mix@lis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε ανοιξε μια n26 και στειλτα εκει. τι καημο εχεις να τα φερεις στην Πειραιως? Τι είναι πάλι η n26?
forgotten Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, mix@lis είπε Καλησπέρα, ζώ και εργάζομαι στην Σουηδία εδώ και 3 μήνες και θέλω να στείλω κάποια χρήματα από τον Σουηδικό λογαριασμό μου, στον λογαριασμό μου στην Πειραιώς. Θα φορολογηθώ για αυτά τα λεφτά?Θα με ρωτήσουν που τα βρήκα? Προς ενημέρωση ακόμη δεν έχω γραφτεί στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Ευχαριστώ! για τοσα λιγα τα αφηνεις στην revolut....
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε ανοιξε μια n26 και στειλτα εκει. τι καημο εχεις να τα φερεις στην Πειραιως? Σουηδία δεν έχει ευρώ. Αυτή την πρεμούρα δεν την καταλαβαίνω και εγώ.Επιπλέον είναι πιο πιθανό στην σουηδική τράπεζα να έχει και κάποιο επιτόκιο μεγαλύτερο απο της ελληνικής τράπεζας.
andreaspA Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, mix@lis είπε Τι είναι πάλι η n26? γερμανικη τραπεζα. Κατεβασε την εφαρμογη στο κινητο σου, και ανοιξε λογαριασμο με το διαβατηριο σου.
sdikr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 22 minutes ago, SOCRATIS1000 said: Οπως εγραψα στο δικο μου ποστ,αν θελει να ειναι νομιμος και 100% μαγκας ,να τα δηλωσει στον λογιστη και περιμενει στην φορολογια του στο τελος μποναμα Ο φιλος ρωτησε τι γινεται για τοσο μικρο ποσο,εμπειρικα του απαντησαμε οτι ουτε θα ασχοληθει,αν θελει να ειναι μαγκας και νομιμος να πληρωσει οτι του πουν[κατι θα του βρουν να πληρωσει],αν οχι κανει τον κινεζο Επισης αν καποια στιγμη τα βρει [οπως ειπε και ο φιλος πανω ,θα τους παει την μισθοδοσια του,να του ερθει χαρτι τωρα να τον καλεσουν για ελεγχο απο την εφορια ,εναν ιδιωτη,ποιος ,η εφορια ,δηλαδη 1/100000],εκει θα πληρωσει αυτα που επρεπε να πληρωσει και ενα μικρο προστιμο οτι δεν τα δηλωσε[100-250 ευρω] Εγω το λεω γιατι ειχα τιμολογιο,καταλαθος το ξεχασα ,και οντως πηγα και το εδωσα στον λογιστη μου οπως οφειλα να κανω..ηταν τιμολογιο 1/6 το εδωσα 2 ιουλιου,αργησα μια μερα ..εφαγα 100 ευρω προστιμο..Πηγα να κανω το σωστο ,αλλα μαλλον το ανρθωπινο λαθος δεν το γουσταρουν , αν δεν το ειχα εμφανισει ουτε καν θα φαινοταν[τιμολογιο εξωτερικου] Βρε 1 στο εκατομμύριο πες, θα το πληρώσεις εσυ το πρόστιμο; Και πρόσεξε είναι άλλο το ξέχασα να δηλώσω κάτι κάνω τροποποιητική είναι άλλο πράγμα απο δεν το δηλώνω και με πιάνουν. Το τιμολόγιο εξωτερικού πάντως απο την στιγμή που περνάει μέσω vies φαίνεται, ελπίζω να μην το κάνεις σύστημα την μη δήλωση
SOCRATIS1000 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 18 minutes ago, sdikr said: Βρε 1 στο εκατομμύριο πες, θα το πληρώσεις εσυ το πρόστιμο; Και πρόσεξε είναι άλλο το ξέχασα να δηλώσω κάτι κάνω τροποποιητική είναι άλλο πράγμα απο δεν το δηλώνω και με πιάνουν. Το τιμολόγιο εξωτερικού πάντως απο την στιγμή που περνάει μέσω vies φαίνεται, ελπίζω να μην το κάνεις σύστημα την μη δήλωση Μα εγω το δηλωσα αλλα οπως ειπα για μια μερα καθυστερηση προστιμο εε ειναι τρελα Και μαλλον δεν βλεπεις τι γραφω,ειπα αν θελει να ειναι 100% νομιμος να το δηλωσει φυσικα,το εχω γραψει 100 φορες
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Το ποσο ειναι αστειο για να το δηλωσεις,το ξερω οτι θες να εισαι 100% νομιμος ,αλλα ουτε καν θα κοιταχτουν,γενικα κατω απο 5 χιλλιαρικα μην σου πω κατω απο 10 ,ειναι αστεια ποσα..Η τραπεζα δεν εχει καμια σχεση με την εφορια ,δεν στελνει καθε συναλλαγη σου στην εφορια [μονο εμποροι μεσω Pos στελνει πλεον τις συναλλαγες Για να σε ρουφιανεψει με λιγα λογια η τραπεζα στην εφορια η θα εχει γινει καποια ακραια συναλλαγη ,διαφορετικη πολυ απο τις κλασικες που κανεις ,πχ εβαζες 1000 καθε μηνα και μια μερα εβαλες 30κ μεσα ]κτλ..Για 2-3-5-7 χιλλιαρικα μονο αν θες εσυ τα δηλωνεις Δεν ειναι ανάγκη να γίνει κάτι ακραίο για "να σε ρουφιανεψει" η τράπεζα στην εφορία. Η τράπεζα δεν περιμένει απαραίτητα να δει κάτι ύποπτο για να ενημερώσει την εφορία, υπάρχουν φυσικά κριτήρια και για αυτό. Υπάρχει σύστημα που όλα τα εμβάσματα και γενικά καταθέσεις από ένα όριο και επάνω, χτυπάει alarm και περνάνε από έλεγχο. Το όριο ούτε το ξέρουμε και ούτε φυσικά θα το ανακοινώσουν ποτέ δημοσια, μόνο αν έχεις κανέναν κολλητό υπάλληλο μέσα από το σύστημα σε τραπεζα η εφορία θα σου πει. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2023 από Basilhs23___
vs_skg Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Κρίμα είναι να τα φορολογηθείς, γιατί είναι και διπλή η φορολόγηση με Σουηδία νομίζω. Δεν λες τίποτα σε κανέναν και προχωράς. Όπως είπαν κι άλλοι πολύ καλύτερα να κάνεις μια revolut και να τα βάλεις εκεί. Η εφορία μαζί σου δεν θα ασχοληθεί, αλλά.. Πειραιώς; ντεκαντανς
NeraBlack Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ο φορολογικος κατοικος Ελλαδας,φορολογειται για το παγκόσμιο εισοδημά του στην Ελλαδα. Εαν υπαρχει συμβαση αποφυγης διπλης φορολογησης,τοτε θα πληρωσεις την διαφορα,εαν ειναι μικρότερη η φορολογια στο κράτος που αποκτηθηκε και φορολογηθηκε το εισόδημα. Θεωρητικα,η σουηδικη εφορία στέλνει τα στοιχεία αυτά στην αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία,και εσυ θα πρεπει να δηλωσεις το εισοδημα αυτο στον κωδικο που αφορα εισοδημα σε ξενη χώρα. Τα υπόλοιπα ποστ μόνο χώρο πιάνουν. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από NeraBlack 2 1
sayyid1099 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχει λόγος που τα θες στον ελληνικό λογαριασμό;Τόσα λεφτά δεν νομίζω να νοιάξουν κανέναν.Μπορείς να τα σπάσεις σε περισσότερα εμβάσματα,πχ 6*950 και 1* 300. Structuring - financial practice
panmitz Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Καταργείται από 01.01.2022 η ισχύς της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας (ΣΑΔΦ) μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας, κατόπιν μονομερούς ανάκλησής της από τη Σουηδία. https://www.kathimerini.gr/economy/561429802/forodoxies-gnorizete-oti-332/
mix@lis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Οπότε, το σωστό και νόμιμο είναι να τα δηλώσω κανονικά! Θα το κάνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! 1
Jiakometi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, mix@lis είπε Οπότε, το σωστό και νόμιμο είναι να τα δηλώσω κανονικά! Θα το κάνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Ναι καλύτερα ετσι… Εδώ κάτι σχετικό και πρόσφατο.
mix@lis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Αν τα μεταφέρω όμως απευθείας στην Πειραιώς θα μου κρατήσει αρκετή προμήθεια για την μετατροπή συναλλάγματος και δεν το θέλω. Οπότε σκέφτομαι να τα μεταφέρω πρώτα στην κάρτα της Revolut να μετατρέψω εκέι τις κορώνες σε ευρώ και απο την Revolut να τα μεταφέρω στην Πειραιώς. Σωστά το σκέφτομαι?
Bitbit Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 πάντως αυτές οι συμβουλές περι σπαστών εμβασμάτων αντί ενός μεγάλου, δε ξέρω πόσο έξυπνες είναι. Λίγο παιδική λογική μου φαίνεται Εξάλλου πολλές φορές που συζητιούνται παρόμοια θέματα στην τηλεόραση, αναφέρουν για συνολικές κινήσεις αθροιστικά. πχ 100,000 στη διάρκεια του χρόνου. Μπορεί το ένα μεγάλο έμβασμα να χτυπάει κάπως (που αν είναι μεγάλο σίγουρα χτυπάει) αλλά και επαναλαμβανόμενα εμβάσματα βγάζουν μάτι ότι πιθανόν κάτι να βρωμάει. πάντως αν μπουν 6000€ στη revolut, περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να χτυπήσει καμπανάκι σε αυτούς (και καλά ξεμπερδέματα) παρά από το να μπούνε στην Πειραιώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα