Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα εκπαιδευτικό βίντεο που διέρρευσε από την ίδια την MSI αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για τους επερχόμενους 14ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core.

Η εταιρεία διαπίστωσε γρήγορα ότι εκτέθηκαν πληροφορίες και «έκρυψε» το βίντεο, όχι όμως αρκετά έγκαιρα για να μην εντοπιστούν οι πληροφορίες και κοινοποιηθούν στο βίντεο. Μία διαφάνεια στο βίντεο συγκρίνει τους σημερινούς Core i5-13600K, Core i7-13700K και Core i9-13900K με τους επόμενης γενιάς Core i5-14600K, Core i7-14700K και Core i9-14900K και όπως είναι φανερό, τα μοντέλα Core i3 και Core i9 διατηρούν τη διαμόρφωση των πυρήνων τους και μόνο το μοντέλο Core i7 θα αποκτήσει τέσσερις επιπλέον πυρήνες E (αποκτά 12 πυρήνες E από 8 πυρήνες Ε που διέθετε το μοντέλο Core i7-13700K).

MSI-INTEL-14TH-GEN-CORE-LEAK-1800x800.jpg

Σύμφωνα με την MSI, η αύξηση των πυρήνων έχει ως αποτέλεσμα 17% βελτίωση στην απόδοση του Core i7 σε εφαρμογές πολλαπλών νημάτων (multi-threaded) σε σχέση με το παρελθόν. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά με τα υπόλοιπα μοντέλα, τα οποία λίγο-πολύ έχουν ελαφρώς αυξημένα ρολόγια. Η αύξηση στη συχνότητα λειτουργίας, τουλάχιστον σύμφωνα με την MSI, έχει ως αποτέλεσμα αύξηση στην απόδοση που ισοδυναμεί με ποσοστό περίπου 3% σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά, και οι αριθμοί, συνάδουν με κάποια αποτελέσματα σε benchmarks που είχαν διαρρεύσει παλαιότερα.

MSI-INTEL-14TH-GEN-CORE-LEAK-2.jpg

Ο λόγος είναι λίγο-πολύ γνωστός καθώς η 14η γενιά επεξεργαστών Core της Intel, γνωστή και ως Raptor Lake-S Refresh, είναι απλώς η Raptor Lake-S, δηλαδή η 13η γενιά με μία αύξηση της ταχύτητας ρολογιού και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Core i7-14700K, με μία μικρή αύξηση του αριθμού των πυρήνων E και της λανθάνουσας μνήμης (Intel Smart Cache). Πάντως, ότι οι νέοι επεξεργαστές 14ης γενιάς θα είναι συμβατοί με τις τρέχουσες υλοποιήσεις motherboard με chipset Intel Express 600 και 700 που υποστηρίζουν βεβαίως και τους επεξεργαστές 12ης και 13ης γενιάς Core της Intel.

Η Intel αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους επεξεργαστές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Innovation 2023 τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είχα γιάννη μου τι είχα πάντα,ο λύκος κιαν εγέρασε χρωματάκι άλλαξε μόνο...

Επεξ/σία από dhmhtries22
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, FanisK93 είπε

μάλλον καλά έκανα και δεν περίμενα την 14η γενιά. Προχώρησα σε αγορά του 13700κ

16 λεπτά πριν, FanisK93 είπε

Δεν είμαι σίγουρος ότι έκανες καλά γιατί ο 14700κ αξίζει παρά πολύ και θα έχει το μεγαλύτερο boost σε σχέση με την 13 gen 

• Like 5
Δημοσ.

Α) Ειμαι AMDακιας κ χαιρομαι που η Ιντελα παει καλυτερα !!!! Does it  make sense ??? 

Β) Αλλα επειδη ειμαι AMDακιας ας μην ξεχναμε κ τα παλαιοτερα....

image.jpeg.abbdd433d68cd82c4a9145df57135af0.jpeg

Δημοσ.

Αναμενόμενο για αυτή την γενιά μετά τις καλές χρονιές με τους 12χχχ και τους 13χχχ που ήταν πραγματικά καλύτεροι από την σειρά 11χχχ. Mας έδωσε επιτέλους κάτι αξιόλογο μετά την 6η γενιά. Τώρα αλλάζει socket καινούριες μητρικές λογικά μόνο ddr5 και η βελτίωση θα θυμίζει σειρά 10 με σειρά 11. Για εμένα κανένα ενδιαφέρον, για όποιον δεν θέλει intel και θέλει pc για gaming ο 7800x3d είναι ο μόνος στόχος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, FanisK93 είπε

Ο 14700 είναι ο μόνος που είδε μια κάπως καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον 13700... Αν ήθελες να πας σε Intel, τότε ίσως είσαι η εξαίρεση που δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αγορά...

Θα δούμε και τιμές βέβαια...

Στο ίδιο socket δεν ήλπιζα και σε κάτι καλύτερο από την Intel. Στην αλλαγή περιμένουμε σοβαρές βελτιώσεις.

Πάντως από 12700 σε 13700 με 4 πυρήνες Ε cores παραπάνω και διαφορετικές συχνότητες έχει 30-35% διαφορά:

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-13700k-vs-intel-core-i7-12700k

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ο 14700 είναι ο μόνος που είδε μια κάπως καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον 13700... Αν ήθελες να πας σε Intel, τότε ίσως είσαι η εξαίρεση που δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αγορά...

Θα δούμε και τιμές βέβαια...

Στο ίδιο socket δεν ήλπιζα και σε κάτι καλύτερο από την Intel. Στην αλλαγή περιμένουμε σοβαρές βελτιώσεις.

ψιλοβιαζόμουν για αγορά. ήμουν με έναν ταπεινό i5-6600k. άσε που τον πήρε σε καλή τιμη

Επεξ/σία από FanisK93
  • Like 1
Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις γίνονται από benchoπρογράμματα που ναι μεν μπορούν να δώσουν μια εικόνα των δυνατοτήτων του hardware αλλά συνήθως δεν έχουν επαφή με την πραγματική καθημερινή χρήση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάθε Σεπτέμβρη και νέοι επεξεργαστές, με όμοιες αποδόσεις ή σχεδόν όμοιες με τους προηγούμενους. Και το αδηφάγο κοινό των ενθουσιασμενων, ρίχνει χρήματα να αποκτήσει τους νεότερους " καλύτερους" CPU. Οι οποίοι σε 1,5 χρόνια, είναι πλέον παλαιάς γενιάς. Θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα ( ελπίζω) , να χρησιμοποιώ τον καινούριο μου ( ήδη 14 μηνών) i5 12600 , όπως χρησιμοποιούσα μέχρι τότε τον i5 4460 , που τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο από Γερμανία και έκανα μια χαρά την δουλειά μου και σε εργασίες και σε games. Θεωρώ ότι όταν σε καλύπτει απόλυτα και πολύ πολύ καλά κάποιο " εξάρτημα" , δεν χρειάζεται αναβάθμιση. Ή τουλάχιστον, όχι κάθε έτος. Απλά κρατάς τα χρήματα σου και στην 5ετια ή και περισσότερο , τολμάς μια αναβάθμιση. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, jimagas99 είπε

Κάθε Σεπτέμβρη και νέοι επεξεργαστές, με όμοιες αποδόσεις ή σχεδόν όμοιες με τους προηγούμενους. Και το αδηφάγο κοινό των ενθουσιασμενων, ρίχνει χρήματα να αποκτήσει τους νεότερους " καλύτερους" CPU. Οι οποίοι σε 1,5 χρόνια, είναι πλέον παλαιάς γενιάς. Θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα ( ελπίζω) , να χρησιμοποιώ τον καινούριο μου ( ήδη 14 μηνών) i5 12600 , όπως χρησιμοποιούσα μέχρι τότε τον i5 4460 , που τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο από Γερμανία και έκανα μια χαρά την δουλειά μου και σε εργασίες και σε games. Θεωρώ ότι όταν σε καλύπτει απόλυτα και πολύ πολύ καλά κάποιο " εξάρτημα" , δεν χρειάζεται αναβάθμιση. Ή τουλάχιστον, όχι κάθε έτος. Απλά κρατάς τα χρήματα σου και στην 5ετια ή και περισσότερο , τολμάς μια αναβάθμιση. 

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω την προσωπική άποψη οτι είναι ανούσια μια "αναβάθμιση" στον χρόνο ή και στα 2 χρόνια.

Φυσικά γίνεται λόγω ανταγωνισμού μάλιστα η intel έχει παρουσιάσει 2 gens σε 1 χρονιά το 2017 8η και 9η γενιά και το 2021 11η και 12η.

Βεβαίως ο περισσότερος κόσμος λειτουργεί όπως και στην αγορά του κινητού.. θέλει να έχει το τελευταίο και "καλύτερο" μοντέλο .. και μαγκιά τους όσοι τα σκάνε και τα αγοράζουν. Και ο κύκλος συνεχίζεται..

• Thanks 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, FanisK93 είπε

ψιλοβιαζόμουν για αγορά. ήμουν με έναν ταπεινό i5-6600k. άσε που τον πήρε σε καλή τιμη

Έκανα την ίδια αγορά αλλά προερχόμενος από i5-3570k. Η μέρα με τη νύχτα 10 γενιές διαφορά :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...