Antwnhs9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Καλημέρα σας, Πρόσφατα μετακόμισα σε μία πολυκατοικία 3όροφη. Ο ιδιοκτήτης μου είχε πει για 5 με 10 ευρώ κοινόχρηστα το μήνα(μένω στον 1ο όροφο), μιας και την καθαριότητα την κάνουμε από μόνοι μας στα σκαλιά και έξω από το διαμέρισμα. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης που είναι και διαχειριστής μου ζητάει 20 ευρώ κοινόχρηστα αλλά η καθαριότητα εξακολουθεί να γίνεται από εμάς τους ίδιους όπου απ' ότι βλέπω κανείς δεν κάνει. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το εξωτερικό κουτί του Ίντερνετ, όπου ο δεύτερος ιδιοκτήτης έχει κλείσει την πρόσβαση με τέντα, και ο τεχνικός που ήρθε να μου το συνδέσει, δεν μπορεί να δουλέψει, παρά μόνο αν μετακινηθεί το κουτί. Με λίγα λόγια, πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρολόγο να κάνει την υπόλοιπη δουλειά πέραν της Cosmote. Μεταξύ τους απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να υπάρχουν θεματάκια, και μου είπε να μιλήσω εγώ με τον ιδιοκτήτη μου για να πληρώσει, αλλά αυτό θεωρώ πως επειδή είναι πρόβλημα με την πολυκατοικία, δεν έχω θέση εγώ να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά αυτό πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τις πολυκατοικίας, μιας και η πρόσβαση στο κουτί που δεν είναι εφικτή, φταίει η τέντα του δεύτερου ιδιοκτήτη. Εγώ ακύρωσα την αίτηση μου για το Ίντερνετ. Το πρόβλημα μου δεν είναι τα κοινόχρηστα, όπου ευχαρίστως να πληρώσω 20 ευρώ, αλλά όχι να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω εγώ, και να πληρώνω 20 ευρώ μόνο για ένα ασανσέρ που δεν χρησιμοποιώ(7 σκαλιά για τον 1ο όροφο) αλλά εννοείται πως πρέπει να συμβάλλω στην συντήρηση και στην χρήση του. Επίσης, δεν βγάζει κάποιο χαρτί κάτω στο ισόγειο όπου να γράφει τι κοινόχρηστα είναι να πληρώσουμε ο καθένας. Με λίγα λόγια τα 20 ευρώ είναι δική του ταρίφα. Δεν υπάρχει νόμος όπου να λέει πως η καθαριότητα είναι μέσα στην τιμή των κοινοχρήστων? Επίσης, εφόσον υπάρχει πρόβλημα στην πολυκατοικία με το κουτί του Ίντερνετ και απ' ότι φαίνεται δεν θα ασχοληθεί κανένας τους μιας και μόνο το δικό μου διαμέρισμα είναι χωρίς Ίντερνετ, αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν στα κοινόχρηστα μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα? Νομικά μπορώ να απευθυνθώ κάπου γι' αυτό? Ξανά γράφω, πως το πρόβλημα δεν είναι τα 20 ευρώ και ας ήτανε και 30, αλλά πρέπει όμως στην τιμή να συμπεριλαμβάνονται καθαριότητα και επιλύσεις τυχόν προβλημάτων της πολυκατοικίας, συν ότι εξαρχής ο ιδιοκτήτης έπρεπε να ξέρει τι κοινόχρηστα έχει η πολυκατοικία και όχι η συμφωνία μας να είναι 5 με 10 ευρώ, και ο διαχειριστής να ζητάει 20. Τι κινήσεις μου συμβουλεύεται να κάνω? Ευχαριστώ.
greekfragma Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 να πληρώνεις μόνο ότι υπάρχει σε εκτυπωμένη νόμιμη απόδειξη και τίποτε άλλο. για το θέμα του ίντερνετ θα πρέπει να λυθεί μεταξύ των ιδιοκτητών. αν σου δημιουργεί πρόβλημα πρέπει να φροντίσεις να έχεις τα πατήματά σου απέναντι στον ιδιοκτήτη ως προς το κόστος ενοικίασης χρήσης του διαμερίσματος. το πως θα λύσει εκείνος το ζήτημα δε σε αφορά. για οτιδήποτε νομικό, συμβουλεύεσαι το δικηγόρο σου.
Antwnhs9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε να πληρώνεις μόνο ότι υπάρχει σε εκτυπωμένη νόμιμη απόδειξη και τίποτε άλλο. για το θέμα του ίντερνετ θα πρέπει να λυθεί μεταξύ των ιδιοκτητών. αν σου δημιουργεί πρόβλημα πρέπει να φροντίσεις να έχεις τα πατήματά σου απέναντι στον ιδιοκτήτη ως προς το κόστος ενοικίασης χρήσης του διαμερίσματος. το πως θα λύσει εκείνος το ζήτημα δε σε αφορά. για οτιδήποτε νομικό, συμβουλεύεσαι το δικηγόρο σου. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Δεν βγάζει κανένα χαρτί για τα κοινόχρηστα πουθενά. Είναι μόνο στα λόγια το κόστος και η πληρωμή στο χέρι.
greekfragma Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 1 minute ago, Antwnhs9 said: Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Δεν βγάζει κανένα χαρτί για τα κοινόχρηστα πουθενά. Είναι μόνο στα λόγια το κόστος και η πληρωμή στο χέρι. αμόλα χαρταετό 3
zanskou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 κοινοχρηστα στα λόγια και πληρωμή στο χέρι χωρίς απόδειξη δεν υπάρχουν. τους καφέδες του υποτιθέμενου διαχειριστή πληρώνεις. μπορεις να του πεις πως εφόσον υπάρχουν πάγια έξοδα (ειναι προφανές αυτό) να αναθέσει τον υπολογισμό και την έκδοση των κοινοχρήστων σε κάποια εταιρεία η οποία θα τα βγάζει ανάλογα με τον οροφο/χιλιοστά του καθενός και με τις αντίστοιχες δαπάνες που γίνονται κάθε μήνα. Έτσι αέρα-πατέρα δεν υπάρχει λογικη. Πόσα διαμερίσματα υπάρχουν συνολικα ;
Antwnhs9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, zanskou είπε κοινοχρηστα στα λόγια και πληρωμή στο χέρι χωρίς απόδειξη δεν υπάρχουν. τους καφέδες του υποτιθέμενου διαχειριστή πληρώνεις. μπορεις να του πεις πως εφόσον υπάρχουν πάγια έξοδα (ειναι προφανές αυτό) να αναθέσει τον υπολογισμό και την έκδοση των κοινοχρήστων σε κάποια εταιρεία η οποία θα τα βγάζει ανάλογα με τον οροφο/χιλιοστά του καθενός και με τις αντίστοιχες δαπάνες που γίνονται κάθε μήνα. Έτσι αέρα-πατέρα δεν υπάρχει λογικη. Πόσα διαμερίσματα υπάρχουν συνολικα ; Πρέπει να είναι γύρω στα 10 διαμερίσματα. Το δικό μου είναι μονόχωρο, τα άλλα μεγαλύτερα.
Joshua21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 49 minutes ago, Antwnhs9 said: Μεταξύ τους απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να υπάρχουν θεματάκια, και μου είπε να μιλήσω εγώ με τον ιδιοκτήτη μου για να πληρώσει, αλλά αυτό θεωρώ πως επειδή είναι πρόβλημα με την πολυκατοικία, δεν έχω θέση εγώ να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά αυτό πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τις πολυκατοικίας, μιας και η πρόσβαση στο κουτί που δεν είναι εφικτή, φταίει η τέντα του δεύτερου ιδιοκτήτη. Λάθος κάνεις, εσύ με τον ιδιοκτήτη έχεις κάνει συμφωνία μίσθωσης και όχι με την πολυκατοικία, με τον ιδιοκτήτη πρέπει να μιλήσεις και ας βρει άκρη αυτός με τους υπόλοιπους. 51 minutes ago, Antwnhs9 said: Δεν υπάρχει νόμος όπου να λέει πως η καθαριότητα είναι μέσα στην τιμή των κοινοχρήστων? Όχι, δεν υπάρχει τέτοιος νόμος, υπάρχει όμως ένας άλλος που υποχρεώνει αυτόν που εκδίδει τα κοινόχρηστα να αναρτά αντίγραφο των παραστατικών για κάθε έξοδο. Αν θες να το τραβήξεις όσο δεν πάει τότε μην πληρώσεις τίποτα αν δεν σου παρουσιάσει τις νόμιμες αποδείξεις για τα πάντα, και φυσικά αναλυτικό υπολογισμό του πως βγαίνουν τα 20€ από αυτές. 54 minutes ago, Antwnhs9 said: Ξανά γράφω, πως το πρόβλημα δεν είναι τα 20 ευρώ και ας ήτανε και 30, αλλά πρέπει όμως στην τιμή να συμπεριλαμβάνονται καθαριότητα και επιλύσεις τυχόν προβλημάτων της πολυκατοικίας, συν ότι εξαρχής ο ιδιοκτήτης έπρεπε να ξέρει τι κοινόχρηστα έχει η πολυκατοικία και όχι η συμφωνία μας να είναι 5 με 10 ευρώ, και ο διαχειριστής να ζητάει 20. Λάθος κάνεις σε όλα, ούτε είναι υποχρεωτικό στα κοινόχρηστα να συμπεριλαμβάνεται καθαριότητα και επιλύσεις προβλημάτων μεταξύ εσένα και του σπιτονοικονύρη σου, ούτε ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να ξέρει τι ακριβώς κοινόχρηστα θα έχει η πολυκατοικία στο μέλλον. Εκτός και αν έχετε γραπτή συμφωνία ότι θα του δίνεις 5-10€, οπότε αδιάφορο το τι λέει ο διαχειριστής.
troi.g Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Καλημέρα, ζητα οπωσδήποτε έντυπο κοινοχρήστων, και απόδειξη πληρωμής αφού πληρώσεις. Σκέψου να υπάρχει έκδοση κοινοχρήστων, σε εσένα να σου λέει δίνε 20 στο χέρι, και μετά από μερικούς μήνες να σου πει φίλε μου, χρωστάς κοινόχρηστα, δες και τα παραστατικά. Εσύ πως αποδεικνύεις ότι πλήρωσες; Επίσης το ίδιο είναι και στους υπόλοιπους 8; 1
zanskou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 38 λεπτά πριν, Antwnhs9 είπε Πρέπει να είναι γύρω στα 10 διαμερίσματα. Το δικό μου είναι μονόχωρο, τα άλλα μεγαλύτερα. αρα του βγάζετε 200 ευρώ χαρτζηλίκι το μήνα έτσι απλά ;
Nabuko Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Antwnhs9 είπε Ο δεύτερος ιδιοκτήτης Ο δεύτερος ιδιοκτήτης σε τι? 1 ώρα πριν, Antwnhs9 είπε Ο ιδιοκτήτης μου είχε πει για 5 με 10 ευρώ κοινόχρηστα το μήνα(μένω στον 1ο όροφο), μιας και την καθαριότητα την κάνουμε από μόνοι μας στα σκαλιά και έξω από το διαμέρισμα. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης που είναι και διαχειριστής μου ζητάει 20 ευρώ κοινόχρηστα αλλά η καθαριότητα εξακολουθεί να γίνεται από εμάς τους ίδιους όπου απ' ότι βλέπω κανείς δεν κάνει. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το εξωτερικό κουτί του Ίντερνετ, όπου ο δεύτερος ιδιοκτήτης έχει κλείσει την πρόσβαση με τέντα, και ο τεχνικός που ήρθε να μου το συνδέσει, δεν μπορεί να δουλέψει, παρά μόνο αν μετακινηθεί το κουτί. Με λίγα λόγια, πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρολόγο να κάνει την υπόλοιπη δουλειά πέραν της Cosmote. Μεταξύ τους απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να υπάρχουν θεματάκια, και μου είπε να μιλήσω εγώ με τον ιδιοκτήτη μου για να πληρώσει, αλλά αυτό θεωρώ πως επειδή είναι πρόβλημα με την πολυκατοικία, δεν έχω θέση εγώ να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά αυτό πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τις πολυκατοικίας, μιας και η πρόσβαση στο κουτί που δεν είναι εφικτή, φταίει η τέντα του δεύτερου ιδιοκτήτη. Εγώ ακύρωσα την αίτηση μου για το Ίντερνετ Είσαι αρκετά σαφής
Antwnhs9 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις, εσύ με τον ιδιοκτήτη έχεις κάνει συμφωνία μίσθωσης και όχι με την πολυκατοικία, με τον ιδιοκτήτη πρέπει να μιλήσεις και ας βρει άκρη αυτός με τους υπόλοιπους. Μάλλον δεν ανέφερα πως ο διαχειριστής που είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης της άλλης μισής πολυκατοικίας, μίλησε και ο ίδιος με τον τεχνικό, και ξέρει το πρόβλημα. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για το τι πρέπει να γίνει. Που κολλάω εγώ να κάνω τις κινήσεις μεταξύ του 1ο και του 2ο ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας? Σπασμένο τηλέφωνο θα παίξουμε? Ξέρει το πρόβλημα ο άλλος ιδιοκτήτης, και οφείλει να το μεταβιβάσει στον συνέταιρο του. 52 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι, δεν υπάρχει τέτοιος νόμος, υπάρχει όμως ένας άλλος που υποχρεώνει αυτόν που εκδίδει τα κοινόχρηστα να αναρτά αντίγραφο των παραστατικών για κάθε έξοδο. Αν θες να το τραβήξεις όσο δεν πάει τότε μην πληρώσεις τίποτα αν δεν σου παρουσιάσει τις νόμιμες αποδείξεις για τα πάντα, και φυσικά αναλυτικό υπολογισμό του πως βγαίνουν τα 20€ από αυτές. Υπάρχει παράγραφος στον νόμο περί κοινοχρήστων που αναγράφει πως μέσα στο κόστος είναι και η καθαριότητα της πολυκατοικίας. 54 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις σε όλα, ούτε είναι υποχρεωτικό στα κοινόχρηστα να συμπεριλαμβάνεται καθαριότητα και επιλύσεις προβλημάτων μεταξύ εσένα και του σπιτονοικονύρη σου, ούτε ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να ξέρει τι ακριβώς κοινόχρηστα θα έχει η πολυκατοικία στο μέλλον. Εκτός και αν έχετε γραπτή συμφωνία ότι θα του δίνεις 5-10€, οπότε αδιάφορο το τι λέει ο διαχειριστής. Δεν υπάρχει κάτι να επιλύσω εγώ με αυτόν που μου νοικιάζει το διαμέρισμα. Είναι πρόβλημα της πολυκατοικίας και όχι του διαμερίσματός μου. Ουδεμία υποχρέωση έχω να επιλύσω εγώ το πρόβλημα της πολυκατοικίας με την τέντα που έφραξε για το κουτί του Ίντερνετ. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να γνωρίζει εφόσον μένει εδώ και θέλει να νοικιάσει κάποιο διαμέρισμα, τα πάγια έξοδα της πολυκατοικίας του, καθώς και αν τα κοινόχρηστα είναι σε κάποια εταιρία ή τα ζητάμε αέρα πατέρα. Γι' αυτό σε όλες τις αγγελίες πάντα αναφέρουν το ποσό από στα κοινόχρηστα πριν πάμε να νοικιάσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι καν το πρόβλημα μου. Εμένα με απασχολεί το πως προκύπτουν τα ποσά και τι θα κάνουν για το κουτί του Ίντερνετ που οφείλουν να επιλύσουν. 58 λεπτά πριν, troi.g είπε Καλημέρα, ζητα οπωσδήποτε έντυπο κοινοχρήστων, και απόδειξη πληρωμής αφού πληρώσεις. Σκέψου να υπάρχει έκδοση κοινοχρήστων, σε εσένα να σου λέει δίνε 20 στο χέρι, και μετά από μερικούς μήνες να σου πει φίλε μου, χρωστάς κοινόχρηστα, δες και τα παραστατικά. Εσύ πως αποδεικνύεις ότι πλήρωσες; Επίσης το ίδιο είναι και στους υπόλοιπους 8; Αυτό θα κάνω, και αυτό είναι που σκέφτομαι εδώ και μέρες, αλλά δεν μπορώ να τον πετύχω τετ α τετ, αλλά εγώ φυσικά μέχρι να γίνει η κουβέντα, πλήρωσα κανονικά στην μητέρα του αυτόν τον μήνα τα κοινόχρηστα που μου ζητήθηκαν. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους δυστυχώς.. 1
Dinos1973 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Antwnhs9 said: Καλημέρα σας, Πρόσφατα μετακόμισα σε μία πολυκατοικία 3όροφη. Ο ιδιοκτήτης μου είχε πει για 5 με 10 ευρώ κοινόχρηστα το μήνα(μένω στον 1ο όροφο), μιας και την καθαριότητα την κάνουμε από μόνοι μας στα σκαλιά και έξω από το διαμέρισμα. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης που είναι και διαχειριστής μου ζητάει 20 ευρώ κοινόχρηστα αλλά η καθαριότητα εξακολουθεί να γίνεται από εμάς τους ίδιους όπου απ' ότι βλέπω κανείς δεν κάνει. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το εξωτερικό κουτί του Ίντερνετ, όπου ο δεύτερος ιδιοκτήτης έχει κλείσει την πρόσβαση με τέντα, και ο τεχνικός που ήρθε να μου το συνδέσει, δεν μπορεί να δουλέψει, παρά μόνο αν μετακινηθεί το κουτί. Με λίγα λόγια, πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρολόγο να κάνει την υπόλοιπη δουλειά πέραν της Cosmote. Μεταξύ τους απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να υπάρχουν θεματάκια, και μου είπε να μιλήσω εγώ με τον ιδιοκτήτη μου για να πληρώσει, αλλά αυτό θεωρώ πως επειδή είναι πρόβλημα με την πολυκατοικία, δεν έχω θέση εγώ να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά αυτό πρέπει να επιλυθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τις πολυκατοικίας, μιας και η πρόσβαση στο κουτί που δεν είναι εφικτή, φταίει η τέντα του δεύτερου ιδιοκτήτη. Εγώ ακύρωσα την αίτηση μου για το Ίντερνετ. Το πρόβλημα μου δεν είναι τα κοινόχρηστα, όπου ευχαρίστως να πληρώσω 20 ευρώ, αλλά όχι να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω εγώ, και να πληρώνω 20 ευρώ μόνο για ένα ασανσέρ που δεν χρησιμοποιώ(7 σκαλιά για τον 1ο όροφο) αλλά εννοείται πως πρέπει να συμβάλλω στην συντήρηση και στην χρήση του. Επίσης, δεν βγάζει κάποιο χαρτί κάτω στο ισόγειο όπου να γράφει τι κοινόχρηστα είναι να πληρώσουμε ο καθένας. Με λίγα λόγια τα 20 ευρώ είναι δική του ταρίφα. Δεν υπάρχει νόμος όπου να λέει πως η καθαριότητα είναι μέσα στην τιμή των κοινοχρήστων? Επίσης, εφόσον υπάρχει πρόβλημα στην πολυκατοικία με το κουτί του Ίντερνετ και απ' ότι φαίνεται δεν θα ασχοληθεί κανένας τους μιας και μόνο το δικό μου διαμέρισμα είναι χωρίς Ίντερνετ, αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν στα κοινόχρηστα μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα? Νομικά μπορώ να απευθυνθώ κάπου γι' αυτό? Ξανά γράφω, πως το πρόβλημα δεν είναι τα 20 ευρώ και ας ήτανε και 30, αλλά πρέπει όμως στην τιμή να συμπεριλαμβάνονται καθαριότητα και επιλύσεις τυχόν προβλημάτων της πολυκατοικίας, συν ότι εξαρχής ο ιδιοκτήτης έπρεπε να ξέρει τι κοινόχρηστα έχει η πολυκατοικία και όχι η συμφωνία μας να είναι 5 με 10 ευρώ, και ο διαχειριστής να ζητάει 20. Τι κινήσεις μου συμβουλεύεται να κάνω? ..! Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από Dinos1973
Joshua21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Antwnhs9 said: Μάλλον δεν ανέφερα πως ο διαχειριστής που είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης της άλλης μισής πολυκατοικίας, μίλησε και ο ίδιος με τον τεχνικό, και ξέρει το πρόβλημα. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για το τι πρέπει να γίνει. Που κολλάω εγώ να κάνω τις κινήσεις μεταξύ του 1ο και του 2ο ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας? Σπασμένο τηλέφωνο θα παίξουμε? Ξέρει το πρόβλημα ο άλλος ιδιοκτήτης, και οφείλει να το μεταβιβάσει στον συνέταιρο του. Ακριβώς αυτό λέω και εγώ, εσύ δεν έχεις καμία απολύτως δουλειά με τον 2ο ιδιοκτήτη. Εσύ θα απαιτήσεις από τον 1ο ιδιοκτήτη (αυτόν που σου εκμισθώνει το διαμέρισμα, με αυτόν και μόνο έχεις κάνει συμφωνία) λύση στο πρόβλημα, και ας βρουν άκρη μεταξύ τους. Επίσης "συνέταιρος" είναι άλλο πράγμα, σύμφωνα με όσα μας έχεις περιγράψει είναι συνιδιοκτήτης, εκτός αν έχεις ξεχάσει να μας αναφέρεις και τπτ άλλο. 2 hours ago, Antwnhs9 said: Υπάρχει παράγραφος στον νόμο περί κοινοχρήστων που αναγράφει πως μέσα στο κόστος είναι και η καθαριότητα της πολυκατοικίας. Εφόσον ήξερες την απάντηση, ποιος ο λόγος που έκανες την ερώτηση? Μάλλον νόμιζες πως ήξερες, κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος. 2 hours ago, Antwnhs9 said: Δεν υπάρχει κάτι να επιλύσω εγώ με αυτόν που μου νοικιάζει το διαμέρισμα. Είναι πρόβλημα της πολυκατοικίας και όχι του διαμερίσματός μου. Ουδεμία υποχρέωση έχω να επιλύσω εγώ το πρόβλημα της πολυκατοικίας με την τέντα που έφραξε για το κουτί του Ίντερνετ. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να γνωρίζει εφόσον μένει εδώ και θέλει να νοικιάσει κάποιο διαμέρισμα, τα πάγια έξοδα της πολυκατοικίας του, καθώς και αν τα κοινόχρηστα είναι σε κάποια εταιρία ή τα ζητάμε αέρα πατέρα. Γι' αυτό σε όλες τις αγγελίες πάντα αναφέρουν το ποσό από στα κοινόχρηστα πριν πάμε να νοικιάσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι καν το πρόβλημα μου. Εμένα με απασχολεί το πως προκύπτουν τα ποσά και τι θα κάνουν για το κουτί του Ίντερνετ που οφείλουν να επιλύσουν. Ok, όπως νομίζεις. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από Joshua21
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Και μεταξύ μας, εμένα αν μου έλεγαν για 10 ευρώ τον μήνα για κοινόχρηστα πολυκατοικίας θα καταλάβαινα ότι κάτι βρωμάει, είτε θα ήταν τίποτε χωρίς απόδειξη απλά για να παίρνει μαύρα ο διαχειριστής είτε θα κληθείτε εν καιρώ όταν εμφανιστούν προβλήματα να πληρώσετε το πραγματικό κόστος για πολλά θέματα της πολυκατοικίας. Με αυτά τα 10 ευρώ δεν κάνει τίποτε στην πολυκατοικία ο διαχειριστής, τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους υποθέτω με καλή πιθανότητα να πέφτω μέσα. Για κοινόχρηστα ξεκινάτε από 20-30 ευρώ τον μήνα στην καλύτερη και ανεβαίνει πολύ παραπάνω ανάλογα το κτίριο τις παροχές και τα προβλήματα που έχει. 1
RipCity Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και μεταξύ μας, εμένα αν μου έλεγαν για 10 ευρώ τον μήνα για κοινόχρηστα πολυκατοικίας θα καταλάβαινα ότι κάτι βρωμάει, είτε θα ήταν τίποτε χωρίς απόδειξη απλά για να παίρνει μαύρα ο διαχειριστής είτε θα κληθείτε εν καιρώ όταν εμφανιστούν προβλήματα να πληρώσετε το πραγματικό κόστος για πολλά θέματα της πολυκατοικίας. Με αυτά τα 10 ευρώ δεν κάνει τίποτε στην πολυκατοικία ο διαχειριστής, τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους υποθέτω με καλή πιθανότητα να πέφτω μέσα. Για κοινόχρηστα ξεκινάτε από 20-30 ευρώ τον μήνα στην καλύτερη και ανεβαίνει πολύ παραπάνω ανάλογα το κτίριο τις παροχές και τα προβλήματα που έχει. Σε διαμέρισμα που έχω αγοράσει ο διαχειριστής είναι αρκετά περίεργος τύπος και τον κυνηγάμε (ο ενοικιαστής κυρίως, αλλά κι εγώ με κάποια τηλέφωνα) να πληρώσουμε κοινόχρηστα, αντί να γίνει το αντίθετο. Απίθανα πράγματα. Τελικά μας έβγαλε για όλο το έτος 2022 πόσο 128 ευρώ. Η πολυκατοικία μια χαρά διατηρείται για τα χρόνια της, οπότε υπάρχει καθαρισμός κτλ και τον βάζει και στις χρεωσεις. Ίσως παίζει ρόλο στο χαμηλό κόστος πως είναι 30 διαμερίσματα, μου είχε κάνει εντύπωση μόνο 10 ευρώ το μήνα. Δε βάζουν καθόλου πετρέλαιο βέβαια, αλλά τα συγκρίνω με τον πατέρα μου που κάτω από 50αρικο δεν πέφτει εκεί που μένει και είναι πολύ περίεργο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα