Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα!

Θα ηθελα την αποψη σας για το αν εχει κανενα νοημα να αναβαθμισω το build μου.

Δεν ειμαι επαγγελματιας, δεν εχω συγκεκριμενες αναγκες απλα παντα εχω ενα desktop και απο hobby μου αρεσει κατα καιρους να το πειραζω. Ειχα ενα build βασισμενο σε am2 που το κρατησα γυρω στα 10 χρονια και εδω κ 4 χρονια εχω ενα σε am4 (b450, 2600x, 1x16gb ram, rx590 gpu). 

Τωρα τελευταια βλεπω καποιους δυνατους cpu κ ram σε καλες τιμες.. Αξιζει να κανω τετοια κινηση αναβαθμισης τωρα ή να περιμενω κ αλλο (αν ενδεχεται οι τιμες να πεσουν κ αλλο)? Η λογικη μου ειναι να παω στο maximum τον cpu (αν ειναι καλο deal οικονομικα) κ 2x16gb ram (επισης με καλο deal)..

Σας ευχαριστω!

Δημοσ.

πως και εχεις ενα στικ ραμ χανεις επιδοσεις τοσο καιρο απο dual channel.

Οικονομικα, θα μπορουσες να βαλεις απο 5600 εως 5700x οτι Β450 και να εχεις, αλλο ενα ραμ στικ 16αρι.( αυτο που εχεις ποιο ειναι).

Τι τροφοδοτικο εχεις? Τι μονιτορ χρησιμοποιεις? θα αλλαξεις μονιτορ/καρτα γραφικων?. 

Δημοσ.

Δεν θ'αλλαξω monitor ουτε gpu. To τροφοδοτικο ειναι το corsair tx650. 

Το θεμα με τη ram το θυμαμαι απ' οταν εκανα το build :(.. ειχα κανει λαθος.. ειναι η Crucial Ballistix Sport LT 16GB (1X16GB) DDR4 3200MHz..

Η οθονη ειναι η LG 32UN500-W.

Δημοσ.

Για την χρήση που λες ότι κανείς, πιθανώς δεν έχει νόημα μια μεγάλη αναβάθμιση.

Άλλο 1 στικ μνήμης θα δώσει αρκετό  boost.

Εφόσον είσαι σε b450 και δεν ασχολείσαι ειδικά με κάτι ιδιαίτερα, θα έλεγα ότι αν θες να αναβαθμίσεις cpu, δώσε το ελάχιστο και πάρε ένα 5500 όπου θα δώσει τρομερή ώθηση - με το δυνατό του single core  - στις καθημερινές εργασίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, nickol-us είπε

1 στικ μνήμης

Πιστευετε μπορω να βαλω οποιοδηποτε και να πετυχω 3200? Ή καλυτερα να βγαλω αυτο που εχω κ να βαλω 2 άλλα? 

Το λεω γιατι αυτο που εχω, μεσω tweak tool στο bios πηγε στα 3200, κανονικα δουλευει 2400..

Επεξ/σία από Elen Hras
  • Λύση
Δημοσ.

Σε B450 δεν ξερω ποσο διαφορα εχει ο 5500 με 5600( περισσότερο cache), λογικα ο 5500 ειναι ποιο vfm.

Παρε ενα στικ με τα ιδια χαρακτηριστικά και βαλτα χειροκινητα οσο ποιο ψηλα πανε. Τωρα αν θα πιασουν 3200mhz δεν ειναι εγγυημενο ακομα και το ιδιο στικ να αγοραζες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...