τον πισινό,γιατί ως σύνολο δεν τα λες και πολλά αυτά,είναι όμως μια αρχή. 3
Eloy Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά η αγορά κάθε κλάδου προσανατολίζεται πάντα προς αυτόν που δίνει τα (περισσότερα) λεφτά. Κάποτε τα λεφτά για τα κομπιουτεροπαίχνιδα τα έδιναν οι κάτω των 20 ετών και είχε γεμίσει ο τόπος ουφάδικα. Μετα τα έδιναν οι 20-30 (τότε που η καλή κάρτα γραφικών είχε ένα πενηντάρικο), μετά οι 30-40 (κι άρχισαν να ακριβαίνουν οι κάρτες γιατί ο άλλος είχε χρήμα να ρίξει ενώ ο πιτσιρικάς με 10 ευρώ απο δω και 10 απο εκεί δεν έκανε ανάσταση) και τώρα είμαστε με ηλικιακή αναβάθμιση στα 30-50+. Ε, είναι ώρα να τα πάρουμε και μ'άλλους τρόπους απο τους παλιότερους (γιατί μπορούν να ξοδέψουν και είναι συναισθηματικά ευάίσθητη γενιά δεμένη με την εποχή της - δεν είναι τυχαίο το "80's feeling" που θέλουν οι παραγωγοί στις ταινίες και στις σειρές...) Πολύ απλά, οι έφηβοι των 80's kai 90's (γενικά το λέω - φυσικά και υπάρχουν παιδιά που αγοράζουν απο το υστέρημά τους)) είναι αυτοί που συντηρούν την βιομηχανία gaming to 2023 γιατί είναι αυτοί που έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν/ξοδέψουν... Oι υπόλοιποι μέσω αυτών βλέπουν φως (είναι παιδιά τους, κλπ...) Θα τα βγάλει τα λεφτά της η Atari ακόμα κι αν το πάρει ο άλλος μόνο για το ράφι - αλλά θα το πάρει... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από Eloy 7
TasMan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Ξενέρωσα μόλις άκουσα για τα παιχνίδια που θα λέιπουν... Atari χωρίς space invaders (άντε και χωρις pacman) ΔΕΝ είναι Atari! 1 1
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Συγκινήθηκα Πριν παρω το 2600 , μου ειχε παρει δωρο ο πατερας μου ενα τετοιο το 1989-90 νομίζω , μαλλον κλωνος η το 2600jr . Προτιμουσα εκεινους τους μοχλους αθανατοι. 4
ougxar Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Εξαιρετική κίνηση για μσζοχες, επόμενη κυκλοφορία ρετρό κονσόλας ο υπολογιστής που έτρεξε το pong σε πραγματικές διαστάσεις 1
JSD Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Όσοι έχουμε το αυθεντικό, χαλαρά ανήκουμε σε ομάδες υψηλού κινδύνου... 2
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Ας κρατησω τις κασετουλες του spectrum καλού κακού . Μπορει να βγει καμια ρετρο Zx και να τις πουλήσω ... 2
Makis101 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Tlykog είπε Όχι. Άλλο ένα προϊόν που ποντάρει στη νοσταλγία σε παράλογη τιμή. Αυτό είναι μια κινέζικη απομίμηση. Όποιος έχει/είχε το παλιό, μπράβο του. Ωραίο, αλλά είμαστε στο 2023. Θα πάρω μία γνήσια έκδοση τωρινής κονσόλας. Θα παίξω θα ευχαριστηθώ και αν θέλω την κρατάω για συλλογή. Σε 30 χρόνια μπορεί να έχει αξία και να τη μοσχοπουλήσω τότε σε κάποιον που θα τον πιάσει νοσταλγία και θα μου τα ακουμπήσει για να πάρει την παλιατζούρα... Το ξέρω, ακούγομαι πεζός και ίσως και ψυχρός, αλλά όταν μιλάμε για τεχνολογία, μιλάμε για εξέλιξη. Καλή η ιστορία... για τους ιστορικούς. Είμαι στα 40+, που ζήσαμε την εποχή του, αλλά τώρα πάει πέρασε. Πραγματικά δε θα γυρνούσα ποτέ σε εκείνες τις εποχές. Μου αρέσει το σήμερα. Κοίτα! Ως ένα βαθμό θα συμφωνήσω αλλά ως εκεί! Το να αποκαλείς παλιατζούρα μια κονσόλα που ευχαριστήθηκες πολύ όταν έπαιζες τα αγαπημένα σου Games, και μετά να λες στο χαλαρό. Ε...αφού περάσουν 30 χρόνια τώρα, ( να τη μοσχοπουλήσω τότε σε κάποιον που θα τον πιάσει νοσταλγία και θα μου τα ακουμπήσει ) Είναι σαν να πουλάς "πετάς στα σκουπίδια" όλες αυτές της υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις για μερικά βρόμικα παλιόχαρτα δίχως καμία αξία......... Κατά τη άποψη μου λοιπόν, (και όχι δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη έτσι;) είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις αυτές της κονσόλες στην βιτρίνα σου, παρά μερικά χαρτιά που εντελώς προσωρινά θα σου εξασφαλίσουν ένα άλλο καινούργιο αντικείμενο. Που αντικειμενικά, δεν θα έχει να σου πει τίποτα απολύτως, σε σχέση με την παλιότερη κονσόλα που με μια και μόνο μάτια σου, θα έχει να σου διηγηθεί χιλιάδες στιγμές και αναμνήσεις εκείνες της εποχής!!! Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από Makis101 8 3
oldnew Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Καλύτερα να φτιάξεις κάτι τέτοιο. Το βιντεο είναι δικο μου. Εχω 35 συστήματα (κονσόλες και υπολογιστές) και αν βάλεις και τα mame με τις υποκατηγορίες (arcade, fight, sport κλπ) φτανει τις 44 κατηγορίες για την ωρα. Ανάμεσα στα συστήματα φυσικα εχω και τα atari. Δουλεύει σε Android, το συγκεκριμένο βιντεο είναι απο το nvidia συνδεμένο στην 65αρα tv μου και είναι απο κινητό αρα κακη ποιότητα. Αλλά τα εχω και στο galaxy tab s8 ultra. Το frontended λέγεται reset collection, και τα παιχνίδια τρέχουν μεσω retroarch. Καθε game έχει και το videosnap του.. 2
Fighter pilot 71 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Αντε,και στην Amiga με το καλο.....Ακομα προσπαθω να την αποκτησω απο παιδι,κι ας εχω παει 52 χρονων! 1 1
Tlykog Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 26/8/2023 στις 8:58 ΜΜ, Makis101 είπε Κοίτα! Ως ένα βαθμό θα συμφωνήσω αλλά ως εκεί! Το να αποκαλείς παλιατζούρα μια κονσόλα που ευχαριστήθηκες πολύ όταν έπαιζες τα αγαπημένα σου Games, και μετά να λες στο χαλαρό. Ε...αφού περάσουν 30 χρόνια τώρα, ( να τη μοσχοπουλήσω τότε σε κάποιον που θα τον πιάσει νοσταλγία και θα μου τα ακουμπήσει ) Είναι σαν να πουλάς "πέρας στα σκουπίδια" όλες αυτές της υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις για μερικά βρόμικα παλιόχαρτα δίχως καμία αξία......... Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, (και όχι δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη έτσι;) είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις αυτές της κονσόλες στην βιτρίνα σου, παρά μερικά χαρτιά που εντελώς προσωρινά θα σου εξασφαλίσουν ένα άλλο καινούργιο αντικείμενο. Που αντικειμενικά, δεν θα έχει να σου πει τίποτα απολύτως, σε σχέση με την παλιότερη κονσόλα που με μια και μόνο μάτια σου, θα έχει να σου διηγηθεί χιλιάδες στιγμές και αναμνήσεις εκείνες της εποχής!!! Υπάρχουν άνθρωποι που δένονται συναισθηματικά με υλικά αγαθά για διάφορους λόγους (πχ αναμνήσεις) και άλλοι που απλά τα βλέπουν γι αυτό που είναι: υλικά αγαθά, παραγόμενα μαζικά, συνήθως από πολυεθνικές δισεκατομμυρίων. Ανήκω, ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Είναι θέμα χαρακτήρα και ανθρώπου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που σκέφτεται με νοσταλγία βέβαια. Απλά δε μου αρέσουν οι εταιρείες που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αυτό και να σου πουλήσουν ακριβά κινέζικες απομιμήσεις με ηλεκτρονικά του κιλού. Πχ θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιούσαν ακριβώς τα ίδια υλικά και την ίδια ποιότητα κατασκευής του αρχικού Atari 2600+ και κατασκεύαζαν ένα πιστό αντίγραφο. Τότε θα υπήρχε κάποιος λόγος να το αγοράσει κάποιος συλλεκτης. Τώρα κάνουν χρήση απλά του ονόματος. Το hardware είναι σαφώς διαφορετικό. Η τεχνολογία εξελίσσεται και τα προϊόντα της απαξιώνονται γρήγορα και αντικαθιστώνται από καλύτερα και αποδοτικότερα. Κοιτώντας ένα παλιο μηχάνημα με πιάνει θλίψη, όχι νοσταλγία. Σκέφτομαι ότι απλά κάθεται γιατί κανένας δεν το εκεταλλευτηκε ή το ανακύκλωσε για να γίνει κάτι καλύτερο. Δε λέω ότι δεν έχουν αξία. Έχουν γι αυτούς που τους δίνουν αξία. Δεν έχουν πραγματική αξία όμως, όπως πχ ένα παλιό κόσμημα μοναδικής τεχνοτροπίας ή ένα παλιό αυτόματο ρολόι. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από Tlykog 2 1
oldnew Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 3 hours ago, basilis_k6 said: θα ηταν προτιμοτερο να ειναι μια μη λειτουργικη, πιστη αντιγραφη του παλιου. μπιμπελο δηλαδη για το σαλονι και να εχει τη μιση τιμη. δεν θα παιξει ουτε 3χρονο παιδι πανω απο 10 λεπτα αυτα τα αρχαια παιχνιδια. βρισκεις το αυθεντικο με λιγοτερα λεφτα btw. παλιο, φθαρμενο, ισως να μην λειτουργει αλλα ειναι οντως το 2600 το οριτζιναλ. Αμα θες απλώς αντιγραφή κάποιου παλαιου συστήματος για ντεκόρ, κανε αυτό : Εκτύπωνεται σε χαρτί στον εκτυπωτή, το κολας σε χαρτόνι και το φτιάχνεις (και είναι τσάμπα) : 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα