Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα έναν εκτυπωτή παλιά που πατούσες το κουμπί και βούλιαζε μέσα. Είχε έρθει ένας φίλος και είχε βάλει μια κόλλα (?) ώστε η πλακέτα πίσω από το κουμπί να μένει στη θέση της και να μη βουλιάζει. Κάτι είχε σπάσει.

Αυτή η κόλλα λοιπόν ήταν τόσο σκληρή σαν πλαστικό, ρητινη. Δυστυχώς πέταξα τον εκτυπωτή και δε τράβηξα μια φωτογραφία να την ανεβάσω

Η ερώτηση μου είναι τι κόλλα χρησιμοποίησε; Σιλικόνη; Ή να το θέσω καλύτερα, επειδή δε ξέρουμε τι χρησιμοποίησε, τι θα μπορούσε να έχει ίδιο αποτέλεσμα.

Ήθελα να πάρω μια τέτοια να έχω. Κάτι κόλλες 2 συστατικών που έχω χρησιμοποιήσει δε νομίζω να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα

Δημοσ.

Στα ηλεκτρονικά χρησιμοποιούν κατά κόρον θερμόκολλα, λογικά είναι και μονωτής, νομίζω όταν σκληρύνει πιθανώς να έχει το αποτέλεσμα που θες.

Δημοσ.
6 minutes ago, nickol-us said:

Στα ηλεκτρονικά χρησιμοποιούν κατά κόρον θερμόκολλα, λογικά είναι και μονωτής, νομίζω όταν σκληρύνει πιθανώς να έχει το αποτέλεσμα που θες.

ήταν μια πλακέτα που κρατιόταν από κάτι κλιπς. Τα κλιπς είχαν σπάσει και όταν πατούσες το κουμπί η πλακέτα έφευγε πίσω με αποτέλεσμα να μη πατιέται. Οπότε έβαλε αυτή την κόλλα και κράτησε την πλακέτα στο σημείο που έπρεπε. Ήταν ψιλοδιάφανη και όταν πίεσα με την μύτη του στυλό δε βούλιαζε. Σα να ήταν πλαστικό. Μου άρεσε το αποτέλεσμα και σκέφτομαι ότι ίσως μου χρειαστεί κάπου. Γι αυτό ρωτάω. Αυτό είχε γίνει παλιά. Απλά τώρα πέταξα τον εκτυπωτή και το πρόσεξα

Εννοείς αυτά τα πιστόλια που παίρνουν τις ράβδους;

Δημοσ.

Η θερμόκολλα πιστεύω πως δεν έχει αρκετή αντοχή για τέτοια χρήση (πλακέτα εκτυπωτή), αν βάλεις λίγο παραπάνω δύναμη πατώντας το κουμπί μπορεί να ξεκολλήσει.

Εποξική κόλλα 2 συστατικών θα χρησιμοποιούσα εγώ, κάτι σαν το παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/35576327/ΚΟΛΛΑ-ΕΠΟΞΙΚΗ-2-ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ-25ml-ELASTOTET-EPOXY-PLASTIC-191036-191036.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα δεν ήταν καμία κολλα στιγμής (κυανοακλυρλικη); πχ https://www.skroutz.gr/c/644/kolles/f/1079267/stigmis-kyanoakryliki.html?o=κολλα+στιγμής
Θυμάσαι μήπως τι σωληνάριο είχε; Η θερμοκολλα παραμένει κάπως μαλακή για να είναι πλασικό όπως το λες.

Επεξ/σία από PerfectParanoia
Δημοσ.
3 minutes ago, Joshua21 said:

Η θερμόκολλα πιστεύω πως δεν έχει αρκετή αντοχή για τέτοια χρήση (πλακέτα εκτυπωτή), αν βάλεις λίγο παραπάνω δύναμη πατώντας το κουμπί μπορεί να ξεκολλήσει.

Εποξική κόλλα 2 συστατικών θα χρησιμοποιούσα εγώ, κάτι σαν το παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/35576327/ΚΟΛΛΑ-ΕΠΟΞΙΚΗ-2-ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ-25ml-ELASTOTET-EPOXY-PLASTIC-191036-191036.html

αυτό είναι το θέμα ότι η κόλληση ήταν πολύ καλή. Αφού πήγα να τραβήξω την πλακέτα και δεν έβγαινε. Αν έβαζα δύναμη μπορεί και να έσπαζε. 

Αυτό είχε γίνει παλιά..... Δεν ήμουν καν μπροστά όταν το έκανε. Θερμοκόλλα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πάντως αυτο το υλικό ήταν σκληρό σαν το πλαστικό. Σαν σκληρή ριτήνη πεύκου βασικά όταν ξεραίνεται. 

Δημοσ.
2 hours ago, Bitbit said:

αυτό είναι το θέμα ότι η κόλληση ήταν πολύ καλή. Αφού πήγα να τραβήξω την πλακέτα και δεν έβγαινε. Αν έβαζα δύναμη μπορεί και να έσπαζε. 

Αυτό είχε γίνει παλιά..... Δεν ήμουν καν μπροστά όταν το έκανε. Θερμοκόλλα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πάντως αυτο το υλικό ήταν σκληρό σαν το πλαστικό. Σαν σκληρή ριτήνη πεύκου βασικά όταν ξεραίνεται. 

Τότε σίγουρα ήταν εποξική κόλλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...