Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! 

Σύντομα θα περάσει στο όνομα μου μια μικρή γκαρσονιέρα στούντιο 30-40 τετραγωνικών σε πολυκατοικία, χρονολογίας του 1985 περίπου. 

Σκέφτομαι λοιπόν να διαθέσω ένα ποσό της τάξης των 5.000€ (για αρχή) ώστε να την ανακαινίσω και να την διαθέσω προς ενοικίαση στις πλατφόρμες airbnb και booking. 

Στόχος μου είναι, με νόμιμες πάντα διαδικασίες να έχω ένα μικρό έξτρα εισόδημα. 

Πως θα σχολιάζατε αυτή την σκέψη μου? 

Τι θα πρέπει να προσέξω αν προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση? 

Δημοσ.

Οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις εχουν και τα καλα και τα κακά, πιστευω τα ξέρεις

Τα κυριότερα μείον, θελουν συνεχώς την παρουσία σου, έξοδα όπως δεη κλπ, και δεν ειναι και σιγουρο ότι θα έχεις τις διανυκτερεύσεις που θέλεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, p_under είπε

Γεια σε όλους! 

Σύντομα θα περάσει στο όνομα μου μια μικρή γκαρσονιέρα στούντιο 30-40 τετραγωνικών σε πολυκατοικία, χρονολογίας του 1985 περίπου. 

Σκέφτομαι λοιπόν να διαθέσω ένα ποσό της τάξης των 5.000€ (για αρχή) ώστε να την ανακαινίσω και να την διαθέσω προς ενοικίαση στις πλατφόρμες airbnb και booking. 

Φθάνουν 5.000€ για ανακαίνιση και επίπλωση?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για ανακαίνιση κοιτάς minimum 400€/τμ. Τα σπίτια Airbnb είναι κουκλάκια οπότε ίσως είναι και λίγα τα 400€/τμ. Και η επίπλωση θα θέλει αρκετά για να είναι στις προδιαγραφές Airbnb. 

Αν δεν είναι σε φουλ τουριστικό μέρος τότε καλύτερα να μην το κάνεις Airbnb 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, efib είπε

Αν δεν είναι σε φουλ τουριστικό μέρος τότε καλύτερα να μην το κάνεις Airbnb 

Αυτο.Αν ειναι σε μη τουριστικο μερος,ισως ειναι καλυτερα να ενοικιαστει με τον συνηθη τροπο.Απαιτει λιγοτερο τρεξιμο και εξοδα.

Οι πλατφορμες στην αρχη ηταν αφορολογητες (μεχρι να τις παρει χαμπαρι το κρατος), πλεον θα τρεμεις μην δεν τα δηλωσες σωστα και φας και προστιμα εκτος των φορων
Τωρα για ανακαινιση που ουτως ή αλλως θα χρειαστεις, τα λεφτα που λες ακουγονται λιγα,εκτος αν ειναι ηδη σε πολυ καλη κατασταση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, p_under είπε

Γεια σε όλους! 

Το ποσό δε φτάνει ούτε για τα αλουμίνια και την πόρτα ασφαλείας αν δε διαθέτει ήδη το σπίτι, οπότε εξαρτάται απ' το τι ανακαίνιση έχεις στο μυαλό σου. Για να μπει airbnb, booking κτλ όπως σου είπαν θέλει να είναι το σπίτι κουκλί με ηλιακό, αλουμίνια, πόρτα ασφαλείας, ανακαινισμένη κουζίνα, μπάνιο και μαζί με την επίπλωση ξεφεύγει αρκετά.

Ίσως καλύτερα να το πας για μακροχρόνια μίσθωση και σιγά σιγά να τα μαζεύεις για να κάνεις στο μέλλον το βήμα που σκέφτεσαι.

Δημοσ.

Πιθανώς έχετε δίκιο για το πόσο, είχα σκοπό να δώσω τις 5.000€ για αρχή και αν πήγαινε σχετικά καλά να έκανα ολική ανακαίνιση σιγά σιγά.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, p_under είπε

Πιθανώς έχετε δίκιο για το πόσο, είχα σκοπό να δώσω τις 5.000€ για αρχή και αν πήγαινε σχετικά καλά να έκανα ολική ανακαίνιση σιγά σιγά.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση. 

Ανακαίνιση σιγα σιγα απλά δεν υπάρχει, εκτος αν ανακαίνιση θεωρείς το βάψιμο 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ανακαίνιση σιγα σιγα απλά δεν υπάρχει, εκτος αν ανακαίνιση θεωρείς το βάψιμο 

οχι βέβαια, 

εννοούσα βάψιμο, μπάνιο και ντουλάπα. και σε δεύτερο χρόνο κουζίνα και καλύτερη επίπλωση. 

Είναι ήδη επιπλωμένο. 

Δημοσ.

μενεις καλαματα? αν μενεις καλαματα και εχεις χρονο να γινεις ξενοδοχος, μια χαρα ιδεα εχεις.

Αν δεν μενεις εκει ή δεν εχεις χρόνο, τοτε δεν μπορεις.

Δεν μας εχεις δειξει φωτογραφιες. Δοκιμασε να το νοικιασεις και ετσι οπως ειναι. Καλαματα γινεται χαμος. Θα φυγει για πλάκα. Στην καταλληλη τιμη φυσικα. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

μενεις καλαματα? αν μενεις καλαματα και εχεις χρονο να γινεις ξενοδοχος, μια χαρα ιδεα εχεις.

Αν δεν μενεις εκει ή δεν εχεις χρόνο, τοτε δεν μπορεις.

Δεν μας εχεις δειξει φωτογραφιες. Δοκιμασε να το νοικιασεις και ετσι οπως ειναι. Καλαματα γινεται χαμος. Θα φυγει για πλάκα. Στην καταλληλη τιμη φυσικα. 

Δυστυχώς δεν μένω αλλά έχω τα αδέρφια μου που μένουν στην Καλαμάτα και θα έχω βοήθεια. 

Το θεωρείς αποτρεπτικό ότι μένω στην Τρίπολη και το διαμέρισμα είναι στην Καλαμάτα?

Να ανεβοκατεβαίνω εγώ δεν στέκει από άποψη εξόδων για καύσιμα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, p_under είπε

Δυστυχώς δεν μένω αλλά έχω τα αδέρφια μου που μένουν στην Καλαμάτα και θα έχω βοήθεια. 

Το θεωρείς αποτρεπτικό ότι μένω στην Τρίπολη και το διαμέρισμα είναι στην Καλαμάτα?

Να ανεβοκατεβαίνω εγώ δεν στέκει από άποψη εξόδων για καύσιμα. 

τα αδερφια σου θα σου κανουν τον ξενοδοχο δωρεαν ? αν σε αγαπουν τοσο πολυ, καντο. Αν δεν σε αγαπουν τοσο πολυ, νοικιασε το μακροχρονια και καθαρισες.

Δημοσ.

Σιγα μην τρεχουν τα αδέρφια σου, το πολύ θα τρέξουν την πρώτη φορα και μετά θα φας αρνητικές στην πλατφόρμα που δεν θα πλησιάζει κανείς 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...